Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Zniechecona może faktycznie te paski dobry pomysł… Albo podjechać na izbę żeby sprawdzili, bo (przynajmniej u nas) z tymi paskami w aptekach jest problem…
Aasha o kurczę… Oby to o niczym nie świadczyło, ale jedźcie i mocne kciuki za Was! A który masz dokładnie dzień ciąży dziś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 11:38
-
Ashaa kciuki za Ciebie i dzidzię!! Oby to był fałszywy alarm. A skurcze masz? Dawaj znać!! Powodzenia🍀🍀Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
O kurczę Zniechęcona, Aasha kciuki żeby to nie było jeszcze to…😣
Czasami tez się zdazy ze mam wilgotna bieliznę, ale albo to taka rzadka wydzielina albo popuszczam bo już od dawna tak mam..🫣
Aasha a była krew? Bo niektórym wypada podobno kilka tyg przed i nic się nie dzieje…mi odpadł częściowo co prawda w terminie jakos ale nic się nie działo potem. Był tez kiedys tutaj taki temat ze 1-2 dni po stosunku wypadła taka większa ilosc sluzu? I ja tez tak miałam w tej ciąży.
Ja przyjechałam na moja nadprogramową wizytę, zobaczymy jak tam po tym krwawieniu, przynajmniej będę spokojniejsza..
Kciuki za reszte wizytujących 😊
Ja w domu zakładałam albo pajacyk, albo Body+legi/polspiochy(to te spodenki z zakrytymi stopami?😅) -
Nie wiem co się ze mną dzieje, chyba odrabiam dziś deficyt snu z ostatniego miesiąca, jak nie 8 🙈
Usnęłam normalnie o 23 - wow jakie to szczęście, spałam do 7 z jedną wędrówka do WC i jakimś porąbanym snem. Wyprawiłam towarzystwo do szkoły i usnęłam na kanapie . Jeszcze 2h snu. Wielkie wow że można tyle spać 💤
A może to brak żelaza nie dawał mi spać 🤔 Ja na początku ciąży miałam hemoglobine 14,8 a teraz wyszła 11.
Za to mój mąż sobie zrobił morfologie i ma 17, mógłby trochę oddać.
U mnie jutro zaczyna się 9m ciąży ! Mam 11kg+ wielką piłkę lekarską pod bluzka. Zaczynają mnie boleć biodra i spojenie, ale brzuch nadal wysoko.
Zniechęcona ja taka ilość śluzu mam przy początku infekcji, zanim jeszcze coś swędzi. I do tego taki kolor słonecznikowy. Musisz obserwować co to się zrobiło...
Ja kaftanikow szczerze nie cierpię, podwija się to, zatacza. Jeszcze są zapinane na bok, jakoś mi nie pasują. Przy starszym dziecku wolę już koszulki lub bluzeczki z długim rękawem - ale to już jak bobo siedzi.
Na codzien bodziaki są moim ulubionym elementem garderoby.
Body+ spodenki
Body+ pajacyk
Body + spodenki+ bluzeczka - jeśli chce ubrać "wyjściowo".
I nie lubię też śpiochów, wolę już polspiochy lub spodenki.
OMG Ashaa kciuki za Was. Niech Twój synek jeszcze się nigdzie nie wybiera.
Sam czop jeszcze o niczym nie musi świadczyć, obyś dostała właśnie na połucka sterydy i doczekała jeszcze przynajmniej 35tc! ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 11:29
-
Aasha- oby to był fałszywy alarm. Trzymam kciuki.
Zniechęcona- daj znać
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630 -
Ta historia Ashy i Zniecheconej sprawiła że chyba też kupię paski bo mam takie dni z większą ilością wodnistego płynu, teraz to pewnie przez tabletki dopochwowe Fluomizin ale wczoraj na noc wzięłam ostatnia i teraz powinno się wyciszać ale nigdzie nie ma tych pasków 😔 jak któraś z Was znajdzie niech da cynk 😉 byle do wtorkowej wizyty 🤞🏻Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Aasha oby to nie był poród jeszcze, kciuki! I dawaj znać.
Z Julkiem czop zaczął mi odchodzić dokładnie 29 czerwca, a urodziłam go 28 sierpnia więc to też nie jest powiedziane, że jak odejdzie to już od razu poród się zaczyna czasami tak jak np ja można chodzić jeszcze długo w ciąży zanim się zacznie -
Sprawdzałam wydzielinę dziś paskami i pH ok. Ale ten czop to była taka galaretka, wydaje mi się ze nie da się tego pomylić. Google grafika pokazuje to samo…
Jestem na IP, ale jest kolejka, jeszcze pani przede mną. No nic, zobaczymy. Skurczów nie mam na szczęście. Trzymajcie kciuki, tez bym chciała choć do 35tc wytrzymać. Dziś 32+1.Ulaa lubi tę wiadomość
-
Co do pasków, ja kupiłam takie na Allegro. Na pewno działają bo mocz od razu barwi się na fioletowo, a póki co wydzielina na żółto i zielono. I szybko mi doszły.
https://allegro.pl/oferta/paski-4-7-do-badania-ph-w-moczu-pochwie-100szt-6013412430
-
Ja wlasnie zarezerwowalam papierki lakmusowe w aptece, do konca dnia odbiore, maz mnie podrzuci. Poki co czysciutko i suchutko, mloda tez sie ladnie rusza, wiec staram sie oddychac i nie panikowac, z nadzieja, ze faktycznie być moze juz nawet w nocy zwieracze sa poza kontrolą 🙄
Aasha trzymaj sie na tej izbie, nawet jesli to czop to niech dzidzia tam jeszcze posiedzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 12:37
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Aasha 🙄 trzymam kciuki za Was, dobrze że od razu pojechałaś bo zawsze sprawdzą i podadzą sterydy i na pewno będzie dobrze ❤
Ja właśnie spakowałam torbę do szpitala, dorzuce jeszcze laktator bo dopiero idzie i jakieś drobne pierdoły, ale głowa od razu spokojniejsza, że mam już tą walizkę. Człowiek to jednak nie zna dnia ani godziny, a planować to sobie można... 😉🙈
Dzisiaj rano oddałam też posiew do kontroli, pewnie wyniki będą po weekendzie, ale trzeba było powtórzyć i tak. Infekcję mam na bank bo mam białe upławy i dużo wydzieliny, ale zobaczymy co wyjdzie, oby nic poważnego🤞💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Tez mysle, ze mam infekcje… Dużo wydzieliny takiej biało-płynnej, która niestety na białych majtkach ma kolor żółty Ale na szczęście w poniedziałek lekarz…
Ja torbę chyba pakuje w następny weekend, to będzie już skończone 34 tygodnie I tez biorę laktator swój na wszelki wypadek. I tym razem biorę tez poduszkę do karmienia, bo wcześniej myślałam, ze bez sensu coś tak dużego brać, ale było mi mega niewygodnie karmić bez niej w szpitalu, wiec tym razem pojedzie -
Kciuki Aasha:)
Dawajcie znac co i jak…
Ja wróciłam do domu, wszystko ok. Mówi ze to musiało być krwawienie z szyjki, ale wszystko pozamykane, szyjka teraz wyszła 4.5 cm pozamykana. I podobno dużo długich wlosow jak z córka 😂 Wiec można trochę odetchnąć 🫣 ale zamowilismy pralkę i suszarkę wiec poczekam jeszcze tydzien i na przyszły mam zamiar wszystko poprac i popakowac żeby te 2 miesiące przed terminem mieć wszystko zrobione 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 15:12
Tyśka , Mikaaa92, Twilight, Zniechecona, Hermiona5, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Zostaje na obserwacje, ale zostawili to do mojej decyzji. Szyjka w pessarze, nie widać, zeby coś się miało dziać… na razie powiedzieli mi się nie ma wskazań do podania sterydów. Będziemy obserwować przez weekend. Myśle, ze będę spokojniejsza jak tu zostanę… dzieci są zaopiekowane
Roksi, Tyśka , Mikaaa92, Twilight, Hermiona5, Madzixon, Zniechecona, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Dobrze ze Cię zostawiają, lepiej wszystko sprawdzic i w razie co mieć pod kontrola za wczasu 😊
-
Aasha no pewnie, jak maluchy maja opiekę to lepiej chwile zostać i mieć spokój ducha… Trzymajcie się dzielnie w dwupaku!
Roksi a u Was piękne zdjęcie na pamiątkę się udało zrobić! No i super, ze wszystko jest okejRoksi lubi tę wiadomość