Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzelina to gagatka macie 😅
Mikaa, Madzixon też widzę, że brzuch mi się obniżył, położna w szkole rodzenia mówiła, że właśnie około 32/33tc brzuch się obniża -
Fajne macie zwierzaki😍 my mamy Cocker spaniela Nelę, na studiach dostałam ją od wtedy jeszcze nie-męża bo mi się marzył taki i woziłam ją pociągami, taką malutką szaloną kulkę. Teraz mieszka od kilku lat na podwórku i wszyscy są zadowoleni😄
Byłam dzisiaj na badaniach i w galerii trochę ale tak mnie męczyło to chodzenie, że myślałam że ducha wyzionę i wróciłam.
Konieczynka też właśnie zrobiłam hemoglobinę glikowana i 4,6 więc nawet ciutkę poniżej normy. Tylko w moczu trochę cukru i już nie wiem o co chodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 17:43
Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
My mamy kotkę, uratowaną przed śmiercią w sumie, bo urodziła ją dzika kotka gdzieś przy zakładzie produkcyjnym w Malborku i kiedyś jak wracaliśmy z Kościeliska to zobaczyłam ogłoszenie i jej zdjęcie, poprosiłam męża czy możemy zajechać po nią i chociaż trochę ją podtuczyć, zaszczepić itp i potem znalazłabym dla niej dom. I tak szukałam tego domu, że została z nami i tak już od ponad 3 lat 😃
Jest to zwykły dachowiec, ale jest tak mądra, kochana i ułożona, że żartując sobie mówię, że chyba z tej wdzięczności za to uratowanie jej jak była kociakiem, teraz tak nam dziękujeMikaaa92, Madzixon, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To ja miałam przed porodem sytuacje, ze dzień przed lekarzowi prowadzącemu z usg wyszła waga 2.950, w dzień porodu rano lekarce w szpitalu 2.650, a młoda się urodziła 3kg
-
Twilight nie wiem czy ktoś Ci odpowiedział, ale na te bluzeczki to zakłada się śpiochy. Dla mnie ten zestaw jest beznadziejny i wydaje mi się, ze kiedyś bardziej praktykowany niż obecnie. Możesz tez je zakładać jako dodatkową warstwę na body (czyli taki nasz sweterek).
Ja lubiłam pajace i właśnie body plus spodenki. Półśpiochy są fajną opcją, ale np mój syn miał tak duże stopy, że nigdy mu się w ten rodzaj spodenek nie mieściły 🙈
Piękne zwierzaki dziewczyny 🥰. My nie mamy ani psa ani kota, chociaż jestem zdecydowanie team psyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 21:49
Twilight lubi tę wiadomość
-
U mojej koleżanki na wizycie dzień przed porodem wyszło wg pomiarów 500g mniej niż przy CC 🙈
Także ja jestem ciekawa jak to u nas wszystkich będzie w tą wagą.
Twilight ja też nie znoszę tych bluzeczek- kaftaników, dostałam ich trochę. Podwija się to pod dziekciem i nie wydaje się ani praktyczne ani wygodne. Ale kto wie, może akurat Tobie taki zestaw podpasuje.
Bierzecie do szpitala laktator? Kupiłam Neno uno bo była dobra promocja ale z tym laktatorem to nigdy nie wiadomo, ciężko przewidzieć jak się potoczy poród i laktacja.Twilight lubi tę wiadomość
-
Twilight, Chicaloca
Ja młodą najbardziej lubiłam ubierać na dzień:
+body bezrękawnik
+kaftanik/ bluzeczka lub bluza
+spodenki
Także każdy coś innego lubi 😜
Mój mąż nienawidził pajacy 😅 Wyciąganie nóżki z nogawki bez zatrzasków/ zamka sprawiało mu problem. Później podczas zmiany pieluchy nogawki mu przeszkadzały „majtały się wszędzie” 😂 Musiałam na noc młodą ubierać w body i spodenki.
Tym razem tylko ja będę zmieniać pieluchy w nocy. Także raczej stawiam na pajace.
Aniamania,
Biorę laktator.
Przy pierwszym dziecku mi się przydał.
Najwyżej nie wypakuje z torby 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2023, 22:54
Twilight lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Jeśli chodzi i ubiór to ja pajace zakładałam zazwyczaj na noc.
W ciągu dnia:
-body+spodenki/leginsy
-body+śpiochy
-ewentualnie body krótki rękaw+bluzka z długim i spodenki
Laktator na pewno przygotuje i albo zabiorę od razu, albo mąż dowiezie.
Dzisiaj wizytuje, ale dopiero wieczorem. Ktoś ze mną?
-
O właśnie, widać ze każdy co innego praktykuje ja w okresie noworodkowym, kiedy jeszcze kikut jest, głównie pajace. Później już jak bez kikuta, i dziecko aktywniejsze, to tez robiłam tak ze pajace na noc a w dzień body i spodenki. Przy czym warto zwrócić uwage, zeby spodenki miały szerokie gumy, nie wąskie, bo one mogą cisnąć w brzuszek.
U mnie dziś o dziwo lepsza noc, bez koszmarów, z jedna pobudka. Ufff kolejny dzień w dwupaku. Rano zawsze mam jakoś więcej optymizmu
Wczoraj mąż był z córka u psychiatry na zalecenie poradni psychologicznej, diagnozujemy u niej mutyzm wybiórczy bo nie mówi wśród obcych, w przedszziolu itd. W sumie słaba ta wizyta była, ale psychiatra wyda opinie do psychologa i czekamy na diagnozę lub zalecenia. Ale widzę ze tak to działa, ze muszę tez na własna rękę zacząć szukać informacji, bo czas leci a mam wrażenie ze my nic nie robimy. Bardzo chciałabym jej pomoc. Dziś ma występ na dzień babci i dziadka, wiem ze to dla niej duże przeżycie. Szczerze wątpimy, ze będzie mówić wierszyki z dziećmi, choć doskonale je potrafi bo w domu mówiła, ale próbujemy … dużo tłumacze, mam wrażenie ze rozumie, ale ten lek w niej siedzi
-
Hermiona5 wrote:
Jusia co swoje stado to swoje, więc może mieć sunia całkowicie inne podejście do nowego członka rodziny niż do innych dzieci 😉
Też na to liczę. No pożyjemy, zobaczymy. Na czas porodu chcemy zawieść ją do dziadków (czytaj- teściów ) bo słyszałam, że lepiej jak mały będzie pierwszy w domu kiedy będą się poznawać.
Ula- moje kociaki to też dachowce - Przybłędy. Same do nas przyszły (a w zasadzie ich matka je przyprowadziła gdy się okociła w pobliżu naszego domu). Też zawsze byłam team piesek, ale kotki są naprawdę kochane.
Ja dziś wizytuję-ale to taka wizyta bez usg. Pewnie skupimy się na wynikach usg III trymestru. Może też pogadamy o porodzie. Ciekawa jestem czy ten lekarz też zarekomenduje cc?
Ulaa lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630 -
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty 👊
Sama tez mam dzis od rana atrakcje, obudziłam się z mokrymi gaciami i niestety nie znam odpowiedzi na pytanie czy to sączące sie wody, nietrzymanie moczu w nocy czy nocny, niekontrolowany orgazm z wytryskiem 😱
Ogolnie dziwna sytuacja, wiec caly dzien mam samoobserwacje...14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Dzień dobry 🌥️
Powodzenia na wizytach! 😉
Zniechecona,
O rety!
Mocno mokro było? Ja mam czasami taki mokry pasek 4x2cm.
U mnie to kwestia wodnistego śluzu w zwiększonej ilości.
W ogóle to powiem wam, że w tej ciąży mam podejście, że IP jest dla ciężarnych i cokolwiek niepokoi to warto zajechać tam albo do lekarza.
Na początku ciąży miałam dwie ekstra konsultacje u lekarza i jedną na IP.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Bobobolek no caly klin majtkowy byl po prostu mokry, wiec dla mnie to sporo. Poki co jest ok, wiec nie panikuje, ale jak znow mnie zaatakują jakies niekontrolowane wycieki to dzwonie do swojego lekarza i pewnie nawet dzis mnie przyjmie... Licze jednak na te orgazmy 😆🙈14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
nick nieaktualnyTyśka ja też dzisiaj wizytuję.
Miałam jechać rano do endo i nawet wybrałam się z domu, ale tyle śniegu nasypało, że zwątpiłam po drodze bo w ogóle drogi nie odśnieżona i ślizgawica a miałam coś z 40 km. Pojechałam tylko do najbliższego laba zrobić badania tarczycowe i zadzwonię do endo z wynikiem.
Na 9 miałam do gina, ale musiałam przełożyć właśnie przez tą pogodę i mąż pojedzie ze mną. Udało mi się przełożyc na 13
Aasha a w jakim wieku jest Twoja córcia? Jak pracowałam w szkole to miałam dziewczynkę, która też miała mutyzm. Na początku było ciężko bo nie mówiła nic (przy obcych osobach, a w domu podobno nie mogła się nagadać), ale zachęcałyśmy ją na lekcji do odpowiedzi i odpowiadała, ale trzeba było stać przy niej bo mówiła strasznie cicho, później zaczęła pracować z nią Pani psycholog szkolna i było coraz lepiej. Na lekcji mówiła coraz głośniej, na jednej z akademii dostała wierszyk, pięknie umiała, ale nie powiedziała do mikrofonu, ale po kilku miesiącach udało się i powiedziała już przy wszystkich głośno i wyraźnie. Także potrzeba na pewno trochę pracy, ale wszystko da się zrobić jeśli macie opinię z Poradni PP to szkoła/ przedszkole wydaje mi się, że powinni zapewnić zajęcia z psychologiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 09:43
-
Cześć dziewczyny! Udanych wizyt! Dawajcie znać co słychać u maluchów!
Ja chyba powoli wracam do żywych. Wreszcie, bo już miałam przed sobą chwilami w ostatnich dniach wizje agonii 😅 żartuje, ale naprawdę miło się w końcu lepiej poczuc. Gardło nadal mnie boli, ale jest w końcu poprawa. A ucha w nocy nie czułam. Uf! Za to pojawił się kaszel ale naprawdę czuje się lepiej
Co do ubranek, to u nas w dzień na początku body plus półspiochy a w nocy i na podróże pajacyk i pod to na początek body na krótki rękaw przez pierwsze kilka dni Ja pajace traktuje jak piżamę
Zniechecona a co do Twojej przygody to mocno trzymam kciuki, żeby to nie były wody i tylko jakaś jednorazowa akcja!
Zniechecona lubi tę wiadomość
-
Zniechęcona a masz paski do pomiaru PH może? One by Ci pokazały czy to wody czy fałszywy alarm... ale obserwuj się w ciągu dnia, jak leżałam w szpitalu to dziewczyna obok przyjechała bo odeszło jej trochę wód, na drugi dzień w szpitalu już odchodziło jej coraz więcej ale nie było akcji i wzięli ją na wywołanie, ale była już po 38tc. Oby to nie było to u Ciebie!
Powodzenia na wizytach Dziewczyny 🤞
Ja nie mam pojęcia w co będę ubierała 🙈 mam różne body i pajace, i półśpiochy, chyba nauczę się w trakcie co i jak 😊 adzisiaj ma przyjść wanienka💗 Iga 👶 3540 g 54 cm