Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Aasha, Aniamania dzieki za odpowiedzi ❤️ nie panikuje, bo zupelnie nic sie nie dzieje, ale mam gdzies juz z tylu glowy, ze to wypadlo 😆 tak, zgadza sie, ze u mnie juz prawie donoszona, ale miala byc planowa cesarka i teraz bede myslec czy aby mala nie ma czasem innych planow i moze nas zaskoczyc jeszcze wczesniej 😅
Aniamania jak mnie to wkurza jak z kims sie umawiam, ze mnie odwiedzi (bo sama wychodze wlasciwie tylko w celach zdrowotnych) i wlasnie slysze, ze a wiesz bo ja mam tylko katar/boli gardlo/srednio sie czulam rano to mi słabo. Ludzie nie maja wyobrazni 🙄
Apropis gardła - z moim wcale nie lepiej, ale coraz bardziej mam wrazenie, ze to slinianki/wezly chlonne niz samo gardlo 😒14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Aniamania odnośnie jazdy samochodem to moje dziecko akceptuje chyba tylko trasy do 15 km 😱 bo jak jeżdżę więcej to jest jakaś masakra z twardnieniem brzucha
Do fryzjera też się muszę umówić ale poczekam na piątkową wizytę u ginekologa żeby mieć spokojną głowę
Dzisiaj się czuję jakby ktoś mi wyjął baterie, poszliśmy do kościoła na 12 i jak wróciłam to leżałam cały czas. Nie miałam siły na spacer a dzisiaj pomimo śniegu pięknie świeciło słońce ☀️
Zniechecona to trzymam kciuki żebyś dotrwała w dwupaku do cesarki 😊Zniechecona lubi tę wiadomość
-
Zniechecona,
Hm… Ja już coś takiego w tej ciąży miałam kilkanaście razy pewnie. Traktuje taka wydzielinę jak nic niezwykłego.
Mój lekarz powiedział, że po leżeniu i nocy większe ilości śluzu mogą się zdarzać. I może mieć on różne konsystencjez
Międzyczasie miałam też posiew, wiec żadna bakteria lub inne dziadostwo to nie jest.
Mój czop był bardziej gęsty, dużo ciemniejszy. Tak się ciągnął, że właściwie to go z siebie wyjmowałam, ciężko go było „urwać” 🫣
No i było go tak… Hmmm. 20 razy więcej niż na twoim zdjęciu.
Zniechecona lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Nie pomogę z czopem, bo nie wiem czy go u siebie widziałam. Z synem poszły najpierw wody, a z córką coś może i było, ale czy to to. Tylko u mnie to wyglądało jak kawałek galaretki takiej przezroczystej, lekko białawej.
Miałam intensywny dzień i teraz od 21 zaczęło się twardnienie brzucha. Nie bolesne ale tak z 6-7 na godzinę, wzięłam prysznic i przeszło. Ale tak pomyślałam - nie dziś, nie dam rady, jestem zmęczona.
A dziś pełnia!
Więc uważajcie 🤣 ponoć w pełnię najwięcej dzieci się rodzi, choć na moje pełnia nie zadziałała. Pełnia srełnia 😅
I też już mam dość bycia w ciąży, strasznie przereklamowany stan. Wszystko boli, dysze jak parowóz.
Na sex się skusiłam , ale zaraz myślę o tym że coś mnie boli, że mi nie wygodnie i czuję się zupełnie nie atrakcyjnie. Więc ostatni raz bez orgazmu. Ale jeśli mam to sekundę później brzuch jak skała i też robi się mało przyjemnie . Lipa 🙈
-
A ja myślałam, ze jutro wyjdę do domu… i co? Pojawiło mi się swędzenie kostek i nadgarstków, aż się wybudziłam. Boje się, ze to może być cholestaza… rano o 6 przychodzi Polozna słuchać tętna, to zgłoszę, niech zrobią badania…wole jeszcze zostać te 2 dni niech sprawdza ;/ mam nadzieje ze to jednak zbieg okoliczności
-
Dzień dobry po 4. Moje dziecko wstało o 3... Próby zaśnięcia nieudane, zapaliła światło i ona idzie się bawić. Ciekawe kto wstanie do przedszkola za 2 godziny... Zawsze to ja nie mogłam spać w pełnię. Mam tylko nadzieję, że to nie zwiastuje żadnej choroby.
-
Cześć dziewczyny!
Lucy, oby ta pobudka rzeczywiście to była sprawka pełni, a nie choroby. Moja córka właśnie jak ją coś rozkłada robi takie akcje. Czlowiek potem od razu kojarzy to z najgorszym
Aasha o kurczę, jeszcze cholestazy Ci brak 🤯 oby to jedynie jakiś „błąd systemu”
A ja nie mogę spac bo obudziła mnie… zgaga. Wzięłam renni, ale teraz będę musiała przesunąć wzięcie euthyroxu i czekac ze śniadaniem, bo zwykle biorę o 6, a między tymi lekami musi być minimum 2h 🤯 czasami jest trudno 😅 No i przez te zgage nie mogę jakoś juz zasnąć…
Poza tym powodzenia na wizytach dzisiaj! Mikaa kciuki zwłaszcza za Ciebie 🤰Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 08:40
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Hejo 😊
Nie śpię od 1, nie mogłam sobie znaleźć wygodnej pozycji. Potem usnęłam na chwilę ale mój pies jakoś znienacka skoczył na łóżko, że się obudziłam i nie wiedziałam co się stało 😔
Aasha to dobrze, że akurat jesteś w szpitalu i oczywiście oby to nie była cholestazaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 06:11
-
Hej!
Współczuje Aasha, ale tak jak piszesz lepiej zostać 1-2 dni dłużej i mieć wszystko sprawdzone, zobaczysz co Ci powiedzą
Mnie wczoraj tez jakos dziwnie nogi swedzialo, ale to raczej nie to. Chociaż nawet nie wiem „gdzie” swedzi cholestaza🤔
U nas córka obudziła się dziś o 4 xD uwielbiam takie odpaly 🫣 mąż wstał z nią o 5, a ja o 6, ale sen to już żaden….
Powodzenia na wizytach dziewczyny! 🥰
Ja mam jutro i już przebieram nogami…jakos mnie stresują ostatnio te ruchy, a raczej ich brak..tzn wieczorem i w ciągu dnia spoko, ale z rana zawsze jakos tak mało się rusza i się denerwuje 🫣
Do tego wywaliło mi mega żylaki na nogach…zapisałam się za tydzien do flebologa w razie co, ale zobacze co powie mi ginekolog jutro..znajoma ostatnio w 29 tc dostała zastrzyki od razu jak jej się pogorszyło na dopplerze… -
Dzień dobry, u nas nocka całkiem przespana. Położyłam się po 22 spać i w sumie do 6 ciągiem pospalam. Potem młody się przebudził to wzięłam go do nas do łóżka, ale już nie było spania, za to przytulanie i glaskanie przez synka 😃
Mąż teraz z nim wstał, ale i ja zaraz wstaję, bo trzeba śniadanko przygotować. Starszaki jeszcze śpią, dzisiaj mają na 11.45 do szkoły 🙈
Kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj ✊
Aasha oby to swędzenie to nie był powód do kolejnych zmartwień 💪 ale lepiej sprawdzić.
Ja dziś skończyłam 34+0 tc 😍 już coraz bliżej bezpiecznego czasu. Metodą małych kroczków jakoś udaje się zdobywać kolejne tygodnie.
Wizytę mam teraz w środę, a w czwartek szczepienie na krztusiec -
Aasha pewnie, że powiedz. Ja wychodzę z założenia, że lepiej powiedzieć jakiś objaw niepotrzebnie niż milczeć a później może się okazac, że jednak coś.
Chyba pokickaly się terminy mojemu lekarzowi. Cała ciążę chodziłam co 2 tygodnie i powinnam iść we wtorek a mam wpisana wizytę 14.02, do wtedy też mam L4. Ale chyba go odwiedzę jutro, bo przez tydzień to mi się rozbuja infekcja. Niech chlopina bada a co hehe po coś ten pakiet medyczny place. A korzystam tylko w czasie ciąży bo tak to chodzę tylko rodzinnego lekarza.
Roksi o matko! A sio żylaki!!
Ja z kolei wyglądam jak potworek bo mam całe nogi w takim jakby cellulicie. Albo woda, ciążowa sprawka, albo organizm pobrał mega ilości cellulitu z powietrza 🤪😅
Poszła młoda do przedszkola, zobaczymy co to będzie. Mam nadzieję, że nic bo tak jak Gusia pisze, zawsze nocna akcja jest na chorobę. Ale gorączki nie ma, nic ja nie boli. Wstała, zjadła, napiła się i poszła. -
Dzień dobry.
Nawet się wyspałam, ostatnio to takie dziwne jak śpię normalnie w nocy. Oczywiście wstaje do toalety,ale idę prawie że z zamkniętymi oczami, nie zapalam światła i jak najszybciej pod kołdrę żeby się nie rozbudzić 😀
Lucy u nas też zdarzają się takie akcje, wstanie o 2-3 i mówi że już się wyspałam, albo każe czytać sobie książeczkę.
Andzelina, świetnie znam takie scenariusze nocek. Następnego dnia jak zombi.
Asha oby to nie to, ale wyniki nie zaszkodzą.
Roksi u mnie cały brzuch chodzi od ruchów, ja mam jakieś ADHD w macicy. Ale fakt jak te kopniaki mnie nie budzą to zaraz niepokój czy wszystko ok.
Wczoraj sobie pofolgowalam z jedzeniem, zjedliśmy na mieście, wjechały frytki. Nie wzięłam glukometru i nie wiem jaki ten cukier był. Na wieczór kanapka, też u mnie słabo. A rano 94! Dawno już nie miałam za wysoko, mało już zostało, trzeba zacisnąć poślady i nadal się pilnować. -
Dzień dobry w poniedziałek 👋
Nocka totalnie nieprzespana, jednak co pełnia, to pełnia, a dodatkowo mąż tak chrapał, że co chwilę go szturchałam 🥴 ogólnie tak mnie boli lewa pachwina i udo że ledwo chodzę, jak mnie złapie ból w połowie drogi gdzieś to nie wiem czy ruszyć nogą w przód czy w tył, czy zacząć płakać 😟
A Wasze dzieciaki z tym wstawaniem w nocy dobre są 🤣 szkoda że my tyle wigoru nie mamy jak się obudzimy w nocy!
Aasha dawaj znać co lekarze powiedzą!
Gusia kciuki za nasze wizyty 🤞💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Dzień dobry z rana. Aasha, tak jak dziewczyny piszą, lepiej sprawdzić od razu niż się stresować.
Kciuki za wizyty 🤞🤞
U mnie noc w miarę dobrze, tzn. kilka wycieczek do WC + bezsenność od 3 do 4, później o 5, ale o 6:30 wstałam wyspana.
Powiem wam że ta końcówka jest już męcząca, zwłaszcza nocą. Co chwilę muszę zmieniać pozycję bo boli mnie biodro na którym akurat leżę, obrót na drugą stronę to naprawdę wyczyn bo bolą pachwiny i kości łonowe, a do tego mam ciągle zatkany nos i muszę oddychać przez usta co mnie strasznie irytuje. Dzisiaj kolejna granica przeskoczona, pojawiła się dwójka z przodu - 29 dni do terminu. To prawie już🙊Madzixon lubi tę wiadomość
-
Wow dziewczyny, czlowiek raz nieco dluzej pospi i tyle nadrabiania 😆
Oczywiscie trzymam kciukasy za wizyty! 👊
Aasha jak najbardziej tez bym zglosila wszystkie niepokojace objawy, niech sprawdzaja poki tam jestes.
Wasze nocne zycie z dziecmi wciaz mnie zaskakuje 😆 trzymajcie sie i w miare mozliwosci dosypiajcie
P.S. moja metoda z dwoma budzikami w nocy poki co dziala bez zarzutu, w koncu nie ma zadnych podejrzanych wyciekow z podwozia, ale za to drzemka w dzien wjezdza jak zloto 😅
Za rowne 2 tyg ide juz do szpitala, koedy to zlecialo?! 😆😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 09:41
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Zgłosiłam na obchodzie , dobrze ze śniadania jeszcze nie jadłam to od razu zlecili pobranie. Bo tak by dopiero jutro można było zrobić, zawsze to jedna doba do przodu. Mam nadzieje, ze to nie to, ale lepiej sprawdzić i wiedzieć niż gdybać w domu i się stresowac. Teraz już mnie tak nie swędzi, ale w nocy było słabo.
No nic, idę myć głowę, myslalam ze już w domu to ogarne, ale skoro perspektywa wyjścia najwcześniej w środę (i to przy wykluczeniu cholestazy tylko, bo jeśli się potwierdzi to zostaje), to trzeba jakoś wyglądać plus taki ze jestem od 2 dni sama w sali i mam łazienkę w sali wiec komfort całkiem fajny. Nie muszę nosić się z kosmetykami i ręcznikiem, wszystko mam w łazience. No i na szczęście moja dwójkowa sytuacja została opanowana, włączyłam do diety namoczone śliwki z rana i dosypuje otręby do posiłków i jakoś idzie. A raz mi ten czopek pomógł, ale jak się da to wole bezTyśka , Mikaaa92, Zniechecona, Roksi, Hope28 lubią tę wiadomość
-
Aasha a do jutra rana nie będzie wyników? To byś chyba jutro mogła wyjść?
Moje dziecko też mnie obudziło słowami 'mamo już mi się nie chce spać' ale chociaż o 6 😅
Zawiozłam go do przedszkola bo chyba moja interwencja katarowa w miarę zadziałała.
Byłam też na zakupach i jakoś dzisiaj szczególnie mnie uderzyły ceny produktów spożywczych 😳a byłam tylko w Biedronce więc nie w jakimś ekskluzywnym sklepie.
No i padłam że zmęczenia.
Powodzenia na wizytach 🤞