X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same próby wątrobowe pewnie tak, ale kwasy żółciowe to 2-3 doby. No nic, czekamy .. tesknie za dziewczynami, ale z drugiej strony tu przynajmniej nie mam wyrzutow sumienia ze sie z nimi nie Bawię….

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wrażenie że za takie same zakupy w Biedro zostawiam coraz więcej kasy. Teraz 200zl to już norma. A wracam do domu i zastanawiam się co będziemy jeść.
    I tak z wszystkim. Czynsze mega poszły w górę. Ostatnio w Lidlu rzuciła mi się w oczy kuchnia drewniana, identyczna jak ma córka i pamiętam że kosztowała 200zl, a teraz 350.
    Zresztą żeby mleko było po 4zl a nie 2 🙈

Aasha dobrze że zrobili wyniki jeszcze dziś, może dziś jeszcze będą. I łazienka w sali to też super. Tu gdzie mam zamiar rodzić jest tylko wspólna na korytarzu. Lipa trochę bo trzeba brać wszystko z sobą, a tam też prysznic za taką kotarka.

Zniechęcona a ty masz umówione CC ? Dobrze pamiętam? Też mam nadzieję że do 2 tygodni będę już rozpakowana.
    I trochę czekam na to, a trochę jestem przestraszona jak to będzie. Na szczęście od kilku dni poród mi się nie śni.

Mój mąż za to wczoraj stwierdził że chyba brzuch mi opada, ale ja tego nie czuje, nie zauważam. Więc nie wiem.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka zrób sobie zdjęcie i porównaj z tym, które nam tu kiedyś wstawiłaś 😁 ja robię sobie co jakiś czas zdjęcia w podobnej pozie i później mam taki fun jak je zestawiam! Ostatnio porównałam sobie 30tc do 35tc.

Pytanie do dziewczyn, które miały kiedyś hemoroidy - czy po lekach się wam cofnęły? Macie jakieś doświadczenia z tym dziadostwem? 😬

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Zniechecona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynkaa tak, jestem wpisana na 21.02, a dzien wczesniej maja mnie przyjac do szpitala, zrobic badania itd.

Z foteczkami potwierdzam, mam udokumentowana absolutnie cala ciaze, wlasciwie tydzien po tygodniu i super widac, jak cialo sie zmienialo do nowych warunkow ;)

Z hemoroidami niestety dopiero w ciazy zaczelam przygode i niezbyt mi sie podoba, a nie dostalam od gina nic oprocz pianki i masci bez recepty 😆

Za to dzis u mnie chlusnelo wydzielina pochwową jak nigdy, tak jakby mloda dawala mi znac - ty sie matka nie nastawiaj na tego 21, ja nie bede tyle czekac! 🤣

O cenach nawet nie mowie, bo jak ide do sklepu i wracam to ani kasy ani produktow nie ma 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 12:24

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ostatnio zmiażdżyły ceny. A już jak daje prawie 100 za ręczniki papierowe raz w tygodniu to zalamka. Oby od razu po porodzie ten ślinotok minął.....
    A co do czynszu to nam się ogólnie podniosl około 600 zł przez ten czas jak tu mieszkamy. Największe podwyżki przyszły w przeciągu pół roku. Co miesiąc wzrastał. Jak zgłosimy nowego domownika to nie chce nawet myśleć.
    Ja w tej ciąży nie robię zdjęć. Poprzednio robiłam, ale ich nie oglądam ani nic. W ogóle jakaś bierna jestem ostatnio. Może dlatego, że nawet jak siedzę to mam zadyszkę 🙈

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja wczoraj położyłam się po 23, zasnęłam przed 3 🤷🏽‍♀️
    Córka obudziła się po 5, przyszła do naszego łóżka, troszkę jeszcze pospała, ale niewiele 😩

Aasha,
    Kiedy masz ciążę donoszoną? Jeśli wyjdziesz ze szpitala w środę to i tak będziesz już w takim w miarę bezpiecznym terminie na rodzenie?

Za tydzień posypią się już donoszone ciąże. Dobrze myślę?

W ogóle ostatnio oglądałam wywiad z lekarzem który twierdził, że przy regularnym współżyciu przez całą ciąże można sobie darować masaż krocza, bo sama penetracja to wystarczające przygotowanie.
    Ile razy w tygodniu to regularne współżycie? Dwa- trzy!
    Na ja sobie teraz już nie wyobrażam. Nie w tym ciele.

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie pstrykne focie wieczorem. Choć mam takie kompleksy na tym punkcie i nie znoszę patrzeć na swój brzuch 🙈

Hemoroidy mi dokuczają i po pierwszym porodzie był dramat. Po roku od porodu zdecydowalam się na zabieg. Ból dzień po był masakryczny.
    Z doświadczenia jako farmaceuta, mogę polecić diosmine ale to nie w ciąży. W ciąży można brać Cyclo3fort - moim zdaniem mniej skuteczne.
    Plus maści, czopki itd.
    Obawiam się teraz po porodzie co to będzie. Wystarczy mi że raz luźniejsza 💩 się trafi i już "wyłazi" dziadostwo. To samo przy zaparciach.
    Po poprzednim porodzie na tyłek usiąść z 2-3 tygodnie nie mogłam bo raz że krocze oberwało, a dwa te hemoroidy 😭

U mnie już CIAZA DONOSZONA!
    tzn według tego terminu lutowego na 24.02, który w tej chwili wolę brać jako ten prawidłowy. A w karcie ciąży mam 02.03 i donoszona byłaby 10.02

Mikaaa92, Zniechecona lubią tę wiadomość

23.07.2015 - synek

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a mnie odwołali wizytę bo jakieś pilne sprawy lekarzowi wypadły i nie dojechał. I mówi, ze mam przyjść za 2 tygodnie jak będzie. To będzie 37+1. A tak się nastawiłam, ze się dowiem ile Zosia wazy i w ogóle co z szyjką…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 14:27

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, ale w razie jakbyś np trafiła do szpitala to przecież i tak patrzą na ten termin jaki masz wpisany w karcie ciąży. Chyba ze masz wpisany inny z OM a inny z UsG.

U mnie w środę będzie 35+0. Donoszona za 2 tyg. No wiec w miarę, jeśli to nie cholestaza to chciałabym jeszcze ten tydzień tak na leżąco, a potem powoli już wstawać.

Co do hemoroidów, ja nie doświadczyłam, ale moja teściowa do dziś męczą, a właśnie nabawiła się w ciąży :O i miała zabieg, na chwile był spokój a potem wróciły. Ale pewnie nie ma reguły.

Gusia to jest niepoważne ze strony Twojego lekarza. Ja rozumiem ze coś mogło wypaść, ale na tym etapie ciąży to 2 tyg to sporo. A kiedy miałaś ostatnia wizytę?

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia what ?! 😱 Ja też rozumiem, że coś może komuś wypaść, ale wtedy się proponuje najbliższy możliwy termin, kłóć się o szybszą wizytę! Według mnie na tym etapie ciąży nie może być sytuacji że miesiąc czy ponad czekasz na wizytę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 14:51

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 tygodnie temu miałam wizytę… A dajcie spokoj, aż się popłakałam. Sęk w tym, ze ten lekarz jest tu co 2 tygodnie. Pracuje jeszcze w szpitalu 1,5h ode mnie, ale po pierwsze tyle jechać to już nie dam rady, prędzej urodzę w aucie, bo zawsze mam w aucie mega skurcze ostatnio, a dwa to szpital, to nie wiem jakby mnie przyjął… Przecież nie na NFZ 🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 14:56

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2023, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia współczuję. To jest niepoważne ze strony lekarza. Ja rozumiem przełożyć wizytę o dzień czy dwa bo różne są sytuacje ale nie o dwa tygodnie!

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez się wkurzylam na maksa, aż tez nie wiem co Wam powiedzieć. Czy wgle mi zdąży wynik GBS przyjść jak pobierze lekarz wynik 37+1 🤯

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wiem, ze mój lekarz przyjmuje w Szczecinie prywatnie, ale tam jest termin najszybciej na przyszły czwartek, właśnie dzwonilam. No to tylko 3 dni szybciej niż w moim mieście. Wiec chyba przełknę te wkurzenie i poczekam, co mi zostało 🤯

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia a nie możesz umówić się gdzieś na pobranie wymazu?

preg.png
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia bardzo wspolczuje, tez by mi chyba puscily nerwy...

A GBS pewnie pobralabym w diagnostyce albo gdziekolwiek indziej gdzie sie da, bo to tez nie zrobia z dnia na dzien tylko z 4 trzeba odczekac, takze zrobilabym gdzie sie da, zeby przynajmniej miec juz wynik.

Ale na prawde bardzo mi Cie szkoda i jeszcze ten zawód co do lekarza na sam koniec ciazy... No slabe to :/

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Andzelina Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2023, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia ale niemiła niespodzianka ze strony lekarza 😔 ja chodzę do lekarza, który przyjmuje tylko w piątki i jak weźmie sobie urlop to już nic się nie załatwi 🙄

Utożsamiam się z tymi z Was, które ciąża przeczołgała😔 nie jestem w stanie funkcjonować a ten kto nazwał ciążę "stanem błogosławionym" miał fantazję 😱

Konieczynka, Zniechecona, Mikaaa92 lubią tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzelina wrote:
    Gusia ale niemiła niespodzianka ze strony lekarza 😔 ja chodzę do lekarza, który przyjmuje tylko w piątki i jak weźmie sobie urlop to już nic się nie załatwi 🙄

Utożsamiam się z tymi z Was, które ciąża przeczołgała😔 nie jestem w stanie funkcjonować a ten kto nazwał ciążę "stanem błogosławionym" miał fantazję 😱

Też wolę określenie brzemienna. To takie brzemię 🤣🙈🤣

Już niedługo będziemy tulić maleństwa i zacznał się inne rozterki.

Gusia rozumiem Twoje zdenerwowanie, może trzeba pójść do kogoś innego z wymazem na GBS. W tej przychodni pracuje pewnie więcej lekarzy?
    Bo jak gość miał np pogrzeb czy coś takiego, to cóż sila wyższa .

Aasha - tak wiem że patrzą na ten termin z karty ciąży. Ale u mnie to bardziej skomplikowana sprawa.
    Na 09 lutego wychodzi z miesiączki - zupełnie nie adekwatne.
    Na 02 marca mam z USG z 8tc i ten termin został wpisany w kartę ciąży.
    Na 24 lutego wyszedł termin z I oraz II TRYMESTRU - oba robiłam w renomowanej placówce na b.dobrym sprzęcie i tego się teraz trzymam.
    Taki plus że z cukrzyca ciążowa rozwiązują ciążę do końca 39tc, więc mam taki tydzień zapasu. Bo jak popatrzą na ten termin marcowy to termin 24.02 będzie 39tc.
    No skomplikowane 😜
    Mam nadzieję że Kacper urodzi się między 10.02 a 22.02 😆

23.07.2015 - synek

event.png
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka to faktycznie pogmatwane u Ciebie 😅 u mnie z USG II i III trymestru też wychodzi termin na 24 lutego 😅
    Mam dzisiaj skurcze/twardnienia brzucha. Wzięłam nospe ale nie wiem czy coś pomaga bo od godziny mierzę i macica stawia mi się co 15 minut 🤔

preg.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia ale lipa z tą wizytą 🙄 nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś.. Nie lubię takich sytuacji..

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ