Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie chyba ruszyła jakaś lawina z tymi skurczami. Wcześniej miałam powiedzmy 5 dziennie a teraz potrafi brzuch się spinać co chwilę. Kiedy czuję że coś za często to włączam licznik i mierze co ile się pojawiają. Tak więc macica pracuje pełną parą.
-
Najbardziej odczuwam stawianie się brzucha jak jeżdżę samochodem
Już posypią się porody a u mnie jeszcze ponad trzy tygodnie do donoszonej ciąży 😊
U nas będzie Marcelina chociaż mąż jeszcze walczy o Gabriele 😁
Dzisiaj dostałam ciuszki od kolegi męża i powiem Wam, że musiałabym mieć chyba trojaczki żeby zdążyły to wszystko ubrać -
Luusia jejku jeszcze tylko tydzień u Ciebie ❤ 2,5kg to ładna waga 🥰
Aasha a dalej jesteś sama w sali? Jeśli tak to chociaż nockę będziesz miała spokojną ☺
Andzelina u nas też było blisko do wyboru Marceliny, ale znajomi mieli tak nazwać córkę - ostatecznie i tak odrzucili tę opcję, ale gdy się o tym dowiedzieliśmy to już byliśmy zdecydowani 100% na Tamarę :p więc u nas będzie Tamarka, w skrócie Tami ❤Luusia, Andzelina, Madzixon lubią tę wiadomość
-
Luusia ojej to już za tydzień! Musicie być podekscytowani 🙂
Basia pięknie, moja mama tak ma i u mnie od razu odpadło.
Czyli teraz kolejka do porodu to: Luusia, Zniechęcona, Konieczynka? 😅
U nas Gabriela 🥰Zniechecona, Luusia lubią tę wiadomość
-
Luusia wow to juz tuz tuz 😅 pewnie tak jak ja juz czujesz te ekscytacje. Moja mala chyba zreszta tez, bo od 2 dni szaleje jak nigdy 😅
Aasha to jutro do domku, najwazniejsze, ze wyniki ok ❤️Aasha, Luusia lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Zniechęcona to tak jak u mnie… od wczoraj mały jest duzi, dużo bardziej aktywny niż zawsze.
Zazwyczaj łapałam się w ciągu dnia na tym, że zastanawiałam się kiedy ostatnio sie ruszał a teraz wierci sie i kręci co chwile 🙈Zniechecona lubi tę wiadomość
-
Mnie też męczą skurcze. Bez żadnej regularności, ale dość bolesne i nieprzyjemne. Właściwie mam je od połowy ciąży, tylko nabierają na sile i są teraz chyba częściej. A szczególnie gdy młody się rozkopuje w brzuchu. Ruchy też się trochę inne, bardziej to rozpieranie, ale brzuch cały faluje.
Boli mnie spojenie , biodra, krzyz.
Już mam dość.
A dziś czuje się wyjątkowo zmęczona i senna. Może to zapowiedź porodu 😁
Już bym chciała mieć go za sobą, Kacper jest duży, ciąża donoszona, a ja mam po kokardy tego stanu.
Wiec ja już mogę rodzić. -
Cześć dziewczyny kilka dni mnie nie było ale walczyłam z poz o szczepienie na krztusiec, długa historia, może jutro uda się zaszczepić 🤞🏻
Przepraszam że nie odniosę się do wszystkich postów, jest tego na końcówce coraz więcej ale to dobrze, niech się u nas dzieje na forum 😁
Luusia Wow ale emocje, tydzień to już tak szybko, niesamowite, trzymam kciuki i czekamy na dobre wieści 🍀👶🏼
Aasha dobrze ze nic nie wyszło w badaniach, jak czytał o tym twoim swędzeniu to myślę "no już niech ta cholestaza jej odpuści i tak ma ciężko" i uff 😉 a ta jedna noc to już pikuś.
Wszystkie imiona są piękne bo są nasze, ja uważam że nie można żadnego wyboru krytykować, każdy ma swoje preferencje i skojarzenia. U nas będzie Leon choć moja część rodziny przez chwilę namawiała mnie na Leonarda ale powiedziałam że to moja i męża decyzja i że to nie wypada namawiać na inne imię skoro taka decyzja rodziców.Luusia lubi tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Dziś miałam wizytę 34+3 bejbik ok, rośnie już mamy 2,3 kg więc przekroczyliśmy 2 kg więc największe zagrożenie za nami 🥳 Dzisiaj zanotowały się 4 większe skurcze na KTG- jak to lekarz powiedział "gdybym cię nie położył do szpitala i dał leki na wyciszenie już by było po wszystkim i mały był by urodziny na etapie dużego wczesniactwa". Teraz wszystko już się może wydarzyć... skurcze się notują, szyjka macicy już jest turbo krótka, brzuch twardy jak skala, ale plus taki ze jeszcze brak rozwarcia, mam brać leki Diphergan i Magnez i Pan Doktor jest dobrej myśli że jeszcze 2 tygodnie uciagne. Mały szaleje jak dziki 🙈 dużo leżę i odpoczywam ale on non stop szaleje normalnie ADHD 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2023, 21:52
Roksi, Hermiona5, Aniamania, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
01.03.2022 2 IUI - ❌
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
Andżelina u mnie podobnie z tą jazdą samochodem. Od jutra oficjalnie dziadek odbiera syna z przedszkola bo ja już nie daję rady 🥴
Konieczynka kciuki za ten poród. Niech się dzieje 😁😁
Aasha fajnie, ze już jutro wychodzisz dzieciaki pewnie stęsknione.
Madzixon bardzo się cieszę, ze Twój lekarz czuwał nad ciążą i wszystko jest pod kontrolą. Powiedz mi, po tym dipherganie masz pewnie dobry sen, co? mój syn jak to brał chwilowo w ramach ogarnięcia trzeciego migdała to spał jak zabity 😂 zawsze było mi przykro, jak miałam odstawić 😆😆
Lusia delektuj się ostatnim tygodniem ciążowym ale zleciało !!
Roksi przypomnisz mi, dlaczego chcą Ci wywoływać poród przed 40 tc? -
Chicaloca- No właśnie liczyłam że Diphergan mnie bardziej będzie odcinał w sen ale często jak go wezmę to jeszcze z 2 - 3h nie mogę zasnąć, jak zasnę to i tak się budzę na siku czy czuje ze się zgrzalam ale faktycznie załatwiam co mam i idę od razu spać bo jak go nie wezmę to masakra noc wybudzana, nie mogę zasnąć jak już wrócę z toalety a jak w zeszłym tygodniu nie wzięłam raz to wybudzily mnie takie gigant skurcze że aż aplikacje do liczenia wyciągnęłam i mąż już widziałam że przerażony 😅 dzisiaj się przyznałam lekarzowi że nie wzięłam bo byłam taka zmęczona ze zasnęłam sama a skurcze przyszły w nocy, to mnie pouczył że nie mogę tego nie brać i że to mi skurcze wycisza, już na pewno nie zapomnę po tamtej akcji 😅Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
01.03.2022 2 IUI - ❌
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Chica znajoma właśnie ostatnio wspominała ze jej dziecko przespalo bardzo dobrze na tym dipherganie, aż mi się „zamarzyło” do mojej jak czasami ma takie zrywy o 4 nad ranem i wstaje 😆😆😆😆😆 bo ja za to w tej ciąży(zreszta w poprzedniej tez, ale wtedy było łatwiej) mogłabym spac i spac..ciężko mi zasnąć, ale jak już padne koło 24 to bym mogła do 10, a tu w optymistycznych przypadkach pobudka o 6 😆
U mnie wywołanie ze względu na cukrzyce choć mam naprawdę nadzieje ze obejdzie się bez..ale czuje ze nie..nie chce chodzić po terminie jak poprzednio ale z drugiej strony jak u mnie cały czas(na te chwile) szyjka zamknięta na 4 spusty i do tego 4 cm długa..to jak ja pójdę do szpitala „z ulicy” to pierwsze co to balonik..jeśli on nie zrobi nic to pewnie oxy..a położne ostatnio mówiły ze jak daje się oxy na zupełnie nie przygotowana szyjkę to g… to daje i potem kończy się cesarka. Masakra..kilka dni wywoływania, a nie wiaodmo jak się skończy..wiadomo ze wszystko robi się dla dobra dziecka..ale mi się tak marzy, żeby zaczęło się w domu..żebym mogła być jak najdłużej w swoich kątach, brać sobie prysznic/kąpiel i pojechać na ostatnie kilka godzin do szpitala..ehhh komu w sumie się tak nie marzy 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2023, 22:53
-
Roksi też mam cukrzycę ale mi lekarz powiedział, że nie będzie wywoływania jeżeli dziecko nie będzie duże
Właśnie mnie najbardziej przeraża to, że będę się męczyć kilkanaście godzin zanim urodzę
Mam znajomą, która ma ekspresowe porody pierwsze urodziła w domu, drugie w windzie bo jej położna nie wierzyła, że tak szybko to pójdzie 😊 -
Roksi to prawda- młody jak brał syropek, to zamiast wstawania o 5 wstawał o 7. Raju ale byłam wtedy szczęśliwa 😂 hitem był jednak taki syrop przeciwalergiczny Aerius. Tak go mulił, że do 10 spał, ale wtedy w ogóle nie kontrolował swoich potrzeb fizjologicznych. Myślałam, że to jakiś regres, ale tylko odstawiliśmy ten syrop i wszystko wróciło do normy. A diphergan to mam wrażenie, że syrop na wszystko. Na wyciszenie, alergie, wymioty 😆w sumie się zdziwiłam, że w ciąży tez się go stosuje. Szkoda, że jest na receptę 😂
Może z tym wywołaniem nie będzie tak zle i już po samym baloniku pójdzie oczywiście najlepiej, żeby poszło samo, ale wiadomo jak jest. Natura rządzi się własnymi prawami.
Kaczka ja nie pomoge. W sumie sama suplementuje sobie magnez i zamierzam to robić do końca ciazy. W pierwszej z zalecenia go brałam do końca.
U mnie nocka całkiem okej. Pomimo, ze byłam podduszana przez moje twinsy, które ciążą mi na bebechach maksymalnie, to nawet sie przespałam. Teraz wystawiłam chłopaków za drzwi i będę szła na drzemkę 😂
Dziś wbija kurier z biustonoszami. Z racji na swój rozmiar zrobiłam większe zamówienie i mam nadzieję, że coś wybiorę.
Wczoraj za to byłam w galerii i kupiłam synowi ubranie na „dzień czerwony”, który będą świętować w walentynki. Udało mi się coś dorwać na wyprzedaży w Zarze na dziale … dziewczęcym 🙈 mam nadzieje, że nie będzie tego widać 😂
Kupiłam tez sobie szlafrok w HM. Czuje się gotowa na spakowanie i zrobię to dziś, bo mam już wszystkie niezbędne rzeczy. Z wyprawki muszę tylko dokupić prześcieradła do spania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2023, 07:28