Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia to racja z tymi rozterkami…wiem ze z perspektywy czasu na pewno zaprocentuje to ze będzie miała rodzeństwo, ale mam wrazenie ze po prostu te pierwsze miesiące kiedy będzie taki leżący bobas wymagający 100% opieki mogą być „ciężkie”, dla każdego z nas pod innym wzgledem. Oczywiście nie nastawiam się jakos negatywnie, ale zastanawiam jak to jest…
Btw dopiero co pisalas ze przełożyli Ci wizytę a to już! Wiem ze dla Ciebie to pewnie wieczność, ale strasznie szybko ten czas leci 🫣
U mnie za tydzien dopiero..w ogóle zastanawiam się czy dziewczyny w kolejnej ciąży robicie wszystkie badania do porodu od nowa? Musze przejrzec co tam robiłam przez te kilka ostatnich miesięcy ale np wydaje mi sie ze grupy krwi nie powtarzałam a to nie powinna być „nowa”? 🤔 -
Dzięki dziewczyny! ❤️ dam znać od razu po wizycie ❤️
Ja grupę krwi mam z poprzedniej ciąży. Lekarz nie zlecał, tylko spytal, czy trzymam jeszcze wynik. Powiedziałam, ze tak, wiec kazał przynieść i wpiął w kartę ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2023, 14:06
Roksi lubi tę wiadomość
-
Roksi słodziak z twojej córeczki 😊 chyba ma takie czarne włosy jak twoje?
Gusia wyczekałaś się na wizytę! Trzymam kciuki✊
I ja dołączam do środowych wizyt. Ciekawe czy coś się skraca tą moja szyjka, jak wcześniej miałam twardnienia tak teraz nic zupełnie...
Wczoraj spotkałam się z koleżanką na kawie, siedzialysmy 4h😮
Dzisiaj mam energię na poziomie 0, cała jestem obolała. Byłam trochę na świeżym powietrzu ale nic to nie dało i mam tylko ochotę się położyć plackiem na kanapie. Kurcze nie pamiętam aż tak złego samopoczucia z pierwszej ciąży 🫤
Też mam masę rozterek jak to będzie z Adasiem jak pojawi się siostra, on się wydaje cieszyć ale nie jestem pewna do końca czy rozumie jak to będzie wygladało. Przekonam się niedługo. Na szczęście ten bunt mu przeszedł *odpukać* 😅
Konieczynka, Tyśka jak sytuacja? Trzymam kciuki żeby się rozkręciło na dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2023, 14:47
Roksi lubi tę wiadomość
-
Ja tez mam rozterki jak to będzie ze straszakiem, ale myśle że rodzeństwo mu się przyda. A już za 3 lata na bank będą razem szaleć. Patrzę z zazdrością na dzieci sąsiadów i to jak się razem bawią. Jest właśnie identyczna różnica wieku, jaka będzie u nas.
Zawsze tez jest tata. Na pewno ten czas da się pogodzić między dzieciaczki -
Roksi wrote:Ulaa a jak te Twoje skurcze na ktg? Myślisz ze może się z nich coś rozkręcić? 🫣
Myślę, że dzisiaj na pewno nic z tego nie będzie, bo są nieregularne. Odchodzi mi czop drugi dzień już, ale w kolorze moim zdaniem jeszcze akceptowalnym. Martwi mnie bardziej to, że od dwóch dni Gabrysia bardzo mało się rusza 🥺 -
Aniamania ona ma teraz taki jasny braz, oczy ciemne rzęsy i brwi tez. Ale to za moim mężem on jest ciemny, ja to podrobiona bo się farbuje a z natury to taki mysi blond 😆 ciekawa jestem na jaki ostatecznie jej się zmieni bo po urodzeniu były kruczo czarne 🫣
Chica u mnie ten „problem” ze w sezonie mój mąż wychodzi o 6 i wraca o 18/20 wiec mam nadzieje ze nie dostane na głowę hahahha 🫣😆 ale tez bedziemy musieli tak to rozplanować żeby może wcześniej wracał chociaż na początku 🫣
Ulaa może coś się szykuje u Ciebie, bo czasami tak jest ze dzieci stają się mniej ruchliwe, albo wręcz na odwrot bardziej żywe..chociaż wiadomo ze czop nie jest jeszcze wyznacznikiem.
U mnie bobas w ogóle jest spokojny, wczoraj zjadłam cała tabliczkę czekolady chociaż nie powinnam 🫣 bo tak mało się ruszał i nawet na detektorze jakos tak dziwnie, ale później było już ok 😆🫣
Dobrze ze masz to ktg to przynajmniej trochę Cię uspokaja, w ogóle patrzyłam sobie to bardzo mało miast ma takie programy, a szkoda. Przynajmniej mniej by się kobiety stresowały😁Ulaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja jestem jedynaczką. Bardzo bym chciała mieć rodzeństwo.
Najbardziej mnie przeraża, że nie wiem czego się spodziewać. Nie mam własnych doświadczeń.
Wiem, że będę dwójkę dzieci mocno kochać. Nie boję się nierównego podziału miłości.
Obawiam się jedynie, że nieświadomie mogę któreś z nich zranić swoim zachowaniem lub słowami.
Z mojej strony nie będzie to faworyzowanie i odwrotnie, ale dzieci odbierają różne zachowania po swojemu.
Tylko to raczej w późniejszych latach.
Teraz wręcz chce urodzić jak najszybciej, tak aby córka odzyskała swoje mamę.
Ostatnie miesiące wszystkie nasze zabawy są… kanapowe…
Plusem jest to, że tata teraz zapewnia fajniejsze rozrywki.
Córka się przyzwyczaja do tego, że z tatą gdzieś jadą na połowę dnia. Już w ogóle o mnie nie dopytuje w tym czasie.
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
U mnie też nic. Mam nadzieję na przespana noc. Bo w dzień nie wyszło. Czuje się okropnie, ale raczej psychicznie. Mam skrajne uczucia, albo wszystko mi jedno, albo zaczynam płakać z zmęczenia że trzeci raz tego nie przeżyje. Jeszcze ta indukcja w wtorek, boje się i chce mieć niż za sobą.
-
Przykro sie to czyta Konieczynka … zycze Ci zebys juz kasa chwila miala to za soba.
My dzis mamy dzien ladowania baterii bez dzieci. Nawet trafilo nam sie przytulanie choc ostatnie tygodnie bylismy bardzo wstrzemiezliwi 🙈 ale nic sie nie dzieje poki co, Chyba przez to ze zostaly juz tylko 2 dni do skonczone h 37tyg sie zbytnio wyluzowalam bylismy tez w knajpie na pysznym wloskim jedzonku i deserze, a potem drzemeczka. Ideolo.
-
Tyska super. Teraz nie będzie odwrotu 😁 Trzymam kciuki za sprawną akcję, a może już tulisz maleństwo 😀
Ja tę noc przespałam, tzn do 5.00 ale to już dobrze. Emocje mi spać nie daja, poza tym u mnie nic 🙈 -
Tyska jesteś w szpitalu? Zaczelam się zastanawiac po twoim poście czy jak się sączą to tez do szpitala się jedzie czy jeszcze dłużej można być w domu?🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 06:43
-
Tyśka ale akcja! Trzymamy mocno kciuki 😊🤞
Mówiłam że ten tydzień będzie ciekawy 😁
Roksi jak wody są zielone to od razu, jak nie mają zabarwienia to można chyba kilka h, ale generalnie trzeba jechać bo mogą się wdać infekcje z tego co pamiętam ze szkoły rodzenia niech mnie ktoś poprawi💗 Iga 👶 3540 g 54 cm