Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety lekarze najpierw faszerują chemią na wyciszenie objawów, a potem kolejna chemia, żeby to odwrócić. Wydaje mi się, że zbyt często ingerują w naturę.
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Magdalenka,
Czyli jesteś jeszcze ty w gronie czkających aż coś w końcu się wydarzy, oczywiście pisze o dziewczynach z terminami do połowy marca.
Reszta ma jeszcze duzoooo czasu 😜
To w sumie nie jest nas aż tak mało.
Hermiona, Aniamania, Kaczka, Magdalenka i ja.
Właśnie wracam od urofizjo.
Zrobiła mi masaż krocza. Hmmm. Odczucia znacząco inne niż po tym który sama sobie robię 🙈
Rozluźniła mi bardzo spięte wewnętrzne mięśnie i jakieś więzadła czy coś.
Przypomniał mi się nieco ból porodowy.
Wiadomo, dużo słabszy ból, ale wspomnienia ożyły.
🤯
Ja chyba serio wyparłam z pamięci te odczucia bólowe 😅⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Tak, wciąż czekam 🙂
Też odwiedziłam urofizjoterapeutkę i również mam podobnie - odczucia przy badaniu krocza zupełnie inne niż w czasie kiedy masaż wykonuję sobie sama. Ciekawe czy ten mój masaż w ogóle coś daje w kontekście przygotowania do porodu bo zaczęłam w to wątpić 😂 -
Ja po wizycie, moja kluska też waży ok 3 kg na tą chwilę. Lekarz powiedział że główka nisko więc coś tam się szykuje, ale żebym jeszcze się tak nie nastawiała i żeby tydzień przynajmniej jeszcze mała posiedziała dla bezpieczeństwa. Ale w ogóle nie zbadał mi szyjki 😮
Była też moja 'ulubiona' położna, która na każde pytanie odpowiada 'nie wiem'. Na ktg muszę się umówić gdzieś prywatnie albo w szpitalu bo oni już nie robią. Mieszane mam uczucia po tej wizycie, może trochę liczyłam na scenariusz jak u Gusi- rozwarcie do porodu😅
BoboBolek ja miewam twardnienia i ból jak na miesiączkę ale bez żadnej regularności także raczej mnie prędko poród nie czeka.. -
Na tym etapie juz ciezko przewidziec, co bedzie. Moze byc tak ze pozamykane na 3 spusty wszystko, a zacznie sie niespodziewanie, a mozna chodzic z rozwarciem 3cm jak ja w poprzedniej ciazy 2 tygodnie. Powodzenia dziewczyny tak czy siak
Moje dzieci wrocily wczoraj z ferii od dziadkow, przepakowalam je, i pojechaly do kuzynek na dwie noce ciesze sie ze w koncu dorosly do tego (maja 4 i 5 lat). Wiec kolejne 2 noce no stress a potem juz tylko aby do 1go.
-
Konieczynka trzymam mocne kciuki, z tego co dziewczyny piszą CC nie takie złe..
Gusia chyba przełamiesz trend i będziesz pierwsza rodzić sn😄
Ja się czuję beznadziejnie, serio wszystko mnie boli, dosłownie co chwilę mam parcie na pęcherz, jeszcze wróciły mi wahania nastroju więc psychicznie też wysiadam. Dobrze chociaż że mój mąż z tych cierpliwych więc jakoś to znosi i wspiera. Nie pamiętam żeby w pierwszej ciąży było tak źle. Nawet nie mam siły iść na spacer, a ciężej będzie urodzić jak moja aktywność jest bliska 0. Wyżaliłam się.Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny te Wasze dzieci to takie drobinki, zazdroszczę 🫣 ciekawe ile we wtorek wyjdzie mojej lekarce..
Zaliczyłam 2 h drzemkę z córka i co? Chce mi się teraz jeszcze bardziej, a potem do 24 nie zasne..błędne kolo 🤦🏻♀️
Swoją droga BoboBolek Ty masz chyba mega dobra pamiec ze tak ogarniasz co i jak 🫣 ja jak chce się odnieść do 1/2 postów to ciagle musze przewijać 😆 nie wiem czy to ta druga ciąża, czy 2xcovid w zeslzym roku ale mam taki kalafior zamiast mozgu ze szok 😆 ja nie pamietam nawet co robiłam kilka dni wstecz..
W ogóle tak teraz myśle ze tutaj na forum brakuje reakcji typu „trzymaj się” itp 😁 pomyślcie może będziecie chciały niedługo przejść na jakas zamknięta grupę na fb, tam łatwiej wszystko ogarnac 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 14:14
Aniamania lubi tę wiadomość
-
A ja ledwo weszłam po schodach po wizycie, tak mnie bolały pachwiny i po 2h wstąpiła we mnie dzika energia i zaczęłam prasować ciuchy na sprzedaż, robić im zdjęcia, cudować, zmachałam się jak głupia 😳 teraz leżę pod kocem z herbatą i dochodzę do siebie 😅 po co mi to było?
Aniamania to podobna sytuacja jak u mnie, tygodniowo też jesteśmy blisko, ale rozwarcia nie masz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 15:14
Hermiona5 lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Mikaa właśnie nie zbadał mi szyjki lekarz. Byłam tak zaskoczona i skonsternowana że tego nie zrobił i jakoś nie zapytałam 🫤 nie mam pojęcia czemu.
A co do energii to podobno przychodzi przed porodem także kto wie😅
Ciekawe jak dziewczyny w szpitaluMikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Kacper Ur 22.02.23 o 12.40 poprzez CC
Waga 4040
Długo na 58cm
Główka 38!
Napisze więcej jak dojdę do siebie.Aniamania, Mikaaa92, Pralinka, Andzelina, Roksi, Hermiona5, Twilight, Madzixon, Kaczka, Niewidzialnaa, Jusia 82, Patiii22, Mirka1990, Ulaa, Natija lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Czy można dołączyć ? Trochę przespałam, można powiedzieć . Gratuluję bardzo dzieciaczków rozpakowanym . My dziś 35 +1, termin ma koniec marca.
To nasza druga dzidzia, poprzednio urodziłam synka w 30 tc- niestety synek zmarł po 2 dniach. Na ten moment dokucza stres przed porodem i komplikacjami + mega hemoroidy.
Pozdrawiamy -
Konieczynka ogromne gratulacje ♥️ najważniejsze, że wszystko dobrze 😊
Witaj Mirka przykro mi z powodu Twojej straty i trzymam kciuki żebyś mogła cieszyć się macierzyństwem bo przecież musi być dobrze 😘
Kilka postów wyżej dziewczyny pisały co na hemoroidy, mnie póki co nie dopadłyKonieczynka lubi tę wiadomość
-
Hej. Co do tych hemoroidów, to wczoraj byłam u chirurga. Wolę wymazać z pamięci tą wizytę :o (ręczny masaż i odprowadzanie hemoroidów- ale były już 3 winogrona na zewnątrz). Ból ogromny, w nocy aż płakałam.
Aha, mamy zamiar rodzić 100 km od miejsca zamieszkania (powód dość poważny, związany ze śmiercią synka), także taka dodatkową atrakcją, pt: ,, zdążymy, czy nie zdążymy". Póki co nadrabiam wątek, ale widać, że tendencja raczej lutowa tu u Was -
Konieczynka gratulacje!!!❤️ ucaluj Kacperka! W końcu jest po tej stronie brzucha! ❤️
U mnie jeszcze spokojnie To znaczy są twardnienia brzucha, lekkie bóle miesiączkowe od rana,, ale nieregularne, wiec czekam. Na ktg tez już jakieś skurcze się piszą koło 50-60, ale jeszcze krótkie i właśnie nieregularne, dlatego jeszcze mam luz i na spokojnie
Mirka cześć na naszym wątku! 🥰Mirka1990, Mikaaa92, Konieczynka lubią tę wiadomość
-
Konieczynka- gratulacje. Sił i zdrówka i czekamy na relację.
Mirka, ale masakra z tym chirurgiem. No ale grunt żeby było lepiej. Jeszcze na marzec nas trochę zostało Mi się póki co nie śpieszy...Konieczynka lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152