Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba wszystkie jesteśmy ciekawe kto mieszka w brzuchu Roksi 😉
Madzixon,
Jutro z samego rana jedziesz do szpitala? Wszystko gotowe?
Odnośnie przyszłego tygodnia:
*Madzixon idzie do szpitala. Przypomnij: CC czy indukcja?
*Chicaloca prawdopodobnie przywita we wtorek swoich chłopców na świecie💙💙
*07.03 mamy pełnie 🌕
*Aasha czeka w szpitalu na dalsze decyzje i poród 😉🤞🏼
*Ja mam KTG i wizytę 07.03. Ktoś jeszcze?
Pozdrawiam zajadając ananasa 🍍
😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 19:50
Mikaaa92, Roksi, Pralinka lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek jak Ty to wszystko ogarniasz ? 🙈 ja mam wrażenie, że w tej ciąży odebrało mi mózg i juz po trzech postach nie wiem co odpisać 🙈🤣nie masz zgagi po tym ananasie ?
Madzixon daj znać jak jedzenie w MP u mnie w Madurowiczu dramat. Przez ostatnie 12 dni na kolacje i śniadania (24 posiłki) były następujące warzywa/ owoce:
1 rzodkiewka (mała i pomarszczona)
3 liście sałaty (niedzielny rarytas)
1/4 ogórka kiszonego
-
Bobobolek to taka nasza forumowa ogarniaczka 💪😆 dziękujemy Ci za to!
Ja mam jutro KTG, a w środę wizytę u gina, której wolałabym już uniknąć 🤣 (bo po 1 mam nadzieję że do środy urodzę i po 2 wolę te 300zł mieć w kieszeni 😅)Roksi lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Chicaloka- ja brałam 20 dni po porodzie SN, z powodu nadmiernego krzepnięcia (prawdopodobnie przez infekcję wewnątrzmaciczną), także tu reguły nie ma. Generalnie powinni badać każdej kobiecie po porodzie D-Dimery itp. Lepiej się pomęczyć zastrzykami, niż dostać zakrzepicy, która jest stanem zagrożenia życia.
-
Haha Bobobolek to tak ogarnia ze ja tez jestem w szoku 😝 ale dla mnie super są takie posty bo ja jak chce się odnieść do każdej osoby to za kazdym razem musze przewijać bo nic nie pamietam 😅
Mnie jednak meczy jelitowka, tak mnie przeczyścilo ze zaraz brzuch zaczal bolec jak na okres, z 4/5 razy tak przychodził bol i mijał, na szczęście przeszło bo ja na serio nie jestem gotowa. Nie wpycham się w zadne kolejki!! 😆😆
Ja mam jutro ktg i w pt w kolejnym tyg tak samo, ale 16.03 ściągam paznokcie i wtedy mogę rodzic 😆
A co do zastrzyków to chyba nie każdy po cc je ma? 🤔 ja mam dostac ale ze względu na te niewydolna żyłę w lewej nodze.
Dziś nie mierzylam w ogóle cukrow bo w sumie praktycznie nic nie zjadłam..ciekawe co to jutro rano wyjdzie 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 20:17
-
Ja tylko wtrącę a propos zastrzyków- ja akurat będę brała jeszcze przez cały połóg ze względu na zespół antyfosfolipidowy i przebytą zatorowość płucną w 2007 roku. Zatorowość (na szczęście niemasywną bo w przeciwnym razie nie byłoby mnie już na tym świecie) miałam właśnie po operacji i generalnie uważam to po każdym takim poważnym zabiegu powinno się przyjmować heparynę. Jeśli Wam przepisują to się nie wzbraniajcie- to są cieniutkie igiełki i nawet nie czuć ukłucia.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152 -
Roksi - a może się oczyszczasz po prostu, a nie że jelitówka ?
Jusia- ja to bym nawet chciała Clexane (będę ich na pewno cisnąć o zrobienie badań- chociaż liczę na to, że to norma). Niesamowicie mi pomogło na hemoroidy, jako skutek uboczny (może to była zakrzepica splotu żylnego odbytu - podobno to co innego).Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
chicaloca wrote:Może ona tez będzie rodzic ? jako mentalne wsparcie mamy 😈😆
Haha oby już bez żadnych wymiotow u niej bo potem matka dwa dni nie spi i lata za nią z miską jak głupia 😆🫣
-
Dafney, Kaczka, gratulacje! 🌷💕 Ale miałaś męczący poród, tyle czasu.
Chicaloca 7.03 to już za chwilę! Doczekasz się 💙💙
Ja sobie wyobrażam, że BoboBolek w życiu też jest taką ogarniaczką - jakąś szefową albo koordynatorem😄
Też mam KTG i wizytę 7.03, co prawda u innego lekarza bo do mojego mi się nie udało zapisać. Jakoś się tym nie przejęłam bo myślałam, że urodzę do tego czasu.
Ananas 🍍 daktyle liście malin przytulanki spacer wysprzątanie całego domu - bez efektu, oprócz tego że ledwo żyję.
Ogólnie ciągle się zastanawiam jak cokolwiek mi się zadzieje czy to nie objaw porodu.
Kaczka lubi tę wiadomość
-
Tak ja jutro o 9:30 mam być na izbie i mój organizm ewidentnie daje znać że to już koniec tej przygody bo dzisiaj zaczął mi chyba czop odchodzić, mam brązowe plamienia 😱 byle nic się w nocy nie wydarzyło i żebym jutro na umówiona godzinę mogła jechać...
BoboBolek ja mam planowane cc, Leon ułożony poprzecznie i skoki ciśnienia, wstępny plan zakłada czwartek /piątek na cc ale zobaczymy jutro jak ten czop i sytuacja na dole... Dzisiaj u mnie 38+3.
Chicaloca jak leżałam w styczniu w IZCMP to jedzenie nie było złe, królowała sałata, była praktycznie codziennie na śniadanie i kolacje, tak czasem był ogórek kiszony, raz pomidor a raz pomarańcza jak na śniadanie był ser biały i dżem, nie mogłam narzekać, jedynie zupy były zimne i nie słone 😉BoboBolek lubi tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Dafney, Kaczka-dziewczyny gratulacje🥳🥳🥰🥰
Kaczka lubi tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Kaczka, Dafney gratulacje!!!
Chicaloca jesteś bardzo dzielna! Tyle dni w szpitalu, do tego jeszcze covid. Mam nadzieję, że do wtorku wszystkie chorobowe objawy miną i będziesz w końcu tulić swoje cuda 😊
Roksi zdrówka dla Was! Niech te choroby w końcu odpuszczą.
Ja mam wizyte w 8.03, pewnie ostatnią. Chyba, że będzie kazała pojawić się jeszcze na ktg.
Właśnie dziewczyny, jak to u Was wyglądało z ktg? Czy Wasi prowadzący wykonywali Wam przed terminem porodu?Kaczka lubi tę wiadomość
-
Natija, Niewidzialna, Kaczka, Dafney gratulacje dla Was mamuśki 🥰
Ja pozdrawiam z nocnego karmienia. Jesteśmy w domku od soboty 😍
W szpitalu miałam gorsze psychicznie momenty, ale co się dziwić jak przez trzy noce przespałam może 6h. Salę tam są 5-osobowe i jak co chwilę inny bobas płacze to nie ma lekko... Poza tym jak tam leżałyśmy po cesarkach, przy każdym łóżku stała aparatura do pomiaru ciśnienia i saturacji, wózek z bobo i walizka to miałyśmy miejsca żeby się ruszyć tyle co nic... A pierwsze godziny po pionizacji trzeba było się jeszcze poruszać z cewnikiem w ręce 🥲
Natomiast pierwszy dzień w domu oceniamy z mężem pozytywnie, myśleliśmy że będzie gorzej 😅 patrzę się ciągle w ten mój mały telewizorek i nie dowierzam, że już ją mam na świecie! Też Wam później jakąś fotkę wstawię jak ogarne co i jak 😅Madzixon, Mirka1990, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ciesze sie ze rodza sie te nasze forumowe dzieciaki powoli Hermiona, no te dni z maluchem w szpitalu sa ciezkie, ja tez nienajlepiej to wspominam. Cale szczescie ze zwykle sa to tylko 2-3 doby.
Ja czekam na ktg I obchod, moze zrobia mi jakies badania i cos powiedza. Jestem juz prawie tydzien. Moja jedna wspollokatorka dzis nad ranem urodzila, druga wlasnie leci na porodowke. A ja czuje sie tak…
https://youtube.com/shorts/GY3RU3kPZBw?feature=share
-
Hermiona wspaniale się to czyta 🥰 ja jeszcze nie urodziłam, a już myślę o wyjściu 🙈a tu tyle przede mną. Czy jak się urodzą to wszystko będzie ok, czy nie za bardzo spadną z masy, czy żółtaczka nie będzie jakaś wielka 🫣 i to wszystko razy dwa 🤯🤯🤯
Pralinka w pierwszej ciąży, gdzie założeniem był poród SN lekarka wykonywała mi ktg dopiero w 40 tc po wizycie. Wcześniej nie widziała potrzeby.
Teraz pierwsze ktg w szpitalu.
Czekam na obchód i badania. Mocno liczę, że ordynator potwierdzi jutrzejsze cc