Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja oprócz Euthyroxu biorę Femibiona natal1 i biofer, bo mam hematokryt za niski
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Kasia.ke1 wrote:Mnie też bolą piersi (już jest lepiej:)) i swędzą sutki. Biorę luteinę, która ponoć nasila objawy więc to pewnie dlatego.
Dziewczyny, które też mają luteinę, oddam chętnie za darmo całe pudełko luteiny dopochwowej (100), bo musiałam się przerzucić na podjęzykową. Chętnie wyślę nawet pocztą u mnie się zmarnuje a może któraś też bierze
Ja właśnie przechodzę z podjęzykowej 50 na dopochwową 100 droga jest tak szczerze, dlatego na nfz receptę kolejnym razem wezmę
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Klaudy wrote:Mnie lekarz zalecił, że jak skończę kwas który mam (ok 20 tab.) żeby przejśc na Pregne Plus i Pregne DHA.
Brałam Pregne Plus przez pierwszą ciążę, obecnie również Pregna wygodne tabletki do połykania w porównaniu co do niektórych witamin ciążowych
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Hej u mnie juz po wizycie
Wszystko książkowo serduszko jak dzwon Kropek sliczny na usg az mi łzy popłynęły. ...moodliszka, syla2312, LonaW, KasiaMarysiaaa, Zgredek 12, Mama Jusia lubią tę wiadomość
-
Jutro 1 wizyta i mam nadzieje że założy mi kartę ciąży. Zażywam vita miner prenatal. Zero mdłości czy wymiotów. Zero jakichś zachcianek. Nie robie żadnej bety i nie dzwonie po lekarzach bo nie ma co się co denerwować . Będzie co będzie. Niewiem, może tylko ja tak mam że przy 3 ciąży nie wariuje.
kasia S-R lubi tę wiadomość
-
syla2312 wrote:Ja właśnie przechodzę z podjęzykowej 50 na dopochwową 100 droga jest tak szczerze, dlatego na nfz receptę kolejnym razem wezmę
syla2312 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pomocy!!!
Robiłam badanie bhcg 26.07 wynosiła 246.20 powtórzyłam 28.07 wynik 500.90 według zaleceń lekarza badanie powtórzyłam dzisiaj tj. 07.08 wynik 27651.80 czy Nie za duzo wzrosło?? moja gin jest na Urlopie kontaktowałam się z nią smsem stwierdzila że jest ok zapytałam czy Nie za duzo wzrosło odpisała "raczej nie " co mnie trochę zmartwilo.... Dodam jeszcze że byłam 05.08 na wizycie kontrolnej lekarz stwierdzil że jest to 5 tydz w według norm laboratorium w którym robiłam badanie to :
1500- 23000 4-5 tydz ciąży
3400- 135300 5-6 tydz ciazy
Nie wiem juz co robić pomóżcie prosBetahcg przyrost -
nick nieaktualnyHej trochę mnie nie było ale objawy ciążowe w postaci mega senności spowodowały, że przespałam ostatnie 2 tygodnie.
Dziś byłam na wizycie i na usg pokazało się pięknie bijące serducho a dzidziuś mierzy
16,3mm. Wg usg 8t2d.
Co do leków to ja zażywam Pregna Plus i na noc luteina 100 dopochwowo. Czeka jeszcze recepta na letrox50 ale to za 2 tygodnie okaże się czy mam ją wykupić.
Kolejna wizyta 16 sierpnia. Już się nie mogę doczekać .OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Ja biore Euthyrox, luteine dopochwowa i akard. Od dzisiaj przestaje tez brac Glukophage. Moja pani doktor endo ucieszyla sie z wynikow insuliny i glukozy. Oprocz tego witaminki - Symvital, Kwasy Omega i jedna tabletke Ovarinu. Troche tego jest ale w 12 tygodniu mam juz odstawic akard i pewnie po jakims czasie lutke.
Oprocz tego pije ziolka antyporonieniowe (mam fiola na punkcie ziolek).
No i niestety w sobote zaliczylam glebe w domu. Potknelam sie o karton i upadlam troche jakby na biodro/brzuch. Chyba musialam zaamortyzowac upadek rekoma, bo nic mnie nie bolalo. Mam nadzieje, ze malenstwo nie ucierpialo, chociaz w filmach wiadomo jak takie upadki sie koncza w przyszly czwartek ide do ginka i wtedy sie dowiem czy wszystko ok.
Dziewczyny jak sie akurat przeprowadzacie to uwazajcie na kartony :p
-
KASIKK wrote:hej dziewczyny mam pytanie czy czestsze usg moze zaszkodzic dziecku ogolnie ciazy??
też się zastanawiam..... niby wszystko jest w porządku, ale ciągle mam myśli czy oby na pewno i skąd mogę mieć pewność, skoro nie widzę...
Ostatnie USG miałam 25 lipca (zarodek 14 mm, serduszko biło), genetyczne mam zaplanowane na 26 sierpnia. Umówiłam się na kolejne, to do końca 10 tygodnia na najbliższy czwartek, ale nie wiem czy iść, czy nie schizuję za bardzo... Zrobi się z tego USG co 2 tygodnie, a chyba nie ma badań czy tak naprawdę nie mają wpływu na maluszka....
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
Mikaaa19996 wrote:Dziewczyny pomocy!!!
Robiłam badanie bhcg 26.07 wynosiła 246.20 powtórzyłam 28.07 wynik 500.90 według zaleceń lekarza badanie powtórzyłam dzisiaj tj. 07.08 wynik 27651.80 czy Nie za duzo wzrosło?? moja gin jest na Urlopie kontaktowałam się z nią smsem stwierdzila że jest ok zapytałam czy Nie za duzo wzrosło odpisała "raczej nie " co mnie trochę zmartwilo.... Dodam jeszcze że byłam 05.08 na wizycie kontrolnej lekarz stwierdzil że jest to 5 tydz w według norm laboratorium w którym robiłam badanie to :
1500- 23000 4-5 tydz ciąży
3400- 135300 5-6 tydz ciazy
Nie wiem juz co robić pomóżcie pros