X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie jak powiedzieć w pracy szefowi ?

Jest to druga ciąża rok temu wróciłam po macierzyńskim.

Chodzi mi o to żeby tak przedstawić mu sytuacje żebym miała do czego wracać i żeby na mnie czekało dalej moje stanowisko.

Wiadomo że z racji prawa nie może mnie zwolnić no ale wiecie jak jest.

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Ja już wszystkie badania mam za sobą, niestety u mnie glukoza wyszla trochę za wysoka, obawiam się cukrzycy ciążowej. Jutro idę na wizytę kontrolną i założenie karty ciąży, oby wszystko było okej. Lonia1990 gratuluję!

ja tez mam za wysoki cukier dziś moj lekarz ma mnie umowic do diabetologa.

Daj znać co Ci lekarz powie ?

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama wrote:
    A ja mam pytanie jak powiedzieć w pracy szefowi ?

Jest to druga ciąża rok temu wróciłam po macierzyńskim.

Chodzi mi o to żeby tak przedstawić mu sytuacje żebym miała do czego wracać i żeby na mnie czekało dalej moje stanowisko.

Wiadomo że z racji prawa nie może mnie zwolnić no ale wiecie jak jest.

Ja z macierzyńskiego wróciłam pół roku temu. Kompletnie się tym nie przejmuję, powiedziałam normalnie, że prawdopodobnie odpadnę za jakiś czas na ponad rok, bo jestem w ciąży. Z tym, że po pierwsze mam super szefa, po drugie zmieniają mi się szefowie baaardzo często, więc wszystko im jedno czy byłam na macierzynskim wczorak czy rok temu, no i przede wszystkim mam taką pracę, gdzie o swoje stanowisko mogę być spokojna i wiem, że będę miała do czego wracać.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zdążyłam wrócić z macierzyskiego :p miałam macierzyski do maja a od maja do 27 lipca urlop zaległy a od 26 lipca jestem na l4 ciazowym :D

moodliszka, Zgredek 12 lubią tę wiadomość

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy wam też brzuszek zaczyna robić się owłosiony? Zawsze miałam na nim włoski, ale teraz jest ich więcej i są ciemniejsze

60wzjk3.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama wrote:
    ja tez mam za wysoki cukier dziś moj lekarz ma mnie umowic do diabetologa.

Daj znać co Ci lekarz powie ?
    Jasne, jutro się odezwę!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syla2312 wrote:
    Wiesz, u mnie za opakanie kosztuje 54 zł a potrzebuje dwa miesiecznie to stowka wychodzi, ale koleżanka, która pracuje w aptece poleciła mi żebym wzięła receptę od lekarza z nfz to będę płacić tylko 6 zł a to duża różnica. Nawet rodzinny może Ci wystawić. Po co przepłacać tyle ;-)
    Mi jedna paczka 30 tab starcza na 5 dni :/ . Wiem że na nfz luteina kosztuje groszowe sprawy, ale nie chce mi się latać po nfz i prosić.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja mam 5 opakowań Duphastonu, chętnie odsprzedam w lepszej niż w aptece cenie, jeśli któraś z Was potrzebuje. Mi się nie przyda :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    Ja w 6tc i 1d (wg. usg) miałam 4,6 mm :-)

Ale pęcherzyk czy dzidzius tyle mial?

0d1y90bv78miqftl.png
  • blo Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    ja też mam wizytę w czwartek, do tego genetyczne. też jestem w mega stresie, nie wiem czego się spodziewać, bo mam mieszane odczucia. jak ja już bym chciała czuć ruchy płodu dla większego spokoju.

Ciekawa jestem Twoich wrażeń! Ja na genetyczne idę w piątek. Będzie to na styk początek okresu, kiedy można je robić ale taki był akurat termin. Mam nadzieję, że bobo będzie wystarczająco duże, żeby je zmierzyć...

assia lubi tę wiadomość

thgflhb8v7q13hwj.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa genetycznych, ja mam zaplanowane dopiero na 26 sierpnia, tuż przed urlopem :) Liczę na same dobre wieści przed wyjazdem! :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blo wrote:
    Ciekawa jestem Twoich wrażeń! Ja na genetyczne idę w piątek. Będzie to na styk początek okresu, kiedy można je robić ale taki był akurat termin. Mam nadzieję, że bobo będzie wystarczająco duże, żeby je zmierzyć...

ja mam nadzieję, że z ciąża wszystko ok. też mam zaplanowane wcześnie ale w poniedziałek wylatujemy na 2,5 tygodnia na wakacje i przepada mi możliwość robienia badań pozniej :(

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dość wcześnie zaplanowane, z tym, że jak będzie za wcześnie to sobie po prostu przyjdę za tydzień :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Ella27 Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załapałam jakiegoś wirusa. Leżę i zdycham w łóżku na l4 już bo nie dałam rady stać :(
    Tak to jest jak się ma jeszcze jedno dziecko w przedszkolu i przynosi syfy do domu:(
    Ja nie wiem jak nadrobię te zaległości w postach:)

Ela27
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie :) i jak my nauczycielki w przedszkolu mamy tam pracować w ciąży? No nie da się :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam pracować do końca października. Od poniedziałku wróciłam do przedszkola-tam czuje się lepiej niż w domu. Przynajmniej nie skupiam się na ciągłym dyskomforcie żołądka.

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zapisałam na USG pierwszego trymestru, mam na 5 września termin, bo podobno najlepiej jak jest 12 tydzień, wtedy najwięcej i najbardziej precyzyjnie mogą ocenić wszystkie parametry. No i pójdę jeszcze na to Pappa-Kryptor, tak dla świętego spokoju. Jakby tam nie daj Boże coś wyszło nie tak, to wtedy się zdecyduje na coś bardziej konkretnego, ale żyję w nadziei, że nie będzie to koniecznie bo wszystko wyjdzie w porządku.

Powiedzcie mi taką rzecz, chciałabym iść już na zwolnienie bo w pracy i tak nie mają co ze mną zrobić, ze względu na charakter obowiązków, w dodatku jest problem jak mi rozplanować godziny pracy... jednak mój ginekolog jest teraz na urlopie i nie wiem co robić, czy rodzinny da mi zwolnienie ale takie, żebym mogła otrzymywać 100% wynagrodzenia czy tylko ginekolog moze takie wystawić? Wiecie coś n ten temat?

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli masz zaswiadczenie, ze jestes w ciazy (może karta ciąży jest wystarczająca?), wydaje mi się, ze zwolnienie może być od lekarza rodzinnego. Tylko musi być na nim kod B.

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • blo Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co mi wiadomo to tylko ginekolog.Ale jak to w życiu bywa, pewnie dużo zależy od lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 21:58

thgflhb8v7q13hwj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam innepytanie.
    Na wizycie u lekarza będę 24 sierpnia a potrzebuję żeby wypisała mi L4 Od pierwszego września i koleżanka powiedziała mi że jest to za duży odstęp czasu żeby lekarz mógł wypisać taki dokument bo Max powinno być to 3 dni i jakoś nie uśmiecha mi się iść za 4 dni znowu do lekarza i płacić mu za wizytę po to tylko żeby wypisał mi ten papier

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ