X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie jak powiedzieć w pracy szefowi ?

Jest to druga ciąża rok temu wróciłam po macierzyńskim.

Chodzi mi o to żeby tak przedstawić mu sytuacje żebym miała do czego wracać i żeby na mnie czekało dalej moje stanowisko.

Wiadomo że z racji prawa nie może mnie zwolnić no ale wiecie jak jest.

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • Miła mama Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Ja już wszystkie badania mam za sobą, niestety u mnie glukoza wyszla trochę za wysoka, obawiam się cukrzycy ciążowej. Jutro idę na wizytę kontrolną i założenie karty ciąży, oby wszystko było okej. Lonia1990 gratuluję!

ja tez mam za wysoki cukier dziś moj lekarz ma mnie umowic do diabetologa.

Daj znać co Ci lekarz powie ?

relgtv73pc766c4e.png

8599csqvx4nl1z7a.pngt

Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama wrote:
    A ja mam pytanie jak powiedzieć w pracy szefowi ?

Jest to druga ciąża rok temu wróciłam po macierzyńskim.

Chodzi mi o to żeby tak przedstawić mu sytuacje żebym miała do czego wracać i żeby na mnie czekało dalej moje stanowisko.

Wiadomo że z racji prawa nie może mnie zwolnić no ale wiecie jak jest.

Ja z macierzyńskiego wróciłam pół roku temu. Kompletnie się tym nie przejmuję, powiedziałam normalnie, że prawdopodobnie odpadnę za jakiś czas na ponad rok, bo jestem w ciąży. Z tym, że po pierwsze mam super szefa, po drugie zmieniają mi się szefowie baaardzo często, więc wszystko im jedno czy byłam na macierzynskim wczorak czy rok temu, no i przede wszystkim mam taką pracę, gdzie o swoje stanowisko mogę być spokojna i wiem, że będę miała do czego wracać.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zdążyłam wrócić z macierzyskiego :p miałam macierzyski do maja a od maja do 27 lipca urlop zaległy a od 26 lipca jestem na l4 ciazowym :D

moodliszka, Zgredek 12 lubią tę wiadomość

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Czy wam też brzuszek zaczyna robić się owłosiony? Zawsze miałam na nim włoski, ale teraz jest ich więcej i są ciemniejsze

60wzjk3.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama wrote:
    ja tez mam za wysoki cukier dziś moj lekarz ma mnie umowic do diabetologa.

Daj znać co Ci lekarz powie ?
    Jasne, jutro się odezwę!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syla2312 wrote:
    Wiesz, u mnie za opakanie kosztuje 54 zł a potrzebuje dwa miesiecznie to stowka wychodzi, ale koleżanka, która pracuje w aptece poleciła mi żebym wzięła receptę od lekarza z nfz to będę płacić tylko 6 zł a to duża różnica. Nawet rodzinny może Ci wystawić. Po co przepłacać tyle ;-)
    Mi jedna paczka 30 tab starcza na 5 dni :/ . Wiem że na nfz luteina kosztuje groszowe sprawy, ale nie chce mi się latać po nfz i prosić.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja mam 5 opakowań Duphastonu, chętnie odsprzedam w lepszej niż w aptece cenie, jeśli któraś z Was potrzebuje. Mi się nie przyda :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    Ja w 6tc i 1d (wg. usg) miałam 4,6 mm :-)

Ale pęcherzyk czy dzidzius tyle mial?

0d1y90bv78miqftl.png
  • blo Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    ja też mam wizytę w czwartek, do tego genetyczne. też jestem w mega stresie, nie wiem czego się spodziewać, bo mam mieszane odczucia. jak ja już bym chciała czuć ruchy płodu dla większego spokoju.

Ciekawa jestem Twoich wrażeń! Ja na genetyczne idę w piątek. Będzie to na styk początek okresu, kiedy można je robić ale taki był akurat termin. Mam nadzieję, że bobo będzie wystarczająco duże, żeby je zmierzyć...

assia lubi tę wiadomość

thgflhb8v7q13hwj.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa genetycznych, ja mam zaplanowane dopiero na 26 sierpnia, tuż przed urlopem :) Liczę na same dobre wieści przed wyjazdem! :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blo wrote:
    Ciekawa jestem Twoich wrażeń! Ja na genetyczne idę w piątek. Będzie to na styk początek okresu, kiedy można je robić ale taki był akurat termin. Mam nadzieję, że bobo będzie wystarczająco duże, żeby je zmierzyć...

ja mam nadzieję, że z ciąża wszystko ok. też mam zaplanowane wcześnie ale w poniedziałek wylatujemy na 2,5 tygodnia na wakacje i przepada mi możliwość robienia badań pozniej :(

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dość wcześnie zaplanowane, z tym, że jak będzie za wcześnie to sobie po prostu przyjdę za tydzień :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Ella27 Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załapałam jakiegoś wirusa. Leżę i zdycham w łóżku na l4 już bo nie dałam rady stać :(
    Tak to jest jak się ma jeszcze jedno dziecko w przedszkolu i przynosi syfy do domu:(
    Ja nie wiem jak nadrobię te zaległości w postach:)

Ela27
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie :) i jak my nauczycielki w przedszkolu mamy tam pracować w ciąży? No nie da się :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam pracować do końca października. Od poniedziałku wróciłam do przedszkola-tam czuje się lepiej niż w domu. Przynajmniej nie skupiam się na ciągłym dyskomforcie żołądka.

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zapisałam na USG pierwszego trymestru, mam na 5 września termin, bo podobno najlepiej jak jest 12 tydzień, wtedy najwięcej i najbardziej precyzyjnie mogą ocenić wszystkie parametry. No i pójdę jeszcze na to Pappa-Kryptor, tak dla świętego spokoju. Jakby tam nie daj Boże coś wyszło nie tak, to wtedy się zdecyduje na coś bardziej konkretnego, ale żyję w nadziei, że nie będzie to koniecznie bo wszystko wyjdzie w porządku.

Powiedzcie mi taką rzecz, chciałabym iść już na zwolnienie bo w pracy i tak nie mają co ze mną zrobić, ze względu na charakter obowiązków, w dodatku jest problem jak mi rozplanować godziny pracy... jednak mój ginekolog jest teraz na urlopie i nie wiem co robić, czy rodzinny da mi zwolnienie ale takie, żebym mogła otrzymywać 100% wynagrodzenia czy tylko ginekolog moze takie wystawić? Wiecie coś n ten temat?

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli masz zaswiadczenie, ze jestes w ciazy (może karta ciąży jest wystarczająca?), wydaje mi się, ze zwolnienie może być od lekarza rodzinnego. Tylko musi być na nim kod B.

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • blo Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co mi wiadomo to tylko ginekolog.Ale jak to w życiu bywa, pewnie dużo zależy od lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 21:58

thgflhb8v7q13hwj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mam innepytanie.
    Na wizycie u lekarza będę 24 sierpnia a potrzebuję żeby wypisała mi L4 Od pierwszego września i koleżanka powiedziała mi że jest to za duży odstęp czasu żeby lekarz mógł wypisać taki dokument bo Max powinno być to 3 dni i jakoś nie uśmiecha mi się iść za 4 dni znowu do lekarza i płacić mu za wizytę po to tylko żeby wypisał mi ten papier

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ