Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam pytanie jak powiedzieć w pracy szefowi ?
Jest to druga ciąża rok temu wróciłam po macierzyńskim.
Chodzi mi o to żeby tak przedstawić mu sytuacje żebym miała do czego wracać i żeby na mnie czekało dalej moje stanowisko.
Wiadomo że z racji prawa nie może mnie zwolnić no ale wiecie jak jest.
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
martuśka737 wrote:Ja już wszystkie badania mam za sobą, niestety u mnie glukoza wyszla trochę za wysoka, obawiam się cukrzycy ciążowej. Jutro idę na wizytę kontrolną i założenie karty ciąży, oby wszystko było okej. Lonia1990 gratuluję!
ja tez mam za wysoki cukier dziś moj lekarz ma mnie umowic do diabetologa.
Daj znać co Ci lekarz powie ?
t
Cykl rozpoczęty 1 czerwca 2017 -
Miła mama wrote:A ja mam pytanie jak powiedzieć w pracy szefowi ?
Jest to druga ciąża rok temu wróciłam po macierzyńskim.
Chodzi mi o to żeby tak przedstawić mu sytuacje żebym miała do czego wracać i żeby na mnie czekało dalej moje stanowisko.
Wiadomo że z racji prawa nie może mnie zwolnić no ale wiecie jak jest.
Ja z macierzyńskiego wróciłam pół roku temu. Kompletnie się tym nie przejmuję, powiedziałam normalnie, że prawdopodobnie odpadnę za jakiś czas na ponad rok, bo jestem w ciąży. Z tym, że po pierwsze mam super szefa, po drugie zmieniają mi się szefowie baaardzo często, więc wszystko im jedno czy byłam na macierzynskim wczorak czy rok temu, no i przede wszystkim mam taką pracę, gdzie o swoje stanowisko mogę być spokojna i wiem, że będę miała do czego wracać. -
nick nieaktualny
-
syla2312 wrote:Wiesz, u mnie za opakanie kosztuje 54 zł a potrzebuje dwa miesiecznie to stowka wychodzi, ale koleżanka, która pracuje w aptece poleciła mi żebym wzięła receptę od lekarza z nfz to będę płacić tylko 6 zł a to duża różnica. Nawet rodzinny może Ci wystawić. Po co przepłacać tyle
-
dziewczyny, ja mam 5 opakowań Duphastonu, chętnie odsprzedam w lepszej niż w aptece cenie, jeśli któraś z Was potrzebuje. Mi się nie przyda
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
dandelion wrote:ja też mam wizytę w czwartek, do tego genetyczne. też jestem w mega stresie, nie wiem czego się spodziewać, bo mam mieszane odczucia. jak ja już bym chciała czuć ruchy płodu dla większego spokoju.
Ciekawa jestem Twoich wrażeń! Ja na genetyczne idę w piątek. Będzie to na styk początek okresu, kiedy można je robić ale taki był akurat termin. Mam nadzieję, że bobo będzie wystarczająco duże, żeby je zmierzyć...assia lubi tę wiadomość
-
Też jestem ciekawa genetycznych, ja mam zaplanowane dopiero na 26 sierpnia, tuż przed urlopem Liczę na same dobre wieści przed wyjazdem!
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
blo wrote:Ciekawa jestem Twoich wrażeń! Ja na genetyczne idę w piątek. Będzie to na styk początek okresu, kiedy można je robić ale taki był akurat termin. Mam nadzieję, że bobo będzie wystarczająco duże, żeby je zmierzyć...
ja mam nadzieję, że z ciąża wszystko ok. też mam zaplanowane wcześnie ale w poniedziałek wylatujemy na 2,5 tygodnia na wakacje i przepada mi możliwość robienia badań pozniej -
Ja też się zapisałam na USG pierwszego trymestru, mam na 5 września termin, bo podobno najlepiej jak jest 12 tydzień, wtedy najwięcej i najbardziej precyzyjnie mogą ocenić wszystkie parametry. No i pójdę jeszcze na to Pappa-Kryptor, tak dla świętego spokoju. Jakby tam nie daj Boże coś wyszło nie tak, to wtedy się zdecyduje na coś bardziej konkretnego, ale żyję w nadziei, że nie będzie to koniecznie bo wszystko wyjdzie w porządku.
Powiedzcie mi taką rzecz, chciałabym iść już na zwolnienie bo w pracy i tak nie mają co ze mną zrobić, ze względu na charakter obowiązków, w dodatku jest problem jak mi rozplanować godziny pracy... jednak mój ginekolog jest teraz na urlopie i nie wiem co robić, czy rodzinny da mi zwolnienie ale takie, żebym mogła otrzymywać 100% wynagrodzenia czy tylko ginekolog moze takie wystawić? Wiecie coś n ten temat? -
Jesli masz zaswiadczenie, ze jestes w ciazy (może karta ciąży jest wystarczająca?), wydaje mi się, ze zwolnienie może być od lekarza rodzinnego. Tylko musi być na nim kod B.
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
nick nieaktualnyJa z kolei mam innepytanie.
Na wizycie u lekarza będę 24 sierpnia a potrzebuję żeby wypisała mi L4 Od pierwszego września i koleżanka powiedziała mi że jest to za duży odstęp czasu żeby lekarz mógł wypisać taki dokument bo Max powinno być to 3 dni i jakoś nie uśmiecha mi się iść za 4 dni znowu do lekarza i płacić mu za wizytę po to tylko żeby wypisał mi ten papier