X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jem mięsa, słodyczy i jajek :) Dla dziewczynki mam Dominika a dla chłopca Marek. Syn mój już 7 letni ma na imię Artur :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szukamy imienia, którego nie było jeszcze w rodzinie. Rodzinka spora, cieżko coś wybrać. Dla chłopczyka jest Jeremiasz, a dla dziewczynki Bianka :)

Lilcia lubi tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak znajoma chciała dziewczynkę i mówi do mnie że ma ochotę na słodkie więc będzie dziewczynka, Ja jej od razu powiedziałam że chłopak i tak było:D ja uważam że słodkie czy słone nie ma wpływu na płeć.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    My szukamy imienia, którego nie było jeszcze w rodzinie. Rodzinka spora, cieżko coś wybrać. Dla chłopczyka jest Jeremiasz, a dla dziewczynki Bianka :)
    Też chciałam Bianka ale mąż ma walniętą kuzynkę Blanke i źle mi się kojarzy :D

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż bardzo chce syna. Ja zawsze chciałam córkę i denerwowało mnie jak ktoś mówił, że nie ważne co, byle zdrowe. A teraz sama tak mówię!!! Haha

Lilcia lubi tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście że zdrowe. Nie pytam co wolicie tylko co przeczuwacie :)

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy typy Gabi lub Leo ;)

• martuśka737 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę i jedno i drugie, najlepiej by było jakby były bliźniaki!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 cory wiec dobrzeby bylo gdyby byl chlopiec. I tak w sumie podejrzewam. W dwoch poprzednich nie mialam mdlosci i byla ostra faza na pomarancze mandarynki i inne cytrusy, w kazdej formie. Teraz mam po tym mdlosci za to kroluje sok jablkowy. Co dziennie nusi byc karton soku dla mnie. I bardziej ide w strone slodkokwasnych rzeczy. Dla chlopca mamy Natan a dziewczynka Alicja

88c53e3k19nfhznr.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie codziennie królują frytki! Nigdy nie byłam frytkowa, a teraz mąż codziennie przynosi mi małą paczuszkę z MC Donald. Podobno dziś przez sen go prosiłam aby podał mi coś do picia i FRYTKI!

60wzjk3.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na imię Bianka i nie jestem walnięta :P

haha :)

Też frytki mi się marzą ciągle. Masakra.

80 kg będę pod koniec ciąży ważyć. Ostatnio zeżarłam taką wielką porcję belgijskich z majonezem ....
    Od słodkiego też mnie odrzuca. Praktycznie nie jem. Ale też myślę, że to nie ma niczego wspólnego z płcią :)

Natka94, KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Ella27 Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    No widzicie :) i jak my nauczycielki w przedszkolu mamy tam pracować w ciąży? No nie da się :)

Ja nawet nie jestem nauczycielka :) pracuje w biurze gdzie jest na full klimatyzacja co momentami bywa dla mojego gardła zabójcze:( dodatkowo mam w domu przedszkolaka:) przynosi wszystko:)

Zwolnienie B chyba tylko ginekolog, i podobnie myśle ze 3 dni różnicy mogą być.
    Ja wczoraj tez byłam u ginekologa bo bolały mnie plecy uda i bodra i od razu strach w oczach:( ale wszystko jest Ok i kazała mi iść na zwolnienie i odpoczywać bo jestem zmęczona i zapracowana:( ale z racji, ze w pracy nie powiedziałam jeszcze chce dopeiro po 10 września powiedzieć nie chciałam zwolnienia l4. Dlatego od internisty wzięłam do końca tygodnia:)
    Pracować chciałabym do grudnia ale jie widzę tego na ten moment jednak:):p

Ela27
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie albo Anastazja (moj M jest Rosjaninem, wiec skojarzenia wschodnioslowianskie uzasadnione), albo Maksymilian. Mieszkamy w DE, ja wybieram dla chlopca, i chcialabym wybrac imie pasujace i w PL i w Niemczech.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że się dziś rozkrecilyscie z imionami! :) u nas jest jeszcze większy problem, bo mój mąż nie jest Polakiem i znalezienie kompromisu dla dwóch języków jest bardzo trudne. dla dziewczynki mamy 4/5 typów, ale z chłopcem jest tragedia. to samo było w poprzedniej ciąży, znalezienie imienia dla mojego synka to była bardzo trudna sprawa! znaleźliśmy kompromis i jest Leo, ale jak tu drugiego chłopaka nazwać - pojęcia nie mamy.

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella27 też chciałam pracować do grudnia, też pracuję w biurze.
    Ciocia która pracuje w Zusie powiedziała mi że mam iść szybciej na zwolnienie, u nich wszystkie robią do max 3 miesiąca, mało która do 4...

Powiedziała mi że nie wysiedzę 8 godzin przed komputerem bo mi kręgosłup wysiądzie

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja pięknie <3

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    widzę, że się dziś rozkrecilyscie z imionami! :) u nas jest jeszcze większy problem, bo mój mąż nie jest Polakiem i znalezienie kompromisu dla dwóch języków jest bardzo trudne. dla dziewczynki mamy 4/5 typów, ale z chłopcem jest tragedia. to samo było w poprzedniej ciąży, znalezienie imienia dla mojego synka to była bardzo trudna sprawa! znaleźliśmy kompromis i jest Leo, ale jak tu drugiego chłopaka nazwać - pojęcia nie mamy.

moi znajomi mają też dwu narodowe małżeństwo i nazwali swojego pierwszego syna Oskar, drugiego Konstanty (Kostek). Córka jest Lea :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    moi znajomi mają też dwu narodowe małżeństwo i nazwali swojego pierwszego syna Oskar, drugiego Konstanty (Kostek). Córka jest Lea :)

Kostek bardzo fajne :)! dzięki za sugestię :) ja się skłaniam w kierunku Bruno, muszę jeszcze tylko męża przekonać :P

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    Kostek bardzo fajne :)! dzięki za sugestię :) ja się skłaniam w kierunku Bruno, muszę jeszcze tylko męża przekonać :P

Oooo, Bruno też ślicznie :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje, że będzie dziewczynka chociaż szczerze sama nie wiem co chce. Mąż bardzo chce syna. Imiona mamy Staś lub Wojtek a dla dziewczynki Zosia lub Małgosia.

p19udqk3nchjnfls.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ