X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jem mięsa, słodyczy i jajek :) Dla dziewczynki mam Dominika a dla chłopca Marek. Syn mój już 7 letni ma na imię Artur :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szukamy imienia, którego nie było jeszcze w rodzinie. Rodzinka spora, cieżko coś wybrać. Dla chłopczyka jest Jeremiasz, a dla dziewczynki Bianka :)

Lilcia lubi tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak znajoma chciała dziewczynkę i mówi do mnie że ma ochotę na słodkie więc będzie dziewczynka, Ja jej od razu powiedziałam że chłopak i tak było:D ja uważam że słodkie czy słone nie ma wpływu na płeć.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    My szukamy imienia, którego nie było jeszcze w rodzinie. Rodzinka spora, cieżko coś wybrać. Dla chłopczyka jest Jeremiasz, a dla dziewczynki Bianka :)
    Też chciałam Bianka ale mąż ma walniętą kuzynkę Blanke i źle mi się kojarzy :D

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż bardzo chce syna. Ja zawsze chciałam córkę i denerwowało mnie jak ktoś mówił, że nie ważne co, byle zdrowe. A teraz sama tak mówię!!! Haha

Lilcia lubi tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście że zdrowe. Nie pytam co wolicie tylko co przeczuwacie :)

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy typy Gabi lub Leo ;)

• martuśka737 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę i jedno i drugie, najlepiej by było jakby były bliźniaki!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 cory wiec dobrzeby bylo gdyby byl chlopiec. I tak w sumie podejrzewam. W dwoch poprzednich nie mialam mdlosci i byla ostra faza na pomarancze mandarynki i inne cytrusy, w kazdej formie. Teraz mam po tym mdlosci za to kroluje sok jablkowy. Co dziennie nusi byc karton soku dla mnie. I bardziej ide w strone slodkokwasnych rzeczy. Dla chlopca mamy Natan a dziewczynka Alicja

88c53e3k19nfhznr.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie codziennie królują frytki! Nigdy nie byłam frytkowa, a teraz mąż codziennie przynosi mi małą paczuszkę z MC Donald. Podobno dziś przez sen go prosiłam aby podał mi coś do picia i FRYTKI!

60wzjk3.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na imię Bianka i nie jestem walnięta :P

haha :)

Też frytki mi się marzą ciągle. Masakra.

80 kg będę pod koniec ciąży ważyć. Ostatnio zeżarłam taką wielką porcję belgijskich z majonezem ....
    Od słodkiego też mnie odrzuca. Praktycznie nie jem. Ale też myślę, że to nie ma niczego wspólnego z płcią :)

Natka94, KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Ella27 Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    No widzicie :) i jak my nauczycielki w przedszkolu mamy tam pracować w ciąży? No nie da się :)

Ja nawet nie jestem nauczycielka :) pracuje w biurze gdzie jest na full klimatyzacja co momentami bywa dla mojego gardła zabójcze:( dodatkowo mam w domu przedszkolaka:) przynosi wszystko:)

Zwolnienie B chyba tylko ginekolog, i podobnie myśle ze 3 dni różnicy mogą być.
    Ja wczoraj tez byłam u ginekologa bo bolały mnie plecy uda i bodra i od razu strach w oczach:( ale wszystko jest Ok i kazała mi iść na zwolnienie i odpoczywać bo jestem zmęczona i zapracowana:( ale z racji, ze w pracy nie powiedziałam jeszcze chce dopeiro po 10 września powiedzieć nie chciałam zwolnienia l4. Dlatego od internisty wzięłam do końca tygodnia:)
    Pracować chciałabym do grudnia ale jie widzę tego na ten moment jednak:):p

Ela27
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie albo Anastazja (moj M jest Rosjaninem, wiec skojarzenia wschodnioslowianskie uzasadnione), albo Maksymilian. Mieszkamy w DE, ja wybieram dla chlopca, i chcialabym wybrac imie pasujace i w PL i w Niemczech.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że się dziś rozkrecilyscie z imionami! :) u nas jest jeszcze większy problem, bo mój mąż nie jest Polakiem i znalezienie kompromisu dla dwóch języków jest bardzo trudne. dla dziewczynki mamy 4/5 typów, ale z chłopcem jest tragedia. to samo było w poprzedniej ciąży, znalezienie imienia dla mojego synka to była bardzo trudna sprawa! znaleźliśmy kompromis i jest Leo, ale jak tu drugiego chłopaka nazwać - pojęcia nie mamy.

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella27 też chciałam pracować do grudnia, też pracuję w biurze.
    Ciocia która pracuje w Zusie powiedziała mi że mam iść szybciej na zwolnienie, u nich wszystkie robią do max 3 miesiąca, mało która do 4...

Powiedziała mi że nie wysiedzę 8 godzin przed komputerem bo mi kręgosłup wysiądzie

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja pięknie <3

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    widzę, że się dziś rozkrecilyscie z imionami! :) u nas jest jeszcze większy problem, bo mój mąż nie jest Polakiem i znalezienie kompromisu dla dwóch języków jest bardzo trudne. dla dziewczynki mamy 4/5 typów, ale z chłopcem jest tragedia. to samo było w poprzedniej ciąży, znalezienie imienia dla mojego synka to była bardzo trudna sprawa! znaleźliśmy kompromis i jest Leo, ale jak tu drugiego chłopaka nazwać - pojęcia nie mamy.

moi znajomi mają też dwu narodowe małżeństwo i nazwali swojego pierwszego syna Oskar, drugiego Konstanty (Kostek). Córka jest Lea :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    moi znajomi mają też dwu narodowe małżeństwo i nazwali swojego pierwszego syna Oskar, drugiego Konstanty (Kostek). Córka jest Lea :)

Kostek bardzo fajne :)! dzięki za sugestię :) ja się skłaniam w kierunku Bruno, muszę jeszcze tylko męża przekonać :P

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    Kostek bardzo fajne :)! dzięki za sugestię :) ja się skłaniam w kierunku Bruno, muszę jeszcze tylko męża przekonać :P

Oooo, Bruno też ślicznie :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje, że będzie dziewczynka chociaż szczerze sama nie wiem co chce. Mąż bardzo chce syna. Imiona mamy Staś lub Wojtek a dla dziewczynki Zosia lub Małgosia.

p19udqk3nchjnfls.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ