Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojojoj ile ja musiałam nadrobić, żeby Was dogonić.
Chciałam powiedzieć, że ja też mam bezobjawową ciąże. Czasami kłuje mnie macica ale rzadko podobno to oznaka rośnięcia. Poza tym bez mdłości itp. Piersi bolały wcześniej teraz już nie.
Ja pracuje w służbie zdrowia więc planowałam iść szybko na l4 bo od połowy września,kiedy zaczynają się wszystkie infekcje bo staraliśmy się o Okruszka prawie 2 lata. Los zdecydował za mnie, na pierwszym USG dr wykryła krwiaka w macicy więc jestem na l4 i w większości leże bo grozi to poronieniem. Kontrolę mam teraz 17 sierpnia. Na pierwszej wizycie Okruszek miał 4,9 mm a pęcherzyk 3 cm, serduszko pięknie biło (6+2tc, ovu 2-3 lipca).
Imię zainspirowane ulicą w Zakopanem gdzie wychodziła nam pięknie przyrastająca beta. Ulica im. Kornela Makuszyńskiego więc będzie albo Kornelia albo Kornel (ew. dla chłopca Natan lub Nikodem).
Chciałabym córkę ale będzie co będzie. Oby się ciąża utrzymała a Okruszek prawidłowo rozwijał. Mi póki co cera się pogorszyła.
L4 z literką B może wystawić również rodzinny. Tylko 3 dni wstecz lub 1 dzień w przód.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 15:50
karakorum lubi tę wiadomość
-
IskiereczkiTrzy wrote:Cześć dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze? Po USG w 5t5d byłam pewna, że maluch się nie rozwija, bo był widoczny maleńki pęcherzyk 3,7 mm bez pola płodowego. Ale....!!!!
W ubiegły czwartek robiłam betę (11500) , natomiast beta poniedziałkowa to już ponad 21000. Miałam USG w piatek, maluszek ma 3,4 mm, pęcherzyk 18 mm, obecne ciałko żółte Widoczna akcja serca, pulsuje Kolejne USG pojutrze! Ciąża jest po prostu tydzień młodsza, owulacja spóźniła się przez to, że brałam nieregularnie tabletki antykoncepcyjne -
szatanka wrote:Kazio14 - mówisz, że jesz śledzie? To jest coś, nad czym się długo zastanawiam: skoro panuje ten mit o ciężarnych zajadających się śledziami, to jak to się ma do zakazu jedzenia surowych ryb? Może ktoś będzie umiał mi to wyjaśnić.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Admiralka- bardzo mi przykro, trzymam kciuki żeby następnym razem wszystko ci się udało!
IskiereczkiTrzy - gratulacje!
PolaMinka - mi też na ostatnim usg wyszło że mam krwiaka na macicy, ale lekarka powiedziała zeby się nir martwic na zapas i odpoczywać. Dzisiaj właśnie byłam na USG kontrolnym i okazało się że krwiak się wchłonął i nie ma po nim śladu. Co prawda leżałam po kilka godzin dziennie po pracy, ale się udało. Także odwagi i trzymam kciuki, będzie dobrze!PolaMinka lubi tę wiadomość
13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Nasze typy imion dla dzieci to Zosia i Mateusz Jesteśmy dogadani z mężem w tej sprawie od lat
Myślę, że chłopak
Dziś mam spadek formy, leżę od 2 h i słaba jestem jak nie wiem co.niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
nick nieaktualnyszatanka wrote:Hej dziewczyny, witam po urlopie.
Przede wszystkim: admiralka - bardzo mi przykro Nawet pewnie nie jesteśmy w stanie wyobrazić sobie, co czujesz Trzymaj się jakoś.
My byliśmy przedwczoraj na USG i słyszeliśmy serduszko, więc wszystko zgodnie z planem. A już się podczas urlopu bałam, że coś jest nie tak, bo do tej pory nie mam absolutnie żadnych objawów. Ani bóli, ani mdłości, ani senności nadmiernej - nic. Tylko jak jestem bardzo głodna, to czuję jakieś echa mdłości - po prostu bardziej mi pusty żołądek doskwiera niż wcześniej. Lekarka kazała mi się cieszyć z takiego obrotu spraw i nie przejmować, bo wszystko jest w porządku. Czy któraś z Was ma tak jak ja?
Kazio14 - mówisz, że jesz śledzie? To jest coś, nad czym się długo zastanawiam: skoro panuje ten mit o ciężarnych zajadających się śledziami, to jak to się ma do zakazu jedzenia surowych ryb? Może ktoś będzie umiał mi to wyjaśnić.
My też już mamy wybrane imiona: Szymon i Liliana. Osobiście wolelibyśmy chłopca, ale bierzemy, co będzie, byle zdrowe.
A ja pracuję na uczelni i z różnych względów logistycznych mam zamiar pracować do końca semestru, czyli 7. miesiąca. Chcę poprosić o taki układ, żebym miała tylko 1 dzień w pracy w tygodniu, 2 zajęcia po 1,5 h. Myślicie, że zbyt optymistycznie podchodzę do sprawy z tą pracą do późnej ciąży?
Ja mam identycznie jak Ty nie mam żadnych objawów poza jak to nazwałaś echami mdłości z głodu nic więcej..... i to mnie często martwi -
Czy to możliwe że w 9 tyg widać już brzuch ? Mam wrażenie że zaokrągliłam się choć nie przytyłam wcale czy to jakaś opuchlizna po sterydach ale na brzuchu ?
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
nick nieaktualnyadmiralka wrote:Proszę o wypisanie mnie z listy mamuś, w czwartek miałam zabieg, nasz cud (podwójny) odszedł, nie zabiło ani jedno serduszko
Przytulam mocno ! los jest okropny...
Będziesz niedługo najszczęśliwszą mamą zobaczysz !admiralka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKazio14 wrote:Kurcze wiesz że o tym nie pomyślałam... Wiedziałam że nie można wędzonych ryb (podobno można te wędzone na forąco a nie można tych na zimno) ani surowych ale nie wpadłam, że śledzi nie można... W sumie to ja jem tylko te w sosach np lisner. W poprzedniej ciąży też jadłam bo ochotę mam a i cukier po nich przyzwoity. Mam nadzieję, że nie muszę z nich rezygnować...
Ja dzisiaj zjadłam śledzie -
Indiana_dzika wrote:Czy to możliwe że w 9 tyg widać już brzuch ? Mam wrażenie że zaokrągliłam się choć nie przytyłam wcale czy to jakaś opuchlizna po sterydach ale na brzuchu ?Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kazio14 wrote:Wiesz co ja jestem niby w 11 ale d,isiaj założyłam bardziej dopasowaną bluzkę (na codzień noszę luźne, bo albo w ciąży albo gruba) i nijak tego czegoś nawet wciągnąć się nie dało... Mam świadomość, że to nie dziecko tylko kiszki poszły wyżej i zaczynają wyłazić ale przestraszyłam się trochę bo niby chudnę a tu takie niewiadomoco. Niedługo ludzie zaczną się domyślać a mam w szczególności jedną sąsiadkę, co jak się domyśli to wszyscy będą wiedzieć. A postronnym wolę zacząć się chwalić najwcześniej po prenatalnych.
Mam podobnie. Nie wyglądam na 2 miesiąc ciąży. Gdy wstaje jest najmniejszy, ale po ok godzinie jest jak spory balonik. Na początku myślałam, że mnie po prostu wydęło, ale to już kolejny dzień. Jestem dość szczupła i myślałam że brzuch bedzie się dość wcześnie rysować, ale że już? -
Hej Dziewczyny! Też jestem w ciąży 8 tydzień wczoraj byłam u lekarza zobaczyłam serduszko i zakochałam się! Jednak lekarka mnie trochę nastraszyła twierdząc, że grozi mi cukrzyca ciążową: ostatni wynik na czczo 102..normy niby do 106..od kilku lat mam raczej wysoki poziom powyżej 90 zawsze...myślicie że mam się czym martwić...bo ja już sama nie wiem co mam myśleć a niestety najszczuplejsza nie jestem
-
Admiralka, trzymaj się ciepło :*
Ja mam jutro pierwsze usg i szczerze mówiąc dosyć sceptycznie do tego podchodzę. Staram się nie nastawiać na dobre wiadomości, chociaż chciałabym żeby się udało.
Od kilku dni mam bardziej mętny mocz - to może być oznaka jakiejś infekcji?
-
erre wrote:Admiralka, trzymaj się ciepło :*
Ja mam jutro pierwsze usg i szczerze mówiąc dosyć sceptycznie do tego podchodzę. Staram się nie nastawiać na dobre wiadomości, chociaż chciałabym żeby się udało.
Od kilku dni mam bardziej mętny mocz - to może być oznaka jakiejś infekcji?
metny mocz to fosforany które wytracaja sie w ciazy, wiem bo schizowalam w poprzedniej, teraz znow mam praktycznie od dnia zagniezdzenia. trzeba pilnowac i wiecej pic ale nie jest to oznaka infekcji ani zadna nieprawidlowosc,erre lubi tę wiadomość
-
Co do brzuszków, ja mam po poprzedniej ciąży małą oponkę, bez tragedii, jak założyłam wyższe spodnie to nie było widać. Na razie schudłam ok 1kg w ciąży a brzuszek mam jak... w 14 tyg
Słyszałam, że w kolejnych ciążach szybciej wybija, ale ludzie wyglądam jakbym tak piłkę włożyła :0 u mnie nijak nie da się wciągnąć brzucha06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
dandelion wrote:metny mocz to fosforany które wytracaja sie w ciazy, wiem bo schizowalam w poprzedniej, teraz znow mam praktycznie od dnia zagniezdzenia. trzeba pilnowac i wiecej pic ale nie jest to oznaka infekcji ani zadna nieprawidlowosc,
Wydaje mi się, że dużo piję w ciągu dnia, niestety w większości herbatę. Więcej nie dam rady, bo mi się woda zatrzymuje w żołądku...
-
Na początku myślałam że po jedzeniu tak wychodzi bo dzidzia tydz temu miała ok 1 cm ale spod bluzki widać nawet jak głodna a jak zakładam koszule to na guzikach sie troche sie rozłazi. I tak myśle czy ktoś zauważy czy tylko ja tak wnikam
Może to przez to że to 5ciąża albo jestem bardzo szczupła wręcz chuda (46kg przy 158cm)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 20:16
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)