Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kazio14 wrote:Kurcze wiesz że o tym nie pomyślałam... Wiedziałam że nie można wędzonych ryb (podobno można te wędzone na forąco a nie można tych na zimno) ani surowych ale nie wpadłam, że śledzi nie można... W sumie to ja jem tylko te w sosach np lisner. W poprzedniej ciąży też jadłam bo ochotę mam a i cukier po nich przyzwoity. Mam nadzieję, że nie muszę z nich rezygnować...
właśnie mi uświadomiłaś, że ja też jem te śledzie lisnera ;o
-
anka418 wrote:Ja nie zdążyłam wrócić z macierzyskiego :p miałam macierzyski do maja a od maja do 27 lipca urlop zaległy a od 26 lipca jestem na l4 ciazowym
To zupełnie tak jak ja nie widzieli mnie w robocie już ze 2 lata
Natka94 wrote:Hej! Czy wam też brzuszek zaczyna robić się owłosiony? Zawsze miałam na nim włoski, ale teraz jest ich więcej i są ciemniejsze
W pierwszej ciąży też miałam ciemniejsze włoski na brzuszku szybko, chociaż jestem blondynką wyrywałam pensetką Teraz ani włosków, ani kilogramów, wręcz schudłam od początku ciąży kilo, a jem i sobie nie żałuję... w poprzedniej ciąży w dniu porodu +28 kilo Także cieszę się chwilą i mam nadzieję się tak nie zapuścić teraz, startuje z 56 kg przy 165 cm- mam nadzieję nie przekroczyć 70
Gos77 wrote:Jesli masz zaswiadczenie, ze jestes w ciazy (może karta ciąży jest wystarczająca?), wydaje mi się, ze zwolnienie może być od lekarza rodzinnego. Tylko musi być na nim kod B.
Może jaknajbardziej wypisać lekarz rodzinny, tylko potrzebujesz powód przedstawić lekarzowi- np złe samopoczucie w ciąży
karakorum wrote:U nas będzie albo Anastazja (moj M jest Rosjaninem, wiec skojarzenia wschodnioslowianskie uzasadnione), albo Maksymilian. Mieszkamy w DE, ja wybieram dla chlopca, i chcialabym wybrac imie pasujace i w PL i w Niemczech.
Moja prababcia była Anastazja, a mąż jej ś.p Dymitr Uwielbiam imię Anastazja, ale mąż taki klasyczny- Ania, Kasia itd...
admiralka wrote:Proszę o wypisanie mnie z listy mamuś, w czwartek miałam zabieg, nasz cud (podwójny) odszedł, nie zabiło ani jedno serduszko
Ogromnie mi przykro!! Trzymaj się dzielnie, idź do przodu, jeszcze tu wrócisz, mam nadzieję szybciej niż myślisz! :*
IskiereczkiTrzy wrote:Cześć dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze? Po USG w 5t5d byłam pewna, że maluch się nie rozwija, bo był widoczny maleńki pęcherzyk 3,7 mm bez pola płodowego. Ale....!!!!
W ubiegły czwartek robiłam betę (11500) , natomiast beta poniedziałkowa to już ponad 21000. Miałam USG w piatek, maluszek ma 3,4 mm, pęcherzyk 18 mm, obecne ciałko żółte Widoczna akcja serca, pulsuje Kolejne USG pojutrze! Ciąża jest po prostu tydzień młodsza, owulacja spóźniła się przez to, że brałam nieregularnie tabletki antykoncepcyjne
Wspaniała wiadomość!! Jesteś nadzieją dla tych, którzy wciąż czekają na późne serduszko
Kazio14 wrote:Kurcze wiesz że o tym nie pomyślałam... Wiedziałam że nie można wędzonych ryb (podobno można te wędzone na forąco a nie można tych na zimno) ani surowych ale nie wpadłam, że śledzi nie można... W sumie to ja jem tylko te w sosach np lisner. W poprzedniej ciąży też jadłam bo ochotę mam a i cukier po nich przyzwoity. Mam nadzieję, że nie muszę z nich rezygnować...
Co innego ryba ze słoika czy puszki- zapasteryzowana, ale błagam NIE KUPUJCIE WĘDZONYCH RYB- tak jak w sklepach są luzem na stoisku- mój tata kiedys kupił piękną, wędzoną makrelę, w złotej skórce, pachniała tak że ledwie do domu doniósł zjadł wieczorem połowę, dzięki Bogu zapił wódką rano jak odwinął z papieru drugie pół- cała zarobaczona... grube białe glisty czy włosienie- sama nie wiem... ale od tej pory nawet nie w ciąży nie jadam takich wędzonych- nie przetworzonych ryb. Wędzi się w temperaturze nawet 60 stopni- nie zabija to larw ani jaj
P.S zaraz wpisuje nowe marcówki dajcie mi chwilkę
-
Black&White wrote:Indiana jesteśmy równo w ciąży?
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
aaah- co do tego kalkulatora płci- jak wpisuję ile mam lat rocznikowo- pokazuje się chłopiec, jak wpiszę ile skończone- to że dziewczynka, bez sensu jak teraz sprawdze na kalkulatorze to wyjdzie mi coś innego niż jak za 2 miesiące przeliczę już po urodzinach
-
Marietta teraz nie tkne ryby wędzonej na pewno wrrr zawału bym dostała jak bym to zobaczyła .
A mi pokazuje i rocznikowo i tyle ile naprawde mam że chłopiecWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 22:57
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
nick nieaktualny
-
Marietta wpisuje się ukończony wiek. A sprawdź czy przy pierwszym dziecku czy ci się sprawdzilo. Ale pamiętaj ukończony wiek w dniu poczęcia wiec nawet jak poczeliscie miesiąc przed urodzinami to ten mniejszy wiek.
Indiana ja miałam późno owulacje bo po 3 tyg od okresu więc znalazłam taki kalkulator wg owulacji i mi wskazał tydzień później niż lekarz bo póki co to tylko z kalkulatora wpisała czyli 20 marzec z owulacji wychodzi 27 marzec a ja chce 2 kwietniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 06:43
-
Ania_1986 wrote:Wy tu o rybach a ja słyszałam że maliny są wczesno poronne a dziś zostałam poczestowana oczywiście odmówiłan wolę dmuchać na zimne.
Mi sie wydaje, ze bardziej chodzi o liscie malin, niz same owoce. Uielbiam maliny i czesto je jem ostatnioKasiaMarysiaaa, Marietta, szatanka, syla2312 lubią tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:Wy tu o rybach a ja słyszałam że maliny są wczesno poronne a dziś zostałam poczestowana oczywiście odmówiłan wolę dmuchać na zimne.
Ten mit pochodzi stąd tad ze liscie malin przygotowują niejako do porodu, są ziołami ktore pomagają macicy i one są dla bezpieczeństwa zalecane dopiero kilka tyg przed porodem, choc w innych krajach w ciazach niezagrozonych pozwalaja pic nawet całą. Ale owoce czy sok z malin mozna pic, przy przeziebieniu bardzo wskazaneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 07:30
szatanka lubi tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:Wy tu o rybach a ja słyszałam że maliny są wczesno poronne a dziś zostałam poczestowana oczywiście odmówiłan wolę dmuchać na zimne.Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
-
nick nieaktualny
-
anka418 wrote:Dobrze ze jem wszystko uff... wszystko z głową dziewczyny! nie można popadać w paranoję
Dzień dobryMarietta, syla2312 lubią tę wiadomość