X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana jesteśmy równo w ciąży? :)

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. My na urlopie, pogoda super wiec korzystamy. Synus cudnie sie sprawuje, te wakacje to przyjemnosc:-)
    Leki zazywam, oszczedzam sie, cycki bola- czekam na poniedzialkowa wizyte jak na sąd ostateczny...

😇😁😇😇😁
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Kurcze wiesz że o tym nie pomyślałam... Wiedziałam że nie można wędzonych ryb (podobno można te wędzone na forąco a nie można tych na zimno) ani surowych ale nie wpadłam, że śledzi nie można... W sumie to ja jem tylko te w sosach np lisner. W poprzedniej ciąży też jadłam bo ochotę mam a i cukier po nich przyzwoity. Mam nadzieję, że nie muszę z nich rezygnować...

właśnie mi uświadomiłaś, że ja też jem te śledzie lisnera ;o

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śledź to nie surowa ryba tylko marynowana w occie. Surowe to chodzi chyba tylko o sushi

Fortitudo lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Ja nie zdążyłam wrócić z macierzyskiego :p miałam macierzyski do maja a od maja do 27 lipca urlop zaległy a od 26 lipca jestem na l4 ciazowym :D

To zupełnie tak jak ja :D nie widzieli mnie w robocie już ze 2 lata :P

Natka94 wrote:
    Hej! Czy wam też brzuszek zaczyna robić się owłosiony? Zawsze miałam na nim włoski, ale teraz jest ich więcej i są ciemniejsze

W pierwszej ciąży też miałam ciemniejsze włoski na brzuszku szybko, chociaż jestem blondynką :P wyrywałam pensetką :P Teraz ani włosków, ani kilogramów, wręcz schudłam od początku ciąży kilo, a jem i sobie nie żałuję... w poprzedniej ciąży w dniu porodu +28 kilo :D Także cieszę się chwilą i mam nadzieję się tak nie zapuścić teraz, startuje z 56 kg przy 165 cm- mam nadzieję nie przekroczyć 70 :/

Gos77 wrote:
    Jesli masz zaswiadczenie, ze jestes w ciazy (może karta ciąży jest wystarczająca?), wydaje mi się, ze zwolnienie może być od lekarza rodzinnego. Tylko musi być na nim kod B.

Może jaknajbardziej wypisać lekarz rodzinny, tylko potrzebujesz powód przedstawić lekarzowi- np złe samopoczucie w ciąży :)
    karakorum wrote:
    U nas będzie albo Anastazja (moj M jest Rosjaninem, wiec skojarzenia wschodnioslowianskie uzasadnione), albo Maksymilian. Mieszkamy w DE, ja wybieram dla chlopca, i chcialabym wybrac imie pasujace i w PL i w Niemczech.

Moja prababcia była Anastazja, a mąż jej ś.p Dymitr :P Uwielbiam imię Anastazja, ale mąż taki klasyczny- Ania, Kasia itd... :(
    admiralka wrote:
    Proszę o wypisanie mnie z listy mamuś, w czwartek miałam zabieg, nasz cud (podwójny) odszedł, nie zabiło ani jedno serduszko :(

Ogromnie mi przykro!! Trzymaj się dzielnie, idź do przodu, jeszcze tu wrócisz, mam nadzieję szybciej niż myślisz! :*
    IskiereczkiTrzy wrote:
    Cześć dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze? :) Po USG w 5t5d byłam pewna, że maluch się nie rozwija, bo był widoczny maleńki pęcherzyk 3,7 mm bez pola płodowego. Ale....!!!!

W ubiegły czwartek robiłam betę (11500) , natomiast beta poniedziałkowa to już ponad 21000. Miałam USG w piatek, maluszek ma 3,4 mm, pęcherzyk 18 mm, obecne ciałko żółte :) Widoczna akcja serca, pulsuje :) Kolejne USG pojutrze! Ciąża jest po prostu tydzień młodsza, owulacja spóźniła się przez to, że brałam nieregularnie tabletki antykoncepcyjne ;)

Wspaniała wiadomość!! :) Jesteś nadzieją dla tych, którzy wciąż czekają na późne serduszko <3
    Kazio14 wrote:
    Kurcze wiesz że o tym nie pomyślałam... Wiedziałam że nie można wędzonych ryb (podobno można te wędzone na forąco a nie można tych na zimno) ani surowych ale nie wpadłam, że śledzi nie można... W sumie to ja jem tylko te w sosach np lisner. W poprzedniej ciąży też jadłam bo ochotę mam a i cukier po nich przyzwoity. Mam nadzieję, że nie muszę z nich rezygnować...

Co innego ryba ze słoika czy puszki- zapasteryzowana, ale błagam NIE KUPUJCIE WĘDZONYCH RYB- tak jak w sklepach są luzem na stoisku- mój tata kiedys kupił piękną, wędzoną makrelę, w złotej skórce, pachniała tak że ledwie do domu doniósł :P zjadł wieczorem połowę, dzięki Bogu zapił wódką :P rano jak odwinął z papieru drugie pół- cała zarobaczona... grube białe glisty czy włosienie- sama nie wiem... ale od tej pory nawet nie w ciąży nie jadam takich wędzonych- nie przetworzonych ryb. Wędzi się w temperaturze nawet 60 stopni- nie zabija to larw ani jaj :/

P.S zaraz wpisuje nowe marcówki :) dajcie mi chwilkę :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Indiana jesteśmy równo w ciąży? :)
    Chyba tak termin też masz na 19 marca? :)

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaah- co do tego kalkulatora płci- jak wpisuję ile mam lat rocznikowo- pokazuje się chłopiec, jak wpiszę ile skończone- to że dziewczynka, bez sensu :P jak teraz sprawdze na kalkulatorze to wyjdzie mi coś innego niż jak za 2 miesiące przeliczę już po urodzinach :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta teraz nie tkne ryby wędzonej na pewno wrrr zawału bym dostała jak bym to zobaczyła .
    A mi pokazuje i rocznikowo i tyle ile naprawde mam że chłopiec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 22:57

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o rybach a ja słyszałam że maliny są wczesno poronne a dziś zostałam poczestowana oczywiście odmówiłan wolę dmuchać na zimne.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Wy tu o rybach a ja słyszałam że maliny są wczesno poronne a dziś zostałam poczestowana oczywiście odmówiłan wolę dmuchać na zimne.

O tym to nie słyszałam :O

Są jeszcze takie produkty ?

• Black&White Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wpisuje się ukończony wiek. A sprawdź czy przy pierwszym dziecku czy ci się sprawdzilo. Ale pamiętaj ukończony wiek w dniu poczęcia wiec nawet jak poczeliscie miesiąc przed urodzinami to ten mniejszy wiek.
    Indiana ja miałam późno owulacje bo po 3 tyg od okresu więc znalazłam taki kalkulator wg owulacji i mi wskazał tydzień później niż lekarz bo póki co to tylko z kalkulatora wpisała czyli 20 marzec z owulacji wychodzi 27 marzec a ja chce 2 kwietnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 06:43

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Oxalis Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:

Mi sie wydaje, ze bardziej chodzi o liscie malin, niz same owoce. Uielbiam maliny i czesto je jem ostatnio :)

KasiaMarysiaaa, Marietta, szatanka, syla2312 lubią tę wiadomość

atdcg7rfqc62tife.png
    atdc6iye2h6c0u4y.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Spokojnie, owoce malin mozna jesc bezpiecznie całą ciążę :);)

Ten mit pochodzi stąd tad ze liscie malin przygotowują niejako do porodu, są ziołami ktore pomagają macicy i one są dla bezpieczeństwa zalecane dopiero kilka tyg przed porodem, choc w innych krajach w ciazach niezagrozonych pozwalaja pic nawet całą. Ale owoce czy sok z malin mozna pic, przy przeziebieniu bardzo wskazane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 07:30

szatanka lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi, czy te badania na przezierność i te inne genetyczne to mogę wykonać u swojego ginekologa, czy trzeba się jakoś specjalnie zapisywać czy to z marszu się robi na wizycie?

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    a ja wczoraj zjadałam garść malin :O

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia- ja bede robic na normalnej wizycie u mojego lekarza. Trzeba tylko umówić sie w odpowiednim tygodniu ciąży.

Dziewczyny- cóż to za zabobony z tymi malinami???? Serio? W 21wieku takie bzdury?????? :-)

Patu, PatSim lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wszystko wyjaśniła! Można jeść maliny!

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zgredek. Ledwo udało mi się umówić na wizytę w dobrym tygodniu. Nagle terminów nie było. Pomyślałam, że jak jeszcze na takie badanie trzeba się dodatkowo zapisać to sobie strzele w łeb :)

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jem wszystko uff... ;) wszystko z głową dziewczyny! ;) nie można popadać w paranoję ;)

Dzień dobry :D

• Patu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Dobrze ze jem wszystko uff... ;) wszystko z głową dziewczyny! ;) nie można popadać w paranoję ;)

Dzień dobry :D
    Najlepsze się zaczyna po porodzie ;D nagle każda ciocia i sąsiadka da dobra radę ile rzeczy na pewno zaszkodzi dziecku :)

Marietta, syla2312 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ