Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Może poproś go, żeby wystawił zwolnienie za kilka dni i zostawił Ci do odbioru w rejestracji?
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
Obie ciąże po IUI
Kariotypy OK, nasienie super
Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane -
kinia2111 wrote:Ja też się zapisałam na USG pierwszego trymestru, mam na 5 września termin, bo podobno najlepiej jak jest 12 tydzień, wtedy najwięcej i najbardziej precyzyjnie mogą ocenić wszystkie parametry. No i pójdę jeszcze na to Pappa-Kryptor, tak dla świętego spokoju. Jakby tam nie daj Boże coś wyszło nie tak, to wtedy się zdecyduje na coś bardziej konkretnego, ale żyję w nadziei, że nie będzie to koniecznie bo wszystko wyjdzie w porządku.
Powiedzcie mi taką rzecz, chciałabym iść już na zwolnienie bo w pracy i tak nie mają co ze mną zrobić, ze względu na charakter obowiązków, w dodatku jest problem jak mi rozplanować godziny pracy... jednak mój ginekolog jest teraz na urlopie i nie wiem co robić, czy rodzinny da mi zwolnienie ale takie, żebym mogła otrzymywać 100% wynagrodzenia czy tylko ginekolog moze takie wystawić? Wiecie coś n ten temat?
http://www.ofeminin.pl/ciaza/wszystko-o-zwolnieniach-w-ciazy-s609607.html
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej hej ja się zapisałam do poradni genetycznej na 12.09 a wizyty u gina mam 28.08 i pewnie chwile po genetycznych kolejne. Z córką tez byłam na pappa + usg w poradni prenatalnej dla mnie to duży komfort psychiczny ze wszystko bedzie dokładnie sprawdzone w sumie dziwię się że lekarze nie każdej kobiecie dają skierowanie a wiem ze to duży problem wśród znajomych i muszą płacić za badania
-
Miła mama!
W związku z podwyższonym poziomem cukru we krwi lekarka kazała mi zrobić kolejne badanie glukozy jak najszybciej i jeśli wynik przekroczy 92, mam przyjechać po skierowanie na krzywa cukrową. Mój bąbelek już urósł już dwukrotnie od ostatniej wizyty i ma już 3 cm łobuz!13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Dziewczyny a jakie macie podejrzenia co do płci? ja stawiam na dziewczynkę ♥️ było przed owu, pozycje pod dziewczynkę moja ciocia która ma 6 dzieci i 5 wnuka w drodze jak mnie zobaczyła to powiedziała że dziewczynka mąż nie komentuje "bo i tak będzie chłopiec bo u niego w rodzinie nie ma dziewczyn" jestem ciekawa ilu nam się sprawdzi
-
KasiaMarysiaaa wrote:Ja z kolei mam innepytanie.
Na wizycie u lekarza będę 24 sierpnia a potrzebuję żeby wypisała mi L4 Od pierwszego września i koleżanka powiedziała mi że jest to za duży odstęp czasu żeby lekarz mógł wypisać taki dokument bo Max powinno być to 3 dni i jakoś nie uśmiecha mi się iść za 4 dni znowu do lekarza i płacić mu za wizytę po to tylko żeby wypisał mi ten papier
Do swojego gina dzwonię się przypomnieć te max 3 dni przed, że kończy mi się l4 i chciałabym odebrać nowe i wtedy już na spokojnie on wypisuje, a ja mogę odebrać czy w ten sam dzień, czy za tydzień, obojętnie.
W NFZcie pewnie by były hocki kocki i guzik z pętelką, ale u prywatnego zawsze się dogadasz. -
nick nieaktualnyBlack&White wrote:Dziewczyny a jakie macie podejrzenia co do płci? ja stawiam na dziewczynkę ♥️ było przed owu, pozycje pod dziewczynkę moja ciocia która ma 6 dzieci i 5 wnuka w drodze jak mnie zobaczyła to powiedziała że dziewczynka mąż nie komentuje "bo i tak będzie chłopiec bo u niego w rodzinie nie ma dziewczyn" jestem ciekawa ilu nam się sprawdzi
Ja chyba nie mam przeczucia mam już córkę i oboje chcielibyśmy druga ale jeśli bedzie chłopak to tez fajnie do brzucha mówimy "dzidzia" bo córka tak mówi -
Na początku miałam bardzo silne przeczucie, że to będzie dziewczynka, ale teraz już nie czuję takiej pewności.
Odrzuca mnie od słodyczy i od mięsa, wypadają mi włosy, ale cera się polepszyła... na dwoje babka wróżyła.
Zawsze chciałam mieć chłopca, ale z drugiej strony dla chłopca nie mamy wybranego imienia i żadne mnie póki co nie przekonujeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 09:34
-
Ja też nie mam przeczucia
Bardzo chciałam córeczkę, ale śnił mi się ostatnio chłopaczek
W sumie im dalej w las z tą ciążą, tym mi bardziej wszstko jedno
Ale dla córeczki mamy już imię (jak mój nick Liliana) natomiast dla chłopca, jeżeli się nim okaże, nie mamy nic.
Trochę podoba mi sie Borys.
Będzie ciężko
-
Ryjek wrote:Na początku miałam bardzo silne przeczucie, że to będzie dziewczynka, ale teraz już nie czuję takiej pewności.
Odrzuca mnie od słodyczy i od mięsa, wypadają mi włosy, ale cera się polepszyła... na dwoje babka wróżyła.
Zawsze chciałam mieć chłopca, ale z drugiej strony dla chłopca nie mamy wybranego imienia i żadne mnie póki co nie przekonuje
hahahaha, z imieniem dla chłopca mamy dokładnie tak samo ja od zawsze żyję w przekonaniu, że będę miała córkę, z lokami, jak ja )))) ale ostatnio byłam u mojej lekarki na akupunkturze i badała mnie z pulsu i powiedziała "chyba będzie chłopak :0 albo b. energiczna dziewczynka". zobaczymy z akilka tygodni
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Black&White wrote:Obrączka nad brzuchem też wywróżyła dziewczynkę jakieś kalkulatory też wyliczają dziewczynkę. Dowiem się za kilka tygodni
jakie kalkulatory?
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Black&White wrote:http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
Dużo znajomym ten poprawnie podał
hahahaha, podpowiada dziewczynkę czyli jednak Helena
Aniołek [*] 08.2017
11.2017 - biochemiczna
41 lat....
Obie ciąże po IUI
Black&White wrote:http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
Dużo znajomym ten poprawnie podał
Jak miałam ov wtedy co myślę, to chłopiec, a jak później, to dziewczynka xD
Chciałabym już wiedzieć i lecieć na ciuszki!
Nawet mdłości by mnie nie zatrzymały -
kinia2111 wrote:Ja też się zapisałam na USG pierwszego trymestru, mam na 5 września termin, bo podobno najlepiej jak jest 12 tydzień, wtedy najwięcej i najbardziej precyzyjnie mogą ocenić wszystkie parametry. No i pójdę jeszcze na to Pappa-Kryptor, tak dla świętego spokoju. Jakby tam nie daj Boże coś wyszło nie tak, to wtedy się zdecyduje na coś bardziej konkretnego, ale żyję w nadziei, że nie będzie to koniecznie bo wszystko wyjdzie w porządku.
Powiedzcie mi taką rzecz, chciałabym iść już na zwolnienie bo w pracy i tak nie mają co ze mną zrobić, ze względu na charakter obowiązków, w dodatku jest problem jak mi rozplanować godziny pracy... jednak mój ginekolog jest teraz na urlopie i nie wiem co robić, czy rodzinny da mi zwolnienie ale takie, żebym mogła otrzymywać 100% wynagrodzenia czy tylko ginekolog moze takie wystawić? Wiecie coś n ten temat?
Mi lekarz rodzinny sam zaproponował żeby wystawić l4 na ciążę i wtedy jest 100% płatne, ale powiedziałam ze nie chce żeby w pracy dowiedzieli się z l4 ze jestem w ciąży, wiec w końcu wystawiła zwykle