WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może poproś go, żeby wystawił zwolnienie za kilka dni i zostawił Ci do odbioru w rejestracji?

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    Ja też się zapisałam na USG pierwszego trymestru, mam na 5 września termin, bo podobno najlepiej jak jest 12 tydzień, wtedy najwięcej i najbardziej precyzyjnie mogą ocenić wszystkie parametry. No i pójdę jeszcze na to Pappa-Kryptor, tak dla świętego spokoju. Jakby tam nie daj Boże coś wyszło nie tak, to wtedy się zdecyduje na coś bardziej konkretnego, ale żyję w nadziei, że nie będzie to koniecznie bo wszystko wyjdzie w porządku.

Powiedzcie mi taką rzecz, chciałabym iść już na zwolnienie bo w pracy i tak nie mają co ze mną zrobić, ze względu na charakter obowiązków, w dodatku jest problem jak mi rozplanować godziny pracy... jednak mój ginekolog jest teraz na urlopie i nie wiem co robić, czy rodzinny da mi zwolnienie ale takie, żebym mogła otrzymywać 100% wynagrodzenia czy tylko ginekolog moze takie wystawić? Wiecie coś n ten temat?

http://www.ofeminin.pl/ciaza/wszystko-o-zwolnieniach-w-ciazy-s609607.html

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    Może poproś go, żeby wystawił zwolnienie za kilka dni i zostawił Ci do odbioru w rejestracji?

O tym myślałam Mam nadzieję że się zgodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja się zapisałam do poradni genetycznej na 12.09 :) a wizyty u gina mam 28.08 i pewnie chwile po genetycznych kolejne. Z córką tez byłam na pappa + usg w poradni prenatalnej dla mnie to duży komfort psychiczny ze wszystko bedzie dokładnie sprawdzone ;) w sumie dziwię się że lekarze nie każdej kobiecie dają skierowanie a wiem ze to duży problem wśród znajomych i muszą płacić za badania :/

• Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 5.09 a genetyczne 6.09

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama!
    W związku z podwyższonym poziomem cukru we krwi lekarka kazała mi zrobić kolejne badanie glukozy jak najszybciej i jeśli wynik przekroczy 92, mam przyjechać po skierowanie na krzywa cukrową. Mój bąbelek już urósł już dwukrotnie od ostatniej wizyty i ma już 3 cm łobuz!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie macie podejrzenia co do płci? :D ja stawiam na dziewczynkę :) ♥️ było przed owu, pozycje pod dziewczynkę :D moja ciocia która ma 6 dzieci i 5 wnuka w drodze jak mnie zobaczyła to powiedziała że dziewczynka :D mąż nie komentuje "bo i tak będzie chłopiec bo u niego w rodzinie nie ma dziewczyn" :D jestem ciekawa ilu nam się sprawdzi :D

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Ja z kolei mam innepytanie.
    Na wizycie u lekarza będę 24 sierpnia a potrzebuję żeby wypisała mi L4 Od pierwszego września i koleżanka powiedziała mi że jest to za duży odstęp czasu żeby lekarz mógł wypisać taki dokument bo Max powinno być to 3 dni i jakoś nie uśmiecha mi się iść za 4 dni znowu do lekarza i płacić mu za wizytę po to tylko żeby wypisał mi ten papier

Do swojego gina dzwonię się przypomnieć te max 3 dni przed, że kończy mi się l4 i chciałabym odebrać nowe i wtedy już na spokojnie on wypisuje, a ja mogę odebrać czy w ten sam dzień, czy za tydzień, obojętnie.
    W NFZcie pewnie by były hocki kocki i guzik z pętelką, ale u prywatnego zawsze się dogadasz.

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Dziewczyny a jakie macie podejrzenia co do płci? :D ja stawiam na dziewczynkę :) ♥️ było przed owu, pozycje pod dziewczynkę :D moja ciocia która ma 6 dzieci i 5 wnuka w drodze jak mnie zobaczyła to powiedziała że dziewczynka :D mąż nie komentuje "bo i tak będzie chłopiec bo u niego w rodzinie nie ma dziewczyn" :D jestem ciekawa ilu nam się sprawdzi :D

Ja chyba nie mam przeczucia :) mam już córkę i oboje chcielibyśmy druga ale jeśli bedzie chłopak to tez fajnie :) do brzucha mówimy "dzidzia" bo córka tak mówi ;)

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku miałam bardzo silne przeczucie, że to będzie dziewczynka, ale teraz już nie czuję takiej pewności.
    Odrzuca mnie od słodyczy i od mięsa, wypadają mi włosy, ale cera się polepszyła... na dwoje babka wróżyła.
    Zawsze chciałam mieć chłopca, ale z drugiej strony dla chłopca nie mamy wybranego imienia i żadne mnie póki co nie przekonuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 09:34

28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    fjblvec.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam przeczucia :)

Bardzo chciałam córeczkę, ale śnił mi się ostatnio chłopaczek :)

W sumie im dalej w las z tą ciążą, tym mi bardziej wszstko jedno :)

Ale dla córeczki mamy już imię (jak mój nick :) Liliana) natomiast dla chłopca, jeżeli się nim okaże, nie mamy nic.

:(

Trochę podoba mi sie Borys.

Będzie ciężko :P

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrączka nad brzuchem też wywróżyła dziewczynkę ;) jakieś kalkulatory też wyliczają dziewczynkę. Dowiem się za kilka tygodni :)

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    Na początku miałam bardzo silne przeczucie, że to będzie dziewczynka, ale teraz już nie czuję takiej pewności.
    Odrzuca mnie od słodyczy i od mięsa, wypadają mi włosy, ale cera się polepszyła... na dwoje babka wróżyła.
    Zawsze chciałam mieć chłopca, ale z drugiej strony dla chłopca nie mamy wybranego imienia i żadne mnie póki co nie przekonuje ;)

hahahaha, z imieniem dla chłopca mamy dokładnie tak samo :) ja od zawsze żyję w przekonaniu, że będę miała córkę, z lokami, jak ja :))))) ale ostatnio byłam u mojej lekarki na akupunkturze i badała mnie z pulsu i powiedziała "chyba będzie chłopak :0 albo b. energiczna dziewczynka". zobaczymy z akilka tygodni :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Obrączka nad brzuchem też wywróżyła dziewczynkę ;) jakieś kalkulatory też wyliczają dziewczynkę. Dowiem się za kilka tygodni :)

jakie kalkulatory? :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnego imienia :) Liliana Lilianna śliczne też chciałam :) ostatnio zerwałam kartki z kalendarza i było Lidia Lidka fajne mało kobiet się spotyka o takim imieniu ale Lidzia już niespecjalnie mi się podoba :D

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

Dużo znajomym ten poprawnie podał :)

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:

hahahaha, podpowiada dziewczynkę :) czyli jednak Helena ;)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:

Jak miałam ov wtedy co myślę, to chłopiec, a jak później, to dziewczynka xD
    Chciałabym już wiedzieć i lecieć na ciuszki! :D <3
    Nawet mdłości by mnie nie zatrzymały ;)

28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    fjblvec.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    Ja też się zapisałam na USG pierwszego trymestru, mam na 5 września termin, bo podobno najlepiej jak jest 12 tydzień, wtedy najwięcej i najbardziej precyzyjnie mogą ocenić wszystkie parametry. No i pójdę jeszcze na to Pappa-Kryptor, tak dla świętego spokoju. Jakby tam nie daj Boże coś wyszło nie tak, to wtedy się zdecyduje na coś bardziej konkretnego, ale żyję w nadziei, że nie będzie to koniecznie bo wszystko wyjdzie w porządku.

Powiedzcie mi taką rzecz, chciałabym iść już na zwolnienie bo w pracy i tak nie mają co ze mną zrobić, ze względu na charakter obowiązków, w dodatku jest problem jak mi rozplanować godziny pracy... jednak mój ginekolog jest teraz na urlopie i nie wiem co robić, czy rodzinny da mi zwolnienie ale takie, żebym mogła otrzymywać 100% wynagrodzenia czy tylko ginekolog moze takie wystawić? Wiecie coś n ten temat?

Mi lekarz rodzinny sam zaproponował żeby wystawić l4 na ciążę i wtedy jest 100% płatne, ale powiedziałam ze nie chce żeby w pracy dowiedzieli się z l4 ze jestem w ciąży, wiec w końcu wystawiła zwykle :-P

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi marzy się chłopczyk. Nawet imię już dziadkowie wybrali. To pierwszy wnuk, każdy liczy na chłopa :D
    Mi cera się pogorszyła, odrzuciło mnie od słodyczy i mięsa.
    Ale jak będzie dziewczynka również będę zadowolona. Aby zdrowe było :)

60wzjk3.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ