X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może poproś go, żeby wystawił zwolnienie za kilka dni i zostawił Ci do odbioru w rejestracji?

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

7470csqv9ktdjl2c.png
    Kazik, urodzony 20.11.2018. Nasz największy CUD <3
    Aniołek [*] 08.2017
    11.2017 - biochemiczna :(
    41 lat....
    MTHFR - obie hetero, oniżone białko S.
    Obie ciąże po IUI
    Kariotypy OK, nasienie super
    Hashi, wysoka prolaktyna - unormowane
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    Ja też się zapisałam na USG pierwszego trymestru, mam na 5 września termin, bo podobno najlepiej jak jest 12 tydzień, wtedy najwięcej i najbardziej precyzyjnie mogą ocenić wszystkie parametry. No i pójdę jeszcze na to Pappa-Kryptor, tak dla świętego spokoju. Jakby tam nie daj Boże coś wyszło nie tak, to wtedy się zdecyduje na coś bardziej konkretnego, ale żyję w nadziei, że nie będzie to koniecznie bo wszystko wyjdzie w porządku.

Powiedzcie mi taką rzecz, chciałabym iść już na zwolnienie bo w pracy i tak nie mają co ze mną zrobić, ze względu na charakter obowiązków, w dodatku jest problem jak mi rozplanować godziny pracy... jednak mój ginekolog jest teraz na urlopie i nie wiem co robić, czy rodzinny da mi zwolnienie ale takie, żebym mogła otrzymywać 100% wynagrodzenia czy tylko ginekolog moze takie wystawić? Wiecie coś n ten temat?

http://www.ofeminin.pl/ciaza/wszystko-o-zwolnieniach-w-ciazy-s609607.html

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gos77 wrote:
    Może poproś go, żeby wystawił zwolnienie za kilka dni i zostawił Ci do odbioru w rejestracji?

O tym myślałam Mam nadzieję że się zgodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja się zapisałam do poradni genetycznej na 12.09 :) a wizyty u gina mam 28.08 i pewnie chwile po genetycznych kolejne. Z córką tez byłam na pappa + usg w poradni prenatalnej dla mnie to duży komfort psychiczny ze wszystko bedzie dokładnie sprawdzone ;) w sumie dziwię się że lekarze nie każdej kobiecie dają skierowanie a wiem ze to duży problem wśród znajomych i muszą płacić za badania :/

• Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 5.09 a genetyczne 6.09

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła mama!
    W związku z podwyższonym poziomem cukru we krwi lekarka kazała mi zrobić kolejne badanie glukozy jak najszybciej i jeśli wynik przekroczy 92, mam przyjechać po skierowanie na krzywa cukrową. Mój bąbelek już urósł już dwukrotnie od ostatniej wizyty i ma już 3 cm łobuz!

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie macie podejrzenia co do płci? :D ja stawiam na dziewczynkę :) ♥️ było przed owu, pozycje pod dziewczynkę :D moja ciocia która ma 6 dzieci i 5 wnuka w drodze jak mnie zobaczyła to powiedziała że dziewczynka :D mąż nie komentuje "bo i tak będzie chłopiec bo u niego w rodzinie nie ma dziewczyn" :D jestem ciekawa ilu nam się sprawdzi :D

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Ja z kolei mam innepytanie.
    Na wizycie u lekarza będę 24 sierpnia a potrzebuję żeby wypisała mi L4 Od pierwszego września i koleżanka powiedziała mi że jest to za duży odstęp czasu żeby lekarz mógł wypisać taki dokument bo Max powinno być to 3 dni i jakoś nie uśmiecha mi się iść za 4 dni znowu do lekarza i płacić mu za wizytę po to tylko żeby wypisał mi ten papier

Do swojego gina dzwonię się przypomnieć te max 3 dni przed, że kończy mi się l4 i chciałabym odebrać nowe i wtedy już na spokojnie on wypisuje, a ja mogę odebrać czy w ten sam dzień, czy za tydzień, obojętnie.
    W NFZcie pewnie by były hocki kocki i guzik z pętelką, ale u prywatnego zawsze się dogadasz.

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Dziewczyny a jakie macie podejrzenia co do płci? :D ja stawiam na dziewczynkę :) ♥️ było przed owu, pozycje pod dziewczynkę :D moja ciocia która ma 6 dzieci i 5 wnuka w drodze jak mnie zobaczyła to powiedziała że dziewczynka :D mąż nie komentuje "bo i tak będzie chłopiec bo u niego w rodzinie nie ma dziewczyn" :D jestem ciekawa ilu nam się sprawdzi :D

Ja chyba nie mam przeczucia :) mam już córkę i oboje chcielibyśmy druga ale jeśli bedzie chłopak to tez fajnie :) do brzucha mówimy "dzidzia" bo córka tak mówi ;)

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku miałam bardzo silne przeczucie, że to będzie dziewczynka, ale teraz już nie czuję takiej pewności.
    Odrzuca mnie od słodyczy i od mięsa, wypadają mi włosy, ale cera się polepszyła... na dwoje babka wróżyła.
    Zawsze chciałam mieć chłopca, ale z drugiej strony dla chłopca nie mamy wybranego imienia i żadne mnie póki co nie przekonuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 09:34

28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    fjblvec.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam przeczucia :)

Bardzo chciałam córeczkę, ale śnił mi się ostatnio chłopaczek :)

W sumie im dalej w las z tą ciążą, tym mi bardziej wszstko jedno :)

Ale dla córeczki mamy już imię (jak mój nick :) Liliana) natomiast dla chłopca, jeżeli się nim okaże, nie mamy nic.

:(

Trochę podoba mi sie Borys.

Będzie ciężko :P

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrączka nad brzuchem też wywróżyła dziewczynkę ;) jakieś kalkulatory też wyliczają dziewczynkę. Dowiem się za kilka tygodni :)

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    Na początku miałam bardzo silne przeczucie, że to będzie dziewczynka, ale teraz już nie czuję takiej pewności.
    Odrzuca mnie od słodyczy i od mięsa, wypadają mi włosy, ale cera się polepszyła... na dwoje babka wróżyła.
    Zawsze chciałam mieć chłopca, ale z drugiej strony dla chłopca nie mamy wybranego imienia i żadne mnie póki co nie przekonuje ;)

hahahaha, z imieniem dla chłopca mamy dokładnie tak samo :) ja od zawsze żyję w przekonaniu, że będę miała córkę, z lokami, jak ja :))))) ale ostatnio byłam u mojej lekarki na akupunkturze i badała mnie z pulsu i powiedziała "chyba będzie chłopak :0 albo b. energiczna dziewczynka". zobaczymy z akilka tygodni :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Obrączka nad brzuchem też wywróżyła dziewczynkę ;) jakieś kalkulatory też wyliczają dziewczynkę. Dowiem się za kilka tygodni :)

jakie kalkulatory? :)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnego imienia :) Liliana Lilianna śliczne też chciałam :) ostatnio zerwałam kartki z kalendarza i było Lidia Lidka fajne mało kobiet się spotyka o takim imieniu ale Lidzia już niespecjalnie mi się podoba :D

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

Dużo znajomym ten poprawnie podał :)

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Gos77 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:

hahahaha, podpowiada dziewczynkę :) czyli jednak Helena ;)

7470csqv9ktdjl2c.png
    Aniołek [*] 08.2017
    41 lat....
    Obie ciąże po IUI
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:

Jak miałam ov wtedy co myślę, to chłopiec, a jak później, to dziewczynka xD
    Chciałabym już wiedzieć i lecieć na ciuszki! :D <3
    Nawet mdłości by mnie nie zatrzymały ;)

28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    fjblvec.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    Ja też się zapisałam na USG pierwszego trymestru, mam na 5 września termin, bo podobno najlepiej jak jest 12 tydzień, wtedy najwięcej i najbardziej precyzyjnie mogą ocenić wszystkie parametry. No i pójdę jeszcze na to Pappa-Kryptor, tak dla świętego spokoju. Jakby tam nie daj Boże coś wyszło nie tak, to wtedy się zdecyduje na coś bardziej konkretnego, ale żyję w nadziei, że nie będzie to koniecznie bo wszystko wyjdzie w porządku.

Powiedzcie mi taką rzecz, chciałabym iść już na zwolnienie bo w pracy i tak nie mają co ze mną zrobić, ze względu na charakter obowiązków, w dodatku jest problem jak mi rozplanować godziny pracy... jednak mój ginekolog jest teraz na urlopie i nie wiem co robić, czy rodzinny da mi zwolnienie ale takie, żebym mogła otrzymywać 100% wynagrodzenia czy tylko ginekolog moze takie wystawić? Wiecie coś n ten temat?

Mi lekarz rodzinny sam zaproponował żeby wystawić l4 na ciążę i wtedy jest 100% płatne, ale powiedziałam ze nie chce żeby w pracy dowiedzieli się z l4 ze jestem w ciąży, wiec w końcu wystawiła zwykle :-P

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi marzy się chłopczyk. Nawet imię już dziadkowie wybrali. To pierwszy wnuk, każdy liczy na chłopa :D
    Mi cera się pogorszyła, odrzuciło mnie od słodyczy i mięsa.
    Ale jak będzie dziewczynka również będę zadowolona. Aby zdrowe było :)

60wzjk3.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ