X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W żadnej grupie ryzyka, mam 29 lat I ciąża żadnych wad w rodzinie. Czasami lekarze prywatnie wypisują skierowanie. Mi akurat wpisała na skierowaniu infekcja wirusowe we wczesnej ciąży bo byłam przeziębiona tydzień a wiem że są chyba 3 możliwości jakie lekarz może wpisać na skierowaniu żeby było na nfz.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    W żadnej grupie ryzyka, mam 29 lat I ciąża żadnych wad w rodzinie. Czasami lekarze prywatnie wypisują skierowanie. Mi akurat wpisała na skierowaniu infekcja wirusowe we wczesnej ciąży bo byłam przeziębiona tydzień a wiem że są chyba 3 możliwości jakie lekarz może wpisać na skierowaniu żeby było na nfz.

Ok. Dzięki za info. Na razie to mam problem żeby trafić do dobrego lekarza na NFZ, dlatego korzystam z pakietu Enel Med i chodzę prywatnie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, dzięki za konkretną odpowiedź.
    Współczuję bardzo z powodu Twojej dolegliwości. Nie miałam pojęcia, że coś takiego może się przytrafić..Trzymaj się

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również nie jestem w grupie ryzyka. Mam 27 lat na skierowaniu napisane a życzenie pacjentki. Mój prywatny ginekolog w poprzedniej ciąży tez zaproponował skierowanie na badanie wiec korzystam.

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sma z siebie pappa nie robię. Chyba, że w Warszawie zechcą z własnej inicjatywy to niech sobie tą krew pobiorą ale nie sądzę żeby mi proponowali bez skierowania. Pewnie jakbym poprosiła swojego lekarza to i na to by mi skierowanie wypisał ze względu na trisomię w poprzedniej ciąży ale nie zależy mi na tym badaniu.

DD89 lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze po wizycie wszystko super. Dzidzia ma już 2,2 cm i jest starsza o 4dni
    Dostałam juz zwolnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 17:16

Patu, Indiana_dzika, Kasia.ke1, Skali89, Zojkaaa, IskiereczkiTrzy, KasiaMarysiaaa, Planeheart, OjMaryś, Natka94, Marietta, syla2312, anettte, Mama Jusia lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredku, super! To teraz już musi być dobrze ☺️

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po zastrzyku agolutin. Dostalam 3 ampulki. Za tydzień powtorka. Luteine lekarz zamienil na utrogestan, czeski lek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 17:23

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • ilonqa30 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal czekam na wizytę bo jest jak zwykle opóźnienie:( ciśnienie mi poskoczyło do 141/98 chyba przez stres przed wizytą. Myślałam że przytyłam a ja od ostatniej wizyty miesiąc temu schudłam aż 100 gram.

• Patu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagnasam wrote:
    Rozumiem, że skierowanie macie bo jesteście w grupie ryzyka?
    Mnie w drugiej ciazy gin wcisnal na Nfz bo serce dziecka bilo za szybko na poprzednim Usg. Na szczęście wszystko bylo ok :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Również nie jestem w grupie ryzyka. Mam 27 lat na skierowaniu napisane a życzenie pacjentki. Mój prywatny ginekolog w poprzedniej ciąży tez zaproponował skierowanie na badanie wiec korzystam.
    Ale skoro na życzenie to na pewno na Nfz czy za opłatą? Bo jak w pierwszej ciazy zalecal zrobic (zalecal wszystkim pacjentka) i wypisal skierowanie to i tak musialam placic za badanie jakies 150 zl okolo a tylko Usg bylo bezplatne

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Mnie w drugiej ciazy gin wcisnal na Nfz bo serce dziecka bilo za szybko na poprzednim Usg. Na szczęście wszystko bylo ok :)

To dobrze, że wszystko było w porządku :)
    Byłam tydzień temu na USG - bicie serca 176/minuta, według USG wiek 8 tydzień i 2 dzień. Lekarz, który robił USG w żaden sposób nie skomentował zrobionego przez siebie badania. Mama mnie zestresowała, że to chyba za szybko, ale znalazłam gdzieś informacje, że w 8 tygodniu bicie serca do 180 jest jeszcze ok.

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratuluję pięknych serduszek :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagnasam wrote:
    Byłam tydzień temu na USG - bicie serca 176/minuta, według USG wiek 8 tydzień i 2 dzień. Lekarz, który robił USG w żaden sposób nie skomentował zrobionego przez siebie badania. Mama mnie zestresowała, że to chyba za szybko, ale znalazłam gdzieś informacje, że w 8 tygodniu bicie serca do 180 jest jeszcze ok.
    U mnie właśnie przekroczylo 180 ale uspokajal ze to nie musi znaczyc nic zlego ale jak ma podkladke by dac darmowe badania to to wykorzysta :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Melduje, ze po wizycie wszystko super. Dzidzia ma już 2,2 cm i jest starsza o 4dni
    Dostałam juz zwolnienie.
    Cudowna wiadomość ❤

p19ucsqvqkhw2128.png
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagnasam wrote:
    Nie masz się czym stresować. Ja byłam w ubiegłym tyg. Maluszek miał 20mm, serduszko biło 171/minutę (to był 8 tydz 4dz) i lekarz powiedział że jest idealnie

Jagnasam lubi tę wiadomość

p19ucsqvqkhw2128.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Dostałam juz zwolnienie.

Gratulacje ! :) mi do wizyty zostało 10 dni :) mam nadzieję, że szybko zleci :)
    Przeszedł mi nacisk na pęcherz i bieganie do toalety non stop, budzę się tylko raz w nocy :) w mojej pracy ta dolegliwość jest męcząca, ponieważ dużo jeżdżę autem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Ale skoro na życzenie to na pewno na Nfz czy za opłatą? Bo jak w pierwszej ciazy zalecal zrobic (zalecal wszystkim pacjentka) i wypisal skierowanie to i tak musialam placic za badanie jakies 150 zl okolo a tylko Usg bylo bezplatne

Za darmo na nfz

• ilonqa30 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie. Maluszek ma 4,62cm. Podrósł ładnie od ostatniej wizyty i usg zgrało się idealnie z terminem om i dziś jest 11t 3d. Lekarz zrobił genetyczne i przezierność karkowa 1,2 i pozostałe parametry idealne. Serducho bije 164/minutę. Mały machał rączkami i nóżkami. Lekarz robił usg już przez brzuszek bo tak lepiej widział. Od razu się uspokoiłam i ciśnienie spadło. Jednak całkowite ustąpienie objawów nie musi oznaczać nic złego. Jedyne co to pojawił się jakiś mały krwistek i za mało pije wody i maluch ma za mało miejsca do brykania ale to się zmieni. Od dziś mój cel to pić dużo wody. Wzięłam L4 na półtora tygodnia by odpocząć a potem do pracy. Na stałe to pójdę dopiero od 10 października bo nie lubię się nudzić w domu. Ciąża to nie choroba pod warunkiem że jest wszystko ok:)

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt:)

Dla tych co martwią się brakiem objawów jak ja wcześniej życzę spokoju i jak najmniej czytania w necie o ewentualnych złych zakończeniach. Po prostu niektóre z nas mają to szczęście i nieprzyjemne objawy je omijają. Choć już widzę po sobie że stres będzie towarzyszył od wizyty do wizyty a po urodzeniu przez resztę życia.

Zojkaaa, Patu, OjMaryś, Natka94, PatSim, KasiaMarysiaaa, IskiereczkiTrzy, Marietta, Ryjek lubią tę wiadomość

• KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonqa30 wrote:
    No ja po wizycie. Maluszek ma 4,62cm. Podrósł ładnie od ostatniej wizyty i usg zgrało się idealnie z terminem om i dziś jest 11t 3d. Lekarz zrobił genetyczne i przezierność karkowa 1,2 i pozostałe parametry idealne. Serducho bije 164/minutę. Mały machał rączkami i nóżkami. Lekarz robił usg już przez brzuszek bo tak lepiej widział. Od razu się uspokoiłam i ciśnienie spadło. Jednak całkowite ustąpienie objawów nie musi oznaczać nic złego. Jedyne co to pojawił się jakiś mały krwistek i za mało pije wody i maluch ma za mało miejsca do brykania ale to się zmieni. Od dziś mój cel to pić dużo wody. Wzięłam L4 na półtora tygodnia by odpocząć a potem do pracy. Na stałe to pójdę dopiero od 10 października bo nie lubię się nudzić w domu. Ciąża to nie choroba pod warunkiem że jest wszystko ok:)

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt:)

Dla tych co martwią się brakiem objawów jak ja wcześniej życzę spokoju i jak najmniej czytania w necie o ewentualnych złych zakończeniach. Po prostu niektóre z nas mają to szczęście i nieprzyjemne objawy je omijają. Choć już widzę po sobie że stres będzie towarzyszył od wizyty do wizyty a po urodzeniu przez resztę życia.

Super że wizyta owocna!
    Maluch już duży :)

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ