X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W żadnej grupie ryzyka, mam 29 lat I ciąża żadnych wad w rodzinie. Czasami lekarze prywatnie wypisują skierowanie. Mi akurat wpisała na skierowaniu infekcja wirusowe we wczesnej ciąży bo byłam przeziębiona tydzień a wiem że są chyba 3 możliwości jakie lekarz może wpisać na skierowaniu żeby było na nfz.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    W żadnej grupie ryzyka, mam 29 lat I ciąża żadnych wad w rodzinie. Czasami lekarze prywatnie wypisują skierowanie. Mi akurat wpisała na skierowaniu infekcja wirusowe we wczesnej ciąży bo byłam przeziębiona tydzień a wiem że są chyba 3 możliwości jakie lekarz może wpisać na skierowaniu żeby było na nfz.

Ok. Dzięki za info. Na razie to mam problem żeby trafić do dobrego lekarza na NFZ, dlatego korzystam z pakietu Enel Med i chodzę prywatnie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, dzięki za konkretną odpowiedź.
    Współczuję bardzo z powodu Twojej dolegliwości. Nie miałam pojęcia, że coś takiego może się przytrafić..Trzymaj się

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również nie jestem w grupie ryzyka. Mam 27 lat na skierowaniu napisane a życzenie pacjentki. Mój prywatny ginekolog w poprzedniej ciąży tez zaproponował skierowanie na badanie wiec korzystam.

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sma z siebie pappa nie robię. Chyba, że w Warszawie zechcą z własnej inicjatywy to niech sobie tą krew pobiorą ale nie sądzę żeby mi proponowali bez skierowania. Pewnie jakbym poprosiła swojego lekarza to i na to by mi skierowanie wypisał ze względu na trisomię w poprzedniej ciąży ale nie zależy mi na tym badaniu.

DD89 lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, ze po wizycie wszystko super. Dzidzia ma już 2,2 cm i jest starsza o 4dni
    Dostałam juz zwolnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 17:16

Patu, Indiana_dzika, Kasia.ke1, Skali89, Zojkaaa, IskiereczkiTrzy, KasiaMarysiaaa, Planeheart, OjMaryś, Natka94, Marietta, syla2312, anettte, Mama Jusia lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredku, super! To teraz już musi być dobrze ☺️

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis po zastrzyku agolutin. Dostalam 3 ampulki. Za tydzień powtorka. Luteine lekarz zamienil na utrogestan, czeski lek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 17:23

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • ilonqa30 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal czekam na wizytę bo jest jak zwykle opóźnienie:( ciśnienie mi poskoczyło do 141/98 chyba przez stres przed wizytą. Myślałam że przytyłam a ja od ostatniej wizyty miesiąc temu schudłam aż 100 gram.

• Patu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagnasam wrote:
    Rozumiem, że skierowanie macie bo jesteście w grupie ryzyka?
    Mnie w drugiej ciazy gin wcisnal na Nfz bo serce dziecka bilo za szybko na poprzednim Usg. Na szczęście wszystko bylo ok :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Również nie jestem w grupie ryzyka. Mam 27 lat na skierowaniu napisane a życzenie pacjentki. Mój prywatny ginekolog w poprzedniej ciąży tez zaproponował skierowanie na badanie wiec korzystam.
    Ale skoro na życzenie to na pewno na Nfz czy za opłatą? Bo jak w pierwszej ciazy zalecal zrobic (zalecal wszystkim pacjentka) i wypisal skierowanie to i tak musialam placic za badanie jakies 150 zl okolo a tylko Usg bylo bezplatne

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Mnie w drugiej ciazy gin wcisnal na Nfz bo serce dziecka bilo za szybko na poprzednim Usg. Na szczęście wszystko bylo ok :)

To dobrze, że wszystko było w porządku :)
    Byłam tydzień temu na USG - bicie serca 176/minuta, według USG wiek 8 tydzień i 2 dzień. Lekarz, który robił USG w żaden sposób nie skomentował zrobionego przez siebie badania. Mama mnie zestresowała, że to chyba za szybko, ale znalazłam gdzieś informacje, że w 8 tygodniu bicie serca do 180 jest jeszcze ok.

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratuluję pięknych serduszek :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagnasam wrote:
    Byłam tydzień temu na USG - bicie serca 176/minuta, według USG wiek 8 tydzień i 2 dzień. Lekarz, który robił USG w żaden sposób nie skomentował zrobionego przez siebie badania. Mama mnie zestresowała, że to chyba za szybko, ale znalazłam gdzieś informacje, że w 8 tygodniu bicie serca do 180 jest jeszcze ok.
    U mnie właśnie przekroczylo 180 ale uspokajal ze to nie musi znaczyc nic zlego ale jak ma podkladke by dac darmowe badania to to wykorzysta :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Melduje, ze po wizycie wszystko super. Dzidzia ma już 2,2 cm i jest starsza o 4dni
    Dostałam juz zwolnienie.
    Cudowna wiadomość ❤

p19ucsqvqkhw2128.png
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagnasam wrote:
    Nie masz się czym stresować. Ja byłam w ubiegłym tyg. Maluszek miał 20mm, serduszko biło 171/minutę (to był 8 tydz 4dz) i lekarz powiedział że jest idealnie

Jagnasam lubi tę wiadomość

p19ucsqvqkhw2128.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Dostałam juz zwolnienie.

Gratulacje ! :) mi do wizyty zostało 10 dni :) mam nadzieję, że szybko zleci :)
    Przeszedł mi nacisk na pęcherz i bieganie do toalety non stop, budzę się tylko raz w nocy :) w mojej pracy ta dolegliwość jest męcząca, ponieważ dużo jeżdżę autem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Ale skoro na życzenie to na pewno na Nfz czy za opłatą? Bo jak w pierwszej ciazy zalecal zrobic (zalecal wszystkim pacjentka) i wypisal skierowanie to i tak musialam placic za badanie jakies 150 zl okolo a tylko Usg bylo bezplatne

Za darmo na nfz

• ilonqa30 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie. Maluszek ma 4,62cm. Podrósł ładnie od ostatniej wizyty i usg zgrało się idealnie z terminem om i dziś jest 11t 3d. Lekarz zrobił genetyczne i przezierność karkowa 1,2 i pozostałe parametry idealne. Serducho bije 164/minutę. Mały machał rączkami i nóżkami. Lekarz robił usg już przez brzuszek bo tak lepiej widział. Od razu się uspokoiłam i ciśnienie spadło. Jednak całkowite ustąpienie objawów nie musi oznaczać nic złego. Jedyne co to pojawił się jakiś mały krwistek i za mało pije wody i maluch ma za mało miejsca do brykania ale to się zmieni. Od dziś mój cel to pić dużo wody. Wzięłam L4 na półtora tygodnia by odpocząć a potem do pracy. Na stałe to pójdę dopiero od 10 października bo nie lubię się nudzić w domu. Ciąża to nie choroba pod warunkiem że jest wszystko ok:)

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt:)

Dla tych co martwią się brakiem objawów jak ja wcześniej życzę spokoju i jak najmniej czytania w necie o ewentualnych złych zakończeniach. Po prostu niektóre z nas mają to szczęście i nieprzyjemne objawy je omijają. Choć już widzę po sobie że stres będzie towarzyszył od wizyty do wizyty a po urodzeniu przez resztę życia.

Zojkaaa, Patu, OjMaryś, Natka94, PatSim, KasiaMarysiaaa, IskiereczkiTrzy, Marietta, Ryjek lubią tę wiadomość

• KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonqa30 wrote:
    No ja po wizycie. Maluszek ma 4,62cm. Podrósł ładnie od ostatniej wizyty i usg zgrało się idealnie z terminem om i dziś jest 11t 3d. Lekarz zrobił genetyczne i przezierność karkowa 1,2 i pozostałe parametry idealne. Serducho bije 164/minutę. Mały machał rączkami i nóżkami. Lekarz robił usg już przez brzuszek bo tak lepiej widział. Od razu się uspokoiłam i ciśnienie spadło. Jednak całkowite ustąpienie objawów nie musi oznaczać nic złego. Jedyne co to pojawił się jakiś mały krwistek i za mało pije wody i maluch ma za mało miejsca do brykania ale to się zmieni. Od dziś mój cel to pić dużo wody. Wzięłam L4 na półtora tygodnia by odpocząć a potem do pracy. Na stałe to pójdę dopiero od 10 października bo nie lubię się nudzić w domu. Ciąża to nie choroba pod warunkiem że jest wszystko ok:)

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt:)

Dla tych co martwią się brakiem objawów jak ja wcześniej życzę spokoju i jak najmniej czytania w necie o ewentualnych złych zakończeniach. Po prostu niektóre z nas mają to szczęście i nieprzyjemne objawy je omijają. Choć już widzę po sobie że stres będzie towarzyszył od wizyty do wizyty a po urodzeniu przez resztę życia.

Super że wizyta owocna!
    Maluch już duży :)

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ