X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wypadają :( mam wrażenie że na szczotce to kosmyki zostają :(

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wypadają, gin powiedziała, że to normalne

60wzjk3.png
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie skromnie ;)

Jestem mama 7 i pół miesięcznego bąbla, o rodzeństwo mieliśmy sie postarać dopiero po roku, a tu nam sie niespodzianka przytrafiła. U gina byłam 4.08 miałyśmy zrobic tylko cytologię, mówiłam o opóźniające sie miesiączce, ale zrobiliśmy na karmienie piersią, po odważ testy wychodziły negatywne. Dostałam duphaston, który miał albo podtrzymać ewentualna ciaze lub wywołać miesiączkę, po odważ po tyg sie nie pojawiła zrobiłam test. Dwie grube krechy, w sobotę beta 4789 wiec juz sporo;) w sobotę wizyta z usg, bardzo sie boje bo TSH skoczyło mi do 10.

Natka94, IskiereczkiTrzy, KasiaMarysiaaa, Marietta, Skali89 lubią tę wiadomość

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa,.jeszcze 4,5 h do wizyty...

Niby stres, niby jestem spokojna, sama nie wiem....

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    O jaaaa,.jeszcze 4,5 h do wizyty...

Niby stres, niby jestem spokojna, sama nie wiem....

Trzymam kciuki ☺

• Marietta Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mair wrote:
    Kolorowy baloniku tez to mam! Bol tak jakby kosci ogonowej, na samym samym dole, promieniuje na posladek. Ciezko lezec na plecach czasem chodzic zalezy od dnia. Bol krzyza mialam podczas poronienia, to bylo inne miejsce, wyzej i inny bol. Co z tym robisz? Ja napomknelam ginekologowi, ale w natloku innych spraw jakos to zbagatelizowal. Czy ktoras z Was dziewczyny tez boryka sie z czyms takim? Buziolki!

Ból kości ogonowej miałam całą poprzednią ciąże. Po porodzie mówili- zrzuci pani kilogramy, przejdzie samo. Nie przeszło, byłam w czerwcu na RTG bo już siadać na dupie nie mogłam za przeproszeniem, tak się pogorszyło... i okazało się, że przestawiła się kosć ogonowa. Na opisie mam napisane "kość guziczna ustawiona pod kątem 90 stopni do kości ogonowej"- czyli kręgosłup zgiął się w kąt prosty na ostatnim odcinku :( pytałam ortopedy co dalej- nie da się tego leczyć. mam siedzieć na poduszce z dziurką aż do śmierci żeby nie naciskać na kosć ogonową :P No i powiedział, że prawdopodobnie w ciąży kość ogonowa przyrosła do jelit albo do macicy, i napewno sama się nie odkształci, tego się również nie operuje.

LonaW wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem w pierwszej ciąży i jak to się mówi zielona w tym temacie. Boję się, że będąc w ciąży o czymś zapomnę, czegoś nie dopilnuje. Więc mam prośbę do tych bardziej doświadczonych i obytych w temacie. Napiszcie proszę taki terminarz jakie badania i w którym tygodniu muszę koniecznie zrobić. Może propizycja placówek i lekarzy, którzy te badania dobrze wykonują, czy trzeba mieć skierowanie, ewentualny koszt i ile wcześniej trzeba się rejestrować itp..
    Będę wdzięczna:)

LonaW- zaraz podeślę Ci zdjęcia z "planu opieki przedporodowej" jaki dostałam, tylko się wrzucą na hosting.
    anettte wrote:
    Witam sie skromnie ;)

Jestem mama 7 i pół miesięcznego bąbla, o rodzeństwo mieliśmy sie postarać dopiero po roku, a tu nam sie niespodzianka przytrafiła. U gina byłam 4.08 miałyśmy zrobic tylko cytologię, mówiłam o opóźniające sie miesiączce, ale zrobiliśmy na karmienie piersią, po odważ testy wychodziły negatywne. Dostałam duphaston, który miał albo podtrzymać ewentualna ciaze lub wywołać miesiączkę, po odważ po tyg sie nie pojawiła zrobiłam test. Dwie grube krechy, w sobotę beta 4789 wiec juz sporo;) w sobotę wizyta z usg, bardzo sie boje bo TSH skoczyło mi do 10.

Ale niespodzianka! :D lepiej wcześniej niż walczyć kilka lat o drugie :) moje gratulacje, sporo nas tutaj karmi piersią i ma dzieci w okolicy roku :) zaraz dopiszę na pierwszą strone :) znasz orientacyjny termin porodu?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LonaW- wrzucam tu listę badań:

8299511b7577ada6gen.jpg

5b486ee9575cf397gen.jpg

6808b906575b30ffgen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 13:04

Natka94, LonaW, erre, Mama Jusia lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy w pracy i rodzicom. Teście myślałam że będą na tyle rozsądni że nie trzeba im mówić żeby nie rozpowiadali na razie na lewo i prawo i nie mówiłam nic, a się okazuje że już rozgadali wszystkim dookoła.... Denerwuje mnie to, bo po pierwsze sami chcielibyśmy powiedzieć np. dziadkom, ale oczywiście nas ubiegli... A potem nie daj Boże jakby się coś stało to tłumacz wszystkim że jednak nie jesteś w ciąży... Ja wiem, że się cieszą, ale takie lekkomyślne to z ich strony... :/ Najchętniej to im tez bym powiedziała dopiero po skończeniu 3 miesiąca, ale nie dało się dłużej ukrywać, bo za blisko mieszkają i za dużo imprez rodzinnych w ostatnim czasie żeby ciągle wymyślać nowe wymówki na pytania typu "dlaczego nie chcesz pić piwka do grilla".. No cóż, mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze i nie będę musiała nikomu z niczego się tłumaczyć.

thgfflw1afo8ui8u.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam za odpowiedzi ja mam właśnie dylemat czy już się pochwalić teściom i dziadkom czy jeszcze poczekać Ci co już wiedza to zwykle sami zapytali a Ty to przypadkiem nie w ciąży i potwierdzałam po prostu :)

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Trądzik to i moja zmora nigdy takiego nie miałam cała twarz, szyja dekolt i plecy na łopatkach MASAKRA nie mam pojęcia co robić, wyglądam jak mały pryszczaty dzieciak :(

Brzusio mi sie tak fajnie zaczyna nad spojeniem zaokrąglać ale moja gin mówiła ze u mnie to juz 3 ciaza wiec szybciej powłoki brzuszne sie poluźnią i szybciej bede miala brzuszek ciazowy tym bardziej ze ja mam figurę "chudzielca"

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dostałam skierowanie do poradni chirurgii naczyniowej, bo mam bolące żylaki na prawej nodze z tyłu, a na lewej z przodu.
    I oczywiście do endokrynologa, bo TSH duże

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sporo osób wie o ciąży. Dziś w końcu pierwszy dzień kiedy nie jestem strasznie zmęczona! Biorę się za sprzątanie. W końcu!

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White ja tez dziś od rana sprzątałam teraz czekam na syna aż wróci od dziadków. Zjemy obiad i ruszymy dalej ze sprzątaniem...

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, wg OM wychodzi 28.03, ale wydaje mi sie ze może być późniejszy termin. Narazie mnie możesz wpisać na ten;) ta niespodzianka to tak troche za wcześnie jak po CC, troche tez sie przez nia obawiam. Fajnie ze nas z dzieciaczkami w małym odstępie jest wiecej;)

Marietta lubi tę wiadomość

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się trochę zmartwiłam od wczoraj. Bolą mnie całe plecy - mięśnie od karku aż do miejsca gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę :) Niestety w komplecie boli mnie też macica, dostałam takich dość bolesnych skurczy. I w sumie nadal mi nic nie przeszło, tylko brzuszek nie jest już taki okrągły, tak jakby się zapadł - wygląda jakby rozluźniły mu się mięśnie.

Po prawdzie nie wiem co mam o tym myśleć, poza tym, że w sumie mogę tylko leżeć na plecach i oddychać. Samo pójście siku to jak pielgrzymka do Częstochowy :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy będziecie robić test PAPP-A? Byłam dzisiaj w Enel Med i lekarz powiedział, że jest on bardzo dobry i dał mi na niego skierowanie. Zastanawiam się czy go zrobić - kosztuje koło 380-400 zł.

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę, u mnie koszt z usg prenatalnym to 350 zł:)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię ale mi gin dała skierowanie na nfz.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez robie ale też ze skierowaniem na prenatalne nfz

• Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że skierowanie macie bo jesteście w grupie ryzyka?

• Patu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam Pappa w obu ciazach i teraz tez mam zamiar robic

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ