X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonqa30 wrote:
    No ja po wizycie. Maluszek ma 4,62cm. Podrósł ładnie od ostatniej wizyty i usg zgrało się idealnie z terminem om i dziś jest 11t 3d. Lekarz zrobił genetyczne i przezierność karkowa 1,2 i pozostałe parametry idealne. Serducho bije 164/minutę. Mały machał rączkami i nóżkami. Lekarz robił usg już przez brzuszek bo tak lepiej widział. Od razu się uspokoiłam i ciśnienie spadło. Jednak całkowite ustąpienie objawów nie musi oznaczać nic złego. Jedyne co to pojawił się jakiś mały krwistek i za mało pije wody i maluch ma za mało miejsca do brykania ale to się zmieni. Od dziś mój cel to pić dużo wody. Wzięłam L4 na półtora tygodnia by odpocząć a potem do pracy. Na stałe to pójdę dopiero od 10 października bo nie lubię się nudzić w domu. Ciąża to nie choroba pod warunkiem że jest wszystko ok:)

Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt:)

Dla tych co martwią się brakiem objawów jak ja wcześniej życzę spokoju i jak najmniej czytania w necie o ewentualnych złych zakończeniach. Po prostu niektóre z nas mają to szczęście i nieprzyjemne objawy je omijają. Choć już widzę po sobie że stres będzie towarzyszył od wizyty do wizyty a po urodzeniu przez resztę życia.

Super że wizyta owocna!
    Maluch już duży :)

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Mair Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ale niespodzianka! :D lepiej wcześniej niż walczyć kilka lat o drugie :) moje gratulacje, sporo nas tutaj karmi piersią i ma dzieci w okolicy roku :) zaraz dopiszę na pierwszą strone :) znasz orientacyjny termin porodu?

Marietta przestraszykas mnie! I ciagle Ciebie boli? U mnie zaczelo sie po tym jak raz niefortunnie usiadlam... cholerka, z czym to laczyc. Jak to leczyc, bo przyznam, ze mocno mi to dokucza...

m3sxhqvk172de6m3.png
  • ilonqa30 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy w zasadzie kończy się I trymestr? Z końcem 12 czy 13 tygodnia? Bo w necie są dwie wersje a wczoraj zapomniałam zapytać się gina.

• Black&White Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do końca 12 tyg czyli 12t0d to już 13 tydzień bo to jest pełnych 12 tygodni skończonych

ilonqa30 lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty jesteś w 12 tyg i zaraz go skończysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 08:48

ilonqa30 lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta nie wiem czy to ma znaczenie ale optymistkaaa jest w kwietniówkach :) A jest na naszej marcowej liście :)

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizytujemy :) ciekawa jestem czy bede miala usg. Milego dnia.

KasiaMarysiaaa, IskiereczkiTrzy lubią tę wiadomość

88c53e3k19nfhznr.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie w Poznaniu warto zrobić prenatne? Słyszałam,że na polnej usg trwa 5minut więc nie warto...

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was wszystkie, pozdrawiam z wakacji, nie ma to jak urlop. nagle wszelkie dolegliwosci ciazowe ustąpiły z pierwszym wyjsciem na plażę :) właśnie dzieki Wam zorientowałM się, że jestem już w 2gim trymestrze? :o niemożliwe!

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Marietta nie wiem czy to ma znaczenie ale optymistkaaa jest w kwietniówkach :) A jest na naszej marcowej liście :)

Dzięki! nie wiem jak to sie stało, może się tu udzialała gdzieś i jakoś się zakręciłam ;) Dzięki za czujność, zaraz będę aktualizować ;) Chyba, że optymistkaaa planuje jednak rodzić w marcu to niech się zgłosi raz jeszcze ;)

Mair wrote:
    Marietta przestraszykas mnie! I ciagle Ciebie boli? U mnie zaczelo sie po tym jak raz niefortunnie usiadlam... cholerka, z czym to laczyc. Jak to leczyc, bo przyznam, ze mocno mi to dokucza...

Nie boli ciągle- ale boli, kiedy usiąde na krześle i siedzę tak dłużej niż 7-10 minut. Wtedy nie mogę poprostu wstać z krzesła. Muszę to robić baaaardzo powoli, bo odciąza się ta kość podgięta i ból jest naprawdę silny. Martwie się, czy nie będzie to przeciwwskazaniem do porodu naturalnego. Ortopeda twierdzi, że nie- ale przy samym odkształcaniu się kręgosłupa i parciu ból może być nie do zniesienia. Pomyślę o zzo i na wszelki wypadek nie przyznam się na porodówce ;D Cięcie zawsze zdążą zrobić jakby co ;)

anettte- wpisuję Cię na 28.03 :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadlo mi kawałek wiadomosci, chciałbym zapytac dziewczyn, które będą robić NIFTY lub podobne, kiedy będziecie robić badanie i który to będzie tydzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 13:14

• Black&White Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Marietta udzielała się :) ale termin ma na 4 kwietnia i na dobre zagościła w kwietniówkach :)

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie mogę doczekać poniedziałku
    w końcu wizyta potem fajnie bo za 2 tyg prenatalne i za kolejne 2 wizyta więc nie będzie tyle czekania co teraz

31 mam endokrynoliga zapytam o ten trądzik no czytałam że może być od tarczycy czy wysokiej prolaktyny zapytam też giną co ewentualnie można

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak to jest z tym tunczykiem w ciąży, jecie czy nie? ja tak i prawie na zawał zeszlam czytając niektóre fora. jeszcze wczoraj zjadłam kawałek miecznika kompletnie nie wiedząc, że jest niewskazany. teraz mam schizy, że od tej rtęci to jestem radioaktywna i biedna dzidzia...

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zniknął brzuch :) wyglądam znowu jak przed ciążą :) Mam nadzieje, ze to tylko wzdęcia odpuściły i nic się nie popsuło :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Wszystko jest super. Dzidzia ma juz prawie 5.5 cm. Przeziernosc karkowa 0.99mm czyli ok dlugosc nosowa 0.14mm czyli rowniez w normie. Widzialam jak maly brykal, ruszal raczkami,nozkami i ssal kciuk :). Wedlug pani doktor za wczesnie na okreslenie plci ale ja wiem ze to bedzie chlopiec. Momentami wlanczala obraz 3d i widzialam "guziczek" miedzy nozkami. Nikt mi nie wierzy ale ja nawet na zdjeciu to widze. Napewno nie pepowina bo ja widac osobno i bardzo wyraznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2017, 18:01

Zojkaaa, ilonqa30, OjMaryś, KasiaMarysiaaa, IskiereczkiTrzy, Marietta, Mama Jusia lubią tę wiadomość

88c53e3k19nfhznr.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/5a86d43b3ebe.jpg.html

88c53e3k19nfhznr.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka nie mlge otworzyc zdjecia... Ciesze sie ze u Ciebie wszystko w porzadku ;) tez bym chciała synka ale jakos cos czuje ze to kobita bedzie jednak i moje dzieci (tak powiedzialam im juz) mowia ze rosnie mala sioatrzyczka tak stwierdzili i koniex mimo ze caly czas mowilam ze dzidzia albo Staś to oni aie upierają że tam rosnie siostra i koniec :)

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    A mi zniknął brzuch :) wyglądam znowu jak przed ciążą :) Mam nadzieje, ze to tylko wzdęcia odpuściły i nic się nie popsuło :)
    Zazdroszcze mnie wydelo jakbym conajmniej w 6 miesiacu byla... Teraz wszyscy pytaja kurcze w ciazy jesteś to juz dlugo chyba co.... Wnerwia mnie to atrasznie bo to dopiero 7-8 tydzień czyli wcale nie długo

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • erre Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:
    Dziewczyny a gdzie w Poznaniu warto zrobić prenatne? Słyszałam,że na polnej usg trwa 5minut więc nie warto...
    Ja idę na Ułańską, mój ginekolog mówił, że tam mają dobry sprzęt i certyfikowanych lekarzy.

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ