Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgredek 12 wrote:U nas wiedza rodzice i rodzeństwo i kilku znajomych. Dalszej rodzinie powiemy dopiero w drugim trymestrze.
Jutro wizyta!!!! Chyba zadzwonię rano i zapytam czy mozna przesunąć na wcześniejszą godzine bo zwariuje nie no, do 16.30 jakos wytrzymam.
Ktos jutro też wizytuje?
Ja w środę o 16, więc wyobraź sobie jak mi jest ciężko wytrwać xDWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 22:11
Zgredek 12 lubi tę wiadomość
-
Ja też w środę mam wizytę. Już odliczam godziny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 22:15
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Zgredek 12 wrote:Omg zjadlam druga miseczkę zupy pomidorowej z lanymi kluskami ale tym razem.zabielana:-) no megaaaaa zajebista bo na wlasnym przecierze z pomidorów. Uwielbiam! Teraz to ja mogę iść spać
Pomidorowa rządzi!Zgredek 12 lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
Zgredek 12 wrote:Omg zjadlam druga miseczkę zupy pomidorowej z lanymi kluskami ale tym razem.zabielana:-) no megaaaaa zajebista bo na wlasnym przecierze z pomidorów. Uwielbiam! Teraz to ja mogę iść spać
Zgredek 12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też sobie ugotowalam zawsze lubiłam pomidorowa na rosołku ale teraz to potrafię 2 michy zjeść. Mi śmierdzi mój pies ale go kocham więc jakoś to toleruje. Ale czasem czuje go z drugiego pokoju.nie jest brudny bo kapalam go już 2 razy od ciąży heh. Czasem mnie zmuli ale nad kibelkiem naszczescie się nie pochyliłam.brzuch mnie kuje raz na jakiś czas.ale chyba energia wraca bo mniej drzemek i dziś na spacerze biegalam za piłka i grałam w babingtona.oby tak dalej..
2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
02.01.22- II --> rośnij
-
oj ja też w pierwszej ciąży takie miałam bóle w pierwszym trymestrze, cala kość ogonowa i promieniowalo na udo przy chodzeniu. podobno przy rozluznianiu sie stawów macica zmienia pozycje i może uściskać na nerwy. przeszło koło 12 tygodnia, później w 3cim trym bolało mnie koszmarnie spojenie lonowe ale sie nie rozeszło na szczęście. podobno ta ciaza to taki piękny stan a tu ciągle tam strzyka tu boli hehehheh
-
Hej dziewczyny! Pozdrawiam z urlopu,wypoczywamy w Trójmieście,niestety pogoda nas nie rozpieszcza ale najgorsze jest to że okropnie męczy mnie alergia!!! ( od 5 dni budzę się w nocy przez to,że mam sucho w buzi bo nos mam tak zatkany,że oddycham ustami i tak w kółko poradźcie mi coś,jak Wy sobie radzicie z alergią? Chodzi mi typowo o zatkany nos bo to jest dla mnie najgorsze.
-
My już nie śpimy od 5 30 na szczęście jest babcią także spijcie dziewczyny ile możecie bo potem jest ciężko
Rok temu byłam już na końcówce ciąży a teraz początek czas leci tak szybko ani się obejrzymy a będzie marzec
Pytanko mam czy któraś z was ma wysyp trądziku ? Ja mam na kościach szczekowych poprzednio nie miałam miałam cerę piękną i nie wiem co można stosować wiem że na pewno nic z retinolem może któraś się orientuję ?OjMaryś lubi tę wiadomość
-
Hej Wam!
Wysyp trądziku i ja mam... takie ropne białe krostki.
W sobotę zemdlałam na zakupach, kupowałam z mężem koszulę i odcięło mnie na kilka sekund. Ocknęłam się przed sklepem na powietrzu, zaopiekował się mną mąż i kasjerka (znajoma). Czułam się bardzo dobrze, może to przez to, że upały były?
19.08 biorę ślub, nie stresuję się Ale przygotowań masa, najgorsza właśnie jest cera, miałam próbny makijaż i niestety nie wygląda to za dobrze
USG prenatalne mam 22 sierpnia, nie mogę się doczekać. A 29 przeprowadzka do Łodzi. Hula mną po całej PL -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Jestem w pierwszej ciąży i jak to się mówi zielona w tym temacie. Boję się, że będąc w ciąży o czymś zapomnę, czegoś nie dopilnuje. Więc mam prośbę do tych bardziej doświadczonych i obytych w temacie. Napiszcie proszę taki terminarz jakie badania i w którym tygodniu muszę koniecznie zrobić. Może propizycja placówek i lekarzy, którzy te badania dobrze wykonują, czy trzeba mieć skierowanie, ewentualny koszt i ile wcześniej trzeba się rejestrować itp..
Będę wdzięczna:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 09:19
Fortitudo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam codziennie rano bardzo silne bóle żołądka, niezależnie od tego czy coś zjem rano czy nie. Trwają może 10-15 minut, ale naprawdę porządnie dają w kość. Czy to może być wina złej diety czy to po prostu jakiś etap i trzeba przeczekać?
-
LonaW wrote:Cześć dziewczyny! Jestem w pierwszej ciąży i jak to się mówi zielona w tym temacie. Boję się, że będąc w ciąży o czymś zapomnę, czegoś nie dopilnuje. Więc mam prośbę do tych bardziej doświadczonych i obytych w temacie. Napiszcie proszę taki terminarz jakie badania i w którym tygodniu muszę koniecznie zrobić. Może propizycja placówek i lekarzy, którzy te badania dobrze wykonują, czy trzeba mieć skierowanie, ewentualny koszt i ile wcześniej trzeba się rejestrować itp..
Będę wdzięczna:)
Wejdź sobie na stronę jakąś ciążowa i tam są badania podstawowe i zalecane w ciąży najwięcej jest w 1 trymestrze potem tylko krew mocz co wizyta potem koło 25 tygodnia glukoza koło 35 gbs i potem 38 powtórka badań z 1 trymestru do porodu które będą potrzebne trochę chaotycznie ale w necie na pewno jest rozpisks dla poszczególnych trymestrow
-
Ja też dziś wizytuję ok 18:30
Byłam tydzień temu na pierwszej wizycie, serduszko biło, ale gin nie był pewien czy będzie pojedyncza (albo była bliźniacza a zaczęła zanikać). Także dziś jeszcze raz idę i może będę już miała kartę ciąży i określony wiek ciąży bo ostatnio tylko potwierdził że wewnątrzmaciczna i żywa z serduchem
Tak piszecie o tej pomidorowej że i mi się chce, chyba ugotuję dziś..
I pryszczy mam strasznie dużo, nawet przed okresem nigdy tyle nie miałam, wiec łączę się z Wami w bólu
Mam jeszcze pytanie, piszecie o mdłościach, a czy któraś z Was ma tak jak ja- czuje się jakby mi ktoś nacisnął mocno na żołądek i wszystko stoi mi w przełyku, jest mi nie dobrze ale nie przez zwykłe mdłości tylko takie jakby cofnięcie się pokarmu, ciągle czuję się jakby mnie ktoś mocno ścisnął za żołądek.. Ma któraś tak?Zgredek 12, kasia S-R lubią tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
30.12.2024 wizyta