X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg zjadlam druga miseczkę zupy pomidorowej z lanymi kluskami ale tym razem.zabielana:-) no megaaaaa zajebista bo na wlasnym przecierze z pomidorów. Uwielbiam! Teraz to ja mogę iść spać:-)

OjMaryś lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    U nas wiedza rodzice i rodzeństwo i kilku znajomych. Dalszej rodzinie powiemy dopiero w drugim trymestrze.

Jutro wizyta!!!! Chyba zadzwonię rano i zapytam czy mozna przesunąć na wcześniejszą godzine bo zwariuje :-P nie no, do 16.30 jakos wytrzymam.

Ktos jutro też wizytuje?

Ja w środę o 16, więc wyobraź sobie jak mi jest ciężko wytrwać xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 22:11

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w środę mam wizytę. Już odliczam godziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 22:15

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Omg zjadlam druga miseczkę zupy pomidorowej z lanymi kluskami ale tym razem.zabielana:-) no megaaaaa zajebista bo na wlasnym przecierze z pomidorów. Uwielbiam! Teraz to ja mogę iść spać:-)
    Zrobiłaś mi taaaakiego smaka, że hohohohohoho !!!!!!!!!!!!!!!
    Pomidorowa rządzi!

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Ej dzisiaj też taką jadłam teściowej:D z kawałkami pomidorów miód dla mojego brzuszka! :D

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ha, ja miałam poprzedni tydzień pod znakiem zupy pomidorowej :) Od dziś zaczynam leczowy tydzień!!! Ha ha. Kocham;)

• olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sobie ugotowalam zawsze lubiłam pomidorowa na rosołku ale teraz to potrafię 2 michy zjeść. Mi śmierdzi mój pies ale go kocham więc jakoś to toleruje. Ale czasem czuje go z drugiego pokoju.nie jest brudny bo kapalam go już 2 razy od ciąży heh. Czasem mnie zmuli ale nad kibelkiem naszczescie się nie pochyliłam.brzuch mnie kuje raz na jakiś czas.ale chyba energia wraca bo mniej drzemek i dziś na spacerze biegalam za piłka i grałam w babingtona.oby tak dalej..

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• syla2312 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Też miałam bóle w pierwszej ciąży. Takie od kości ogonowej to lekarz mi mówił że to rwa kulszowa. Po prostu zmienia się środek ciężkości co powoduje ucisk na nerwy no i sprawia to ból ;-)

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja też w pierwszej ciąży takie miałam bóle w pierwszym trymestrze, cala kość ogonowa i promieniowalo na udo przy chodzeniu. podobno przy rozluznianiu sie stawów macica zmienia pozycje i może uściskać na nerwy. przeszło koło 12 tygodnia, później w 3cim trym bolało mnie koszmarnie spojenie lonowe ale sie nie rozeszło na szczęście. podobno ta ciaza to taki piękny stan a tu ciągle tam strzyka tu boli hehehheh

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pozdrawiam z urlopu,wypoczywamy w Trójmieście,niestety pogoda nas nie rozpieszcza ale najgorsze jest to że okropnie męczy mnie alergia!!! :(( od 5 dni budzę się w nocy przez to,że mam sucho w buzi bo nos mam tak zatkany,że oddycham ustami i tak w kółko :( poradźcie mi coś,jak Wy sobie radzicie z alergią? Chodzi mi typowo o zatkany nos bo to jest dla mnie najgorsze.

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już nie śpimy od 5 30 na szczęście jest babcią także spijcie dziewczyny ile możecie bo potem jest ciężko :)

Rok temu byłam już na końcówce ciąży a teraz początek czas leci tak szybko ani się obejrzymy a będzie marzec

Pytanko mam czy któraś z was ma wysyp trądziku ? Ja mam na kościach szczekowych poprzednio nie miałam miałam cerę piękną i nie wiem co można stosować wiem że na pewno nic z retinolem może któraś się orientuję ?

OjMaryś lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trądzik to jakaś porażka u mnie i też nie wiem jak to zwalczyć. :(

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam!
    Wysyp trądziku i ja mam... takie ropne białe krostki.
    W sobotę zemdlałam na zakupach, kupowałam z mężem koszulę i odcięło mnie na kilka sekund. Ocknęłam się przed sklepem na powietrzu, zaopiekował się mną mąż i kasjerka (znajoma). Czułam się bardzo dobrze, może to przez to, że upały były?
    19.08 biorę ślub, nie stresuję się :) Ale przygotowań masa, najgorsza właśnie jest cera, miałam próbny makijaż i niestety nie wygląda to za dobrze :(

USG prenatalne mam 22 sierpnia, nie mogę się doczekać. A 29 przeprowadzka do Łodzi. Hula mną po całej PL :)

60wzjk3.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też białe krosty :(

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jestem w pierwszej ciąży i jak to się mówi zielona w tym temacie. Boję się, że będąc w ciąży o czymś zapomnę, czegoś nie dopilnuje. Więc mam prośbę do tych bardziej doświadczonych i obytych w temacie. Napiszcie proszę taki terminarz jakie badania i w którym tygodniu muszę koniecznie zrobić. Może propizycja placówek i lekarzy, którzy te badania dobrze wykonują, czy trzeba mieć skierowanie, ewentualny koszt i ile wcześniej trzeba się rejestrować itp..
    Będę wdzięczna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 09:19

Fortitudo lubi tę wiadomość

• IskiereczkiTrzy Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam codziennie rano bardzo silne bóle żołądka, niezależnie od tego czy coś zjem rano czy nie. Trwają może 10-15 minut, ale naprawdę porządnie dają w kość. Czy to może być wina złej diety czy to po prostu jakiś etap i trzeba przeczekać?

TP 22.03.2018

7u22gov3eq29civ1.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LonaW wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem w pierwszej ciąży i jak to się mówi zielona w tym temacie. Boję się, że będąc w ciąży o czymś zapomnę, czegoś nie dopilnuje. Więc mam prośbę do tych bardziej doświadczonych i obytych w temacie. Napiszcie proszę taki terminarz jakie badania i w którym tygodniu muszę koniecznie zrobić. Może propizycja placówek i lekarzy, którzy te badania dobrze wykonują, czy trzeba mieć skierowanie, ewentualny koszt i ile wcześniej trzeba się rejestrować itp..
    Będę wdzięczna:)

Wejdź sobie na stronę jakąś ciążowa i tam są badania podstawowe i zalecane w ciąży najwięcej jest w 1 trymestrze potem tylko krew mocz co wizyta potem koło 25 tygodnia glukoza koło 35 gbs i potem 38 powtórka badań z 1 trymestru do porodu które będą potrzebne trochę chaotycznie ale w necie na pewno jest rozpisks dla poszczególnych trymestrow

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A placówki to musisz szukać w swoim mieście a jeżeli wszystko jest w porządku to ja jestem zdania ze nie potrzeba miliona badań :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś wizytuję ok 18:30 :)
    Byłam tydzień temu na pierwszej wizycie, serduszko biło, ale gin nie był pewien czy będzie pojedyncza (albo była bliźniacza a zaczęła zanikać). Także dziś jeszcze raz idę i może będę już miała kartę ciąży i określony wiek ciąży bo ostatnio tylko potwierdził że wewnątrzmaciczna i żywa z serduchem :)

Tak piszecie o tej pomidorowej że i mi się chce, chyba ugotuję dziś.. :D

I pryszczy mam strasznie dużo, nawet przed okresem nigdy tyle nie miałam, wiec łączę się z Wami w bólu :(

Mam jeszcze pytanie, piszecie o mdłościach, a czy któraś z Was ma tak jak ja- czuje się jakby mi ktoś nacisnął mocno na żołądek i wszystko stoi mi w przełyku, jest mi nie dobrze ale nie przez zwykłe mdłości tylko takie jakby cofnięcie się pokarmu, ciągle czuję się jakby mnie ktoś mocno ścisnął za żołądek.. Ma któraś tak?

Zgredek 12, kasia S-R lubią tę wiadomość

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    30.12.2024 wizyta

preg.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi strasznie włosy wypadają, mam nadzieje że to przejdzie bo będę w końcu łysa :-o

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ