X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Kochane pomocy ... Jak radzicie sobie z zaparciami w ciąży? Ja juz 6-7 dni jak nie odwiedzałam miejsca do którego Król piechotą chodzi w wiadomym celu. Nic nie działa ani jablka ani jogurty Activia. Poprostu moj organizm jakos sie zacial... A żadnych lekow z tego co wiem to nie wolno :(

Śliwki! Polecam nasze polskie śliwki :D U mnie zadziałało

OjMaryś, szatanka lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja tez juz byłam na prenatalnych i pappa równo w 12t. Wszytsko ok :)

Dziecko ma juz 6 cm :)

A co do tętna i płci, to moje ma niskie tętno 147, a z USG wygląda raczej na dziewczynkę :)

Zobaczymy czy się sprawdzi :)

PatSim, Skali89, Dreamy_Girl, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A raczej nie sprawdzi, bo niskie to ma być na chłopca :)

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by śliwki nie pomogły czopki glicerynowe działają expresowo i można stosować w ciąży :)

OjMaryś lubi tę wiadomość

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia w ciąży można pić syrop lactulosum. Pomoże na pewno :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Kochane pomocy ... Jak radzicie sobie z zaparciami w ciąży? Ja juz 6-7 dni jak nie odwiedzałam miejsca do którego Król piechotą chodzi w wiadomym celu. Nic nie działa ani jablka ani jogurty Activia. Poprostu moj organizm jakos sie zacial... A żadnych lekow z tego co wiem to nie wolno :(

Mi w pierszej ciąży pomagał sok ze śliwek :) kupowałam taką butelkę litrową w sklepie za 10 zł i działało dobrze

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:

Spróbuj czopków Eva/qu. https://www.doz.pl/leki/p2409-Evaqu

Na mnie śliwki i inne naturalne rzeczy też nie działają.

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMarys syrop Lactulozum! Pomaga. Ja po jednej dawce w koncu poszlam do kibelka.

Tak w ogóle to cześć:-) dzis całą noc nie moglam spać. Głód mnie budzil... wstalam, zjadłam cos i poszlam spac dalej. Wykoncze sie jak tak dalej bedzie. Masakra. Ide do rodzinnego popołudniu, niech mi.oslucha ten brzuch czy cos. Juz 2 kg schudlam. Czuje sie jak wysuszony wior a przecież dzidzia musi jeść!

Jutro wizytujemy o 15.15. Ktoś jeszcze jutro ma wizytę?

😇😁😇😇😁
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście wspaniałe :) dziękuję za odpowiedzi i wybiorę się do apteki :)

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na zaparcia bardzo popecam siemie lniane, na mnie też malo co dziala

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:

Jedz jabłka ze skórką, mi pomaga :-)

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naturalne sposoby odpadły bo przestały działać, maż pojechał do apteki :) mam nadzieję że dostanie co trzeba :D

f2w3skjood9muy2d.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo piszecie o badaniach. Ja dopiero mam wizytę 28 w poniedziałek i mi się dluzy strasznie...

f2w3skjood9muy2d.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMarys ktory masz tc?

😇😁😇😇😁
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj przezylam chwilę grozy. Jestem na wczasach w Chorwacji... i nagle zaczęłam krwawic czy plamic...był to.sluz dużo sluzu z krwią. Odrazu Panika... pojechaliśmy do szpitala. Droga nam zajęła 3h. Dojechaliśmy późno w nocy. Okazało się że dzidzius żyje. Nie wiadomo skąd plamienie... może wysiłek może upał a może coś jeszcze innego. W każdym razie mam zakaz pływania:p dostałam dupka 3xdziennie i mam leżeć. Do Polski wracam dopiero w sobotę...

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg, Grazyna kciuki zeby wszystko bylo ok. Najgorzej, ze tak daleko od domu. Oby to tylko objawy zmiany klimatu.

😇😁😇😇😁
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    OjMarys syrop Lactulozum! Pomaga. Ja po jednej dawce w koncu poszlam do kibelka.

Tak w ogóle to cześć:-) dzis całą noc nie moglam spać. Głód mnie budzil... wstalam, zjadłam cos i poszlam spac dalej. Wykoncze sie jak tak dalej bedzie. Masakra. Ide do rodzinnego popołudniu, niech mi.oslucha ten brzuch czy cos. Juz 2 kg schudlam. Czuje sie jak wysuszony wior a przecież dzidzia musi jeść!

Jutro wizytujemy o 15.15. Ktoś jeszcze jutro ma wizytę?

Ja mam jutro o 18 ! ;)

iv099jcgq3nupjmj.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    OjMarys ktory masz tc?
    8-9tc jakos tak za Wami jestem w tych tematach...

OvuGrazyna trzymam mocno kciuki. Będzie dobrze uwazaj na siebie :)

f2w3skjood9muy2d.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że same dobre wieści na forum zagościły. Ja dzisiaj zaczynam 10 tc i nadal bez objawowo więc chyba się tylko cieszyć. Dużo odpoczywam ze względu na krwiaka.

Dziewczyny mam pytanie bo gdzieś już drugi raz mi mignęło na forum- czy dobrze rozumiem, że niektórzy Wasi lekarze nie pozwalają wejść na usg dopochwowe? Czy to w ogóle zgodne z prawem? Z tego co wiem pacjent ma prawo życzyć sobie obecności na wizycie kogoś z rodziny. Moje pytanie jest czysto z ciekawości bo się nigdy z tym nie spotkałam. Nasza droga do dzieciątka była długa a mąż był na wszystkich wizytach monitoring cyklu, 3 nieudanych IUI, a teraz na obu ciążowych. Zawsze nas dr zaprasza razem.

Fajnie, że już jesteście po prenatalnym. Ja jeszcze prawie miesiąc 18.09.

Pozdrawiam i cieszę się ze wszystkimi z owocnych wizyt :)

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Super, że same dobre wieści na forum zagościły. Ja dzisiaj zaczynam 10 tc i nadal bez objawowo więc chyba się tylko cieszyć. Dużo odpoczywam ze względu na krwiaka.

Dziewczyny mam pytanie bo gdzieś już drugi raz mi mignęło na forum- czy dobrze rozumiem, że niektórzy Wasi lekarze nie pozwalają wejść na usg dopochwowe? Czy to w ogóle zgodne z prawem? Z tego co wiem pacjent ma prawo życzyć sobie obecności na wizycie kogoś z rodziny. Moje pytanie jest czysto z ciekawości bo się nigdy z tym nie spotkałam. Nasza droga do dzieciątka była długa a mąż był na wszystkich wizytach monitoring cyklu, 3 nieudanych IUI, a teraz na obu ciążowych. Zawsze nas dr zaprasza razem.

Fajnie, że już jesteście po prenatalnym. Ja jeszcze prawie miesiąc 18.09.

Pozdrawiam i cieszę się ze wszystkimi z owocnych wizyt :)

Nieee, u mojego chodzi o to, że on sam nie wszedłby na dopochwowe. A ja uważam, że tego jego strata to go jakoś szczególnie nie namawiałam. Raczej żaden lekarz nie odmówi wejścia do gabinetu z obojętnie kim.

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ