X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Kochane pomocy ... Jak radzicie sobie z zaparciami w ciąży? Ja juz 6-7 dni jak nie odwiedzałam miejsca do którego Król piechotą chodzi w wiadomym celu. Nic nie działa ani jablka ani jogurty Activia. Poprostu moj organizm jakos sie zacial... A żadnych lekow z tego co wiem to nie wolno :(

Śliwki! Polecam nasze polskie śliwki :D U mnie zadziałało

OjMaryś, szatanka lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja tez juz byłam na prenatalnych i pappa równo w 12t. Wszytsko ok :)

Dziecko ma juz 6 cm :)

A co do tętna i płci, to moje ma niskie tętno 147, a z USG wygląda raczej na dziewczynkę :)

Zobaczymy czy się sprawdzi :)

PatSim, Skali89, Dreamy_Girl, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A raczej nie sprawdzi, bo niskie to ma być na chłopca :)

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by śliwki nie pomogły czopki glicerynowe działają expresowo i można stosować w ciąży :)

OjMaryś lubi tę wiadomość

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia w ciąży można pić syrop lactulosum. Pomoże na pewno :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Kochane pomocy ... Jak radzicie sobie z zaparciami w ciąży? Ja juz 6-7 dni jak nie odwiedzałam miejsca do którego Król piechotą chodzi w wiadomym celu. Nic nie działa ani jablka ani jogurty Activia. Poprostu moj organizm jakos sie zacial... A żadnych lekow z tego co wiem to nie wolno :(

Mi w pierszej ciąży pomagał sok ze śliwek :) kupowałam taką butelkę litrową w sklepie za 10 zł i działało dobrze

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:

Spróbuj czopków Eva/qu. https://www.doz.pl/leki/p2409-Evaqu

Na mnie śliwki i inne naturalne rzeczy też nie działają.

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMarys syrop Lactulozum! Pomaga. Ja po jednej dawce w koncu poszlam do kibelka.

Tak w ogóle to cześć:-) dzis całą noc nie moglam spać. Głód mnie budzil... wstalam, zjadłam cos i poszlam spac dalej. Wykoncze sie jak tak dalej bedzie. Masakra. Ide do rodzinnego popołudniu, niech mi.oslucha ten brzuch czy cos. Juz 2 kg schudlam. Czuje sie jak wysuszony wior a przecież dzidzia musi jeść!

Jutro wizytujemy o 15.15. Ktoś jeszcze jutro ma wizytę?

😇😁😇😇😁
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście wspaniałe :) dziękuję za odpowiedzi i wybiorę się do apteki :)

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na zaparcia bardzo popecam siemie lniane, na mnie też malo co dziala

• Fortitudo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:

Jedz jabłka ze skórką, mi pomaga :-)

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naturalne sposoby odpadły bo przestały działać, maż pojechał do apteki :) mam nadzieję że dostanie co trzeba :D

f2w3skjood9muy2d.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo piszecie o badaniach. Ja dopiero mam wizytę 28 w poniedziałek i mi się dluzy strasznie...

f2w3skjood9muy2d.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMarys ktory masz tc?

😇😁😇😇😁
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj przezylam chwilę grozy. Jestem na wczasach w Chorwacji... i nagle zaczęłam krwawic czy plamic...był to.sluz dużo sluzu z krwią. Odrazu Panika... pojechaliśmy do szpitala. Droga nam zajęła 3h. Dojechaliśmy późno w nocy. Okazało się że dzidzius żyje. Nie wiadomo skąd plamienie... może wysiłek może upał a może coś jeszcze innego. W każdym razie mam zakaz pływania:p dostałam dupka 3xdziennie i mam leżeć. Do Polski wracam dopiero w sobotę...

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg, Grazyna kciuki zeby wszystko bylo ok. Najgorzej, ze tak daleko od domu. Oby to tylko objawy zmiany klimatu.

😇😁😇😇😁
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    OjMarys syrop Lactulozum! Pomaga. Ja po jednej dawce w koncu poszlam do kibelka.

Tak w ogóle to cześć:-) dzis całą noc nie moglam spać. Głód mnie budzil... wstalam, zjadłam cos i poszlam spac dalej. Wykoncze sie jak tak dalej bedzie. Masakra. Ide do rodzinnego popołudniu, niech mi.oslucha ten brzuch czy cos. Juz 2 kg schudlam. Czuje sie jak wysuszony wior a przecież dzidzia musi jeść!

Jutro wizytujemy o 15.15. Ktoś jeszcze jutro ma wizytę?

Ja mam jutro o 18 ! ;)

iv099jcgq3nupjmj.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    OjMarys ktory masz tc?
    8-9tc jakos tak za Wami jestem w tych tematach...

OvuGrazyna trzymam mocno kciuki. Będzie dobrze uwazaj na siebie :)

f2w3skjood9muy2d.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że same dobre wieści na forum zagościły. Ja dzisiaj zaczynam 10 tc i nadal bez objawowo więc chyba się tylko cieszyć. Dużo odpoczywam ze względu na krwiaka.

Dziewczyny mam pytanie bo gdzieś już drugi raz mi mignęło na forum- czy dobrze rozumiem, że niektórzy Wasi lekarze nie pozwalają wejść na usg dopochwowe? Czy to w ogóle zgodne z prawem? Z tego co wiem pacjent ma prawo życzyć sobie obecności na wizycie kogoś z rodziny. Moje pytanie jest czysto z ciekawości bo się nigdy z tym nie spotkałam. Nasza droga do dzieciątka była długa a mąż był na wszystkich wizytach monitoring cyklu, 3 nieudanych IUI, a teraz na obu ciążowych. Zawsze nas dr zaprasza razem.

Fajnie, że już jesteście po prenatalnym. Ja jeszcze prawie miesiąc 18.09.

Pozdrawiam i cieszę się ze wszystkimi z owocnych wizyt :)

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Super, że same dobre wieści na forum zagościły. Ja dzisiaj zaczynam 10 tc i nadal bez objawowo więc chyba się tylko cieszyć. Dużo odpoczywam ze względu na krwiaka.

Dziewczyny mam pytanie bo gdzieś już drugi raz mi mignęło na forum- czy dobrze rozumiem, że niektórzy Wasi lekarze nie pozwalają wejść na usg dopochwowe? Czy to w ogóle zgodne z prawem? Z tego co wiem pacjent ma prawo życzyć sobie obecności na wizycie kogoś z rodziny. Moje pytanie jest czysto z ciekawości bo się nigdy z tym nie spotkałam. Nasza droga do dzieciątka była długa a mąż był na wszystkich wizytach monitoring cyklu, 3 nieudanych IUI, a teraz na obu ciążowych. Zawsze nas dr zaprasza razem.

Fajnie, że już jesteście po prenatalnym. Ja jeszcze prawie miesiąc 18.09.

Pozdrawiam i cieszę się ze wszystkimi z owocnych wizyt :)

Nieee, u mojego chodzi o to, że on sam nie wszedłby na dopochwowe. A ja uważam, że tego jego strata to go jakoś szczególnie nie namawiałam. Raczej żaden lekarz nie odmówi wejścia do gabinetu z obojętnie kim.

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ