X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wczorajszym kfc miałam masakre tak mi było ciężko na żołądku ze jeszcze dziś nie chce mi się jeść jeszcze synek dawał do wiwatu w nocy Ale jakoś przeżyłam

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • blo Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuGrażyna wrote:
    Dziewczyny wczoraj przezylam chwilę grozy. Jestem na wczasach w Chorwacji... i nagle zaczęłam krwawic czy plamic...był to.sluz dużo sluzu z krwią. Odrazu Panika... pojechaliśmy do szpitala. Droga nam zajęła 3h. Dojechaliśmy późno w nocy. Okazało się że dzidzius żyje. Nie wiadomo skąd plamienie... może wysiłek może upał a może coś jeszcze innego. W każdym razie mam zakaz pływania:p dostałam dupka 3xdziennie i mam leżeć. Do Polski wracam dopiero w sobotę...

Rany, uważaj na siebie! A mogę zapytać o kwestie formalne wizyty w szpitalu? Pokryło to ubezpieczenie, czy na zasadzie członkostwa w unii? Miałaś że sobą kartę polskiego NFZ? Mam nieplanowany wyjazd do Włoch, nie mam karty naszego NFZ i chyba już nie zdążę wyrobić i nie wiem co na wypadek wizyty w szpitalu..

PolaMinka lubi tę wiadomość

thgflhb8v7q13hwj.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny byłam dziś u chirurga naczyniowca z żylakami.
    Eh... zmęczyła mnie ta wizyta

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki jestem po badaniu 1 trymestru u mnie maluch nie chciał współpracować. Polecam pochodzić popic wody zjeść coś słodkiego i nie stresować się. U mnie ryzyko wyszło niskie postanowiłam więc nie zagłębić się dalej i nie robię dalszych testów papa i innych. Fajnie wygląda popatrzeć na maleństwo przez dłuższy czas jak się rusza jak kciuka przykłada do buzi. NIESAMOWITE.podczas kaszlenia maleństwo ma niezle turbulencje.serduszko biło 161 i jest to w normie. Przesunął mi się termin porodu a 26.02 ale zostaje tu bo się z wami zzylam

PolaMinka, Dreamy_Girl, PatSim, Marietta, Skali89, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blo wrote:
    Rany, uważaj na siebie! A mogę zapytać o kwestie formalne wizyty w szpitalu? Pokryło to ubezpieczenie, czy na zasadzie członkostwa w unii? Miałaś że sobą kartę polskiego NFZ? Mam nieplanowany wyjazd do Włoch, nie mam karty naszego NFZ i chyba już nie zdążę wyrobić i nie wiem co na wypadek wizyty w szpitalu..
    Wyrób sobie kartę EKUZ jest bardzo pomocna. Wyrobienie to duże słowo jedzie się do NFZ i odbiera od ręki, chyba też online się da zrobić. Na stronie NFZ jest cały FAQ https://www.ekuz.nfz.gov.pl/zwrot_kosztow/strona-glowna

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Nieee, u mojego chodzi o to, że on sam nie wszedłby na dopochwowe. A ja uważam, że tego jego strata to go jakoś szczególnie nie namawiałam. Raczej żaden lekarz nie odmówi wejścia do gabinetu z obojętnie kim.

No proszę to ciekawe :) A jak to tłumaczył- zazdrość czy co jeśli można wiedzieć? Pewnie, że nie ma co naciskać. Musi sam do tego dojrzeć. Ale strata ogromna, te sekundy kiedy patrzy się na tego małego człowieka są bezcenne i niezapomniane <3
    Myślałam, że zdarzają się jeszcze na tym świecie tacy dziwni lekarze...Uff

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blo wrote:

mój mąż jest Włochem, my teraz też jesteśmy we Włoszech na wakacjach. we Włoszech w przyoadku wizyt należy opłacić ryczałt (tzw. ticket) za wizyty nagłe (wizyty na izbie, tzw pronto soccorso lub w lecznciach '' po godzinach'' - guardia medica lub guardia turistica). nie oowinno być drożej niż 20 euro dla członków UE, ale musisz mieć kartę bo to dla nich jedyny dokument. za pobyty w szpitalu nic się nie płaci, to już sobie rozliczają sami bo to większe koszty. jeśli jedziesz do Włoch nagle, nie zdążysz zrobić karty to wykup sobie ubezpieczenie turysyyczne pokrywające koszty leczenia - to kosztuje śmieszne pieniądze przez internet a zwracają praktycznie wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 16:21

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W chorwacji na podstawie Ekuz miałam wizytę za darmo.

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki :) co prawda rzadko się udzielam, ale nie bardzo mam o czym pisać, bo na szczęście jest nuda ;) za to codziennie was podczytuję.
    Dziś miałam usg prenatalne. Stresowałam się dość mocno, ale okazało się to zupełnie zbędne - maleństwo jest zdrowe i śliczne :D to jest 12t i 3d ciąży, dzieciątko obecnie mierzy 58,7 mm, a serduszko bije z prędkością 155. Pani doktor powiedziała, że to będzie raczej dziewczynka, ale lepiej póki co się nie nastawiać, bo może to ulec zmianie ;) W ogóle był problem z badaniem przez powłoki brzuszne, bo prawie nic nie było widać. Mam chyba jakąś odchyloną macicę. Zbadała mnie dopochwowo i mogłam podziwiać małego człowieczka żyjącego we mnie - to jest coś niesamowitego! :D

martuśka737, Marietta, PolaMinka, Skali89, syla2312, dandelion lubią tę wiadomość

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie polecacie w Krakowie wykonać usg prenatalne?

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    No proszę to ciekawe :) A jak to tłumaczył- zazdrość czy co jeśli można wiedzieć? Pewnie, że nie ma co naciskać. Musi sam do tego dojrzeć. Ale strata ogromna, te sekundy kiedy patrzy się na tego małego człowieka są bezcenne i niezapomniane <3
    Myślałam, że zdarzają się jeszcze na tym świecie tacy dziwni lekarze...Uff

Zazdrość, zazdrość :) Mówiłam mu, że tam i tak wszyscy patrzą w jedno miejsce, na monitor, ale on nigdy nie był to chyba nie bardzo wiedział, czego się spodziewać. Co ciekawe to i tak spodnie miałam mocno zsunięte, gdzie sam lekarz mi je zsuwał, żeby wygodnie było przeprowadzić badanie, ale już był za bardzo podekscytowany, żeby zwracać na takie pierdoły uwagi.

• kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:

Zobacz dobie dobreusg.pl przyjmuja dr Wiechec i pani dr Nocuń. Wiechcia polecił mi mój gin i jak poczytasz opinie to rzeczywiscie ma dobre, zreszta ta pani dr tez. Usg pierwszego trymestru kosztuje 300 zl. Tylko zapisywac trzeba sie z wyprzedzeniem, ja sie zapisywalam ok misiaca wczesniej i juz nie bylo za duzo terminow, bynajmniej do dr Wiechcia

thgfflw1afo8ui8u.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:

W clinicare u dr Kaszowicza.

Marzec x 2 <3 <3
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/33011053bd56cf14 - serducho
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/02d6f8b64d93b1ae - całość
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/560bca880bb1b62f - główka

Obiecałam, to wrzucam malucha z prenatalnych (moje też robione było dopochwowo, przez tyłozgięcie macicy :))

Konami, kinia2111, PatSim, Asia87, Dreamy_Girl, syla2312 lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 bardzo ładna dzidzia :D

kinia2111 lubi tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 piękny maluszek :) Ja już nie mogę doczekać się swojego USG, żeby zobaczyć co tam u Groszka, a przede wszystkim jak wygląda i co z pikawką, czy działa jak należy :)

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juja00 wrote:
    Ja siedzę jak na szpilkach .. w piątek miałam genetyczne serduszko 156ud/min maluszek ma 5.5 cm nt 1.1mm i reszta jest ok tylko słabo widoczna kość nosowa... wpisał, że hypoplastyczna i od razu kazał zrobić pappa. Niby powiedział, że to jeszcze nic nie oznacza i dzisiaj lub jutro zadzwoni do mnie jeśli wyjdą zle wyniki .. eh nie potrafię cieszyć się ciążą.. miałam nadzieję, że już wyczerpałam limit nieszczęść, a tu znowu pod górkę.. oby było wszystko dobrze..

Wydaje mi się, że ważniejszym wskaźnikiem jest jednak przezierność karkowa, u mnie lekarz dłuuugo szukał kości nosowej, w końcu kazał przyjechać jeszcze raz za tydzien, w poprzeniej ciąży. Wszystko było w porządku, tylko sprzęt usg słabszej jakości :) trzymam kciuki, wszystko powinno być dobrze :)
    Zojkaaa wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie problem z dodawaniem wpisów z telefonu? Bo u mnie to już któryś raz z kolei. Wyświetla się tylko 1 "linijka" i nic więcej. Nie wiem w czym tkwi problem.
    Czy istnieje możliwość "wielocytowanie" tak jak to robi Marietta?

Znowu straty na naszym wątku :( Dziewczyny jest mi ogromnie przykro, ściskam Wwas wirtualnie i życzę aby szczęście szybko się do Was uśmiechęło.

Natka94 gratulacje z okazji ślubu!
    PatSim ślicznie wyglądacie!

Ja też mam dziś wieczorem wizytę (pierwszą na NFZ) do tej pory byłam spokojna, teraz zaczynam odczuwać lekkie zdenerwowanie. To chyba jednak normalne i całkiem tego nie uniknę.
    Co do badań USG mój lekarz mówił że jeszcze w 2 trymestrze wykonuje USG dopochwowe z tego względu że jest znacznie bardziej dokładne.

Jagnasam nie denerwuj się. Moja mama mówi że sny zawsze trzeba odwrotnie interpretować :) Wwszystko będzie dobrze.

Ja też mam wciąż usg dopochwowo- lepiej widać podobno ;) co do "wielocytatów"- da się z telefonu, jeśli możesz sobie otwierać wiele okien jednej strony w przeglądarce na smartfonie :)
    OvuGrażyna wrote:
    Dziewczyny wczoraj przezylam chwilę grozy. Jestem na wczasach w Chorwacji... i nagle zaczęłam krwawic czy plamic...był to.sluz dużo sluzu z krwią. Odrazu Panika... pojechaliśmy do szpitala. Droga nam zajęła 3h. Dojechaliśmy późno w nocy. Okazało się że dzidzius żyje. Nie wiadomo skąd plamienie... może wysiłek może upał a może coś jeszcze innego. W każdym razie mam zakaz pływania:p dostałam dupka 3xdziennie i mam leżeć. Do Polski wracam dopiero w sobotę...

Brrr... ale nerwy! dobrze, że wszystko w porządku! uważaj tam na siebie! :)

A ja dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej- CRL 7cm :) jak sobie wyobrażam, że z nóżkami to już prawie całą dłoń zajmuje... <3

anka418 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po usg ! Chyba OK ! Dzidziuś ma prawie 4cm !:):) ruszał się kręcił wielka ulga oby tak dalej jest 11 tydzień wiec mam nadzieje ze już teraz będzie tylko dobrze ..

Marietta, Skali89, OjMaryś, Konami lubią tę wiadomość

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje się po moim USG prenatalnym!
    Prawdopodobnie chłopczyk, zdrowy :) ma już 74,3 mm 13 tyg 1d
    termin porodu na 26 lutego :)

Skali89, syla2312, Marietta, dandelion, Konami lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w Krakowie polecam sofimed na ruczaju dr Piotrowski i przyjmuje też na czystej tylko nie pamiętam nazwy to jest lekarz z ujastka. Ja robiłam u niego z polecenia mojego prowadzacego i byłam zadowolona czekać trzeba około miesiąca może 3 tygodnie

Chyba mnie dopada problem bolacej kości ogobowej najgorzej jak siadam wcześnie to dość może jeszcze przejdzie

Gratuluję udanych wizyt sporo w ostatnim czasie było

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ