X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo :) znajdzie się tu miejsce dla jeszcze jednej marcowej mamusi?
    Czytam was od kilku dni. Ta strona i wasza grupa jest lepsza niż wszystko co znalazłam w Google. Fajnie, że podpowiadacie nowym mamom i to w dodatku na bieżąco!
    Termin mam na 28marca. Pozdrawiam wszystkie mamy i starające się aby mamą być :)

Zgredek 12, Natka94, Skali89, martuśka737, PolaMinka, syla2312, Kasia.ke1, Marietta, Dreamy_Girl, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... zazdroszczę że już jesteście po badaniach. Ja mam dopiero 04.09 i już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć swojego Okruszka.

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć postaram się. Was nadrobić ;)
    Moja gin nie wypraszala meza przy dopochwowym zapytala tylko czy bede czula sie ok.
    Widok meza ktory po raz pierwszy zobaczyl serduszko niesamowity.

Dwa razy rodzilam z mężem i 3 chyba też sie tak skonczy chociaz za drugim razem maz przyjechał na sam final bo mnie poprostu denerwowal wczesniej jak czulam ze juz to wyslalam mu sms ze ma 15 minut gora i przybyl :) wszystkim chwali sie ze był ze przecinal pepowine a teraz jak go zapytalam czy zamierza byc przy porodzie to powiedzial Glupie pytanie :)

Też mam straszna ochote na McDonalda ale juz stanowczo sie powstrzymam i zaczne jesc wiecej owocow i warzyw bo z moim organizmem zle sie dzieje. Wydelo juz mnie na dole (lekarz powiedziała ze w 3 ciazy szybciej bedzie u mnie widac brzuszek i miala racje)

Wczoraj wieczorem rozbolal mnie ząb. Masakra, wzielam apap max. Zadzwonilam do sgomatologa i mam sie odezwac telefonicznie okolo 11 dzisiaj i mi powie czy mnie przyjmie... Oby

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama jasne, ze sie znajdzie. Zapraszamy :-) kiedy masz kolejną wizytę?

😇😁😇😇😁
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam dopiero 12września. A prenatalne 18września.
    Czekam z niecierpliwością :)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

Euthyrox 50

08.02 spodziewana 🐒
  • kamailla Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wizytę miałam 16 sierpnia, stresu co nie miara, bo na poprzednim USG było widać tylko pęcherzyk ale maluszek mierzy 1,81, serduszko 171ud/min. To moja pierwsza ciąża. Termin mam na 23.03. Od początku 8 tygodnia czuję się tragicznie, mdłości, brak apetytu, zero sił na cokolwiek a od 9 wymioty i to nie poranne a całodzienne, nawet wody nie mogę pić... Ale to nie ma znaczenia jak usłyszy się bijące serduszko dzidziusia. Macie też takie przeczucie że to będzie chłopiec/dziewczynka? :-)

f2w39n73cog2s2mn.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMarysia nie wiem czy apap jest bezpieczny w ciazy. Z tego co wiwm to tylko paracetamol. Co do brzuszka to ja w 3 ciazy wygladam juz jakbym byla z 5 miesiacu a na plusie tylko 1kg.

A tak wpgole to dzis zaczynam 14 tydzien a co za tym idzie wskoczylam w 2 trymestr :)

Skali89, Zgredek 12, MamaPama, Zojkaaa, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

88c53e3k19nfhznr.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka87 super :) Masz takiego samego avatara jak zabka z mojej wrześniowej grupy cały czas mi się mylicie :p

No ja też słodkie nie Ale fast food o matko Ale jak narazie tylko raz sobie pozwoliłam i na pewno na długo bo za dużo tego zjadłam
    Też muszę dbać o dietę bo już mam brać żelazo hb leci

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamailla wrote:
    Cześć dziewczyny, wizytę miałam 16 sierpnia, stresu co nie miara, bo na poprzednim USG było widać tylko pęcherzyk ale maluszek mierzy 1,81, serduszko 171ud/min. To moja pierwsza ciąża. Termin mam na 23.03. Od początku 8 tygodnia czuję się tragicznie, mdłości, brak apetytu, zero sił na cokolwiek a od 9 wymioty i to nie poranne a całodzienne, nawet wody nie mogę pić... Ale to nie ma znaczenia jak usłyszy się bijące serduszko dzidziusia. Macie też takie przeczucie że to będzie chłopiec/dziewczynka? :-)
    Ja przez kilka ostatnich tygodni też czułam się okropnie. Jakbym codziennie miała kaca :):)
    Ale uspokoiło się. Trzeci dzień wstaje wyspana i pełna energii :) oby u Ciebie było podobnie . Bo mdłości to jedna sprawa. Ale jeśli masz wymioty to mogą Cie mocno wymęczyć. :( współczuję

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

Euthyrox 50

08.02 spodziewana 🐒
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też już ewoluowałam na drugi trymestr :D Jak ten czas leci...
    Mam dziś ochotę na burger kinga. Mnie też ciągnie na fast food... i na colę.
    ale się hamuję.
    Gdzie kupię ciuchy ciążowe, oprócz internetu? Muszę chodzić już z rozpiętymi spodniami, paskiem je zakrywam :D

60wzjk3.png
  • Mair Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U was rosna brzuszki a u mnie nic. Zero. Moze podbrzusze minimalnie wypiete tak, ze jak wciagam brzuch to w zasadzie go nie wciagam, bo sie nie da. I po spodniach czuje, glownie jak siedze :-p

Ja mam przeczucie na dziewczynke, chociaz maz bardzo by chcial chlopca. Zobaczymy ;-).

Prenatalne Luxmedowe mam w piatek z rana. A prywatne 1,5 tygodnia pozniej.

Powiem Wam jeszcze, ze wreszcie po prawie 2 miesiacach ustaly plamienia. Na razie 3 dzien spokoju, oby tak dalej. Mdlosci tez slabna, mam nadzieje, ze to w zwiazku z powolnym koncem trymestru :-)

m3sxhqvk172de6m3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wszystkie moje znajome ciężarówki bardzo polecały spodnie ciążowe z H&M. Też się do nich przymierzam a na razie śmigam w czarnych getrach kupionych za 20 zł w Decathlonie :)

Natka94 lubi tę wiadomość

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas rozkminam czy się zapisać na prenatalne :(

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama wrote:
    Wizytę mam dopiero 12września. A prenatalne 18września.
    Czekam z niecierpliwością :)

O to my będziemy mieć razem prenatalne i może razem się będziemy męczyć bo ja mam na 27 marca ale ostatnio mój Okruszek wyszedł 2 dni starszy więc pewnie jeszcze 10x zmieni.

MamaPama lubi tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie 10t0d serduszko nadal bije( 157 ) Usg miałam przez brzuch co mnie bardzo zdziwiło .Termin się pokrywa z OM choć termin porodu Dr wpisał 20 marca .Przez to że usg przez brzuch obraz nie był tak ładny i wyraźny jak ostatnio na dopochwowym ale serducho biło maluszek ma 3 cm :) Dr stwierdził że przezierność karkowa idealna choć nie wiem jak na tym on to zobaczył. Mówił bym zapisała się na usg prenatalne bo to dużo informacji wnosi więc zrobiłam jak polecił i 8 września będzie USG czyli 12t3d boje się co tam znajdą:( i liczę po cichu na poznanie co zamieszkuje mój brzuch synek czy córeczka :) W końcu mam kartę ciąży :) Ten ciągły lęk trochę zelżał już zaraz koniec trymestru teraz wierze że już nie poronię :)

Cabank84, Zojkaaa, Agi83, Dreamy_Girl, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    O to my będziemy mieć razem prenatalne i może razem się będziemy męczyć bo ja mam na 27 marca ale ostatnio mój Okruszek wyszedł 2 dni starszy więc pewnie jeszcze 10x zmieni.
    Może tak być. Mi też termin wypada na 28. A w aplikacji Preglife na 27.03. Nie wiem od czego to zależy. Ale ważne że marzec :) cieszy mnie ta pora roku , chociaż zaczynam się martwić wypadajacymi na początek kwietnia świętami :/ czy ktoś się orientuje jak wygląda opieka i dyżury w szpitalu w dni świąteczne ?? Ja jestem zielona w tym temacie :)

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

Euthyrox 50

08.02 spodziewana 🐒
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    OjMarysia nie wiem czy apap jest bezpieczny w ciazy. Z tego co wiwm to tylko paracetamol. Co do brzuszka to ja w 3 ciazy wygladam juz jakbym byla z 5 miesiacu a na plusie tylko 1kg.

A tak wpgole to dzis zaczynam 14 tydzien a co za tym idzie wskoczylam w 2 trymestr :)
    Apap to właśnie paracetamol więc jest ok.

Marietta, OjMaryś lubią tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne na 8 wrzesień i tez nie mogę się juz doczekać. Mam nadzieję że dowiem się jaka płeć

Indiana_dzika lubi tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam się jak głupia a tu wyskoczyło tylko 1 zdanie. ... Co jest?

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:

Apap to właśnie paracetamol :) jest bezpieczny

OjMaryś lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ