Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Halo halo znajdzie się tu miejsce dla jeszcze jednej marcowej mamusi?
Czytam was od kilku dni. Ta strona i wasza grupa jest lepsza niż wszystko co znalazłam w Google. Fajnie, że podpowiadacie nowym mamom i to w dodatku na bieżąco!
Termin mam na 28marca. Pozdrawiam wszystkie mamy i starające się aby mamą byćZgredek 12, Natka94, Skali89, martuśka737, PolaMinka, syla2312, Kasia.ke1, Marietta, Dreamy_Girl, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
Cześć postaram się. Was nadrobić
Moja gin nie wypraszala meza przy dopochwowym zapytala tylko czy bede czula sie ok.
Widok meza ktory po raz pierwszy zobaczyl serduszko niesamowity.
Dwa razy rodzilam z mężem i 3 chyba też sie tak skonczy chociaz za drugim razem maz przyjechał na sam final bo mnie poprostu denerwowal wczesniej jak czulam ze juz to wyslalam mu sms ze ma 15 minut gora i przybyl wszystkim chwali sie ze był ze przecinal pepowine a teraz jak go zapytalam czy zamierza byc przy porodzie to powiedzial Glupie pytanie
Też mam straszna ochote na McDonalda ale juz stanowczo sie powstrzymam i zaczne jesc wiecej owocow i warzyw bo z moim organizmem zle sie dzieje. Wydelo juz mnie na dole (lekarz powiedziała ze w 3 ciazy szybciej bedzie u mnie widac brzuszek i miala racje)
Wczoraj wieczorem rozbolal mnie ząb. Masakra, wzielam apap max. Zadzwonilam do sgomatologa i mam sie odezwac telefonicznie okolo 11 dzisiaj i mi powie czy mnie przyjmie... Oby -
Wizytę mam dopiero 12września. A prenatalne 18września.
Czekam z niecierpliwościąZgredek 12 lubi tę wiadomość
2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
Euthyrox 50
08.02 spodziewana 🐒 -
Cześć dziewczyny, wizytę miałam 16 sierpnia, stresu co nie miara, bo na poprzednim USG było widać tylko pęcherzyk ale maluszek mierzy 1,81, serduszko 171ud/min. To moja pierwsza ciąża. Termin mam na 23.03. Od początku 8 tygodnia czuję się tragicznie, mdłości, brak apetytu, zero sił na cokolwiek a od 9 wymioty i to nie poranne a całodzienne, nawet wody nie mogę pić... Ale to nie ma znaczenia jak usłyszy się bijące serduszko dzidziusia. Macie też takie przeczucie że to będzie chłopiec/dziewczynka?
-
OjMarysia nie wiem czy apap jest bezpieczny w ciazy. Z tego co wiwm to tylko paracetamol. Co do brzuszka to ja w 3 ciazy wygladam juz jakbym byla z 5 miesiacu a na plusie tylko 1kg.
A tak wpgole to dzis zaczynam 14 tydzien a co za tym idzie wskoczylam w 2 trymestrSkali89, Zgredek 12, MamaPama, Zojkaaa, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
-
Żabka87 super Masz takiego samego avatara jak zabka z mojej wrześniowej grupy cały czas mi się mylicie :p
No ja też słodkie nie Ale fast food o matko Ale jak narazie tylko raz sobie pozwoliłam i na pewno na długo bo za dużo tego zjadłam
Też muszę dbać o dietę bo już mam brać żelazo hb leci
-
kamailla wrote:Cześć dziewczyny, wizytę miałam 16 sierpnia, stresu co nie miara, bo na poprzednim USG było widać tylko pęcherzyk ale maluszek mierzy 1,81, serduszko 171ud/min. To moja pierwsza ciąża. Termin mam na 23.03. Od początku 8 tygodnia czuję się tragicznie, mdłości, brak apetytu, zero sił na cokolwiek a od 9 wymioty i to nie poranne a całodzienne, nawet wody nie mogę pić... Ale to nie ma znaczenia jak usłyszy się bijące serduszko dzidziusia. Macie też takie przeczucie że to będzie chłopiec/dziewczynka?
Ale uspokoiło się. Trzeci dzień wstaje wyspana i pełna energii oby u Ciebie było podobnie . Bo mdłości to jedna sprawa. Ale jeśli masz wymioty to mogą Cie mocno wymęczyć. współczuję2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
Euthyrox 50
08.02 spodziewana 🐒 -
Hej ja też już ewoluowałam na drugi trymestr Jak ten czas leci...
Mam dziś ochotę na burger kinga. Mnie też ciągnie na fast food... i na colę.
ale się hamuję.
Gdzie kupię ciuchy ciążowe, oprócz internetu? Muszę chodzić już z rozpiętymi spodniami, paskiem je zakrywam -
U was rosna brzuszki a u mnie nic. Zero. Moze podbrzusze minimalnie wypiete tak, ze jak wciagam brzuch to w zasadzie go nie wciagam, bo sie nie da. I po spodniach czuje, glownie jak siedze :-p
Ja mam przeczucie na dziewczynke, chociaz maz bardzo by chcial chlopca. Zobaczymy .
Prenatalne Luxmedowe mam w piatek z rana. A prywatne 1,5 tygodnia pozniej.
Powiem Wam jeszcze, ze wreszcie po prawie 2 miesiacach ustaly plamienia. Na razie 3 dzien spokoju, oby tak dalej. Mdlosci tez slabna, mam nadzieje, ze to w zwiazku z powolnym koncem trymestru -
nick nieaktualny
-
MamaPama wrote:Wizytę mam dopiero 12września. A prenatalne 18września.
Czekam z niecierpliwością
O to my będziemy mieć razem prenatalne i może razem się będziemy męczyć bo ja mam na 27 marca ale ostatnio mój Okruszek wyszedł 2 dni starszy więc pewnie jeszcze 10x zmieni.MamaPama lubi tę wiadomość
-
Byłam wczoraj na wizycie 10t0d serduszko nadal bije( 157 ) Usg miałam przez brzuch co mnie bardzo zdziwiło .Termin się pokrywa z OM choć termin porodu Dr wpisał 20 marca .Przez to że usg przez brzuch obraz nie był tak ładny i wyraźny jak ostatnio na dopochwowym ale serducho biło maluszek ma 3 cm Dr stwierdził że przezierność karkowa idealna choć nie wiem jak na tym on to zobaczył. Mówił bym zapisała się na usg prenatalne bo to dużo informacji wnosi więc zrobiłam jak polecił i 8 września będzie USG czyli 12t3d boje się co tam znajdą i liczę po cichu na poznanie co zamieszkuje mój brzuch synek czy córeczka W końcu mam kartę ciąży Ten ciągły lęk trochę zelżał już zaraz koniec trymestru teraz wierze że już nie poronię
Cabank84, Zojkaaa, Agi83, Dreamy_Girl, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
PolaMinka wrote:O to my będziemy mieć razem prenatalne i może razem się będziemy męczyć bo ja mam na 27 marca ale ostatnio mój Okruszek wyszedł 2 dni starszy więc pewnie jeszcze 10x zmieni.2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
Euthyrox 50
08.02 spodziewana 🐒 -
Zabka87 wrote:OjMarysia nie wiem czy apap jest bezpieczny w ciazy. Z tego co wiwm to tylko paracetamol. Co do brzuszka to ja w 3 ciazy wygladam juz jakbym byla z 5 miesiacu a na plusie tylko 1kg.
A tak wpgole to dzis zaczynam 14 tydzien a co za tym idzie wskoczylam w 2 trymestrMarietta, OjMaryś lubią tę wiadomość
-
Zabka87 wrote:OjMarysia nie wiem czy apap jest bezpieczny w ciazy. Z tego co wiwm to tylko paracetamol. Co do brzuszka to ja w 3 ciazy wygladam juz jakbym byla z 5 miesiacu a na plusie tylko 1kg.
A tak wpgole to dzis zaczynam 14 tydzien a co za tym idzie wskoczylam w 2 trymestrOjMaryś lubi tę wiadomość