X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przeczucia na dziewczynkę choć zawsze marzyłam o chłopcu. Ale wg mnie najlepszy lekarz od usg w Wawie stwierdził, że chyba chłopiec (sam z siebie bo nie śmiałabym pytać...). Zobaczymy. W środę idę na nifty.
    A mąż jeszcze nie widział dzieciaczka na ekranie... Ja na tym ostatnim też tylko na zdjęciach bo tam ekran ma tylko lekarz. Ale i tak nie żałuję. Dla mnie ważniejsze, że fachiwiec sprawdził czy jest ok. Na wizyty mąż chodzi ze mną ale tam usg nie ma. Może na to po 30tc pójdzie ze mną jak już będę robić na miejscu. Albo zobaczy dopiero po urodzeniu :P

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się marzy dziewczynka i mam mnóstwo ubrań dziewczencych po siostrze , ale oby zdrowe dziewczynka będzie Mia chłopczyk Antoś

• kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agar88 wrote:
    kinia2111 a masz już karte ciąży?

anitka710 wrote:
    Oj kinia2111 tal to już jest w dzisiejszych czasach z tymi lekarzami i wcale nie mówione że prywatne zaczy lepsze :-( ja jeszcze zanim zaszlam w ciążę to byłam prywatnie na monitoringu a lekarz to mnie po co ja tu przyjechałam? Zamurowalo mnie! I mówi dalej : jak chce pani zajść w ciążę to proszę jechać do męża a nie do mnie przyjeżdżać! Nasze babcie nie wiedziały nic o owulacji a w ciążę zachodzily. I teraz uwaga najlepsze: jak chce pani dalej że mną współpracować to proszę dopiero za rok się popjawic i wtedy na pewno będzie ciąża! Tracę tylko czas na panią! Wyszłam i nie wiedziałam co się dzieje... po prostu brak słów :-(

Opisałam się i zamiast wysłać post to sobie odświeżyłam stronę... Ech... :p Kartę ciąży mam w zasadzie od samego początku, jak stwierdził ciąże, to zlecił pierwszy zestaw badań i jak przyszłam z wynikami to mi założyła położna kartę :)
    Ogólnie ten mój gin do którego chodziłam do tej pory był całkiem spoko i pewnie dalej bym do niego chodziła gdyby nie to, że im dłużej do niego chodzę, tym bardziej odnoszę wrażenie, że jego podejście robi się "na akord". Nie dość, że spóźnia się często i to nie pół godziny, a po 2 i więcej nieraz, panie w poczekalni mówiły że kilka razy zdarzyło się, że czekały czekały a on w ogóle nie przyszedł! A w dodatku nigdy nie wiadomo kiedy będzie, bo raz przychodzi w poniedziałki, raz we wtorki a jeszcze kiedy indziej w piątki... I nawet jak dzwonisz w piątek, to nie masz pewności że jak ci powiedzą, że będzie w poniedziałek to na pewno będzie... Ja się sama tak przerobiłam kiedyś, bo specjalnie brałam wolne, dzwonie w poniedziałek dla pewności czy będzie, a tu mi mówią, że nie, będzie we wtorek... No i weź tu się umawiaj.. Ja lubię mieć wszystko zaplanowane, a nie denerwować się czy lekarz będzie czy nie będzie, a jak już będzie to wyczekiwać na niego godzinami... No bez przesady. Ja rozumiem NFZ itd, ale jakieś podstawowe zasady chyba obowiązują... Ostatnio jak byłam na wizycie - mówi mi żebym przyszła za dwa tygodnie, a tu się okazuje że go nie ma przez następny miesiąc... No to nieprzytomny? Tam w szpitalu przynajmniej każdy z lekarzy ma swój dyżur w wyznaczony dzień i wiem kiedy co mogę załatwić.

Co do przeczuć odnośnie płci - ja od samego początku mam nieodparte wrażenie, że będzie dziewczynka. Natomiast mąż sądzi, że chłopak. Jeśli wierzyć w przesądy, że jak matka brzydnie i w ciąży ciągnie na słodkie to moja wersja jest bardziej prawdziwa. Bo tak pryszczata to już dawno nie byłam i ogólnie jakaś taka brzydka się czuję :p No a o słodkim to już nawet nie mówię, bo mimo że np zjem obiad po którym ledwo się ruszam, to za moment mam ochotę żeby zjeść coś na słodko :p a od kwaśnego, np ogórków kiszonych mnie odrzuca całkiem :p
    Z imion to dla dziewczynki myślimy o Amelce, Aurelii lub Laurze, natomiast dla chłopca Miłosz albo Maurcy :)

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Mair Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Ja miałam przeczucia na dziewczynkę choć zawsze marzyłam o chłopcu. Ale wg mnie najlepszy lekarz od usg w Wawie stwierdził, że chyba chłopiec (sam z siebie bo nie śmiałabym pytać...). Zobaczymy. W środę idę na nifty.
    A mąż jeszcze nie widział dzieciaczka na ekranie... Ja na tym ostatnim też tylko na zdjęciach bo tam ekran ma tylko lekarz. Ale i tak nie żałuję. Dla mnie ważniejsze, że fachiwiec sprawdził czy jest ok. Na wizyty mąż chodzi ze mną ale tam usg nie ma. Może na to po 30tc pójdzie ze mną jak już będę robić na miejscu. Albo zobaczy dopiero po urodzeniu :P

Do kogo chodzisz? :-)

m3sxhqvk172de6m3.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    MamaPama- zaraz Cię dopisze na pierwszej stronie, super, że dołączyłas :) pierwsza ciąża?
    Tak , zdecydowanie pierwsza ciąża . Ale w 100% planowana :) dlatego wertuję cały internet aby wszystko, co ode mnie zależne, zrobić dobrze :D

Marietta lubi tę wiadomość

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ile byłoby chłopców z tych przeczuć :) A ja nie mam żadnych może dlatego, że to pierwsza ciąża i nie mam porównania. Mama stwierdziła, że chłopiec a ona ma coś z wiedźmy :D (takiej pozytywnej) a ja marze o trzech córkach ;)

PatSim lubi tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam przeczucia, ale wszyscy mówią, że chłopczyk :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • kamailla Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie na dziewczynkę, chociaż chcielibyśmy chłopca. U nas z imionami dla dziewczynek nie było problemu, będzie albo Lena albo Amelia, za to z imionami dla chłopca to nie lada problem, dla mojego męża żadne imię męskie się nie podobało, ale znaleźliśmy i będzie Miłosz albo Bartosz :-) najgorsze są komentarze teściowej, bo mają już dwie wnuczki, więc ona cały czas gada "a może teraz chłopiec" "przydał by się jakiś dziedzic" denerwujące. :-(

f2w39n73cog2s2mn.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie sprawdzam :) Któraś jeszcze nie będzie zaglądać miedzy nóżki? :) Chce chociaż raz w życiu po porodzie usłyszeć cytat jak z filmu: "Gratulacje, ma Pani córkę/syna :P"

kamailla, MamaPama lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam Wam powiedzieć, że termin mam na 16 marca :D
    ale ze mnie gapa :D

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje, że będzie dziewczynka, ale jak będzie chłopczyk to będę się cieszyć tak samo mocno :)

• Mair Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Lidia i Aleksander :-)

m3sxhqvk172de6m3.png
  • Anika133 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dopiszę się do Was :) skończyłam już 12 tydzień i termin mam na 2 marca, a według miesiączki wychodzi na 5 marca :)
    jestem świeżo po usg prenatalnym, czekam tylko na wynik z krwi.
    Pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie :)

MamaPama, Marietta lubią tę wiadomość

Anika
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    A ja nie sprawdzam :) Któraś jeszcze nie będzie zaglądać miedzy nóżki? :) Chce chociaż raz w życiu po porodzie usłyszeć cytat jak z filmu: "Gratulacje, ma Pani córkę/syna :P"
    Ja ostatnio męża pytałam czy może sobie niespodziankę zrobimy ;) , ale nie zgodził się :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    Też czuje, że to chłopiec :) podobno intuicja kobiety w ciąży jest bardzo silna :D ciekawe czy się sprawdzi :)
    W pierwszej ciąży byłam pewna że będzie chłopiec, a mamy córkę :D

Co do przesądów, że dziewczynka zabiera matce urodę też się u nas nie sprawdziła :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę kolejną mam za równe 3 tyg, a następnego dnia po wizycie usg genetyczne. Będę się stresować. U mnie cały czas mdłości. Mam już ich serdecznie dość. Czekam na drugi trymestr. Do płci nie mam żadnego przeczucia. Z córką myślałam że będzie syn.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej ja też już ewoluowałam na drugi trymestr :D Jak ten czas leci...
    Mam dziś ochotę na burger kinga. Mnie też ciągnie na fast food... i na colę.
    ale się hamuję.
    Gdzie kupię ciuchy ciążowe, oprócz internetu? Muszę chodzić już z rozpiętymi spodniami, paskiem je zakrywam :D
    Ja wszystkie ciuchy ciążowe mam z h&m (dział mama) i bardzo sobie chwalę (jedynie biustonosz do karmienia był porażką). Masz jeszcze Happy Mum (ale tu ceny są dużo wyższe, ale za to super ciuchy do karmienia mają i biustonosze do karmienia też fajne). I z tego co kojarzę z poprzedniej ciąży to jeszcze chyba w c&a można było ciazowego coś dostać, ale nie wiem jak teraz.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

proszę Was o radę: od wczoraj dość mocno boli mnie brzuch, to znaczy nie tak, żebym się zwijała, ale jednak mocniej niż wcześniej. No spa nie pomaga, a jest to taki ból ćmiący, jak na okres. Powiedzcie mi, czy na moim miejscu martwiłybyście się tym, czy na tym etapie ciąży to normalne i Wy też tak macie. Do tej pory miewałam lekkie pobolewania tego typu, ale teraz ból się utrzymuje stale już od wczoraj. Wizytę mam dopiero w pon. Chyba zwariuję do tego czasu, ale nie chcę też lekarce ciągle zawracać głowy swoimi dolegliwościami. :/

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Cześć dziewczyny,

proszę Was o radę: od wczoraj dość mocno boli mnie brzuch, to znaczy nie tak, żebym się zwijała, ale jednak mocniej niż wcześniej. No spa nie pomaga, a jest to taki ból ćmiący, jak na okres. Powiedzcie mi, czy na moim miejscu martwiłybyście się tym, czy na tym etapie ciąży to normalne i Wy też tak macie. Do tej pory miewałam lekkie pobolewania tego typu, ale teraz ból się utrzymuje stale już od wczoraj. Wizytę mam dopiero w pon. Chyba zwariuję do tego czasu, ale nie chcę też lekarce ciągle zawracać głowy swoimi dolegliwościami. :/
    Jeśli się martwisz to napisz lub zadzwoń do gina. Osobiście bralabym no-spe regularnie, zeby nie dopuścić do bólu, a nie tylko wtedy kiedy zacznie boleć.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na wizycie pytałam o te bóle i mówił że to normalne wziąć nospe i odpocząć . Jesteśmy na tym samym etapie i też od kilku dni mam wrażenie że bóle brzucha jakby silniejsze zwłaszcza wieczorem.

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ