X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabank84 wrote:
    Napisałam się jak głupia a tu wyskoczyło tylko 1 zdanie. ... Co jest?

pewnie z tel pisałaś. Ja też tak mam :(

Cabank84 lubi tę wiadomość

60wzjk3.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się zapisałam do innego gina na przyszły tydzień. Zła jestem, bo kurcze z taką olewczą postawą to się dawno nie spotkałam...Aż się muszę wyżalić... Dzwonię do poradni gin w szpitalu, odbiera pani, mówię, że chciałabym się zarejestrować do dr X na przyszły tydzień, czy jest taka możliwość? - "Tak". I cisza. No więc czekam z myślą, że zaraz zapyta mnie o jakieś dane, no bo chyba na jakiejś podstawie będzie mnie rejestrować... A tu "tak, można się zarejestrować". No więc ja nieco zbita z tropu pytam, czy mam podać jakieś dane osobowe? Ona że "nazwisko wystarczy". Pytam grzecznie o której mam przyjść, czy mam gdzieś podejść wcześniej, bo pierwszy raz idę u nich, to usłyszałam rzeczowe "rejestracja 4 piętro, lekarz jest od 15"... I bach słuchawką. A dzień dobry, ani do widzenia... Ja rozumiem, że to nie jest prywatna klinika, ale chyba można odpowiedzieć normalnie, wyjaśnić.. Zraziłam się trochę, ale cóż, liczę na to, że chociaż lekarz będzie inny...

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 a masz już karte ciąży?

Indiana_dzika lubi tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kinia2111 tal to już jest w dzisiejszych czasach z tymi lekarzami i wcale nie mówione że prywatne zaczy lepsze :-( ja jeszcze zanim zaszlam w ciążę to byłam prywatnie na monitoringu a lekarz to mnie po co ja tu przyjechałam? Zamurowalo mnie! I mówi dalej : jak chce pani zajść w ciążę to proszę jechać do męża a nie do mnie przyjeżdżać! Nasze babcie nie wiedziały nic o owulacji a w ciążę zachodzily. I teraz uwaga najlepsze: jak chce pani dalej że mną współpracować to proszę dopiero za rok się popjawic i wtedy na pewno będzie ciąża! Tracę tylko czas na panią! Wyszłam i nie wiedziałam co się dzieje... po prostu brak słów :-(

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamailla wrote:
    Cześć dziewczyny, wizytę miałam 16 sierpnia, stresu co nie miara, bo na poprzednim USG było widać tylko pęcherzyk ale maluszek mierzy 1,81, serduszko 171ud/min. To moja pierwsza ciąża. Termin mam na 23.03. Od początku 8 tygodnia czuję się tragicznie, mdłości, brak apetytu, zero sił na cokolwiek a od 9 wymioty i to nie poranne a całodzienne, nawet wody nie mogę pić... Ale to nie ma znaczenia jak usłyszy się bijące serduszko dzidziusia. Macie też takie przeczucie że to będzie chłopiec/dziewczynka? :-)

Ja mam przeczucie, że będzie chłopczyk ;))
    Dzisiaj mam usg prenatalne, ale myślę, że to jeszcze za wcześnie na płeć ;)

iv099jcgq3nupjmj.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie że będzie chłopiec ale moja cera wygląda tak strasznie nawet jako nastolatka nie miałam trądziku a teraz masakra a podobno córka zabiera urodę (choć to zabobon i nie wiadomo ile w tym prawdy) I tak sobie mówię czy ten trądzik to efekt sterydów a urodzę chłopca :) Myślicie już o imionach dla dzieciaczków ? Mi po głowie chodzi Sebastian i Natalia . Obawiam się tylko tego stereotyp łysego Seby w dresie z paskami a Natalii mam 3 w rodzinie :( i może trochę głupio nazywać tak 4 ale to moje wymarzone imię dla córeczki :)

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana_dzika wrote:
    Ja mam przeczucie że będzie chłopiec ale moja cera wygląda tak strasznie nawet jako nastolatka nie miałam trądziku a teraz masakra a podobno córka zabiera urodę (choć to zabobon i nie wiadomo ile w tym prawdy) I tak sobie mówię czy ten trądzik to efekt sterydów a urodzę chłopca :) Myślicie już o imionach dla dzieciaczków ? Mi po głowie chodzi Sebastian i Natalia . Obawiam się tylko tego stereotyp łysego Seby w dresie z paskami a Natalii mam 3 w rodzinie :( i może trochę głupio nazywać tak 4 ale to moje wymarzone imię dla córeczki :)

Moja znajoma ma 4 letniego Sebastiana i jest ślicznym, fajnym brojkiem ;D iI jakoś dobrze kojarzy mi się to imię ;)

Mi dla dziewczynki podoba się Laura, co do chłopca to nie mam żadnego pomysłu.;)

iv099jcgq3nupjmj.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    OjMarysia nie wiem czy apap jest bezpieczny w ciazy. Z tego co wiwm to tylko paracetamol. Co do brzuszka to ja w 3 ciazy wygladam juz jakbym byla z 5 miesiacu a na plusie tylko 1kg.

A tak wpgole to dzis zaczynam 14 tydzien a co za tym idzie wskoczylam w 2 trymestr :)

Apap i paracetamol to to samo ;)

OjMaryś lubi tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa^ wrote:
    Moja znajoma ma 4 letniego Sebastiana i jest ślicznym, fajnym brojkiem ;D iI jakoś dobrze kojarzy mi się to imię ;)

Mi dla dziewczynki podoba się Laura, co do chłopca to nie mam żadnego pomysłu.;)
    Sebastian mi się podoba a najbardziej dla mojego syna i narzeczony też upiera się przy tym imieniu :) Laura piękne imię :)

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria napisz koniecznie po usg czy dowiedziałaś się płci i ile ma dzidziuś i wg czy wszystko ok !:D mnie to czeka za 6 dni !:) lekarz twierdzi ze będę wtedy równo w 12 tygodniu ale mi się wydaje ze niecałym .. cóż chyba prenatalne można robić już od 11? Wiec mam nadzieje ze wynik i tak wyjdzie tak jak trzeba ..
    Ja imiona mam już wybrane :) będzie Antoś albo Mia :)

Dariaa^ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak chodzi o imię Sebastian to mój mężczyzna tak się nazywa :):) jest bardzo pracowity i spokojny

• MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na Emilkę :*:*
    A dla chłopca nic nie mogę wynaleźć :)

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa^ wrote:
    Ja mam przeczucie, że będzie chłopczyk ;))
    Dzisiaj mam usg prenatalne, ale myślę, że to jeszcze za wcześnie na płeć ;)

Też czuje, że to chłopiec :) podobno intuicja kobiety w ciąży jest bardzo silna :D ciekawe czy się sprawdzi :)

Dariaa^ lubi tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Daria napisz koniecznie po usg czy dowiedziałaś się płci i ile ma dzidziuś i wg czy wszystko ok !:D mnie to czeka za 6 dni !:) lekarz twierdzi ze będę wtedy równo w 12 tygodniu ale mi się wydaje ze niecałym .. cóż chyba prenatalne można robić już od 11? Wiec mam nadzieje ze wynik i tak wyjdzie tak jak trzeba ..
    Ja imiona mam już wybrane :) będzie Antoś albo Mia :)

Na pewno odezwę się po wizycie ! ;) jeszcze całe 8 godzin ;) siedzę w pracy i odliczam :D nie mogę się doczekać.;)

https://m.fotosik.pl/zdjecie/pelne/b8cba404b27c3094

A to mój maluszek 2 tygodnie temu ;) Prawie 4 cm ;D Jestem ciekawa ile już urósł ;)

Natka94 lubi tę wiadomość

iv099jcgq3nupjmj.png
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie dałam znać jak moja poniedziałkowa wizyta.
    Dzidziuś pięknie rośnie, ma już 3,1 cm, serduszko bije równo :) Oby wszystko dalej tak się układało. Karta ciąży założona.
    Wg USG dzisiaj jestem w 10 tyg i 2 dniu. Badania prenatalne mam wyznaczone na 5.09.

Co do płci mój lekarz stwierdził że powie mi w okolicach 17 tyg, ale jak bedzie możliwość to spróbuje od niego wyciągnąc coś wcześniej ;)
    Z imieniem dla chłopca będzie mały problem, bo nie mamy żadnego "wymarzonego" (co gorsza nawet jak jakieś mi się podoba to przez złe skojarzenia totalnie odpada).
    Mam w rodzinie Sebastiana, który jest ogromnym arogantem, egoistą i despotą. Chociaż cały czas wierzę że to kwestia charakteru a nie konkretnego imienia.
    Dla dziewczynki podobają nam się Karolinka, Basia, Alicja.

Natka94, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

p19ucsqvqkhw2128.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam silne przeczucie na chlopca, zobaczymy za kilka tygodni :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Zosia albo Ziemowit... albo Mieszko. Zależy mi na slowianskim imieniu jak by był chlopiec. Mia -piękne, chciałam dla córci ale mąż się uparł na Anetke

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja rozmowa z Dyrekcją wyszła tak, że Dyrekcja wzięła sobie dzisiaj wolne i nie przyjechała do pracy :)
    Co do imion - Dominika i Marek :) wybrane dawno czeka na płeć :) a syn ma na imię Artur :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    Też czuje, że to chłopiec :) podobno intuicja kobiety w ciąży jest bardzo silna :D ciekawe czy się sprawdzi :)

Ja prY pierwszej ciazy bylam pewna ze to chlopiec. Nawet wszystkie sny byly z niemowlakiem plci meskiej. Tylko w andrzejki snila mi sie dziewczynka. I urodzilam dziewczynke. Teraz jakos tak pd poczatku czuje na chlopaka. Moze udzielilo mi sie od meza bo to on mnie namowil na 3 dziecko wlasnie dlatego ze chce syna. Jesli bedzie chlopiec to Natan lub Fabian a dziewczynka Alicja lub Gabrysia.

88c53e3k19nfhznr.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama- zaraz Cię dopisze na pierwszej stronie, super, że dołączyłas :) pierwsza ciąża?

Co do przeczuc - ja myślę, że teraz będzie dziewczynka - chłopca juz mam ;) notabene pokazałam koleżankom z forum foto bobasa z usg i wszystkie jednoznacznie czują dziewczynkę ;) co do imion- mąż chce Anię, ale Ań mam już tyle w rodzinie, że nie chce kolejnej :p moja siostra, bratowa męża, kuzynka męża, i jeszcze nazwisko to samo co ja wiec byłyby dwie o tych samych imionach i nazwiskach :p Mnie się podoba Sara, Weronika, Marta... zapewne przeforsuje swoje imię tak czy siak.
    W poprzedniej ciąży mąż towarzyszył mi przy usg- lekarz wolał go do gabinetu, teraz siedzi przed gabinetem z drugim dzieckiem wiec nie poogląda za dużo :p

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ