Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dziś się zapisałam do innego gina na przyszły tydzień. Zła jestem, bo kurcze z taką olewczą postawą to się dawno nie spotkałam...Aż się muszę wyżalić... Dzwonię do poradni gin w szpitalu, odbiera pani, mówię, że chciałabym się zarejestrować do dr X na przyszły tydzień, czy jest taka możliwość? - "Tak". I cisza. No więc czekam z myślą, że zaraz zapyta mnie o jakieś dane, no bo chyba na jakiejś podstawie będzie mnie rejestrować... A tu "tak, można się zarejestrować". No więc ja nieco zbita z tropu pytam, czy mam podać jakieś dane osobowe? Ona że "nazwisko wystarczy". Pytam grzecznie o której mam przyjść, czy mam gdzieś podejść wcześniej, bo pierwszy raz idę u nich, to usłyszałam rzeczowe "rejestracja 4 piętro, lekarz jest od 15"... I bach słuchawką. A dzień dobry, ani do widzenia... Ja rozumiem, że to nie jest prywatna klinika, ale chyba można odpowiedzieć normalnie, wyjaśnić.. Zraziłam się trochę, ale cóż, liczę na to, że chociaż lekarz będzie inny...
-
Oj kinia2111 tal to już jest w dzisiejszych czasach z tymi lekarzami i wcale nie mówione że prywatne zaczy lepsze ja jeszcze zanim zaszlam w ciążę to byłam prywatnie na monitoringu a lekarz to mnie po co ja tu przyjechałam? Zamurowalo mnie! I mówi dalej : jak chce pani zajść w ciążę to proszę jechać do męża a nie do mnie przyjeżdżać! Nasze babcie nie wiedziały nic o owulacji a w ciążę zachodzily. I teraz uwaga najlepsze: jak chce pani dalej że mną współpracować to proszę dopiero za rok się popjawic i wtedy na pewno będzie ciąża! Tracę tylko czas na panią! Wyszłam i nie wiedziałam co się dzieje... po prostu brak słówLiwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
-
kamailla wrote:Cześć dziewczyny, wizytę miałam 16 sierpnia, stresu co nie miara, bo na poprzednim USG było widać tylko pęcherzyk ale maluszek mierzy 1,81, serduszko 171ud/min. To moja pierwsza ciąża. Termin mam na 23.03. Od początku 8 tygodnia czuję się tragicznie, mdłości, brak apetytu, zero sił na cokolwiek a od 9 wymioty i to nie poranne a całodzienne, nawet wody nie mogę pić... Ale to nie ma znaczenia jak usłyszy się bijące serduszko dzidziusia. Macie też takie przeczucie że to będzie chłopiec/dziewczynka?
Ja mam przeczucie, że będzie chłopczyk )
Dzisiaj mam usg prenatalne, ale myślę, że to jeszcze za wcześnie na płeć -
Ja mam przeczucie że będzie chłopiec ale moja cera wygląda tak strasznie nawet jako nastolatka nie miałam trądziku a teraz masakra a podobno córka zabiera urodę (choć to zabobon i nie wiadomo ile w tym prawdy) I tak sobie mówię czy ten trądzik to efekt sterydów a urodzę chłopca Myślicie już o imionach dla dzieciaczków ? Mi po głowie chodzi Sebastian i Natalia . Obawiam się tylko tego stereotyp łysego Seby w dresie z paskami a Natalii mam 3 w rodzinie i może trochę głupio nazywać tak 4 ale to moje wymarzone imię dla córeczki
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Indiana_dzika wrote:Ja mam przeczucie że będzie chłopiec ale moja cera wygląda tak strasznie nawet jako nastolatka nie miałam trądziku a teraz masakra a podobno córka zabiera urodę (choć to zabobon i nie wiadomo ile w tym prawdy) I tak sobie mówię czy ten trądzik to efekt sterydów a urodzę chłopca Myślicie już o imionach dla dzieciaczków ? Mi po głowie chodzi Sebastian i Natalia . Obawiam się tylko tego stereotyp łysego Seby w dresie z paskami a Natalii mam 3 w rodzinie i może trochę głupio nazywać tak 4 ale to moje wymarzone imię dla córeczki
Moja znajoma ma 4 letniego Sebastiana i jest ślicznym, fajnym brojkiem iI jakoś dobrze kojarzy mi się to imię
Mi dla dziewczynki podoba się Laura, co do chłopca to nie mam żadnego pomysłu.
Indiana_dzika lubi tę wiadomość
-
Zabka87 wrote:OjMarysia nie wiem czy apap jest bezpieczny w ciazy. Z tego co wiwm to tylko paracetamol. Co do brzuszka to ja w 3 ciazy wygladam juz jakbym byla z 5 miesiacu a na plusie tylko 1kg.
A tak wpgole to dzis zaczynam 14 tydzien a co za tym idzie wskoczylam w 2 trymestr
Apap i paracetamol to to samoOjMaryś lubi tę wiadomość
-
Dariaa^ wrote:Moja znajoma ma 4 letniego Sebastiana i jest ślicznym, fajnym brojkiem iI jakoś dobrze kojarzy mi się to imię
Mi dla dziewczynki podoba się Laura, co do chłopca to nie mam żadnego pomysłu.
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
nick nieaktualnyDaria napisz koniecznie po usg czy dowiedziałaś się płci i ile ma dzidziuś i wg czy wszystko ok ! mnie to czeka za 6 dni ! lekarz twierdzi ze będę wtedy równo w 12 tygodniu ale mi się wydaje ze niecałym .. cóż chyba prenatalne można robić już od 11? Wiec mam nadzieje ze wynik i tak wyjdzie tak jak trzeba ..
Ja imiona mam już wybrane będzie Antoś albo MiaDariaa^ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dariaa^ wrote:Ja mam przeczucie, że będzie chłopczyk )
Dzisiaj mam usg prenatalne, ale myślę, że to jeszcze za wcześnie na płeć
Też czuje, że to chłopiec podobno intuicja kobiety w ciąży jest bardzo silna ciekawe czy się sprawdziDariaa^ lubi tę wiadomość
-
Justa1994 wrote:Daria napisz koniecznie po usg czy dowiedziałaś się płci i ile ma dzidziuś i wg czy wszystko ok ! mnie to czeka za 6 dni ! lekarz twierdzi ze będę wtedy równo w 12 tygodniu ale mi się wydaje ze niecałym .. cóż chyba prenatalne można robić już od 11? Wiec mam nadzieje ze wynik i tak wyjdzie tak jak trzeba ..
Ja imiona mam już wybrane będzie Antoś albo Mia
Na pewno odezwę się po wizycie ! jeszcze całe 8 godzin siedzę w pracy i odliczam nie mogę się doczekać.
https://m.fotosik.pl/zdjecie/pelne/b8cba404b27c3094
A to mój maluszek 2 tygodnie temu Prawie 4 cm Jestem ciekawa ile już urósłNatka94 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, nie dałam znać jak moja poniedziałkowa wizyta.
Dzidziuś pięknie rośnie, ma już 3,1 cm, serduszko bije równo Oby wszystko dalej tak się układało. Karta ciąży założona.
Wg USG dzisiaj jestem w 10 tyg i 2 dniu. Badania prenatalne mam wyznaczone na 5.09.
Co do płci mój lekarz stwierdził że powie mi w okolicach 17 tyg, ale jak bedzie możliwość to spróbuje od niego wyciągnąc coś wcześniej
Z imieniem dla chłopca będzie mały problem, bo nie mamy żadnego "wymarzonego" (co gorsza nawet jak jakieś mi się podoba to przez złe skojarzenia totalnie odpada).
Mam w rodzinie Sebastiana, który jest ogromnym arogantem, egoistą i despotą. Chociaż cały czas wierzę że to kwestia charakteru a nie konkretnego imienia.
Dla dziewczynki podobają nam się Karolinka, Basia, Alicja.Natka94, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
A moja rozmowa z Dyrekcją wyszła tak, że Dyrekcja wzięła sobie dzisiaj wolne i nie przyjechała do pracy
Co do imion - Dominika i Marek wybrane dawno czeka na płeć a syn ma na imię Artur06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Fortitudo wrote:Też czuje, że to chłopiec podobno intuicja kobiety w ciąży jest bardzo silna ciekawe czy się sprawdzi
Ja prY pierwszej ciazy bylam pewna ze to chlopiec. Nawet wszystkie sny byly z niemowlakiem plci meskiej. Tylko w andrzejki snila mi sie dziewczynka. I urodzilam dziewczynke. Teraz jakos tak pd poczatku czuje na chlopaka. Moze udzielilo mi sie od meza bo to on mnie namowil na 3 dziecko wlasnie dlatego ze chce syna. Jesli bedzie chlopiec to Natan lub Fabian a dziewczynka Alicja lub Gabrysia. -
MamaPama- zaraz Cię dopisze na pierwszej stronie, super, że dołączyłas pierwsza ciąża?
Co do przeczuc - ja myślę, że teraz będzie dziewczynka - chłopca juz mam notabene pokazałam koleżankom z forum foto bobasa z usg i wszystkie jednoznacznie czują dziewczynkę co do imion- mąż chce Anię, ale Ań mam już tyle w rodzinie, że nie chce kolejnej :p moja siostra, bratowa męża, kuzynka męża, i jeszcze nazwisko to samo co ja wiec byłyby dwie o tych samych imionach i nazwiskach :p Mnie się podoba Sara, Weronika, Marta... zapewne przeforsuje swoje imię tak czy siak.
W poprzedniej ciąży mąż towarzyszył mi przy usg- lekarz wolał go do gabinetu, teraz siedzi przed gabinetem z drugim dzieckiem wiec nie poogląda za dużo :p