X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika133- gratulacje, im więcej nas tym lepiej ;)

MamaPama- to tym większe gratulacje, że się udało :) Długo się staraliście?

Co do bólów brzucha- nospa i magnez i to tyle... brzuch niestety ma prawo boleć :/ wsztystko się rozciąga, podnosi, ja w poprzedniej ciąży miałam większy ból niż podczas silnego okresu, a jednak wszystko było w porządku do samego końca. Zastanawiam się kiedy w tej ciąży zaczną się u mnie skurcze BH- poprzednio mega wcześnie mnie złapało, jakoś ok 20 tc już silne twardnienia :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dawać mi tu terminy porodu swoje, która zna :) Może gdzieś pominęłam, może nie uczestniczycie już tak żywo w dyskusji- to też dajcie znać co u Was :)

<3 Narinka <3
    <3 Jastin13 <3
    <3 Anianiaa <3
    <3 gaga_32 <3
    <3 wisenka <3
    <3 sweetdaisy <3
    <3 Agu90 <3
    <3 Asia91 <3
    <3 Lari_mom <3
    <3 Ella27 <3 -tp
    <3 Planeheart <3 -tp
    <3 Kasia Marysiaaa <3 -tp
    <3 adelcia <3 -tp
    <3 Dzasminka <3 -tp
    <3 Zojkaaa <3 -tp
    <3 ashanoell <3 -tp
    <3 MagdaLenax2 <3 -tp
    <3 TakaSobieMama <3 -tp
    <3 Melisandra <3 -tp
    <3 Zuza85 <3 -tp
    <3 lostdestination <3 -tp
    <3 martussska7 <3 -tp
    <3 re88 <3 -tp
    <3 appee <3 -tp
    <3 Zuziak <3 -tp
    <3 Druśka91 <3 -tp
    <3 kasiaa.. <3 -tp
    <3 Syskab <3 -tp
    <3 Mikaaa19996 <3 -tp
    <3 Szoszonek <3 -tp
    <3 Justa1994 <3 -tp

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie: wszystko w jak najlepszym porzadku :-) dzidziuś machal mi raczkami :-) ma juz 3,2 cm i to 10+1 czyli 11 tydzień. Pani chyba widziała płeć, bo pytala czy mam syna czy córkę ale powiedziala, ze powie na nastepnej wizycie :-) pochwalila dzidzie ze bardzo ruchliwa i ladna. Widzialam nóżki, rączki, mizgowie. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona :-)

MamaPama, Indiana_dzika, Marietta, Zojkaaa, PatSim, martuśka737, PolaMinka, Dreamy_Girl, Skali89, Invis lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Anika133- gratulacje, im więcej nas tym lepiej ;)

MamaPama- to tym większe gratulacje, że się udało :) Długo się staraliście?
    )

Udało się dosłownie za pierwszym razem :)
    I liczę, że ciąża przebiegnie równie idealnie ;)

Marietta lubi tę wiadomość

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Po wizycie: wszystko w jak najlepszym porzadku :-) dzidziuś machal mi raczkami :-) ma juz 3,2 cm i to 10+1 czyli 11 tydzień. Pani chyba widziała płeć, bo pytala czy mam syna czy córkę ale powiedziala, ze powie na nastepnej wizycie :-) pochwalila dzidzie ze bardzo ruchliwa i ladna. Widzialam nóżki, rączki, mizgowie. Jestem bardzo pozytywnie nastawiona :-)

Szczerze zazdroszczę :) chciałabym już też zobaczyć maleństwo :)

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • TakaSobieMama Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta u mnie tp na 11.03.
    W przyszlym tygodniu badania genetyczne i z jednej strony nie moge sie doczekac a z drugiej troche sie nimi stresuje. Juz prawie miesiac nie widzialam Malenstwa.
    Z tymi bolami brzucha dziewczyny to jeszcze poobserwujcie czy to nie jelita. One juz sie troszke poprzesuwaly sa troche ucisniete wiec tez moga dawac takie uczucie bolu. No i wiezadla macicy sie poluzowuja i to potrafi bolec konkretnie niestety...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2017, 17:24

• Marietta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TakaSobieMama wrote:
    Marietta u mnie tp na 11.03.
    W przyszlym tygodniu badania genetyczne i z jednej strony nie moge sie doczekac a z drugiej troche sie nimi stresuje. Juz prawie miesiac nie widzialam Malenstwa.
    Z tymi bolami brzucha dziewczyny to jeszcze poobserwujcie czy to nie jelita. One juz sie troszke poprzesuwaly sa troche ucisniete wiec tez moga dawac takie uczucie bolu. No i wiezadla macicy sie poluzowuja i to potrafi bolec konkretnie niestety...

Super, już uaktualniam :) Rozumiem Twoje stresy, ja mam wizytę co 3 tygodnie a nie co miesiąc i już po 2 tygodniach się zastanawiam co zastanę na kolejnym usg ;) Zakładajmy same pozytywne scenariusze, gdyby coś miało się wydarzyć- szkoda nerwów na zapas :)
    Co do bólu- faktycznie, więzadła macicy dawały mi w kość poprzednio mooocno...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj termin około 15 marca

• Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta mój termin wg belly to 17.03 (i myślę że w tych okolicach będzie oscylował, na razie tak wpiszmy) :)

p19ucsqvqkhw2128.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wzięłam drugą no-spę i trochę przeszło. Faktycznie momentami miałam wrażenie, że to idzie jednak od żołądka. Zauważyłam już pewne problemy z oddawaniem moczu i zaparciami, więc ścisk pewnie już tam jest niezły.

A propos: wczoraj w badaniu moczu wyszło mi nieco za duże pH (8, przy normie do 7,5). Wiecie może, co to powoduje i jak ewentualnie domowymi sposobami sobie z tym poradzić? Piję dużo wody, bo 2-3 litry dziennie.

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje, że chłopiec, chociaż marze o dziewczynce i ciągle mi się śni. Z tymi słodkie/brzydota totalna bzdura. Siostra męża, która ma trądzik całe życie, w ciąży z córką wyglądała prześlicznie, ciąża bezobjawowa, jadła wszystko. Ja za to tragedia z twarzą, czułam się na początku okropnie i ciągle bym jadła słodkie.

Z imionami ciekawa sprawa, dla dziewczynki już dawno chciałam Marianna albo Łucja, dla syna Gabriel albo Oliwier. Ale teraz już nic mi się nie podoba, nie mogę zdecydować się na żadne imię.

Ryjek lubi tę wiadomość

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka, też się zastanawiam, bo wyszło mi to samo. Tak to wszystko w normie tylko pH za duże. A pije baaardzo dużo, bo ciągle doskwiera mi pragnienie

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apap mi pozwoliła gin łykać byle nie za często :)

U dentysty super przyjęli mnie bez kolejki. Zaleczyli ząb okazało się że plomba lekko nadpękła i tam dostały się bakterie.

Ja w przód jestem prawie 3 kg bo ważyłam 46 a juz 48.6 na liczniku. Mąż już głaska brzuszek.

Co do przeczuc wszyscy mówią że będzie kobietka malutka a ja tak chciałam synka. Jednak sama tez czuje że to jednak nie Staś a mała Iza nam rośnie ;) to tak do imion w planach :)

Co do bóli brzucha tez miewam ale nospa i lezenie z nogami w górze pomaga. Ewentualnie ciepła ale nie gorąca kąpiel. Lekarka stanowczo zakazała mi goracych kąpieli ze względu na moje wcześniejsze ciążę które od początku były zagrożone to ze jest 9 tc a ja jeszcze nie odwiedzilam szpitalnego oddzialu to dla mnie nowość i staram się cieszyć ciąża ale obawy i strach wciąż są ze mną

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A się rozpisałam ... Ale chyba nadążam co ?

f2w3skjood9muy2d.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin był na 05.03, teraz przeskoczył na 28.02.
    Pierwsza córka to Zosia, teraz będzie Adelka/Ida lub Jacek.

Byłam dziś na prenatalnych, z dzieckiem wszystko ok, tylko niestety mam mega krwiaka, wielkości pomarańczy, a co za tym idzie "bardzo duże ryzyko poronienia"...

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee będzie dobrze nie martw sie na zapas. Dużo odpoczywaj :)

f2w3skjood9muy2d.png
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg genetycznym, ale niestety nie wiele się dowiedziałam.:(
    Dzidziuś nie chciał współpracować i schował główkę tak, że w żaden sposób nie dało zmierzyć się m.in. NT :( pani doktor uciskała mi na brzuch, próbowała go jakoś "rozruszać", ale nic z tego :( nie można było wykonać pomiarów ani przez brzuch, ani sondą dopochwową.
    Mały uparciuch ma już 7 cm. Wgl USG 13t1d.
    Mam przyjść teraz w piątek i spróbujemy jeszcze raz. To w sumie ostatni dzwonek, bo w poniedziałek może być już za późno na to badanie :(.

Tak czekałam na to badanie, miałam nadzieję, że będę już spokojniejsza, ale nic z tego.:(

Bardzo się martwię.
    Czy któraś z WAS miała podobną sytuację?

A i jeszcze jedno. Prawdopodobnie będzie dziewczynka :):)

iv099jcgq3nupjmj.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee na pewno wszystko będzie dobrze :) Trzymamy kciuki.

U mnie brzuch jak piłeczka :) Rano wstaję i jest. Wieczorem po jedzonku oczywiście większy. Martwię się jak ja go ukryję początkiem września na rozpoczęciu roku szkolnego.

Nasze typy na imiona to Zosia i Mateusz.

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mair wrote:
    Do kogo chodzisz? :-)
    Usg robił mi dr Roszkowski. A ciążę prowadzi prof. Jakiel (ordynator z Orłowskiego) ale chodzę do niego w Lublinie. I jednego i drugiego polecam każdemu (tzn każdej ;) )

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TP 22 marzec. Narazie tylko z okresu. 8 września prenatalne.

gannyx8dhnjo8bll.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ