X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Anika133 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    U mnie termin był na 05.03, teraz przeskoczył na 28.02.
    Pierwsza córka to Zosia, teraz będzie Adelka/Ida lub Jacek.

Byłam dziś na prenatalnych, z dzieckiem wszystko ok, tylko niestety mam mega krwiaka, wielkości pomarańczy, a co za tym idzie "bardzo duże ryzyko poronienia"...[/QUOTE

Hej Appee ja też mam termin na 5 marca wg miesiączki, a z ostatniego usg wynika, że 28 luty :) Z moich obliczeń to 2 marca bo wiem kiedy była owulacja :)

I też walczę z krwiakiem, bardzo rozległym, w 8 tygodniu trafiłam do szpitala z krwawieniem, nie wiedząc, że mam krwiaka... Krwiak powodował odklejenie jaja płodowego, sytuacja była bardzo poważna :(
    Teraz minęły 4 tygodnie i jest dużo lepiej, cały czas biorę leki na podtrzymanie i leżę w domu na zwolnieniu.
    Tak więc badź dobrej mysli, będzie dobrze :) musisz tylko leżeć i stosować się do zaleceń lekarza. Bierzesz jakieś leki?

Anika
  • Anika133 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Też czuję się tak samo jak w dwóch poprzednich (obie dziewczynki) a teraz podobno ma być chłopczyk. No ale na tym etapie to chyba nie ma co na 100 procent wierzyć... Mam nadzieję, że moje wątpliwości zostaną rozwiane za 3 tygodnie jak dostanę wynik nifty :)

Hej Kazio :) robiłaś testy nifty? to wskazanie lekarza czy sami zadecydowaliście?
    Tez się nad nimi zastanawiam, jestem po usg prenatalnym ale czekam jeszcze na wynik testu pappa i wtedy pewnie zadecyduję.

Anika
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko do tych co bolal brzuch od poczatku ciąży, czy boki Was dalej czy bole ustapily?
    Zaczynam sie martwić brakiem tych bóli, od kilku dni nie ma ich juz wcale albo sa mało odczuwalne

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dziewczyny pytanko do tych co bolal brzuch od poczatku ciąży, czy boki Was dalej czy bole ustapily?
    Zaczynam sie martwić brakiem tych bóli, od kilku dni nie ma ich juz wcale albo sa mało odczuwalne

Ja na początku ciąży miałam bóle takie jak na okres Co oczywiście zmyliło mnie i myślałam że po prostu ten cykli jest bezowocny. Te bòle utrzymywały się jakiś czas natomiast potem znikły i to mnie bardzo cieszyło a teraz jakieś 2 dni temu 3 właśnie was pytałam o te bóle ponieważ wróciły znowu i mam przy nich wrażenie że zaraz dostanę jakiegoś plamienia ponieważ tak już mój organizm jest przyzwyczajony że ból równa się okres ale na szczęście nic takiego się nie dzieje Mam nadzieję że to tylko i wyłącznie sprawa rozciągania się macicy chociaż raz te bóle są intensywniejsze a za chwilę o wiele mniejsze więc myślę że u ciebie też tak jest

Lonia1990 lubi tę wiadomość

• OjMaryś Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Mnie przestał pobolewac. Ciesz sie że ich nie ma bo zwykle nic dobrego nie zwiastuja.

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika133 wrote:
    Hej Kazio :) robiłaś testy nifty? to wskazanie lekarza czy sami zadecydowaliście?
    Tez się nad nimi zastanawiam, jestem po usg prenatalnym ale czekam jeszcze na wynik testu pappa i wtedy pewnie zadecyduję.
    Idę w środę. To jedna z opcji przedstawiona przez lekarza (Roszkowskiego). On oczywiście preferuje amnio ale skoro na usg nie widać nic złego to wolę bez ryzyka wyłożyć kasę. Jak wyjdzie źle to amnio jeszcze zdążę zrobić. Już przed usg postanowiliśmy, że robimy bo szkoda na darmo kłuć się w brzuch. W poprzedniej ciąży wady wyszły dopiero na połówkowym więc nie chcemy tak długiego stresu. Ja wierzę, że jest ok i dla mnie to ma być potwierdzenie, że maleństwo jest zdrowe.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie, daaawno mnie nie było, a widzę mnóstwo nowych dziewczyn :)

My już po prenatalnych, czekamy na wyniki z PAPPA :D Z dzidzią wszystko ok, ostatnio mierzył 6,48 cm :D Ponoć chłopak, ale nie mamy się jeszcze co nastawiać.

Wkroczyłam już w drugi trymestr! Ależ się cieszę.

Skali89, PatSim lubią tę wiadomość

• moodliszka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeee, w końcu ogarnęłam suwaczek :D bo z telefonu mi się nie udawało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 09:01

Marietta lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Mnie przestał pobolewac. Ciesz sie że ich nie ma bo zwykle nic dobrego nie zwiastuja.

Czemu tak OjMaryś myślisz? To normalne, że boli, bo Ci wszystko rośnie - macica rośnie i dzidziuś, więc się rozciąga. I wiązadła mogą boleć i proszę Cię nie wprowadzaj dziewczyn w błąd. Jeżeli nie ma żadnego krwawienia, to jest wszystko ok.

KasiaMarysiaaa, moodliszka, wiecznie lubią tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie takie bóle są normalne skoro coś się rozciąga przemieszcza to musi dac znać wiadomo że macica rośnie dzidziuś rośnie musi mieć miejsce a myślicie że później nie boli ? Jak np uciska na inny narząd nie da się bezboleśnie nie ma co straszyć jeżeli nie ma plamien bo to nic nie zwiastuje

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    I mnie dopadły silne zaparcia :)

Podsyłam fotkę z mojej ostatniej wizyty USG

https://zapodaj.net/c7677b860dc90.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 09:20

KasiaMarysiaaa, Indiana_dzika, olasz, PolaMinka lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 bardzo ładny dzidziuś :)
    Dziękuję Skali89 za poparcie :) Uważam, że nie trzeba wprowadzać w błąd, bo i tak mamy czym się stresować, a macierzyństwo to ciągły ból :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiamarysia bierzesz nospe ? Bierz koniecznie przy takich bólach brzucha , podobno normalna trzeba nie forte

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

• kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio przez prawie tydzień kuło coś tak jakby w okolicach jajników, raz po jednej raz po drugiej stronie, w końcu przestało, potem mnie gniotło tak gdzieś po środku, a teraz to mnie tylko zaboli jak np. za mocno mi się kaszlnie albo jak za szybko się poderwę z kanapy. Za to kręgosłup daje mi popalić... Ten odcinek lędźwiowy najbardziej... Nie wiem co to będzie jak przyjdzie nosić duży brzuch, wtedy to już chyba w ogóle nie będę się mogła ruszyć.. Muszę zapytać gina czy może jakieś masaże wchodzą w grę, bo maści przeciwbólowe zapewne odpadają...

thgfflw1afo8ui8u.png
  • martuśka737 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nim dowiedziałam się że jestem w ciąży miałam również takie bóle brzucha ze myślałam że oszaleję i sama mówiłam do męża że to będzie okropny okres i oby się już zaczął szybciej bo nie wytrzymam tak dłużej i bez ibupromu nie przeżyje. A potem zrobiłam test. Na początku było ciężko. Silne bóle przeszły odkąd zaczęłam brać magnez. Teraz mam jeszcze czasami np gdy gwałtownie wstaje lub zmieniam pozycję, ale są tylko chwilowe i do przeżycia. Już kilkukrotnie po takich bólach leciałam do łazienki spodziewając się najgorszego ale póki co, maluch chyba rozgościł się na dobre. Każdy organizm jest inny, ale także dużo zależy od naszego progu bólu. To co dla jednych jest lekkim kłuciem, inna już będzie traktowała jako mocniejszy ból. Nie ma co ciągle się przejmować i stresować. Cieszymy się z tego że będziemy mamami

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Kasiamarysia bierzesz nospe ? Bierz koniecznie przy takich bólach brzucha , podobno normalna trzeba nie forte

Nie biorę :) za to biorę magnez i on mi pomaga przestałam mieć bóle brzucha i przestałam go brać i bóle wróciły jeżeli magnez nie będzie mi pomagał to pomyślę o nospie ale te bóle są do przeżycia nie są takie jak w okresie :) dziękuję za radę :)

Dzisiaj WIZYTA ;) :) !!! Nie mam żadnych objawów poza wstawanie w nocy do toalety i tymi lekkimi bólami brzucha
    Mam nadzieję że wszystko będzie OK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 09:42

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też wizytę mam :)
    mój mąż pierwszy raz zobaczy dzidziusia na żywo :) i już nie możemy się doczekać :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma może torbiel pajęczynówki w głowie?
    Mam wizytę u neurologa za tydzień, ciekawe czy pozwoli rodzić naturalnie.
    Do tej pory musiałam ograniczać się na wf z fikołkami, wysiłkiem itp
    Odkąd jestem w ciąży i nie biorę moich przeciwbólowych leków strasznie dokuczają mi migreny i źle widzę na prawe oko. Bóle trwają kilka dni :(

Nie wiem co robić, apapem mogę się jedynie podrapać po czubku głowy :(

60wzjk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiamarysia No spy nie bierze się tylko po to żeby nas nie bolało a żeby dzidziuś był bezpieczny nawet delikatne skurcze mogą mu zaszkodzić ginekolog mówił ze No spa nie ma żadnego złego wpływu na dziecko i ze brać nawet profilaktycznie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie co po wizycie ! Dajcie znać ile już mierzą wasze robaczki

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ