X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ph mam ok.ale wyszlo.sporo bakteri. Dostalam jakies saszetki do picia no i mam wiecej wody/ sokow pic. Najlepiej woda z cytryna bo wit c tez pomaga. Żurawiny nie lubię wiec pije wode z cytryną.

Moja gin mówiła, ze Apap można stosować. I paracetamol.

Kurde, teraz tak pytacie o płeć. Ja.bardzo chcialabym siostrę dla Arturka ale równie mocno uciesze sie z braciszka. Wczoraj na usg wydawalo mi.sie, ze widzę siusiaka no ale.ja sie na tym nie znam :P
    Mam nadzieję, ze na kolejnej wizycie dzidzia pokaże co kryje między nogami :-) z synem wiedzielismy dopiero w 6 miesiacu, tak sie chowal:-)

😇😁😇😇😁
  • buba123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim marcowym mamusiom :)

Marietta lubi tę wiadomość

21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ja tak mam, tzn. od jakiegoś tygodnia czuję się, jakbym miała problemy z... prostatą :D Strumień nie jest taki jak przed ciążą i składam to na karb ucisku. A czy to nie jest spowodowane infekcją (mam za wysokie pH moczu), to się dowiem na wizycie w poniedziałek pewnie.

To daj znać co Ci lekarz powie, bo mam te same objawy..

szatanka lubi tę wiadomość

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowalam pimafucin w tej ciąży przepisał mi go gin

W Krakowie polecam centrum Laloba dla kobiet w ciąży mają super zajęcia fitness joga ćwiczenia na mięśnie dna macicy są na Kurdwanów świetna kadra wykwalifikowana tylko drogo

Fortitudo lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama wrote:
    A ja od wczoraj mam taki ból głowy ... nie mogę sobie miejsca znaleźć . Mówicie że tylko apap w ciąży można przyjmować ? Apap nigdy mi nie pomagał . Nawet przed ciąża . Dzisiaj poradnia, do której chodzę jest otwarta od 15. Zadzwonię , może podpytam położną co mam ze sobą zrobić . A wczoraj w poście pochwaliłam się że mi objawy przechodzą. A tu powrót mdłości. :(
    Oj dziewczyny ale my kochamy te nasze maluchy :):)

Ja też mam migreny. Rozmawiałam z moją ginekolog i powiedziała, że nic nie mogę brać poza apap / paracetamol - niestety na mnie to nigdy nie działało, więc teraz nawet nie próbuję. Co do paracetamolu to powiedziała jeszcze, że są prowadzone badania (ale nie jest to pewne) na temat jego wpływu na wystąpienie autyzmu u dzieci płci męskiej.

Jak mam ból migrenowy to staram się jak najszybciej położyć i wyciszyć + czasem okłady zimnym ręcznikiem, ale raczej nie pomagają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    A ja sobie uzmysłowiłam, że gdybym nie była w ciąży, to na te właśnie dni przypadałby mój okres. Może to ma jakiś związek? Przeczytałam gdzieś, żeby ćwicząc w ciąży nie wysilać się za mocno w dniach, w których przypadałaby miesiączka, więc może jest coś na rzeczy?

Słyszałam właśnie o tym ale ja miałam nieregularne cykle to znaczy tragedii nie było ale były pomiędzy 32 dni a 36 i nie jestem w stanie oszacować dokładnie kiedy Teraz wypadałoby mi okres :) ale możliwe

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    A jak u was z jedzeniem? Tzn jak się czujecie po jedzeniu bo ja mam wieczne bekanie... ostatnio byłam w maku i to był mój ostatni raz! Zdychałam do 2 w nocy! Mnie jakoś specjalnie nic nie boli, jak np się szybko przeciagne to czuje takie ciągnięcie na dole... Nie wiem czy jest wszystko ok ale nic niepokojącego się nie dzieje, na wizycie byłam 3.08. to była pierwsza na potwierdzenie ciąży, zrobiłam wszystkie badania, krew mocz i wirusowe super lipa tylko że tokso nigdy nie miałam, kolejna wizyta 5.09. A 6.09. prenatalne. Teraz wypoczywam na urlopie w górach...

Mi się odbija nawet powietrzem haha :) teraz jak jestem w ciąży oczywiście.
    I też nigdy nie miałam toksoplazmozy to bardzo mnie zdziwiło ponieważ całe życie mam koty w domu które Całuję i przytulam a są to koty które łapią myszy i biegają na zewnątrz domu.
    Miłego wypoczynku :)

• Anika133 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Dziewczyny pytanko do tych co bolal brzuch od poczatku ciąży, czy boki Was dalej czy bole ustapily?
    Zaczynam sie martwić brakiem tych bóli, od kilku dni nie ma ich juz wcale albo sa mało odczuwalne

Hej Lonia, ja na początku miałam bóle jak na okres, później lekkie bóle w 8 tygodniu jak krwawiłam przy krwiaku, od 9 tygodnia nie mam bóli brzucha, a skończyłam juz 12 tydzień i wszystko jest w porządku, tak więc się nie przejmuj :)

Anika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja babcia JUZ zniosła mi ze strychu ubranka po mojej rodzonej siostrze wiec wybrałam wszystkie które są uniwersalne chwilowo odłożyłam na bok wszystkie różowe wdzianka i sukienki a jest ich mnóstwo !:D ale i uniwersalnych troszkę znalazłam

http://static.pokazywarka.pl/1/4/g/252834068c914ac199be69648935b295_orig.jpg

martuśka737, Lilcia, KasiaMarysiaaa, Marietta, MamaPama, Skali89, olka89, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

• martuśka737 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się ciągle odbija i to nie tylko po jedzeniu. Czasami aż mi głupio.
    Ja chciałam zapisać się w Białymstoku na jakieś zajęcia, ale niestety te które sprawdziłam w ManiacGym są albo o 9 albo 12, a ja w tym czasie pracuje. Chyba zostanie mi tylko basen

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuuu No fajnie jakby była mała kobietka jednak bo mam mnóstwo świetnych ciuszków :)

Któraś dziewczyna pytała o mdłości - u mnie jest już lepiej ale dalej są !:D tyle ze już w miarę funkcjonuje choć i tak nie wymiotowałam ani razu :):) i dalej nie mam jakoś za dużo siły .. dodatkowo budzę się mega wcześnie i przez to może jestem zamulona później cały dzień

• Anika133 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Idę w środę. To jedna z opcji przedstawiona przez lekarza (Roszkowskiego). On oczywiście preferuje amnio ale skoro na usg nie widać nic złego to wolę bez ryzyka wyłożyć kasę. Jak wyjdzie źle to amnio jeszcze zdążę zrobić. Już przed usg postanowiliśmy, że robimy bo szkoda na darmo kłuć się w brzuch. W poprzedniej ciąży wady wyszły dopiero na połówkowym więc nie chcemy tak długiego stresu. Ja wierzę, że jest ok i dla mnie to ma być potwierdzenie, że maleństwo jest zdrowe.

Słusznie, nie ma sensu robić amnio skoro usg wyszło dobrze :) a testy pappa robiłaś?

Anika
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie dziewczyny zdjęcia 3d ? :)

Ja mam i nie mogę sie napatrzeć na moją Lilcię :)

https://zapodaj.net/653d50ba3aad7.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 13:33

KasiaMarysiaaa, Natka94, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Mair Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki Babelek. Przeciagala sie? :-)

Ja mam jutro prenatalne. Nie moge sie dzisiaj na niczym skupic... kto jeszcze jutro wizytuje? :-)

m3sxhqvk172de6m3.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel tętno ma dość niskie 147 i lekarz powiedział, że to śpioch leniwy, to może i tak być, że się przeciągała :)

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994

haha właśnie zobaczyłam te małe skarpetunie najki i mnie rozczuliły :D

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od najmłodszych lat miałam styczność z kotami, teraz mam 2 małe kocury w domu I ciągle słyszę "uważaj, nie wymieniaj kuwety, nakładaj rękawiczki" nawet ginekolodzy mają małą wiedzę na ten temat, na fcb na grupie jedna dziewczyna pisała, że gin jej kazał zbadać koty i oddać w razie czego! Koty są ostatnimi nosicielami tokso i żeby były zarażone musiałyby zarazić się od łożyska zarażonej matki lub zjeść jakiegoś chorego ptaka, nigdy też nie byłam pedantyczna co do mycia warzyw i owoców teraz oczywiście myje a co mogę sparzam, największe prawdopodobieństwo jest zarazić się niedopieczonym mięsem np z grilla.

Hatfe, Lilcia, Natka94, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mair wrote:

Ja mam jutro prenatalne. Nie moge sie dzisiaj na niczym skupic... kto jeszcze jutro wizytuje? :-)
    Ja mam jutro Usg, po 3 tyg od ostatniego, wiec jestem mega ciekawa jak ma sie Maluszek :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia skarpetki są tez moim ulubieńcem :D

• Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mair wrote:

Ja też mam jutro prenatalne, ale teraz w pracy mam tyle zadań, że nie myślę dzisiaj cały czas o jutrzejszych badaniach.

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ