Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ph mam ok.ale wyszlo.sporo bakteri. Dostalam jakies saszetki do picia no i mam wiecej wody/ sokow pic. Najlepiej woda z cytryna bo wit c tez pomaga. Żurawiny nie lubię wiec pije wode z cytryną.
Moja gin mówiła, ze Apap można stosować. I paracetamol.
Kurde, teraz tak pytacie o płeć. Ja.bardzo chcialabym siostrę dla Arturka ale równie mocno uciesze sie z braciszka. Wczoraj na usg wydawalo mi.sie, ze widzę siusiaka no ale.ja sie na tym nie znam
Mam nadzieję, ze na kolejnej wizycie dzidzia pokaże co kryje między nogami z synem wiedzielismy dopiero w 6 miesiacu, tak sie chowal:-)😇😁😇😇😁 -
szatanka wrote:Ja tak mam, tzn. od jakiegoś tygodnia czuję się, jakbym miała problemy z... prostatą Strumień nie jest taki jak przed ciążą i składam to na karb ucisku. A czy to nie jest spowodowane infekcją (mam za wysokie pH moczu), to się dowiem na wizycie w poniedziałek pewnie.
To daj znać co Ci lekarz powie, bo mam te same objawy..
szatanka lubi tę wiadomość
-
Ja stosowalam pimafucin w tej ciąży przepisał mi go gin
W Krakowie polecam centrum Laloba dla kobiet w ciąży mają super zajęcia fitness joga ćwiczenia na mięśnie dna macicy są na Kurdwanów świetna kadra wykwalifikowana tylko drogoFortitudo lubi tę wiadomość
-
MamaPama wrote:A ja od wczoraj mam taki ból głowy ... nie mogę sobie miejsca znaleźć . Mówicie że tylko apap w ciąży można przyjmować ? Apap nigdy mi nie pomagał . Nawet przed ciąża . Dzisiaj poradnia, do której chodzę jest otwarta od 15. Zadzwonię , może podpytam położną co mam ze sobą zrobić . A wczoraj w poście pochwaliłam się że mi objawy przechodzą. A tu powrót mdłości.
Oj dziewczyny ale my kochamy te nasze maluchy
Ja też mam migreny. Rozmawiałam z moją ginekolog i powiedziała, że nic nie mogę brać poza apap / paracetamol - niestety na mnie to nigdy nie działało, więc teraz nawet nie próbuję. Co do paracetamolu to powiedziała jeszcze, że są prowadzone badania (ale nie jest to pewne) na temat jego wpływu na wystąpienie autyzmu u dzieci płci męskiej.
Jak mam ból migrenowy to staram się jak najszybciej położyć i wyciszyć + czasem okłady zimnym ręcznikiem, ale raczej nie pomagają.
-
nick nieaktualnyszatanka wrote:A ja sobie uzmysłowiłam, że gdybym nie była w ciąży, to na te właśnie dni przypadałby mój okres. Może to ma jakiś związek? Przeczytałam gdzieś, żeby ćwicząc w ciąży nie wysilać się za mocno w dniach, w których przypadałaby miesiączka, więc może jest coś na rzeczy?
Słyszałam właśnie o tym ale ja miałam nieregularne cykle to znaczy tragedii nie było ale były pomiędzy 32 dni a 36 i nie jestem w stanie oszacować dokładnie kiedy Teraz wypadałoby mi okres ale możliwe -
nick nieaktualnyBlack&White wrote:A jak u was z jedzeniem? Tzn jak się czujecie po jedzeniu bo ja mam wieczne bekanie... ostatnio byłam w maku i to był mój ostatni raz! Zdychałam do 2 w nocy! Mnie jakoś specjalnie nic nie boli, jak np się szybko przeciagne to czuje takie ciągnięcie na dole... Nie wiem czy jest wszystko ok ale nic niepokojącego się nie dzieje, na wizycie byłam 3.08. to była pierwsza na potwierdzenie ciąży, zrobiłam wszystkie badania, krew mocz i wirusowe super lipa tylko że tokso nigdy nie miałam, kolejna wizyta 5.09. A 6.09. prenatalne. Teraz wypoczywam na urlopie w górach...
Mi się odbija nawet powietrzem haha teraz jak jestem w ciąży oczywiście.
I też nigdy nie miałam toksoplazmozy to bardzo mnie zdziwiło ponieważ całe życie mam koty w domu które Całuję i przytulam a są to koty które łapią myszy i biegają na zewnątrz domu.
Miłego wypoczynku -
Lonia1990 wrote:Dziewczyny pytanko do tych co bolal brzuch od poczatku ciąży, czy boki Was dalej czy bole ustapily?
Zaczynam sie martwić brakiem tych bóli, od kilku dni nie ma ich juz wcale albo sa mało odczuwalne
Hej Lonia, ja na początku miałam bóle jak na okres, później lekkie bóle w 8 tygodniu jak krwawiłam przy krwiaku, od 9 tygodnia nie mam bóli brzucha, a skończyłam juz 12 tydzień i wszystko jest w porządku, tak więc się nie przejmujAnika -
nick nieaktualnyA moja babcia JUZ zniosła mi ze strychu ubranka po mojej rodzonej siostrze wiec wybrałam wszystkie które są uniwersalne chwilowo odłożyłam na bok wszystkie różowe wdzianka i sukienki a jest ich mnóstwo ! ale i uniwersalnych troszkę znalazłam
http://static.pokazywarka.pl/1/4/g/252834068c914ac199be69648935b295_orig.jpgmartuśka737, Lilcia, KasiaMarysiaaa, Marietta, MamaPama, Skali89, olka89, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
Mi też się ciągle odbija i to nie tylko po jedzeniu. Czasami aż mi głupio.
Ja chciałam zapisać się w Białymstoku na jakieś zajęcia, ale niestety te które sprawdziłam w ManiacGym są albo o 9 albo 12, a ja w tym czasie pracuje. Chyba zostanie mi tylko basen13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
nick nieaktualnyJejuuuu No fajnie jakby była mała kobietka jednak bo mam mnóstwo świetnych ciuszków
Któraś dziewczyna pytała o mdłości - u mnie jest już lepiej ale dalej są ! tyle ze już w miarę funkcjonuje choć i tak nie wymiotowałam ani razu i dalej nie mam jakoś za dużo siły .. dodatkowo budzę się mega wcześnie i przez to może jestem zamulona później cały dzień -
Kazio14 wrote:Idę w środę. To jedna z opcji przedstawiona przez lekarza (Roszkowskiego). On oczywiście preferuje amnio ale skoro na usg nie widać nic złego to wolę bez ryzyka wyłożyć kasę. Jak wyjdzie źle to amnio jeszcze zdążę zrobić. Już przed usg postanowiliśmy, że robimy bo szkoda na darmo kłuć się w brzuch. W poprzedniej ciąży wady wyszły dopiero na połówkowym więc nie chcemy tak długiego stresu. Ja wierzę, że jest ok i dla mnie to ma być potwierdzenie, że maleństwo jest zdrowe.
Słusznie, nie ma sensu robić amnio skoro usg wyszło dobrze a testy pappa robiłaś?Anika -
Ja od najmłodszych lat miałam styczność z kotami, teraz mam 2 małe kocury w domu I ciągle słyszę "uważaj, nie wymieniaj kuwety, nakładaj rękawiczki" nawet ginekolodzy mają małą wiedzę na ten temat, na fcb na grupie jedna dziewczyna pisała, że gin jej kazał zbadać koty i oddać w razie czego! Koty są ostatnimi nosicielami tokso i żeby były zarażone musiałyby zarazić się od łożyska zarażonej matki lub zjeść jakiegoś chorego ptaka, nigdy też nie byłam pedantyczna co do mycia warzyw i owoców teraz oczywiście myje a co mogę sparzam, największe prawdopodobieństwo jest zarazić się niedopieczonym mięsem np z grilla.
Hatfe, Lilcia, Natka94, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mair wrote:Jaki Babelek. Przeciagala sie?
Ja mam jutro prenatalne. Nie moge sie dzisiaj na niczym skupic... kto jeszcze jutro wizytuje?
Ja też mam jutro prenatalne, ale teraz w pracy mam tyle zadań, że nie myślę dzisiaj cały czas o jutrzejszych badaniach.