X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj mam taki ból głowy ... nie mogę sobie miejsca znaleźć . Mówicie że tylko apap w ciąży można przyjmować ? Apap nigdy mi nie pomagał . Nawet przed ciąża . Dzisiaj poradnia, do której chodzę jest otwarta od 15. Zadzwonię , może podpytam położną co mam ze sobą zrobić . A wczoraj w poście pochwaliłam się że mi objawy przechodzą. A tu powrót mdłości. :(
    Oj dziewczyny ale my kochamy te nasze maluchy :):)

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wyglada Wam to na chłopca czy dziewczynkę ?:D to są nogi do góry nogami może widzicie

http://static.pokazywarka.pl/k/f/t/a4e7d147196bd9a9e97483096750ac9b_orig.jpg

http://static.pokazywarka.pl/3/r/k/033fa4f8dc0fb2a4a75108e5e36b772c_orig.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/r/l/5a873934a7a0272048b8b84cec1952ab_orig.jpg

MamaPama, Marietta lubią tę wiadomość

• MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Czy któraś z Was ma może torbiel pajęczynówki w głowie?
    Mam wizytę u neurologa za tydzień, ciekawe czy pozwoli rodzić naturalnie.
    Do tej pory musiałam ograniczać się na wf z fikołkami, wysiłkiem itp
    Odkąd jestem w ciąży i nie biorę moich przeciwbólowych leków strasznie dokuczają mi migreny i źle widzę na prawe oko. Bóle trwają kilka dni :(

Nie wiem co robić, apapem mogę się jedynie podrapać po czubku głowy :(

Współczuję Ci. U mnie to tak pierwszy raz tak mocno złapało . Ciekawe czy cokolwiek może nam ulżyć ... ;(

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

Euthyrox 50

08.02 spodziewana 🐒
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 na tym ostatnim zdjęciu wygląda na chłopca :)

f2w3flw16652lysf.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/83e4667f2c96e.jpg.html

tak wygląda mój chłopczyk. choć jeszcze nie pewne, co sądzicie?

60wzjk3.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wydaje mi się że chłopiec :) Pytałam swojego Dr co mogę wziąć na migrenę i niestety tylko paracetamol który nic a nic nie działa :( Robię zimne okłady wodą z octem.

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać o swoich badaniach prenatalnych, dziewczyny z Poznania pytały, gdzie warto zrobić.

Byłam prywatnie w Medarcie u dra Szymańskiego, specjalisty od genetycznych/połówkowych. Jestem bardzo zadowolona z wizyty, samo badanie trwało ponad 20 minut, lekarz bardzo dokładnie wszystko mierzył i przez cały czas opowiadał, co widzi na ekranie i co aktualnie robi. Po wizycie dostałam płytę z nagraniem części badania, zdjęcia oraz szczegółowy opis/wyniki. Sprzęt był bardzo wysokiej klasy, tydzień później byłam u swojego lekarza prowadzącego i różnica kolosalna ;)Niestety jest to prywatna klinika i nie przyjmują na NFZ, cena samego USG prenatalnego wynosi 300 zł. Moim zdaniem warto, ale to już prywatna decyzja każdej z nas :)

f2w3flw16652lysf.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczynki wyglada Wam to na chłopca czy dziewczynkę ?:D to są nogi do góry nogami może widzicie

Ja obstawiam chłopca . Ciekawe czy się sprawdzi :)

Indiana_dzika wrote:
    Też wydaje mi się że chłopiec :) Pytałam swojego Dr co mogę wziąć na migrenę i niestety tylko paracetamol który nic a nic nie działa :( Robię zimne okłady wodą z octem.

Dzięki , za odpowiedź. Wczoraj próbowałam z okładami. Chyba zrobię sobie porządny spacer żeby przewietrzyć szare komoreczki :D

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

Euthyrox 50

08.02 spodziewana 🐒
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Ja na początku ciąży miałam bóle takie jak na okres Co oczywiście zmyliło mnie i myślałam że po prostu ten cykli jest bezowocny. Te bòle utrzymywały się jakiś czas natomiast potem znikły i to mnie bardzo cieszyło a teraz jakieś 2 dni temu 3 właśnie was pytałam o te bóle ponieważ wróciły znowu i mam przy nich wrażenie że zaraz dostanę jakiegoś plamienia ponieważ tak już mój organizm jest przyzwyczajony że ból równa się okres ale na szczęście nic takiego się nie dzieje Mam nadzieję że to tylko i wyłącznie sprawa rozciągania się macicy chociaż raz te bóle są intensywniejsze a za chwilę o wiele mniejsze więc myślę że u ciebie też tak jest

A ja sobie uzmysłowiłam, że gdybym nie była w ciąży, to na te właśnie dni przypadałby mój okres. Może to ma jakiś związek? Przeczytałam gdzieś, żeby ćwicząc w ciąży nie wysilać się za mocno w dniach, w których przypadałaby miesiączka, więc może jest coś na rzeczy?

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę wszyscy obstawiają chłopca i nawet ja sama z tych zdjęć myśle ze chłopiec a marzyła mi się dziewczynka - mała Mia .. ale oby zdrowe !:):)

KasiaMarysiaaa, Indiana_dzika lubią tę wiadomość

• szatanka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    Mnie ostatnio przez prawie tydzień kuło coś tak jakby w okolicach jajników, raz po jednej raz po drugiej stronie, w końcu przestało, potem mnie gniotło tak gdzieś po środku, a teraz to mnie tylko zaboli jak np. za mocno mi się kaszlnie albo jak za szybko się poderwę z kanapy. Za to kręgosłup daje mi popalić... Ten odcinek lędźwiowy najbardziej... Nie wiem co to będzie jak przyjdzie nosić duży brzuch, wtedy to już chyba w ogóle nie będę się mogła ruszyć.. Muszę zapytać gina czy może jakieś masaże wchodzą w grę, bo maści przeciwbólowe zapewne odpadają...

Takie bóle chyba są normalne, bo oznaczają rozciąganie się więzadeł, więc tym bym się nie przejmowała :) A na ból pleców polecam jogę - już niedługo zacznie się nam II trymestr i będzie można zacząć, a ponoć nic tak dobrze jak joga nie pomaga zapobiegać bólom pleców i nie przygotowuje do porodu. Ja zamierzam chodzić :)

klz9bd3m9oljt4xc.png

• szatanka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Kurczę wszyscy obstawiają chłopca i nawet ja sama z tych zdjęć myśle ze chłopiec a marzyła mi się dziewczynka - mała Mia .. ale oby zdrowe !:):)
    Ja bym na podstawie tego zdjęcia nie umiała stwierdzić, a to że coś tam odstaje do góry na środku brzuszka, to wcale nie musi oznaczać, że chłopiec :) A lekarz się nie wypowiadał?

Widziałaś może wpis mamyginekoglog na ten temat? Może to Ci coś pomoże? :)

https://mamaginekolog.pl/chlopiec-czy-dziewczynka/

klz9bd3m9oljt4xc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie i lekarz się nic nie wypowiedział w tym temacie :D

• olka89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem pobolewa czasem tak że trzeba się skulic ale wierzę specjalistom mówią że dzidzia zdrowa. Piersi są trochę mniej uciążliwe wreszcie wczorajszy dzień odbył się bez popołudniowej drzemki. Ale za to nie wiem czy nie mam jakiejś infekcji bo rano sikam ale powoli któraś tak tam? Nic mnie nie boli nie chodzę często ale nie mogę se porządnie siknac jak to było do tej pory.mozy mi 7cm dzidziak naciskać zaczyna... sama nie wiem.

f2w3qqmz53tqp6av.png
    f2w3j48afnvhphsa.png
    2014- ciąża pozamaciczna Hiperprolaktynemia-> Dostinex
    02.03.2018 Igusia na świecie (3cs)
    08.2020 misja rodzeństwo ( 2021zaś.
    02.01.22- II --> rośnij <3

• Black&White Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u was z jedzeniem? Tzn jak się czujecie po jedzeniu bo ja mam wieczne bekanie... ostatnio byłam w maku i to był mój ostatni raz! Zdychałam do 2 w nocy! Mnie jakoś specjalnie nic nie boli, jak np się szybko przeciagne to czuje takie ciągnięcie na dole... Nie wiem czy jest wszystko ok ale nic niepokojącego się nie dzieje, na wizycie byłam 3.08. to była pierwsza na potwierdzenie ciąży, zrobiłam wszystkie badania, krew mocz i wirusowe super lipa tylko że tokso nigdy nie miałam, kolejna wizyta 5.09. A 6.09. prenatalne. Teraz wypoczywam na urlopie w górach...

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka89 wrote:
    Mnie czasem pobolewa czasem tak że trzeba się skulic ale wierzę specjalistom mówią że dzidzia zdrowa. Piersi są trochę mniej uciążliwe wreszcie wczorajszy dzień odbył się bez popołudniowej drzemki. Ale za to nie wiem czy nie mam jakiejś infekcji bo rano sikam ale powoli któraś tak tam? Nic mnie nie boli nie chodzę często ale nie mogę se porządnie siknac jak to było do tej pory.mozy mi 7cm dzidziak naciskać zaczyna... sama nie wiem.

Ja tak mam, tzn. od jakiegoś tygodnia czuję się, jakbym miała problemy z... prostatą :D Strumień nie jest taki jak przed ciążą i składam to na karb ucisku. A czy to nie jest spowodowane infekcją (mam za wysokie pH moczu), to się dowiem na wizycie w poniedziałek pewnie.

klz9bd3m9oljt4xc.png

• appee Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika133 wrote:

I też walczę z krwiakiem, bardzo rozległym, w 8 tygodniu trafiłam do szpitala z krwawieniem, nie wiedząc, że mam krwiaka... Krwiak powodował odklejenie jaja płodowego, sytuacja była bardzo poważna :(
    Teraz minęły 4 tygodnie i jest dużo lepiej, cały czas biorę leki na podtrzymanie i leżę w domu na zwolnieniu.
    Tak więc badź dobrej mysli, będzie dobrze :) musisz tylko leżeć i stosować się do zaleceń lekarza. Bierzesz jakieś leki?

Biorę luteinę i mam leżeć, ale przy małym dziecku to raczej średnio możliwe. Zero basenu, aktywności, seksu. Łapię dobre myśli, gadam do brzucha.
    W poprzedniej ciąży też miałam krwiaka, ale o wieeeeeeleeee mniejszego.
    Damy radę:) Mamy silne dzieci!

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Ja tak mam, tzn. od jakiegoś tygodnia czuję się, jakbym miała problemy z... prostatą :D Strumień nie jest taki jak przed ciążą i składam to na karb ucisku. A czy to nie jest spowodowane infekcją (mam za wysokie pH moczu), to się dowiem na wizycie w poniedziałek pewnie.

I ja tak mam! Zauważyłam ok 2 tyg temu. Wyniki badania moczu w porządku, żadnych odchyleń, pH 5.5, więc uznaje że to normalne ;)

p19ucsqvqkhw2128.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio tak chodzę do toalety bo czuje ze niby mi sie chce siku a tu poleci malo co, nic nie piecze i nie boli wiec nie sadze zeby to bylo jakies zapalenie, ale pewnie przez to ze wszystko sie rozciaga to jest jakis ucisk na pecherz i przez to nasze sikanie tak wyglada jak wyglada :p

A z ta joga wlasnie tak myslalam, tylko w mojej miejscowosci niestety nie ma nic takiego, moglabym dojezdzac do krakowa, ale chcialabym jakies fajne miejsce z polecenia gdzie maja moze jakies specjalne kursy dla mam, w dodatku amatorek w tym temacie :p

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka89 wrote:

Ja również nie miałam żadnych objawów , a na wczorajszej wizycie pani doktor stwierdziła infekcję i przepisała globulki dopochwowe Pimafucin.

Stosowała może któraś z Was??

iv099jcgq3nupjmj.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ