Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa siedzę jak na szpilkach .. w piątek miałam genetyczne serduszko 156ud/min maluszek ma 5.5 cm nt 1.1mm i reszta jest ok tylko słabo widoczna kość nosowa... wpisał, że hypoplastyczna i od razu kazał zrobić pappa. Niby powiedział, że to jeszcze nic nie oznacza i dzisiaj lub jutro zadzwoni do mnie jeśli wyjdą zle wyniki .. eh nie potrafię cieszyć się ciążą.. miałam nadzieję, że już wyczerpałam limit nieszczęść, a tu znowu pod górkę.. oby było wszystko dobrze..
-
nick nieaktualnyjuja00 wrote:Ja siedzę jak na szpilkach .. w piątek miałam genetyczne serduszko 156ud/min maluszek ma 5.5 cm nt 1.1mm i reszta jest ok tylko słabo widoczna kość nosowa... wpisał, że hypoplastyczna i od razu kazał zrobić pappa. Niby powiedział, że to jeszcze nic nie oznacza i dzisiaj lub jutro zadzwoni do mnie jeśli wyjdą zle wyniki .. eh nie potrafię cieszyć się ciążą.. miałam nadzieję, że już wyczerpałam limit nieszczęść, a tu znowu pod górkę.. oby było wszystko dobrze..
Trzymam kciuki najgorsze jest to oczekiwanie. Ja mam wizytę za ok. 2h i też zaczynam się schizować, gdzie normalnie nie mam czarnych myśli związanych z maleństwem. -
Dziewczyny czy Wy też macie problem z dodawaniem wpisów z telefonu? Bo u mnie to już któryś raz z kolei. Wyświetla się tylko 1 "linijka" i nic więcej. Nie wiem w czym tkwi problem.
Czy istnieje możliwość "wielocytowanie" tak jak to robi Marietta?
Znowu straty na naszym wątku Dziewczyny jest mi ogromnie przykro, ściskam Wwas wirtualnie i życzę aby szczęście szybko się do Was uśmiechęło.
Natka94 gratulacje z okazji ślubu!
PatSim ślicznie wyglądacie!
Ja też mam dziś wieczorem wizytę (pierwszą na NFZ) do tej pory byłam spokojna, teraz zaczynam odczuwać lekkie zdenerwowanie. To chyba jednak normalne i całkiem tego nie uniknę.
Co do badań USG mój lekarz mówił że jeszcze w 2 trymestrze wykonuje USG dopochwowe z tego względu że jest znacznie bardziej dokładne.
Jagnasam nie denerwuj się. Moja mama mówi że sny zawsze trzeba odwrotnie interpretować Wwszystko będzie dobrze.
Jagnasam lubi tę wiadomość
-
Fortitudo wrote:A co myślicie o częstym wykonywaniu USG? Ja w środę będę miała robione 3 raz w ciągu jednego tygodnia.. Tydzień temu miałam normalna wizytę, w sobotę byłam w szpitalu, bo miałam plamienia i w środę znów mam być na kontroli..
Wiem ze ktoś tu się wypowiadal na temat ogólnego wykonywania usg..Naczytałam się oczywiście już na ten temat i większość twierdzi ze fale dźwiękowe nie są groźne dla płodu, ale są też zdania że najnowsze badania dowodzą o szkodliwości dla dzidzi..
Jak wy do tego podchodzicie? I jak często macie USG? -
Alayna, bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że w przyszłym roku twój syn będzie miał rodzeństwo.
Dziewczyny, czy któraś z Was przyjmuje zastrzyki przeciwzakrzepowe? Nie wiem, czy dobrze mi się kojarzy, że Ty Indiana_dzika przyjmujesz? U mnie w aptece jest problem z Clexane i zaproponowali mi Neoparin. Niby to samo, tylko zaczęłam się zastanawiać czy na pewno... Nie ukrywam, że cenowo to też różnica masakryczna 38 zł a 3,2 za 10 zastrzyków :o. Zapytam mojej lekarki na wizycie, ale może któraś z Was przyjmuje Neoparin?
11.2016 [8 tc] - puste jajo plodowe, 06.2017 [5 tc] - cb
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą...
One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat" -
Agar88 wrote:Ja się zastanawiam nad USG. I sama nie wiem. Mam pewnie około 2 tyg jeszcze by się zastanowić
Dzwoń i się umawiaj -
juja00, i jak miałaś telefon od lekarza?
Ja przed chwila mało zawału nie dostałam! Miałam powiedziane, w genetycznym, po uwzględnieniu wyników krwi jeśli wszystko ok to dzwoni recepcja, jeżeli coś nie tak, to lekarz. Przed chwilą zadzwonił lekarz, serce mi stanęło! Okazało się co prawda, ze testy są ok, mieszczę się w tzw. "normie" ale ryzyko wzrosło bo mam wysokie wolne beta HCG. No i mam zagwozdkę... Rozwiązaniem jest jest sprawdzenie wolnego DNA płodu. Badanie drogie, wskazań w sumie nie ma bo badania są w normie, ale martwi mnie teraz to wolne HCG, pfffffffffffff.... -
nick nieaktualnyblo wrote:juja00, i jak miałaś telefon od lekarza?
Ja przed chwila mało zawału nie dostałam! Miałam powiedziane, w genetycznym, po uwzględnieniu wyników krwi jeśli wszystko ok to dzwoni recepcja, jeżeli coś nie tak, to lekarz. Przed chwilą zadzwonił lekarz, serce mi stanęło! Okazało się co prawda, ze testy są ok, mieszczę się w tzw. "normie" ale ryzyko wzrosło bo mam wysokie wolne beta HCG. No i mam zagwozdkę... Rozwiązaniem jest jest sprawdzenie wolnego DNA płodu. Badanie drogie, wskazań w sumie nie ma bo badania są w normie, ale martwi mnie teraz to wolne HCG, pfffffffffffff....
Nie dzwonił, myślę, że już dzisiaj nie zadzwoni. Jeszcze jutro czeka mnie ciężki dzień.
A coś lekarz Ci sugerował? Kurde i to jest najgorszy dylemat , niby norma , ale zawsze jest jakieś 'Ale.. -
No powiedział właśnie, ze ryzyko się zwiększyła ale dalej norma, więc nie jest to absolutnie wskazanie do amniopunkcji. Ale, żemogę ewentualnie zrobić test wolnego płodowego DNA. Szperam właśnie w necie, widzę, ze często dziewczyny mają wyższe wolne HCG jak biorą duphaston a ja właśnie biorę ten lek... hmm..
-
Konami wrote:Alayna, bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że w przyszłym roku twój syn będzie miał rodzeństwo.
Dziewczyny, czy któraś z Was przyjmuje zastrzyki przeciwzakrzepowe? Nie wiem, czy dobrze mi się kojarzy, że Ty Indiana_dzika przyjmujesz? U mnie w aptece jest problem z Clexane i zaproponowali mi Neoparin. Niby to samo, tylko zaczęłam się zastanawiać czy na pewno... Nie ukrywam, że cenowo to też różnica masakryczna 38 zł a 3,2 za 10 zastrzyków :o. Zapytam mojej lekarki na wizycie, ale może któraś z Was przyjmuje Neoparin?
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
U mnie Clexane tylko na zamówienie zawsze sobie zostawiam jakiś zapas zanim w aptece zamówią.
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Patu wrote:Jak mialam krwiaka i bylam w szpitalu mialam 4 lub 5 USG w przeciagu 2 tyg. Kazdy lekarz mowil ze nie szkodzi to dziecku, Igusia to okaz zdrowia i gleboko wierze ze faktycznie jest bezpieczne
Dzięki Patu za odpowiedź! Pocieszyłaś mnie trochę
-
juja znowu się wtrącę w wasz watek.
Ja miałam taką"przygodę" z hypogeniczną kością nosową. Dokładnie było tak na zwykłym usg w lux med kość nosowa wyszła ładnie, więc na luzie poszłam na dokładne prenatalne a tam lekarz mi mówi o tej kości że jej nie widzi itp. i straszył jak to on pwoiedział "zdrowym downem". Lekarka prowadząca sięmnie spytała czy ktoś w rodzinie na ma małej kości nosowej - naciśnij na czubek nosa to wyczujesz, u mnie wszyscy mieli normalne ale mówiła też że to usg i wszystko zależy co dany lekarz widzi itp. Aminopunkcji nie chciałam bo mam O rh -. Potem pod koniec ciąży na usg wyszła mi przykrótką kość udowa co ma powiązanie z downem również więc stres był. Dziecko urodziło się zdrowiutkie.
2 koleżanki miały taką sytuację u innych lekarzy.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Patu wrote:Gratulacje blizniakow! Az zazdroszcze
Juz wiesz jakie? Jedno czy dwu jajowe?
Ja robie zastrzyki z neoparinu. Mi też gin mówił ze to to samo.Marietta lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
No ja juz po wizycie. Krwiak nadal jest, lekarka zalecila calkowita wstrzemięźliwość. Dzidzia się rozwija prawidłowo. Zrobiła mi usg a bylam pewna ze nie będę mieć. Karty ciąży jednak nie mam. Dopiero po badaniach; -)
https://www.maluchy.pl/li-73084.png