Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agar88 wrote:Natka miałaś swój ślub?
Tak, w lutym cywilny, a w sobotę kościelny
Ale bez wesela, obiadek był dla najbliższych. Także się nie męczyłam całej nocy.
Mama noc przed ślubem przerabiała mój gorset, bo już mam brzuszek, i trochę przybrakło sukni na plecachWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 10:10
Kasia.ke1 lubi tę wiadomość
-
Zwariowany weekend, wiec dopiero teraz sie odzywam.
U doktorka wszystko dobrze, na usg zarodeczek o 2?tyg mniejszy, późniejsza owulacja była, wiec zamiast marcowka zostanę kwietniowa, bo termin na 10.04 sie przesunął aż.
Mair ft4 mam prawidłowe jak zawsze, wiec choć tyle. Jutro endo, pewnie zwiększy dawkę i tyle, tajniak w poprzedniej ciazy wizyty co miesiac pewnie bedą dla kontroli.Hashimotka,
Oluś27.12.2016❤️
Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016 -
Witam wszystkie Mamusie.
Nie udzielam się tu zbyt często, ale czytam na bieżąco wszystkie Wasze posty.
Bardzo współczuje wszystkich strat i życzę Wam kochane dużo siły. Mam nadzieję,że już niedługo ponownie zabiją w Was te maleńkie serduszka .
Ja badanie prenatalne będę miała w środę i zaczynam się już troszeczkę denerwować, ale wierzę , że wszystko będzie dobrze.
Na ostatniej wizycie (10t5d) moja kruszynka miała całe 4 cm . Ciekawa jestem ile już urosła.
U mnie nadal brak objawów. Zero mdłości itp.
Jedynie od jakiegoś czasu boli mnie w okolicy kości ogonowej i mam niestety wrażenie, że z każdym dniem boli coraz mocniej ;( taki dziwny promieniujący ból. Czasami tak zaboli, że aż uginają mi się nogi
Czy któraś z Was miała bądź ma podobną dolegliwość?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty ;* -
nick nieaktualny
-
Dariaa^ wrote:Witam wszystkie Mamusie.
Nie udzielam się tu zbyt często, ale czytam na bieżąco wszystkie Wasze posty.
Bardzo współczuje wszystkich strat i życzę Wam kochane dużo siły. Mam nadzieję,że już niedługo ponownie zabiją w Was te maleńkie serduszka .
Ja badanie prenatalne będę miała w środę i zaczynam się już troszeczkę denerwować, ale wierzę , że wszystko będzie dobrze.
Na ostatniej wizycie (10t5d) moja kruszynka miała całe 4 cm . Ciekawa jestem ile już urosła.
U mnie nadal brak objawów. Zero mdłości itp.
Jedynie od jakiegoś czasu boli mnie w okolicy kości ogonowej i mam niestety wrażenie, że z każdym dniem boli coraz mocniej ;( taki dziwny promieniujący ból. Czasami tak zaboli, że aż uginają mi się nogi
Czy któraś z Was miała bądź ma podobną dolegliwość?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty ;*
Jakis czas temu poruszylysmy ten watek, bo ja tez mialam bole w kosci ogonowej. U mnie trwaly okolo miesiaca takie intensywne, ze nie moglam lezec na wznak, scisnac posladkow czy podniesc nogi lezac, pare dni temu jak schodzilam po schodach cos mnie zabolalo i jednoczesnie sie chyba ustawilo, bo bol z dnia na dzien malal. U mnie bol sie pojawil po tym jak usiadlam w specyficzny sposob. Moze cos tam sie przestawilo? Nie wiem.
Marietta opowiadala, ze tez miala z tym problemy. -
Witajcie
Ja w sobotę bawiłam się na weselu. Wszystko dobrze, wytrzymałam do końca. Oczywiście nie szalalam za dużo ale kilka tańcy zaliczyłam; -) wczoraj odsypialam a wieczorem znowu do rodzinki na imprezę.
Dzisiaj mam wizytę przed 18.00 ale usg nie będzie bo to pierwsza na nfz zobaczymy co powie mi ta pani dr. przy okazji zostanę szczęśliwą posiadaczką karty ciążyPatSim lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
U mnie brzuszek sie podnosi, nie moge go wciagnac
Nie wiem jak Wy, dziewczyny, ale ja zaczynam 13 tydzien W piatek wizyta z
badaniami prenatalnymi. Ciesze sie, bo moj facet idzie ze mna
Nie stresujcie sie dziewczyny, wszystko bedzie dobrze.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
Kasia.ke1 wrote:Ja tak ja Kazio14 też mam dzisiaj prenatalne, dopiero na 17.40 ale proszę trzymajcie kciuki Jedno pytanko (naprawdę nie pamiętam ), to USG robi się już przez brzuszek?
-
A co myślicie o częstym wykonywaniu USG? Ja w środę będę miała robione 3 raz w ciągu jednego tygodnia.. Tydzień temu miałam normalna wizytę, w sobotę byłam w szpitalu, bo miałam plamienia i w środę znów mam być na kontroli..
Wiem ze ktoś tu się wypowiadal na temat ogólnego wykonywania usg..Naczytałam się oczywiście już na ten temat i większość twierdzi ze fale dźwiękowe nie są groźne dla płodu, ale są też zdania że najnowsze badania dowodzą o szkodliwości dla dzidzi..
Jak wy do tego podchodzicie? I jak często macie USG?
-
Cześć dziewczyny, ja też z terminem na marzec ale pewnie u mnie ciąża zakończy się wcześniej, bo spodziewam się dwojaczków
Alayna chciałam Ci tylko napisać,żebyś się nie spieszyła. Masz juz dość wysoką ciąże i pewnie szanse na pomyłkę są nikłe, ale moja szwagierka też miała podejrzenie pustego jaja, był duży pęcherzyk a w środku nic, przez tydzień ryczała, później była na usg i skierowanie do szpitala na zabieg. Dostała plamień, dopiero w szpitalu na usg przed kwalifikacją do zabiegu zobaczyli zarodek, teraz jej Synek ma 1,5 roku. Skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem, idź gdzieś prywatnie za pare dni, a wtedy zdecydujesz czy czekasz czy zabieg.... Bardzo mi przykro.
PatSim, syla2312, Dariaa^, Marietta, Patu lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
wydaje mi się, bo lekarzem nie jestem, że usg samo w sobie nie jest szkodliwe, natomiast do 12tc nie powinno się słuchać serduszka. Niektórzy lekarze w ogóle nie puszczają dźwięku na wczesnym etapie ciąży.
Marietta lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Asia87 wrote:wydaje mi się, bo lekarzem nie jestem, że usg samo w sobie nie jest szkodliwe, natomiast do 12tc nie powinno się słuchać serduszka. Niektórzy lekarze w ogóle nie puszczają dźwięku na wczesnym etapie ciąży.
No i właśnie moja Gin nie chciała mi puszczać serduszka, bo mówiła ze promieniowania dopplerowskie są za silne,a baba w szpitalu mi puściła w sobotę serduszko żebym się nie denerwowała o maleństwo.. No to dopiero wtedy zaczęłam się denerwować.
-
A mój lekarz słuchał i mierzył. W poprzedniej ciąży mieliśmy zbyt niskie tętno płodu i aby wykluczyć podobną sytuację zmierzył już w 8 tyg. Całe 2 sekundy żeby oznaczyć FHR. I ma doktorat z ciąży wczesnej, powiedział, że więcej możemy zyskać niż stracić nie mierząc.
No i ja miałam USG już 3 razy, ze względu na obciążony wywiad i długie leczenie lekarz powiedział, że bezwzględnie musimy monitorować rozwój
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
Przecież jeśli ktoś nigdy nie miał problemów i nie chce robić często USG to nikt go nie zmusi06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Natka94 gratuluje slubu . Jesli chodzi o usg genetyczne ja mialam przez brzuch i bardzo ladnie bylo widac jak dzidzia ssie paluszki . Brzuszek u mnie juz calkiem spory. Przed ciaza mialam troche kg na plusie wiec bardziej go widac ale zaokraglil sie i widac ze to nie ciaza spozywcza hehe. W kazdym razie dzis wskoczylam w spodnie ciazowe bo w zwyklych ciezko mi siedziec gdy sa zapiete a tak przynajmniej nic nie cisnie. Wszelkie objawy w sumie ustapily. Piersi juz tak nie bola, sa ciezkie i pelne. Sennosc powoli odpuszcza. No ale nie ma co sie dziwic w srode zaczynam 2 trymestr. Milego dnia wam zycze
syla2312 lubi tę wiadomość