X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana_dzika wrote:
    Mi w 7 tyg wszystko ustąpiło został tylko nocny częstomocz w dzień tak nie dokucza jak wstawanie w nocy na siku. Za dwa dni wizyta nie moge się doczkać. Brzuch u mnie już ładnie się zaokragla rano jest widoczny tak jak bym się najadła a jak naprawde coś zjem wygląda jak 5 miesiąc kiedy byłam w ciąży z synem :) a przytyłam tylko 1 kg od początku ciąży.W tym tygodniu męczą mnie bóle głowy prawie codzień raz nawet była migrena przez brak możliwości wzięcia swoich skutecznych leków cierpiałam od rana do 3 w nocy aż zasnełam z okładem na głowie. Lekarz mówił że przy Clexanie nie będzie bólu głowy tymbardziej migreny a w tym tygodniu cierpie może dawka już za mała :(

Współczuję migren. Niestety mam to samo. Wczoraj cały dzień leżałam / spałam. Nie wiem jak radzić sobie z migrenami :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alayna mam ogromne nadzieje ze będzie u Ciebie dobrze ale zobaczymy :;(:( sama raz przeszłam puste jajo a teraz bardzo panikuje czy wszystko będzie dobrze bo lekko mniejsze objawy niż były we wtorek usg .. dam znać co i jak ale im bliżej wizyty tym bardziej się stresuje a to jescze 2 dni ..

• martuśka737 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 bardzo mi przykro. Ciężko slyszec że takie rzeczy jeszcze się zdarzają. Przecież nasze ciążę nie są już takie małe

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Alayna Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro dam znać co i jak po USG puste jajo na pewno nie jest bo na poprzednim USG był już maleńki zarodek
    Justa 1994 trzymam kciuki za udaną wizyte

Dawidek 6/7 TC (*)08.2017
    Wojtuś 9 TC 10.2019

Synuś 28.01.2010 nasz Skarbek
    4 lata starań walczymy dalej....
    1 IVF Punkcja 04.01.2019 jeden zarodek zero śnieżynek
    Transfer 07.01.2018 niestety klapa;(
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alayna trzymam kciuki za ciebie i twoje maleństwo! Powodzenia! Daj znać jutro jak poszło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2017, 21:07

Mair lubi tę wiadomość

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alayna wrote:
    Ja jutro dam znać co i jak po USG puste jajo na pewno nie jest bo na poprzednim USG był już maleńki zarodek
    Justa 1994 trzymam kciuki za udaną wizyte

Trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby wszystko się udało !!!

• Patu Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alayna- bardzo mocno trzymam kciuki! Mam nadzieję, że maleństwo ma się dobrze!

Madżka89-tak mi strasznie przykro :( tych strat jest za duzo :(

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jutro mam wizytę czekam z niecierpliwością
    Część dolegliwości ustępuje po 1 trymestrze więc liczę ze moje samopoczucie się polepszy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuśka737 wrote:
    Mi dzisiaj też w kościele nieźle zakręciło no i wróciłam do domu.
    Zgredek 12 moja mama poleciła mi na zaparcia jedno jabłko dziennie, tylko jeść że skórą. I powiem że od kilku dni mam już spokój. Spróbuj może ci pomoze

mi też to pomogło:)

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • szatanka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAżdżka, przykro mi, trzymaj się. :(
    kinia2111 wrote:
    U mnie ogólnie mdłości jakby osłabły nieco, ale pojawiają się kłucia w podbrzuszu raz z jednej, raz z drugiej strony, nie wiem, może macica się rozciąga, tak sobie to tłumaczę żeby się nie denerwować, bo wizytę mam dopiero końcem sierpnia.

Mam tak samo od kilku dni - przeszywające kłucia w brzuchu, ale nie po bokach, a na środku. Zaczęłam się na serio martwić, więc napisałam dziś do lekarki, ale powiedziała mi, że to raczej od przewodu pokarmowego i żebym wzięła no spę. Trochę pomogło, ale oczywiście się martwię, a wizytę też mam dopiero 28 sieprnia...Ach, wiecznie stresy! :)

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy jak się zaczęły rozkręcać , tak od jakiegoś czasu mam mdłości od rana do nocy. Lewą pierś mam jak skała. Niedawno przestałam karmić. Z córką też się źle czułam. Tym razem jestem jakaś spokojniejsza. Czekam cierpliwie na usg genetyczne. Chcę dodatkowo porozmawiać o porodzie naturalnym po cesarce. Ta ciąża przy 2 latce jest dla mnie cjęższa. Raz miałam delikatne jednorazowe plamienia, tydzień temu ból lędźwi. Ale dzidzia ma się dobrze. Bynajmniej w środę było ok. Czekam na pierwsze ruchy. Myślę że jeszcze 4 tyg. Z córką w 13 tyg czułam.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Konami Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89, bardzo mi przykro :-(. Trzymam kciuki, abyś szybko mogła wrócić do starań.

Alayna, trzymam kciuki za jutrzejsze badania, oby wszystko było w porządku.

2nn39jcgek0p6mpx.png

11.2016 [8 tc] - puste jajo plodowe, 06.2017 [5 tc] - cb
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą...
    One tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat"
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alayna wszystkie tu trzymamy mocno kciuki!
    czy któraś z Was leczyła już grzybicę w ciąży? ja jak na każdych wakacjach mam candide, w aptece dali mi clotrimazol w tabletkach na 3 dni. wolałabym uniknąć wizut u lekarzy za granicą przez głupią infekcję, pamiętam że brałam clotrimazol w poprzedniej ciąży, ale nie pamiętam po którym tygodniu :(

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś trafilam na Ip. Tak mnie bolał zoladek i promieniowalo.na caly brzuch, ze masakra. Nic jesc nie miglam, zimne dreszcze, poty, wymioty, buegunka. No myślałam ze umre na siedząco. Juz nie miałam sily tak sie meczyc (od piatku mnie trzyma) wiec mąż zawiózł mnie do szpitala. Na usg na szczęście wsxtstko ok, dzidzia znow 4 dni do przodu, serduszko 177/min. Z ciąża wszystko dobrze a te bóle to pewnie silne zatrucie pokarmowe... masakra, mowie wam!

Mazdzka bardzo Ci wspolczuje!
    Alayna kciuki!

PatSim lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Przepraszam za off topic ale być może któraś z Was będzie zainteresowana ;)

Jeśli myślicie o jeździe z dzieckiem samochodem polecam przyciemnianie szyb. Auto się mniej nagrzewa i jest zachowane trochę więcej dyskretności i więcej komfortu dla dziecka w samochodzie. Przyszłe i obecne mamy z Warszawy i okolic zapraszam do Nas na tego typu usługi. Promocyjne ceny

Pracujemy na najwyższej jakości certyfikowanych materiałach marki 3M, Avery , LLumar i mamy wszelkie uprawnienia

Zapraszamy na facebook.com/adriko.change.design/

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    Alayna wszystkie tu trzymamy mocno kciuki!
    czy któraś z Was leczyła już grzybicę w ciąży? ja jak na każdych wakacjach mam candide, w aptece dali mi clotrimazol w tabletkach na 3 dni. wolałabym uniknąć wizut u lekarzy za granicą przez głupią infekcję, pamiętam że brałam clotrimazol w poprzedniej ciąży, ale nie pamiętam po którym tygodniu :(

Ja miałam pod koniec poprzedniej i miałam macmiror teraz niestety też i dostałam pimafucin 6 tabletek wybrałam ślę nie do końca jest dobrze zobaczę co wyjdzie na wymazie ale raczej trzeba będzie coś brać te infekcje trzeba leczyć i można brać na nią globulki oczywiście przepisane przez lekarza ratuj się clotlimazolem choć on z tego co kojarzę słaby ale oby pomogło :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Ja tez dziś trafilam na Ip. Tak mnie bolał zoladek i promieniowalo.na caly brzuch, ze masakra. Nic jesc nie miglam, zimne dreszcze, poty, wymioty, buegunka. No myślałam ze umre na siedząco. Juz nie miałam sily tak sie meczyc (od piatku mnie trzyma) wiec mąż zawiózł mnie do szpitala. Na usg na szczęście wsxtstko ok, dzidzia znow 4 dni do przodu, serduszko 177/min. Z ciąża wszystko dobrze a te bóle to pewnie silne zatrucie pokarmowe... masakra, mowie wam!

Mazdzka bardzo Ci wspolczuje!
    Alayna kciuki!

jesteś na wakacjach, tak? jadlas może jakieś owoce morza lub grzyby? i jedno i drugie daje tak ciężkie objawy zatrucia niestety

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Marietta 123mm? Przecież to jest 12.3 cm? Ja 7t2d CRL 3.9 mm

Przynajmniej wiem, że ktoś czyta moje posty ;D Ale się popisałam :P 1,23 cm... W 7t3d, czyli dziecko mniejsze ponad 3 razy od Twojego. Mam nadzieję, że to nie wróży nic złego, że takie malutkie... :)
    Madżka89 wrote:
    Kochane niestety musze WAs opuscic,dzisiaj dostałam brązowych plamień,pojechałam do szpitala i okazało sie ,ze serduszko nie bije...
    Jutro rano mam sie stawic,podadza mi leki...
    Obym byla tutaj ostatnia z takimi wiesciami
    Trzymam za Was kciuki!!!!
    Musi byc dobrze!

ściskam mocno! :( przykra wiadomość, trzymaj się dzielnie!
    Alayna wrote:
    Cześć dziewczyny
    Może mało się udzielenie ale czytam was regularnie dziś niestety pisze ze szpitala trafiłam tam z powodu brązowych plamienie czasami że brązowymi skrzepami wystraszyłam się
    Lekarz stwierdził że szyjka zamknięta więc jest dobrze jutro będę miała badanie krwi oraz USG
    Trzymajcie kciuki za moje maleństwo
    Jeszcze serca nie widziałam więc się stresuje na ostatnim USG byłam 3 tygodnie temu wyszło że ciąża młodsza ale widoczny był pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym i 2 mm zarodkiem jeszcze bez akcji serca dlatego boję się jutrzejszego USG ;(

Ważne, że szyjka zamknięta... czekamy na wieści jutro, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku na usg! mocne kciuki, wyśpij się! :*

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alayna trzymam kciuki! I Wy za mnie też trzymajcie proszę... Jutro usg genetyczne. Im bliżej tym bardziej się dwnerwuję... Muszę wstać o 3 a jeszcze nie śpię...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Alayna trzymam kciuki! I Wy za mnie też trzymajcie proszę... Jutro usg genetyczne. Im bliżej tym bardziej się dwnerwuję... Muszę wstać o 3 a jeszcze nie śpię...
    wszystko będzie dobrze, powodzenia!

uwo943r8mzz1x9gu.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ