X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli kilka nadprogramowych kilogramów nie powinno być problemem? Mam nadzieję, że nie powie mi, że za dużo ważę i robimy dopochwowo, bo nic nie zobaczy :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 2 tygodnie i zawsze z Usg. Przy lekach musi tak być . Mi też nie puszczał bicia serca mówił że szkodzi . Jutro mam wizytę i tak myślę czy w 10t0DNI usg dalej dopochwowe czy już przez brzuch ?

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mair wrote:
    Anette, fajnie, że wszystko dobrze.

Właśnie dziewczyny? Jak wasze brzuszki? U mnie nic. Jedynie czuję po niektorych spodniach, ze ciasno. Wzdecia troche przeszly wiec troche lzej. A waga nic nie drgnęła...

U mnie ciasne spodnie, to znaczy zapinam się, ale bardzo gniotą, do tego cały czas mam bóle brzucha, które wzmagają się przy ucisku więc chodzę w legginsach i sukienkach ;) Obcy mówią, że już widać, ale ja jakoś średnio widzę, żeby coś rosło. Niby mąż twierdzi, że jest zaokrąglony, ale mi się wydaje, że to od tego, że siedzę cały czas w domu i mój poziom ruchu drastycznie spadł i przybrałam aż 4kg od początku ciąży ;) zaczynam się ograniczać z jedzeniem, ale jestem non stop głodna... oszaleję :)

aohx3e3.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na wizytę badania ok zobaczymy co tam u grosia :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma któraś z was takie dość mocne bóle brzucha, jakby skurcze? Ja mam od początku ciąży, a teraz jakby jeszcze zaczęły się nasilać. Pojawiają się samoistnie nawet w nocy, albo po jakimś "większym" wysiłku typu odkurzanie, zamiatanie albo dłuższe stanie na nogach. Na przykład wczoraj byłam w kościele i nie mogłam już wystać pod koniec, bo brzuch zaczynał boleć. Nie jest to jakiś silny ból, mogę go porównać do lżejszego bólu miesiączkowego. Przechodzi jak chwilę poleżę. Ginka przepisała mi na to duphaston 3x dziennie i magnez i uspokaja, że jeżeli nie ma plamień to nie powinno się nic dziać i że może taki mój urok. Zastanawiam się, czy może któraś z was ma podobne objawy?

aohx3e3.png
  • Indiana_dzika Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kascok wrote:
    Dziewczyny ma któraś z was takie dość mocne bóle brzucha, jakby skurcze? Ja mam od początku ciąży, a teraz jakby jeszcze zaczęły się nasilać. Pojawiają się samoistnie nawet w nocy, albo po jakimś "większym" wysiłku typu odkurzanie, zamiatanie albo dłuższe stanie na nogach. Na przykład wczoraj byłam w kościele i nie mogłam już wystać pod koniec, bo brzuch zaczynał boleć. Nie jest to jakiś silny ból, mogę go porównać do lżejszego bólu miesiączkowego. Przechodzi jak chwilę poleżę. Ginka przepisała mi na to duphaston 3x dziennie i magnez i uspokaja, że jeżeli nie ma plamień to nie powinno się nic dziać i że może taki mój urok. Zastanawiam się, czy może któraś z was ma podobne objawy?
    Mam coś podobnego na początku były kłucia potem 2 tygodnie nic a od wczoraj ból nawet w nocy bolał co raz przechodzi i wraca .

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3zx7289z3.png
    2009- Synek Kacper <3
    18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
    29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
    8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
    (Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana_dzika wrote:
    Mam coś podobnego na początku były kłucia potem 2 tygodnie nic a od wczoraj ból nawet w nocy bolał co raz przechodzi i wraca .

Tez mi się teraz bóle nasiliły, podobno to od rozciągającej się macicy ;-)

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indiana_dzika wrote:
    Ja mam wizyty co 2 tygodnie i zawsze z Usg. Przy lekach musi tak być . Mi też nie puszczał bicia serca mówił że szkodzi . Jutro mam wizytę i tak myślę czy w 10t0DNI usg dalej dopochwowe czy już przez brzuch ?

Ja w 10t5d miałam jeszcze dopochwowo ;).

Indiana_dzika lubi tę wiadomość

iv099jcgq3nupjmj.png
  • Dariaa^ Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    wydaje mi się, bo lekarzem nie jestem, że usg samo w sobie nie jest szkodliwe, natomiast do 12tc nie powinno się słuchać serduszka. Niektórzy lekarze w ogóle nie puszczają dźwięku na wczesnym etapie ciąży.

Ja miałam robione usg co dwa tygodnie, czyli już 3 razy, w środę czwarte.
    Moja lekarka również nie słuchała serduszka. Pokazywała tylko migający punkcik <3

iv099jcgq3nupjmj.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 11 dniach mdłości od rana do nocy dziś mam święto i czuję się lepiej. Mam nadzieję że coraz częściej będzie mi już dobrze. Ja jeszcze nic nie przytyłam ale brzuszek mi się już uwydatnił. U mnie znowu na odwrót ja w poprzedniej ciąży przytyłam 9 kg i lekarz się śmiał że wagi pilnuję. Nic mylnego w nocy potrafiłam zjeść 3 lody ! No i dzisiaj sobie kupię 2 w lidlu. Jedną milkę i jedno oreo :) oby szło w cycki i okrągły brzuszek.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po. Wszystko w normie. Chociaz na poczatku straszyli ze dziecko za male i bede musiala przyjezdzac znowu. No ale w ciagu minuty crl uroslo z 35 do 51mm ;) kosc nosowa jest a nt 1,6. Warto bylo czekac tyle godzin :) no i dr chyba zauwazyl siusiaka :) teraz w planach nifty wiec zweryrikujemy to podejrzenie. Bardzo bym sie ucieszyla ;)

PatSim, syla2312, Kasia.ke1, martuśka737 lubią tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kascok wrote:

Ja tak mam. Ból brzucha pojawia się i znika... nie wiadomo czemu. Ale przez większość czasu boli :(

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio super wiadomość!!

OjMarys a ty gdzie sie podzialas? Dawno Cie nie bylo.

😇😁😇😇😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o brzuszki, to my wczoraj <3 Ja mam wrażenie, że dość mocno przybrałam szczególnie w biodrach i górnej części.
    https://zapodaj.net/d0c8b7243b4b9.jpg.html

syla2312 lubi tę wiadomość

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim aleś ty sliczna:-)

PatSim lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Mair Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim! Ojej! Widać! Pięknie! :-)

PatSim lubi tę wiadomość

m3sxhqvk172de6m3.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alayna wrote:
    No i mam złe wieści opuszczam marcowki właśnie wracam z usg pęcherzyk powiększył się z 1 cm na 1,5 cm jest ciałko żółte ale zarodka brak ;(
    Ciężko mi na sercu i strasznie szkoda mi synka który jednak nie będzie miał rodzenstwa

Strasznie mi przykro!! :( Może zaczekaj jeszcze z tydzień, czy się samo nie zacznie... różnie to bywa, czasami przed samym zabiegiem na usg pojawia się jednak zarodek... Trzymam kciuki i wierzę, że synek jednak będzie miał rodzeństwo, jak nie w marcu, to może w wakacje :)

Black&White wrote:
    Marietta twoje miało 1.23 cm czyli 12.3 mm moje 3.9 mm więc moje było mniejsze :) ale u mnie owulacja była po 3 tyg bo cykle 35 dni.

Ja nie wiem gdzie ja mam mózg :P nie wiem dlaczego zrozumiałam i wklepałam sobie do głowy, że napisałaś 3,9 CM... ;) Dzięki, będę spokojniejsza ;) notabene jutro mam wizyte o 14, mam nadzieję, że wszystko elegancko tam sie rozwija!
    ilonqa30 wrote:
    Dziewczyny co sądzicie o teorii że jak jest stosunek przed owulacją to jest dziewczynka a w dniu owulacji to chłopak? Czy którejś się to sprawdziło? Już nie mogę się doczekać poznania płci. Są jakieś sprawdzone sposoby oprócz usg? Ja prawd8podobnie dowiem się dopiero 12.09. Tyle czekania....:(

W poprzedniej ciąży w dzien owu i dzien po robiliśmy synka :P i wyszedł synek rzeczywiście. Dużo czytałam o możliwym planowaniu płci, ale ostatnio trafiłam na artykuł, który mocno obala tą zasadę ruchliwości + żywotności plemników X i Y... teraz chcielibyśmy dziewczynkę, ale <3 było co drugi dzień właściwie, nie wiem co z tego ma wyjść ;) czuję się w tej ciąży inaczej, może to znak na dziewczynkę ;)

Natka94 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Ja już po ślubie, przeżyłam. Czułam się wymęczona, ale szczęśliwa.
    Jutro na 18 mam prenatalne :)

GRATULACJE! :D Daj znać jutro po prenatalnych jak maluszek :) kciuki zaciśnięte!
    Dariaa^ wrote:

U mnie nadal brak objawów. Zero mdłości itp.
    Jedynie od jakiegoś czasu boli mnie w okolicy kości ogonowej i mam niestety wrażenie, że z każdym dniem boli coraz mocniej ;( taki dziwny promieniujący ból. Czasami tak zaboli, że aż uginają mi się nogi :(
    Czy któraś z Was miała bądź ma podobną dolegliwość?

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie przyszłe wizyty ;*

Tak jak pisze Mair- ze 2 tygodnie temu przedyskutowałyśmy ból kości ogonowej ;) no mnie już tak niestety zostało, kość ogonowa ustawiła się z kością guziczną pod kątem 90 stopni i prawdopodobnie przyrosła do jelit albo macicy. Boli często, najgorzej jak siedzę chwilkę dłużej i chcę wstać. Ale do zniesienia :) po cichu mam nadzieję, że chociaż po części kość się odkształci spowrotem podczas odgięcia kręgosłupa przy porodzie, chociaż ortopeda nie wierzy w moją teorię :P
    kascok wrote:

Całą poprzednią ciąże miałam silne bóle miesiączkowe, zwłaszcza pierwszy trymestr, myślałam kilka razy, że już po wszystkim, zwłaszcza po wysiłku. Na szczeście nie wróżyło to nic złego- a wręcz przeciwnie- juz od 20 tc brzuch zaczął się "stawiać"- wczesne i super silne skurcze Braxtona Hicksa tak przygotowały macicę do porodu, że mimo szyjki 4 cm jeszcze na początku 8 miesiąca- wszystko samo się zaczęło dzien po terminie- mimo, że wróżono mi przenoszenie dziecka :) Co prawda skonczyło się CC, ale teraz jestem dobrej myśli- spróbuję znowu urodzić normalnie :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 Gratulacje z okazji ślubu! Jedno wielkie przeżycie za Tobą, a teraz pozostaje czekać do marca na kolejne ;)

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok, dzidzia ma 46 mm i jest zgodny z wiekiem ciąży mam brać żelazo no i za 2 tyg usg genetyczne dał mi zdjęcie maleństwo machalo rączkami :)

PatSim, PolaMinka, martuśka737 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 super :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ