X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę stresuje, bo to moja pierwsza ciąża i niby wiem, że normalne jest jak boli brzuch, ale nie wiem jaki to ma być ból. A łapie mnie co chwilę. Nie jest jakiś super intensywny, w podbrzuszu i trochę przypomina ból na @. Do tego wrażliwe i ciemne sutki. Brak apetytu na jedzenia, mimo, że ciągle głodna jestem i czasami takie lekkie nudności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 21:03

Aga28 lubi tę wiadomość

• Klaudy Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki bety 1560 :-D Objawy to bardzo wrażliwe sutki, ból podbrzusza i wzdęcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 21:11

Natka94, wiecznie, Marietta lubią tę wiadomość

p19udqk3nchjnfls.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol piersi, zgaga, zimno i co dziwne od kilku dni źle spie. Ale dzisiaj już był szczyt wszystkiego. Obudzilam się o 3:20 i już nie zasnąłem. Mąż był bardzo zdziwiony.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem w stresie, to moja pierwsza ciąża.

https://zapodaj.net/7b904bd7f46a4.jpg.html
    test z poniedziałku :) Quixx

karakorum, Natka94, wiecznie lubią tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko bolą piersi i coś się lekko dzieje w podbrzuszu, ale nie jak na okres. To bardziej pojedyńcze ukłucia, a nie ogólna masakra i rozstrojenie w brzuchu jak przed @.

Jutro o 8 dzwonie do lekarza pytac sie o wynik poniedzialkowej bety... Juz sie troche stresuje :(

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo spojrzec na dwie kreseczki <3
    A to moje od soboty do poniedzialku :) Od 24 do 26 dc.
    https://naforum.zapodaj.net/images/f2897a4ae299.jpg

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze snem podobnie,wieczorem wcześnie zasypiam, a nad ranem się budzę i nie mogę zasnąć, zupełnie jak nie ja.To był pierwszy objaw,który wskazywał mi na ciążę. Przy poprzedniej miałam identycznie.

p19udqk3nchjnfls.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy już ustąpiły, co trochę mnie zdziwiło aż zrobiłam kolejny test (głupia) :D ale krechy wyszły jak malowane, dużo ciemniejsze niż wcześniej :)

Najpierw bardzo bolało mnie podbrzusze, krzyż i piersi. Byłam ciągle zmęczona i chciałam spać. Wysypało mi całą twarz pryszczami - i to było w momencie zagnieżdżenia czyli ok. 3 tygodnia.

A teraz już tylko bolą piersi :)

Oby tak już zostało, bo jak słucham mrożących krew w żyłach opowieści o całodziennych wymiotach to lekko mi się nogi uginają :D

karakorum czekamy na Twoją betę, napewno będzie piękna <3

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Ja się trochę stresuje, bo to moja pierwsza ciąża i niby wiem, że normalne jest jak boli brzuch, ale nie wiem jaki to ma być ból. A łapie mnie co chwilę. Nie jest jakiś super intensywny, w podbrzuszu i trochę przypomina ból na @. Do tego wrażliwe i ciemne sutki. Brak apetytu na jedzenia, mimo, że ciągle głodna jestem i czasami takie lekkie nudności.
    Spokojnie możesz brać no-spę. Ja prawie cały I trymestr poprzedniej ciąży brałam no-spę i magnez. Ogólnie to przez całą ciążę brałam z różną częstotliwością, bo później miałam np twardnienia brzucha i klucia. W tej ciąży też brzuch mnie pobolewa, ale dużo mniej i też biorę ten sam zestaw, tylko ilości no-spy mniejsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:14

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Jak u Was z objawami?
    Jest ciepło na dworze, a ja siedzę w domu pod kołdrą w dresie, zimowych skarpetkach i bluzie męża :O Jest mi niesamowicie zimno. Delikatnie bolą mnie piersi i krostki na twarzy mi wyskoczyły.
    U mnie ból brzucha, senność i trochę po zagniezdzeniu znaczne pogorszenie cery

KolorowyBalonik wrote:
    Hej dziewczyny, ja również wczoraj i dziś robiłam testy- pozytywne :)
    Cieszę się na razie po cichu, bo ponad pół roku intensywnych starań, monitoringów boję się uwierzyć.
    Jutro pójdę na betę, zrobię tez badania tarczycy.
    Jestem mężatką od prawie 3 lat, mam 27 lat, pracuję w szkole jajako nauczyciel języka polskiego i historii :)
    Mieszkam na Podkarpaciu.
    Tsh w ciąży lubi skakać. Mi w pierwszej ciąży na samym poczatku z 1-z kawałkiem skoczylo do prawie 5 :/ . Teraz też chcę zrobić, ale wpierw wydebić chcę skierowanie od lekarza rodzinnego

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już jutro! USG i może zobaczę moje serduszko <3
    Przez całą noc było mi zimno, nie mogłam zasnąć, bo nie mogłam się zagrzać.
    Tradycyjnie spałam w dresach i zimowych skarpetkach :D Mąż oddał mi zimową kołdrę, a sam biedy spał pod kocykiem :)

Lilcia, Marietta lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    To już jutro! USG i może zobaczę moje serduszko <3
    Przez całą noc było mi zimno, nie mogłam zasnąć, bo nie mogłam się zagrzać.
    Tradycyjnie spałam w dresach i zimowych skarpetkach :D Mąż oddał mi zimową kołdrę, a sam biedy spał pod kocykiem :)

Natka 94, a w którym jesteś tygodniu i dniu, że możesz zobaczyć serduszko ?
    Ja będę u lekarza w 5 tygodniu i 6 dniu (4.07.) to też mogę juz zobaczyć ?

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ostatnio nieregularny cykl, do tego przez tydzień miałam silną grypę żołądkową. Szczerze, to uwierz, ale weszłam do ginekologa sama (mąż czekał na mnie) i byłam w takim stresie, że nawet daty miesiączki ostatniej nie mogłam sobie przypomnieć :D Dlatego mam teraz co tydzień USG, i lekarka powiedziała że na jutrzejszym powinno bić już serduszko. Jak sama liczę to powinnam być w 6-7 tyg ciąży. Jutro dam dokładne info co i jak :)

60wzjk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi TSH skoczyło z 1,2 na chwilę przed ciążą do 2,77 teraz. Dzisiaj dzwonie do endo, bo mi już kiedyś mówiła, że jak tylko będę w ciąży to się kontaktować, żeby zwiększyć dawkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Miałam ostatnio nieregularny cykl, do tego przez tydzień miałam silną grypę żołądkową. Szczerze, to uwierz, ale weszłam do ginekologa sama (mąż czekał na mnie) i byłam w takim stresie, że nawet daty miesiączki ostatniej nie mogłam sobie przypomnieć :D Dlatego mam teraz co tydzień USG, i lekarka powiedziała że na jutrzejszym powinno bić już serduszko. Jak sama liczę to powinnam być w 6-7 tyg ciąży. Jutro dam dokładne info co i jak :)

Ale to na kiedy masz termin, bo ja mam sam początek marca 2-3 i to 4 tydzień +4

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terminu jeszcze nie znamy.
    Liczyłam sobie na kalkulatorach to ja jednym pokazało że końcówka lutego, a na drugim sam początek marca. Wszystko zależy od tego kiedy miałam owulację. Bo nawet regularnej miesiączki od lutego nie miałam. Także cuda na kiju. Czytam forum i dziwię się, że byłam u gin a ona nie skierowała mnie na żadne badania... przez to mam tyle nie wiadomych... dlatego tak żyję jutrem

60wzjk3.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniedziałkowa beta, czyli 26 dc - 84 :)

Marietta, Lilcia, wiecznie lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim- w pierwszej ciąży brzuch mnie dłuuugo bolał i to uczucie jak przy mega intensywnej @, a nic złego się nie działo :) no-spa i magnez powinny trochę pomóc :)Mogę dopisać przy Twoim nicku date 2.03?

KolorowyBalonik- witam i gratuluję! :) na kiedy wpisać Ci wstępnie termin? :)

mała_ruda- cześć :) super, że dołączyłaś i oczywiście gratuluję :)

Ja odświeżam stronę diagnistyki jak nerwus w oczekiwaniu na wynik bety ;) dzisiaj 3ci raz powtarzałam.

24.03- 2,26
    26.03- 32,26
    28.03- ? :D

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    W sobote zobaczyłam 2 kreseczki. Jestem juz po wizycie u lekarza poniewarz w listopadzie poronilam w 6 tyg. Termin z usg 27 luty natomiast z Belly 28 luty. Jednak blizej mi do marcowek bo wiem ze owu mi sie przesunela i mialam 13.06. Jak narazie pani doktor widziala embrion 0.28mm. dala kwas foliowy i magnez poniewaz wczoraj przed wizyta zauwazylam nitki krwi w sluzie i troche pobolewalmnie brzuch. Teraz cos o mnie. Za tydzien koncze 30 lat. Mam juz w domu 2 ksiezniczki. 4.5 i 9 lat. Z obiawow bardzo tkliwe piersi, lekkie mdlosci, wzdecia i sennosc. Mam nadzieje ze tym razem nie bedzie zadnych niespodzianek. Trzymam kciuki za wszystkie marcowe mamy :)

88c53e3k19nfhznr.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Witam sie i ja :)
    W sobote zobaczyłam 2 kreseczki. Jestem juz po wizycie u lekarza poniewarz w listopadzie poronilam w 6 tyg. Termin z usg 27 luty natomiast z Belly 28 luty. Jednak blizej mi do marcowek bo wiem ze owu mi sie przesunela i mialam 13.06. Jak narazie pani doktor widziala embrion 0.28mm. dala kwas foliowy i magnez poniewaz wczoraj przed wizyta zauwazylam nitki krwi w sluzie i troche pobolewalmnie brzuch. Teraz cos o mnie. Za tydzien koncze 30 lat. Mam juz w domu 2 ksiezniczki. 4.5 i 9 lat. Z obiawow bardzo tkliwe piersi, lekkie mdlosci, wzdecia i sennosc. Mam nadzieje ze tym razem nie bedzie zadnych niespodzianek. Trzymam kciuki za wszystkie marcowe mamy :)

Gratulacje Żabko :) Też owu miałam w okolicach 13.06- i termin wyliczył mi się z belly około dnia kobiet ;) także będziemy trzymały kciuki za siebie nawzajem za jakiś czas ;) Zazdroszczę, że już trzecie z głowy będzie ;) na mojego przyszłego malucha czeka ponad roczny królewicz ;) Lekkie mdłości też mam, ale ból brzucha w końcu ustąpił i czuję się o niebo lepiej niż w pierwszej ciąży :)

Edit- Zabka87- dopisuję Cię na listę- jakiś termin porodu orientacyjny mogę u Ciebie zaznaczyc? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 10:25

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ