Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa się trochę stresuje, bo to moja pierwsza ciąża i niby wiem, że normalne jest jak boli brzuch, ale nie wiem jaki to ma być ból. A łapie mnie co chwilę. Nie jest jakiś super intensywny, w podbrzuszu i trochę przypomina ból na @. Do tego wrażliwe i ciemne sutki. Brak apetytu na jedzenia, mimo, że ciągle głodna jestem i czasami takie lekkie nudności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 21:03
Aga28 lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem w stresie, to moja pierwsza ciąża.
https://zapodaj.net/7b904bd7f46a4.jpg.html
test z poniedziałku Quixxkarakorum, Natka94, wiecznie lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
Mnie tylko bolą piersi i coś się lekko dzieje w podbrzuszu, ale nie jak na okres. To bardziej pojedyńcze ukłucia, a nie ogólna masakra i rozstrojenie w brzuchu jak przed @.
Jutro o 8 dzwonie do lekarza pytac sie o wynik poniedzialkowej bety... Juz sie troche stresujeA. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
U mnie objawy już ustąpiły, co trochę mnie zdziwiło aż zrobiłam kolejny test (głupia) ale krechy wyszły jak malowane, dużo ciemniejsze niż wcześniej
Najpierw bardzo bolało mnie podbrzusze, krzyż i piersi. Byłam ciągle zmęczona i chciałam spać. Wysypało mi całą twarz pryszczami - i to było w momencie zagnieżdżenia czyli ok. 3 tygodnia.
A teraz już tylko bolą piersi
Oby tak już zostało, bo jak słucham mrożących krew w żyłach opowieści o całodziennych wymiotach to lekko mi się nogi uginają
karakorum czekamy na Twoją betę, napewno będzie piękna -
PatSim wrote:Ja się trochę stresuje, bo to moja pierwsza ciąża i niby wiem, że normalne jest jak boli brzuch, ale nie wiem jaki to ma być ból. A łapie mnie co chwilę. Nie jest jakiś super intensywny, w podbrzuszu i trochę przypomina ból na @. Do tego wrażliwe i ciemne sutki. Brak apetytu na jedzenia, mimo, że ciągle głodna jestem i czasami takie lekkie nudności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:14
-
Natka94 wrote:Jak u Was z objawami?
Jest ciepło na dworze, a ja siedzę w domu pod kołdrą w dresie, zimowych skarpetkach i bluzie męża Jest mi niesamowicie zimno. Delikatnie bolą mnie piersi i krostki na twarzy mi wyskoczyły.
KolorowyBalonik wrote:Hej dziewczyny, ja również wczoraj i dziś robiłam testy- pozytywne
Cieszę się na razie po cichu, bo ponad pół roku intensywnych starań, monitoringów boję się uwierzyć.
Jutro pójdę na betę, zrobię tez badania tarczycy.
Jestem mężatką od prawie 3 lat, mam 27 lat, pracuję w szkole jajako nauczyciel języka polskiego i historii
Mieszkam na Podkarpaciu.
-
To już jutro! USG i może zobaczę moje serduszko
Przez całą noc było mi zimno, nie mogłam zasnąć, bo nie mogłam się zagrzać.
Tradycyjnie spałam w dresach i zimowych skarpetkach Mąż oddał mi zimową kołdrę, a sam biedy spał pod kocykiemLilcia, Marietta lubią tę wiadomość
-
Natka94 wrote:To już jutro! USG i może zobaczę moje serduszko
Przez całą noc było mi zimno, nie mogłam zasnąć, bo nie mogłam się zagrzać.
Tradycyjnie spałam w dresach i zimowych skarpetkach Mąż oddał mi zimową kołdrę, a sam biedy spał pod kocykiem
Natka 94, a w którym jesteś tygodniu i dniu, że możesz zobaczyć serduszko ?
Ja będę u lekarza w 5 tygodniu i 6 dniu (4.07.) to też mogę juz zobaczyć ? -
Miałam ostatnio nieregularny cykl, do tego przez tydzień miałam silną grypę żołądkową. Szczerze, to uwierz, ale weszłam do ginekologa sama (mąż czekał na mnie) i byłam w takim stresie, że nawet daty miesiączki ostatniej nie mogłam sobie przypomnieć Dlatego mam teraz co tydzień USG, i lekarka powiedziała że na jutrzejszym powinno bić już serduszko. Jak sama liczę to powinnam być w 6-7 tyg ciąży. Jutro dam dokładne info co i jak
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka94 wrote:Miałam ostatnio nieregularny cykl, do tego przez tydzień miałam silną grypę żołądkową. Szczerze, to uwierz, ale weszłam do ginekologa sama (mąż czekał na mnie) i byłam w takim stresie, że nawet daty miesiączki ostatniej nie mogłam sobie przypomnieć Dlatego mam teraz co tydzień USG, i lekarka powiedziała że na jutrzejszym powinno bić już serduszko. Jak sama liczę to powinnam być w 6-7 tyg ciąży. Jutro dam dokładne info co i jak
Ale to na kiedy masz termin, bo ja mam sam początek marca 2-3 i to 4 tydzień +4 -
Terminu jeszcze nie znamy.
Liczyłam sobie na kalkulatorach to ja jednym pokazało że końcówka lutego, a na drugim sam początek marca. Wszystko zależy od tego kiedy miałam owulację. Bo nawet regularnej miesiączki od lutego nie miałam. Także cuda na kiju. Czytam forum i dziwię się, że byłam u gin a ona nie skierowała mnie na żadne badania... przez to mam tyle nie wiadomych... dlatego tak żyję jutrem -
PatSim- w pierwszej ciąży brzuch mnie dłuuugo bolał i to uczucie jak przy mega intensywnej @, a nic złego się nie działo no-spa i magnez powinny trochę pomóc :)Mogę dopisać przy Twoim nicku date 2.03?
KolorowyBalonik- witam i gratuluję! na kiedy wpisać Ci wstępnie termin?
mała_ruda- cześć super, że dołączyłaś i oczywiście gratuluję
Ja odświeżam stronę diagnistyki jak nerwus w oczekiwaniu na wynik bety dzisiaj 3ci raz powtarzałam.
24.03- 2,26
26.03- 32,26
28.03- ?
-
Witam sie i ja
W sobote zobaczyłam 2 kreseczki. Jestem juz po wizycie u lekarza poniewarz w listopadzie poronilam w 6 tyg. Termin z usg 27 luty natomiast z Belly 28 luty. Jednak blizej mi do marcowek bo wiem ze owu mi sie przesunela i mialam 13.06. Jak narazie pani doktor widziala embrion 0.28mm. dala kwas foliowy i magnez poniewaz wczoraj przed wizyta zauwazylam nitki krwi w sluzie i troche pobolewalmnie brzuch. Teraz cos o mnie. Za tydzien koncze 30 lat. Mam juz w domu 2 ksiezniczki. 4.5 i 9 lat. Z obiawow bardzo tkliwe piersi, lekkie mdlosci, wzdecia i sennosc. Mam nadzieje ze tym razem nie bedzie zadnych niespodzianek. Trzymam kciuki za wszystkie marcowe mamy -
Zabka87 wrote:Witam sie i ja
W sobote zobaczyłam 2 kreseczki. Jestem juz po wizycie u lekarza poniewarz w listopadzie poronilam w 6 tyg. Termin z usg 27 luty natomiast z Belly 28 luty. Jednak blizej mi do marcowek bo wiem ze owu mi sie przesunela i mialam 13.06. Jak narazie pani doktor widziala embrion 0.28mm. dala kwas foliowy i magnez poniewaz wczoraj przed wizyta zauwazylam nitki krwi w sluzie i troche pobolewalmnie brzuch. Teraz cos o mnie. Za tydzien koncze 30 lat. Mam juz w domu 2 ksiezniczki. 4.5 i 9 lat. Z obiawow bardzo tkliwe piersi, lekkie mdlosci, wzdecia i sennosc. Mam nadzieje ze tym razem nie bedzie zadnych niespodzianek. Trzymam kciuki za wszystkie marcowe mamy
Gratulacje Żabko Też owu miałam w okolicach 13.06- i termin wyliczył mi się z belly około dnia kobiet także będziemy trzymały kciuki za siebie nawzajem za jakiś czas Zazdroszczę, że już trzecie z głowy będzie na mojego przyszłego malucha czeka ponad roczny królewicz Lekkie mdłości też mam, ale ból brzucha w końcu ustąpił i czuję się o niebo lepiej niż w pierwszej ciąży
Edit- Zabka87- dopisuję Cię na listę- jakiś termin porodu orientacyjny mogę u Ciebie zaznaczyc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 10:25