X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin13 wrote:
    Zazdroszczę wizyt u lekarza.
    Na razie mam tylko potwierdzenie testu z dwiema grubymi krechami.
    Chciałam dziś się zarejestrować przed pracą ale była taka kolejka, że musiałam odpuścić.

Gratulacje :) rejestrować się chciałaś po skierowanie na betę czy coś już podejrzeć u bobaska?
    PatSim wrote:
    Ja po wizycie :( Był tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte. Pytałam gina, czy może być puste jajo, to twierdzi, że jest ciałko więc wszystko ok. Jestem taka zła, że nie poczekałam tygodnia. Teraz 2-3 będę się katować, że nie będzie zarodka. :(

Aaaaaj :( napewno wszystko w porządku, ale rozumiem, że już wolałabyś mieć dla świętego spokoju obraz malucha... 2 tygodnie jakoś zleci ;)
    Anianiaa wrote:
    Hej dziewczyny,

dzisiaj otrzymałam wynik beta hcg 441,6.
    Nie umiem odczytać na wykresie, który to tydzień. Mylące są dla mnie te przedziały. Czy mogłaby mi któraś z Was powiedzieć jak to się liczy? No i przede wszystkim który to tydzień? :)

Ładna beta :) Gratulacje :) lepiej chyba wyliczać tydzien ciąży na podstawie ostatniej miesiączki. To 5ty tydzień :)
    KolorowyBalonik wrote:
    Dziewczyny bardziej doświadczone mamy proszę o poradę ;/
    Wczoraj z mężem się przytulaliśmy <3 i kurcze jak wypłynęlo nasienie to miałam lekko podbarwione na różowo (to nie była krew). BYła tego mała ilość. Czy to ok czy nie bo nie wiem czy leciec do gina?

Jak bladoróżowe to wogóle się nie spinaj :) Prawdopodobnie jakiś uraz/ pęknięte naczynko, to się zdarza często, zwłaszcza, że w ciąży wszystko w środku teraz mocniej ukrwione :) Możesz uspokoić siebie i męża, przytulać się w ciąży można, a nawet trzeba!! ;)
    Dreamy_Girl wrote:
    Dziękuję :) mam nadzieję, że nic nie pokręciłam z tym zarodkiem, ale takie słowa usłyszałam od lekarza... Marietta podziwiam Cię za ogarnianie tego wszystkiego tutaj - jesteś wielka :) ja mam czasem problem z nadążaniem za Waszymi postami, hehe ;)

Hahah, ja też mam otwarte po 3 strony, żeby wszystko nadrobić ;) Tak jak napisałam- mam tu dyżury kiedy bobek mój śpi :D w południe na drzemce i po 22 ;)

EDIT- Jastin13 i Anianiaa- dopisałam Was na pierwszej stronie, jak poznacie orientacyjny termin dajcie znać, to uzupełnię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 22:57

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie laski.
    Piszę że zła wiadomością. Mój bąbelek sie nie rozwija prawidłowo. Zdiagnozowano krytyczną bradykardię płodu. Grozi mi poronienie. Za 7 dni wizyta i podejmujemy (jeznoznaczną juz na tym etapie) decyzję.

Kazio14 lubi tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Witajcie laski.
    Piszę że zła wiadomością. Mój bąbelek sie nie rozwija prawidłowo. Zdiagnozowano krytyczną bradykardię płodu. Grozi mi poronienie. Za 7 dni wizyta i podejmujemy (jeznoznaczną juz na tym etapie) decyzję.

Ojej Natka tak mi przykro. Mam nadzieję że jak będziesz miała ta wizytę za 7 dni to się okaże jakąś pomyłką.

A może warto by to skonfrontować z innym lekarzem?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kascok wrote:
    Nic się nie bój, wszystko na pewno jest w porządku. Dla dziewczyn, które obawiają się, że mają skąpe objawy przytoczę taki przykładzik, który udowodni, że są kobiety przechodzące ciążę bezobjawowo :)W moich okolicach jakiś czas temu krążyła plotka, że pewna Pani grubo po 40, ale jeszcze nie 50 dowiedziała się, że jest w ciąży... uwaga... w dniu porodu! Nie za bardzo chciałam w to wierzyć, ale od roku pracuję z dziewczyną, która jak się okazuje, zna osobiście ową Panią i z całą mocą potwierdziła, że rzeczywiście tak było i to wszystko prawda. Otóż owa Pani oprócz braku miesiączki nie miała żadnych objawów ciążowych. Pytanie czy brak okresu nie dał jej nic do myślenia... dał, ale była przekonana, że to menopauza :D Z racji tego, że kobieta jest dosyć otyła, nie zdziwił ją bardziej zaokrąglony brzuszek, który tylko trochę się powiększył. Ludzie ją pytali, a co z ruchami dziecka??? Ale ona odpowiadała, że coś czuła, ale myślała, że to w żołądku jej się przewraca :D

Także dziewczynki nie przejmujcie się zupełnie, co organizm to inny :D

No zdarzają się takie sytuacje. A jeszcze jak łożysko z przodu *nie mylić z przodujacym, to w ogóle ruchy są słabsze. Moja siostra też ciążę przechodziła niemal bezobjawowo. Kiedyś też oglądałam na TLC program ciąża z zaskoczenia to autentycznie babeczki w dniu porodu dowiadywaly się że są w ciąży

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Witajcie laski.

Natalka94 calym cerduchem jestem z toba. Mam nadzieje ze wszystko zakonczy sie dobrze.

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Witajcie laski.

Ojej :( a który to tydzień, że już stwierdzili coś takiego? Mam nadzieję, że to pomyłka, a zakończenie będzie happy end'em.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dziś śniło, że na USG okazało się, że nic tam jednak nie ma i nie jestem w ciąży. :( Chyba za bardzo przeżywam...

• Madżka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki piszę nieśmiało,prosząc o poradę,moje beta dzien przed okresem wynosila 19,dzisiaj rano rowniez pojechalam na badanie i czekam do 15 na wynik,mam nadzieje,ze bedzie prawidłowy przyrost i bardzo sie stresuje :( prosze doradzcie mi poniewaz dzisiaj o 13 mam wiztye u dentysty,bylam dwa tyg temu zalozyl mi lekarstwo i kazal przyjsc dzisiaj na leczenie kanalowe,zab mnie nie boli i tak sie zastanawiam czy moglabym isc pozniej do dentysty jezeli wszystko bedzie dobrze,nie wytrzymam bez znieczulenia ,a kolejny stres i bol chyba nie jest wskazany,slyszalam,ze do dentysty najlepiej chodzic w drugim trymestrze,doradzcie co robic:)

202301121765.png
    🙍🏻‍♀️
    Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
    🙎🏻‍♂️
    Teratozoospermia, fragmentacja39%
    08.2017 poronienie 9 tc 👼
    10.20-04.21 3x IUI 🐒
    10.2021-przygotowanie IVF🍀
    01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
    02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
    21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
    10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
    17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
    7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
    14.06- USG- CRL 1,42cm
    28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
    18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
    28.08. USG- CRL 9cm
    18.08. USG- 185g
    2.09. USG- 308g
    20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
    30.09. USG- 612g
    21.10. USG- 970g
    10.11. USG - 1588g
    25.11. USG III TRYM.- 1650g
    01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗
  • Anianiaa Nowa

Wysłany: 7 lipca 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Hahah, ja też mam otwarte po 3 strony, żeby wszystko nadrobić ;) Tak jak napisałam- mam tu dyżury kiedy bobek mój śpi :D w południe na drzemce i po 22 ;)

EDIT- Jastin13 i Anianiaa- dopisałam Was na pierwszej stronie, jak poznacie orientacyjny termin dajcie znać, to uzupełnię :)

Marietta bardzo dziekuję za odpowiedź. ;) Z kalkulatora ciaży też wynika 5ty tydzień.
    Powiedz mi jeśli możesz jak się wylicza te przedziały? Dla mnie to nie jest zrozumiałe

Anianiaa
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 7 tygodniu i 5 dniu. Ciąża opóźniona o az 10 dni. To stanowczo za dużo. Konsultowałam sie z dwoma lekarzami. Za tydzień idę do trzeciego

60wzjk3.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj pobolewa brzuch. Wczoraj byłam na bycie wg zaleceń lekarza. 28.06 beta wynosiła 488 a wczoraj czyli 6.07 było 12496. Po mojemu to duży przyrost. Ginekolog znowu mnie straszy blizniakami. Wizyta 14.07 to będzie 6 tydzień i 4 dzień. Mam nadzieję, że już coś zobaczę. Mąż też się nie może doczekać.
    Natka jestem dobrej myśli. Miejmy nadzieję, że się nie mylę.

Lilcia, Marietta lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według OM dziś zaczynam 6 tydzień. Z wielką niecierpliwością czekam do tej wizyty 17 lipca. Niech tylko wszystko będzie dobrze.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Mnie dzisiaj pobolewa brzuch. Wczoraj byłam na bycie wg zaleceń lekarza. 28.06 beta wynosiła 488 a wczoraj czyli 6.07 było 12496. Po mojemu to duży przyrost. Ginekolog znowu mnie straszy blizniakami. Wizyta 14.07 to będzie 6 tydzień i 4 dzień. Mam nadzieję, że już coś zobaczę. Mąż też się nie może doczekać.
    Natka jestem dobrej myśli. Miejmy nadzieję, że się nie mylę.

Jest szansa, że już nawet serduszko wtedy będzie <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    Mnie się dziś śniło, że na USG okazało się, że nic tam jednak nie ma i nie jestem w ciąży. :( Chyba za bardzo przeżywam...

Też miałam taki sen

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie dzisiaj taki śpiący dzień? No tragedia jakaś... a do 15 tak daleko...

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Też macie dzisiaj taki śpiący dzień? No tragedia jakaś... a do 15 tak daleko...

To samo mam, a najgorsze, że dodatkowo nic mi się nie chce robić... no chyba, że leżeć i jeść ;p

• Marietta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Dziewczynki piszę nieśmiało,prosząc o poradę,moje beta dzien przed okresem wynosila 19,dzisiaj rano rowniez pojechalam na badanie i czekam do 15 na wynik,mam nadzieje,ze bedzie prawidłowy przyrost i bardzo sie stresuje :( prosze doradzcie mi poniewaz dzisiaj o 13 mam wiztye u dentysty,bylam dwa tyg temu zalozyl mi lekarstwo i kazal przyjsc dzisiaj na leczenie kanalowe,zab mnie nie boli i tak sie zastanawiam czy moglabym isc pozniej do dentysty jezeli wszystko bedzie dobrze,nie wytrzymam bez znieczulenia ,a kolejny stres i bol chyba nie jest wskazany,slyszalam,ze do dentysty najlepiej chodzic w drugim trymestrze,doradzcie co robic:)

Kochana! gratulacje :) Po pierwsze- z lekarstwem w zębie przed kanałowym można chodzic do kilku tygodni- nie powinno wypaść :) Więc spokojnie kanałowe możesz przesunąć, nie stresuj się :) Co do bety- trzymam mocno kciuki, daj znać po 15 jak się sprawy mają :)

Anianiaa wrote:
    Marietta bardzo dziekuję za odpowiedź. ;) Z kalkulatora ciaży też wynika 5ty tydzień.
    Powiedz mi jeśli możesz jak się wylicza te przedziały? Dla mnie to nie jest zrozumiałe

Nie ma za co :) Przedziały bety w ciąży są mocno elastyczne- dlatego, że w różnym tempie powielają/ rozmnażają sie komórki zarodka w różnych ciążach- a właśnie tego daje obraz beta :) np beta 500- to może być 4 ale tak samo 5ty tydzień, nie każdy zarodek w tym samym tempie będzie się rozrastał :)
    3. tydzień - 5 - 50 mIU/ml
    4. tydzień - 5 - 426 mIU/ml
    5. tydzień - 18 - 7,340 mIU/ml
    6. tydzień - 1,080 - 56,500 mIU/ml
    7-8. tydzień - 7, 650 - 229,000 mIU/ml
    9-12. tydzień - 25,700 - 288,000 mIU/ml
    13-16. tydzień - 13,300 - 254,000 mIU/ml
    17- 24. tydzień - 4,060 - 165,400 mIU/ml
    25- 40. tydzień - 3,640 - 117,000 mIU/ml

Dlatego wynik bety zawsze będzie wskazywał tylko oreintacyjnie wiek ciąży :)
    Natka94 wrote:
    Jestem w 7 tygodniu i 5 dniu. Ciąża opóźniona o az 10 dni. To stanowczo za dużo. Konsultowałam sie z dwoma lekarzami. Za tydzień idę do trzeciego

Natka, strasznie mi przykro. Ilu dniowe masz cykle? Możliwe, że owu miałaś 7-10 dni później? koło np 21 dc? Wtedy mogłoby być tak, że ciąża jest młodsza, a do 6 tc bradykardia płodu liczona jest dopiero poniżej 100 uderzeń. Może tak naprawdę ciąża jest młodsza, to by tłumaczyło tempo bicia serduszka, jeśli jest w okolicach stu. Ściskam mocno i czekam na lepsze wieści!!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Witajcie laski.
    Nie wiem jakim cudem polubiłam :( wybacz. Strasznie mi przykro. A może jest jeszcze nadzieja?

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    To samo mam, a najgorsze, że dodatkowo nic mi się nie chce robić... no chyba, że leżeć i jeść ;p
    Widzę, że się doskonale rozumiemy.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ