Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jastin13 wrote:Zazdroszczę wizyt u lekarza.
Na razie mam tylko potwierdzenie testu z dwiema grubymi krechami.
Chciałam dziś się zarejestrować przed pracą ale była taka kolejka, że musiałam odpuścić.
Gratulacje rejestrować się chciałaś po skierowanie na betę czy coś już podejrzeć u bobaska?
PatSim wrote:Ja po wizycie Był tylko pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte. Pytałam gina, czy może być puste jajo, to twierdzi, że jest ciałko więc wszystko ok. Jestem taka zła, że nie poczekałam tygodnia. Teraz 2-3 będę się katować, że nie będzie zarodka.
Aaaaaj napewno wszystko w porządku, ale rozumiem, że już wolałabyś mieć dla świętego spokoju obraz malucha... 2 tygodnie jakoś zleci
Anianiaa wrote:Hej dziewczyny,
dzisiaj otrzymałam wynik beta hcg 441,6.
Nie umiem odczytać na wykresie, który to tydzień. Mylące są dla mnie te przedziały. Czy mogłaby mi któraś z Was powiedzieć jak to się liczy? No i przede wszystkim który to tydzień?
Ładna beta Gratulacje lepiej chyba wyliczać tydzien ciąży na podstawie ostatniej miesiączki. To 5ty tydzień
KolorowyBalonik wrote:Dziewczyny bardziej doświadczone mamy proszę o poradę ;/
Wczoraj z mężem się przytulaliśmy i kurcze jak wypłynęlo nasienie to miałam lekko podbarwione na różowo (to nie była krew). BYła tego mała ilość. Czy to ok czy nie bo nie wiem czy leciec do gina?
Jak bladoróżowe to wogóle się nie spinaj Prawdopodobnie jakiś uraz/ pęknięte naczynko, to się zdarza często, zwłaszcza, że w ciąży wszystko w środku teraz mocniej ukrwione Możesz uspokoić siebie i męża, przytulać się w ciąży można, a nawet trzeba!!
Dreamy_Girl wrote:Dziękuję mam nadzieję, że nic nie pokręciłam z tym zarodkiem, ale takie słowa usłyszałam od lekarza... Marietta podziwiam Cię za ogarnianie tego wszystkiego tutaj - jesteś wielka ja mam czasem problem z nadążaniem za Waszymi postami, hehe
Hahah, ja też mam otwarte po 3 strony, żeby wszystko nadrobić Tak jak napisałam- mam tu dyżury kiedy bobek mój śpi w południe na drzemce i po 22
EDIT- Jastin13 i Anianiaa- dopisałam Was na pierwszej stronie, jak poznacie orientacyjny termin dajcie znać, to uzupełnięWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 22:57
-
Natka94 wrote:Witajcie laski.
Piszę że zła wiadomością. Mój bąbelek sie nie rozwija prawidłowo. Zdiagnozowano krytyczną bradykardię płodu. Grozi mi poronienie. Za 7 dni wizyta i podejmujemy (jeznoznaczną juz na tym etapie) decyzję.
Ojej Natka tak mi przykro. Mam nadzieję że jak będziesz miała ta wizytę za 7 dni to się okaże jakąś pomyłką.
A może warto by to skonfrontować z innym lekarzem? -
kascok wrote:Nic się nie bój, wszystko na pewno jest w porządku. Dla dziewczyn, które obawiają się, że mają skąpe objawy przytoczę taki przykładzik, który udowodni, że są kobiety przechodzące ciążę bezobjawowo :)W moich okolicach jakiś czas temu krążyła plotka, że pewna Pani grubo po 40, ale jeszcze nie 50 dowiedziała się, że jest w ciąży... uwaga... w dniu porodu! Nie za bardzo chciałam w to wierzyć, ale od roku pracuję z dziewczyną, która jak się okazuje, zna osobiście ową Panią i z całą mocą potwierdziła, że rzeczywiście tak było i to wszystko prawda. Otóż owa Pani oprócz braku miesiączki nie miała żadnych objawów ciążowych. Pytanie czy brak okresu nie dał jej nic do myślenia... dał, ale była przekonana, że to menopauza Z racji tego, że kobieta jest dosyć otyła, nie zdziwił ją bardziej zaokrąglony brzuszek, który tylko trochę się powiększył. Ludzie ją pytali, a co z ruchami dziecka??? Ale ona odpowiadała, że coś czuła, ale myślała, że to w żołądku jej się przewraca
Także dziewczynki nie przejmujcie się zupełnie, co organizm to inny
No zdarzają się takie sytuacje. A jeszcze jak łożysko z przodu *nie mylić z przodujacym, to w ogóle ruchy są słabsze. Moja siostra też ciążę przechodziła niemal bezobjawowo. Kiedyś też oglądałam na TLC program ciąża z zaskoczenia to autentycznie babeczki w dniu porodu dowiadywaly się że są w ciąży -
Piszę że zła wiadomością. Mój bąbelek sie nie rozwija prawidłowo. Zdiagnozowano krytyczną bradykardię płodu. Grozi mi poronienie. Za 7 dni wizyta i podejmujemy (jeznoznaczną juz na tym etapie) decyzję.
Natalka94 calym cerduchem jestem z toba. Mam nadzieje ze wszystko zakonczy sie dobrze. -
nick nieaktualnyNatka94 wrote:Witajcie laski.
Ojej a który to tydzień, że już stwierdzili coś takiego? Mam nadzieję, że to pomyłka, a zakończenie będzie happy end'em.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki piszę nieśmiało,prosząc o poradę,moje beta dzien przed okresem wynosila 19,dzisiaj rano rowniez pojechalam na badanie i czekam do 15 na wynik,mam nadzieje,ze bedzie prawidłowy przyrost i bardzo sie stresuje prosze doradzcie mi poniewaz dzisiaj o 13 mam wiztye u dentysty,bylam dwa tyg temu zalozyl mi lekarstwo i kazal przyjsc dzisiaj na leczenie kanalowe,zab mnie nie boli i tak sie zastanawiam czy moglabym isc pozniej do dentysty jezeli wszystko bedzie dobrze,nie wytrzymam bez znieczulenia ,a kolejny stres i bol chyba nie jest wskazany,slyszalam,ze do dentysty najlepiej chodzic w drugim trymestrze,doradzcie co robic:)
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Marietta wrote:Hahah, ja też mam otwarte po 3 strony, żeby wszystko nadrobić Tak jak napisałam- mam tu dyżury kiedy bobek mój śpi w południe na drzemce i po 22
EDIT- Jastin13 i Anianiaa- dopisałam Was na pierwszej stronie, jak poznacie orientacyjny termin dajcie znać, to uzupełnię
Marietta bardzo dziekuję za odpowiedź. Z kalkulatora ciaży też wynika 5ty tydzień.
Powiedz mi jeśli możesz jak się wylicza te przedziały? Dla mnie to nie jest zrozumiałeAnianiaa -
Mnie dzisiaj pobolewa brzuch. Wczoraj byłam na bycie wg zaleceń lekarza. 28.06 beta wynosiła 488 a wczoraj czyli 6.07 było 12496. Po mojemu to duży przyrost. Ginekolog znowu mnie straszy blizniakami. Wizyta 14.07 to będzie 6 tydzień i 4 dzień. Mam nadzieję, że już coś zobaczę. Mąż też się nie może doczekać.
Natka jestem dobrej myśli. Miejmy nadzieję, że się nie mylę.Lilcia, Marietta lubią tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:Mnie dzisiaj pobolewa brzuch. Wczoraj byłam na bycie wg zaleceń lekarza. 28.06 beta wynosiła 488 a wczoraj czyli 6.07 było 12496. Po mojemu to duży przyrost. Ginekolog znowu mnie straszy blizniakami. Wizyta 14.07 to będzie 6 tydzień i 4 dzień. Mam nadzieję, że już coś zobaczę. Mąż też się nie może doczekać.
Natka jestem dobrej myśli. Miejmy nadzieję, że się nie mylę.
Jest szansa, że już nawet serduszko wtedy będzie -
nick nieaktualny
-
Madżka89 wrote:Dziewczynki piszę nieśmiało,prosząc o poradę,moje beta dzien przed okresem wynosila 19,dzisiaj rano rowniez pojechalam na badanie i czekam do 15 na wynik,mam nadzieje,ze bedzie prawidłowy przyrost i bardzo sie stresuje prosze doradzcie mi poniewaz dzisiaj o 13 mam wiztye u dentysty,bylam dwa tyg temu zalozyl mi lekarstwo i kazal przyjsc dzisiaj na leczenie kanalowe,zab mnie nie boli i tak sie zastanawiam czy moglabym isc pozniej do dentysty jezeli wszystko bedzie dobrze,nie wytrzymam bez znieczulenia ,a kolejny stres i bol chyba nie jest wskazany,slyszalam,ze do dentysty najlepiej chodzic w drugim trymestrze,doradzcie co robic:)
Kochana! gratulacje Po pierwsze- z lekarstwem w zębie przed kanałowym można chodzic do kilku tygodni- nie powinno wypaść Więc spokojnie kanałowe możesz przesunąć, nie stresuj się Co do bety- trzymam mocno kciuki, daj znać po 15 jak się sprawy mają
Anianiaa wrote:Marietta bardzo dziekuję za odpowiedź. Z kalkulatora ciaży też wynika 5ty tydzień.
Powiedz mi jeśli możesz jak się wylicza te przedziały? Dla mnie to nie jest zrozumiałe
Nie ma za co Przedziały bety w ciąży są mocno elastyczne- dlatego, że w różnym tempie powielają/ rozmnażają sie komórki zarodka w różnych ciążach- a właśnie tego daje obraz beta np beta 500- to może być 4 ale tak samo 5ty tydzień, nie każdy zarodek w tym samym tempie będzie się rozrastał
3. tydzień - 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień - 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień - 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień - 1,080 - 56,500 mIU/ml
7-8. tydzień - 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9-12. tydzień - 25,700 - 288,000 mIU/ml
13-16. tydzień - 13,300 - 254,000 mIU/ml
17- 24. tydzień - 4,060 - 165,400 mIU/ml
25- 40. tydzień - 3,640 - 117,000 mIU/ml
Dlatego wynik bety zawsze będzie wskazywał tylko oreintacyjnie wiek ciąży
Natka94 wrote:Jestem w 7 tygodniu i 5 dniu. Ciąża opóźniona o az 10 dni. To stanowczo za dużo. Konsultowałam sie z dwoma lekarzami. Za tydzień idę do trzeciego
Natka, strasznie mi przykro. Ilu dniowe masz cykle? Możliwe, że owu miałaś 7-10 dni później? koło np 21 dc? Wtedy mogłoby być tak, że ciąża jest młodsza, a do 6 tc bradykardia płodu liczona jest dopiero poniżej 100 uderzeń. Może tak naprawdę ciąża jest młodsza, to by tłumaczyło tempo bicia serduszka, jeśli jest w okolicach stu. Ściskam mocno i czekam na lepsze wieści!!
-
Piszę że zła wiadomością. Mój bąbelek sie nie rozwija prawidłowo. Zdiagnozowano krytyczną bradykardię płodu. Grozi mi poronienie. Za 7 dni wizyta i podejmujemy (jeznoznaczną juz na tym etapie) decyzję.Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka