WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fortitudo wrote:
    Dziewczyny wy już w większości po prenatalnych, więc chcę się doradzić..Kiedy miałyście robiony test PAPPA z krwi? W tym samym dniu co badanie USG, później czy wcześniej? Bo mi kazano zrobić tydzień wcześniej, a wszędzie informują, że nie można robić przed badaniem USG..Jak to jest?
    Oznaczane miałyście tylko białko PAPPA czy beta-hcg również?
    Ja mam zrobic dzien wczesniej pappa i wolne beta hcg, wtedy na usg bede miala juz wyniki i od razu po badaniu wprowadzi dane do programu majac jasny wynik

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Chciałam się przywitać i dołączyć do Was. Termin mam na 23 marca. Badania prenatalne dopiero za tydzień ale jutro idę do mojego ginekologa - głównie po receptę ale liczę na to, że zrobi mi też USG.

Fortitudo wrote:
    Dziewczyny wy już w większości po prenatalnych, więc chcę się doradzić..Kiedy miałyście robiony test PAPPA z krwi? W tym samym dniu co badanie USG, później czy wcześniej? Bo mi kazano zrobić tydzień wcześniej, a wszędzie informują, że nie można robić przed badaniem USG..Jak to jest?
    Oznaczane miałyście tylko białko PAPPA czy beta-hcg również?

Test z krwi mam mieć zrobiony tydzień przed USG. Pani na rejestracji powiedziała, że jeśli mam możliwość przyjechać dwa razy, to tak będzie lepiej, bo na USG będę już miała komplet wyników i można to od razu przedyskutować z lekarzem. Gdybym chciała mieć wszystko robione jednego dnia, to wyniki wysyłają pocztą. Tak było też napisane na stronie kliniki, w której mam mieć robione badania. Oznaczone będzie PAPPA i beta HCG.

Fortitudo, Marietta lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio14 wrote:
    Kurcze może masz nożliwość pójść na usg prywatnie? Bo teraz nie dość że sytuacja Cię zestresowała to jeszcze dodatkowy stres czy wszystko ok... Później będzie łatwiej jak będziesz czuć ruchy a tymczasem może chciałabyś się uspokoić dzięki usg?
    Ja mam stresa bo dzisiaj wizyta u onkologa. Pewnie biopsji od ręki nie zrobi ale już sama nazwa jego specjalności budzi we mnie niepokój...

Ja miałam iść wczoraj i w piątek na biopsję ze znieczuleniem ale przez tą sytuację nie mam jak się dostać i muszę to przełożyć aż załatwimy jakieś auto, do tej pory mieliśmy służbowe a teraz ja na L4

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć zrobione wyniki z krwi (pappa) i bHCG na wizytę już. Na wyniki czeka się 4 dni. Więc zrobiłam wcześniej i już dziś mam. USG mam w czwartek. Nawet moja Pani gin mówiła, że lepiej zrobić wcześniej i mieć już na USG

Fortitudo lubi tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) ja też czekam teraz na wizytę 4 tygodnie. Aktualnie zostało 8 dni a 9 do usg genetycznego. Czas szybko leci. Teraz córcia choruje więc na nią przelewam uwagę. A jak ona śpi to ja korzystam i też się kimnę mimo że sterta prasowania czeka :p ja miałam cc po 22 godz porodu. Właśnie z powodu niewspómiernosci matczyno-płodowej i spadku tętna. Nie potrzebnie mnie tyle męczyli. Teraz nie wiem jak będzie.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4.72 cm serce 164 uderzenia na minutę. Mąż zapomniał więc byłam jednak sama :D

Kasia.ke1, syla2312, Natka94, moodliszka, Skali89, KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pewien problem. Od kilku dni bolą mnie pachwiny, nie z przodu, ale bardziej z dołu.I nie jest to ból jak przy np. grypie. Ból ten utrudnia mi normalne chodzenie, jakby coś mnie ciągnęło.
    Lekarz stwierdził, że nie jest to zbyt normalne i przepisał magnez. Dodatkowo przyplątała się infekcja (upławy), też dostałam już odpowiedni zestaw ratunkowy dla siebie i męża.
    Czy te bóle mogą być powiązane z infekcją czy mogą mieć inne podłoże?

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:

Jak mógł zapomnieć? ;) mój tydzień spałby za to na kanapie :P

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panama wrote:
    Mam pewien problem. Od kilku dni bolą mnie pachwiny, nie z przodu, ale bardziej z dołu.I nie jest to ból jak przy np. grypie. Ból ten utrudnia mi normalne chodzenie, jakby coś mnie ciągnęło.
    Lekarz stwierdził, że nie jest to zbyt normalne i przepisał magnez. Dodatkowo przyplątała się infekcja (upławy), też dostałam już odpowiedni zestaw ratunkowy dla siebie i męża.
    Czy te bóle mogą być powiązane z infekcją czy mogą mieć inne podłoże?
    Mnie bolało w pachwinie z jednej strony w obu ciążach. W pierwszej zaczęło ok. 6 miesiąca a w drugiej jakoś chyba ok. 15-16tc. Lekarze twierdzili, że to więzadło boli. Może wynikało to z mojej wagi bo wtedy ważyłam trochę więcej. Teraz na razie nie boli ale podejrzewam że jak brzuch podrośnie to znowu mnie to dopadnie... Przeszło dopiero po porodzie i to chyba nie od razu więc musiałam przywyknąć. Ale może Twój ból jest chwilowy i szybko przejdzie :)

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • panama Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie pocieszyłaś. Lekarz powiedział, że jeśli leki na infekcję i magnez nie pomoże, to wrócimy do luteiny dopochwowej.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:

Mój też by spał w pokoju obok :) nie darowałabym :D

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg pierwszego trymestru jutro, natomiast Pappa+wolne Beta-hcg kazali mi zrobic w 10 tygodniu i z wynikiem przyjsc na usg. Takze widocznie co klinika to inne obyczaje. Najlepiej robic tak jak mowi lekarz, ktory ma wykonywac usg bo jedni chca miec wyniki juz na badanie, inni robia w tym samym dniu... Kazdy pewnie na czym innym sie opiera i na roznych programach moze pracuja, moze maja rozne metody, kto ich tam wie :p

thgfflw1afo8ui8u.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zawszr kazdy lekarz mówił, ze żeby w ogóle badanie miało sens, to należy krew pobrać tego samego dnia co robi się usg i wyniki zestawić po jilku dnisch inaczej oznaczanie z krwi to wyrzucone pieniądze bo ie jest wiarygodne... i bądź tu mądry.

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wynikach z pappa ktore odebralam sa wskazane normy dla poszczegolnych tygodni, wiec moze oni wpisujac te dane w program, porownuja czy sa odpowiednie dla tygodnia w ktorym byky robione a z usg odczutuja te wszystkie inne parametry...

thgfflw1afo8ui8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny każda ma te pappa ?:D albo krew przy usg prenatalnym? Ja nic z tych rzeczy nie mialam

• MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny każda ma te pappa ?:D albo krew przy usg prenatalnym? Ja nic z tych rzeczy nie mialam

Że tak powiem: ja jestem z nad morza.
    Tutaj też tak to wygląda.
    Najpierw krew.
    Kilka dni pozniej usg prenatalne.

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:

Pappa jest dodatkowo. Wszystko zależy od tego co zleca lekarz.

Muszę Wam się wyżalić:
    jeżdżę do pracy 60 km w jedną stronę busem lub autobusem i strasznie trzęsie rano w busie, bo jedzie ten bus przez jakieś wsie :( brzuch mnie później boli i kłuje coś pod żebrami. Zaczynam się bać o dzidziusia :(

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że dla mnie Pappa jest zbędne. Wytłumaczył dlaczego itp

Agar88 mnie też po dłuższych podróżach tak kłuje i boli, lekarz kazał mi ograniczyć dalekie podróże, ew robić przerwy na wyprostowanie się

60wzjk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar ja odkąd jestem w ciąży bardzo unikam dziur mega mocno mi przeszkadzają .. nawet jak mam autobusem 3 ulice przejechać to histeryzuje .. nie masz możliwości iść na l4?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka i jakie były Twoje wskazania na pappa ? Nie wiem ja nie miałam ani tego ani tej krwi przed prenatalnym

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ