Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fortitudo wrote:Dziewczyny wy już w większości po prenatalnych, więc chcę się doradzić..Kiedy miałyście robiony test PAPPA z krwi? W tym samym dniu co badanie USG, później czy wcześniej? Bo mi kazano zrobić tydzień wcześniej, a wszędzie informują, że nie można robić przed badaniem USG..Jak to jest?
Oznaczane miałyście tylko białko PAPPA czy beta-hcg również? -
Cześć dziewczyny
Chciałam się przywitać i dołączyć do Was. Termin mam na 23 marca. Badania prenatalne dopiero za tydzień ale jutro idę do mojego ginekologa - głównie po receptę ale liczę na to, że zrobi mi też USG.
Fortitudo wrote:Dziewczyny wy już w większości po prenatalnych, więc chcę się doradzić..Kiedy miałyście robiony test PAPPA z krwi? W tym samym dniu co badanie USG, później czy wcześniej? Bo mi kazano zrobić tydzień wcześniej, a wszędzie informują, że nie można robić przed badaniem USG..Jak to jest?
Oznaczane miałyście tylko białko PAPPA czy beta-hcg również?
Test z krwi mam mieć zrobiony tydzień przed USG. Pani na rejestracji powiedziała, że jeśli mam możliwość przyjechać dwa razy, to tak będzie lepiej, bo na USG będę już miała komplet wyników i można to od razu przedyskutować z lekarzem. Gdybym chciała mieć wszystko robione jednego dnia, to wyniki wysyłają pocztą. Tak było też napisane na stronie kliniki, w której mam mieć robione badania. Oznaczone będzie PAPPA i beta HCG.
Fortitudo, Marietta lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
nick nieaktualnyKazio14 wrote:Kurcze może masz nożliwość pójść na usg prywatnie? Bo teraz nie dość że sytuacja Cię zestresowała to jeszcze dodatkowy stres czy wszystko ok... Później będzie łatwiej jak będziesz czuć ruchy a tymczasem może chciałabyś się uspokoić dzięki usg?
Ja mam stresa bo dzisiaj wizyta u onkologa. Pewnie biopsji od ręki nie zrobi ale już sama nazwa jego specjalności budzi we mnie niepokój...
Ja miałam iść wczoraj i w piątek na biopsję ze znieczuleniem ale przez tą sytuację nie mam jak się dostać i muszę to przełożyć aż załatwimy jakieś auto, do tej pory mieliśmy służbowe a teraz ja na L4 -
Ja mam mieć zrobione wyniki z krwi (pappa) i bHCG na wizytę już. Na wyniki czeka się 4 dni. Więc zrobiłam wcześniej i już dziś mam. USG mam w czwartek. Nawet moja Pani gin mówiła, że lepiej zrobić wcześniej i mieć już na USG
Fortitudo lubi tę wiadomość
-
Hejka
ja też czekam teraz na wizytę 4 tygodnie. Aktualnie zostało 8 dni a 9 do usg genetycznego. Czas szybko leci. Teraz córcia choruje więc na nią przelewam uwagę. A jak ona śpi to ja korzystam i też się kimnę mimo że sterta prasowania czeka :p ja miałam cc po 22 godz porodu. Właśnie z powodu niewspómiernosci matczyno-płodowej i spadku tętna. Nie potrzebnie mnie tyle męczyli. Teraz nie wiem jak będzie.
-
Mam pewien problem. Od kilku dni bolą mnie pachwiny, nie z przodu, ale bardziej z dołu.I nie jest to ból jak przy np. grypie. Ból ten utrudnia mi normalne chodzenie, jakby coś mnie ciągnęło.
Lekarz stwierdził, że nie jest to zbyt normalne i przepisał magnez. Dodatkowo przyplątała się infekcja (upławy), też dostałam już odpowiedni zestaw ratunkowy dla siebie i męża.
Czy te bóle mogą być powiązane z infekcją czy mogą mieć inne podłoże? -
panama wrote:Mam pewien problem. Od kilku dni bolą mnie pachwiny, nie z przodu, ale bardziej z dołu.I nie jest to ból jak przy np. grypie. Ból ten utrudnia mi normalne chodzenie, jakby coś mnie ciągnęło.
Lekarz stwierdził, że nie jest to zbyt normalne i przepisał magnez. Dodatkowo przyplątała się infekcja (upławy), też dostałam już odpowiedni zestaw ratunkowy dla siebie i męża.
Czy te bóle mogą być powiązane z infekcją czy mogą mieć inne podłoże?Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja mam usg pierwszego trymestru jutro, natomiast Pappa+wolne Beta-hcg kazali mi zrobic w 10 tygodniu i z wynikiem przyjsc na usg. Takze widocznie co klinika to inne obyczaje. Najlepiej robic tak jak mowi lekarz, ktory ma wykonywac usg bo jedni chca miec wyniki juz na badanie, inni robia w tym samym dniu... Kazdy pewnie na czym innym sie opiera i na roznych programach moze pracuja, moze maja rozne metody, kto ich tam wie :p
-
nick nieaktualny
-
Justa1994 wrote:Dziewczyny każda ma te pappa ?
albo krew przy usg prenatalnym? Ja nic z tych rzeczy nie mialam
Że tak powiem: ja jestem z nad morza.
Tutaj też tak to wygląda.
Najpierw krew.
Kilka dni pozniej usg prenatalne.2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
Justa1994 wrote:Dziewczyny każda ma te pappa ?
albo krew przy usg prenatalnym? Ja nic z tych rzeczy nie mialam
Pappa jest dodatkowo. Wszystko zależy od tego co zleca lekarz.
Muszę Wam się wyżalić:
jeżdżę do pracy 60 km w jedną stronę busem lub autobusem i strasznie trzęsie rano w busie, bo jedzie ten bus przez jakieś wsiebrzuch mnie później boli i kłuje coś pod żebrami. Zaczynam się bać o dzidziusia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny