WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    I dobrze robisz :)

A powiedzcie mi kiedy są jakieś przeceny na ciuchy ciążowe? Mam nadzieję, że nie w styczniu/lutym :D
    Kochana, najszybciej to chyba w HM, zazwyczaj zaczynają się koło 10 grudnia.

f2w3flw16652lysf.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Chyba tak :) bo jakoś tak w lipcu/ sierpniu są przeceny i na koniec roku plus styczeń :) te takie duże przeceny :)

To ja chyba tych przecen nie ogarnęłam :(

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayolin wrote:
    Kochana, najszybciej to chyba w HM, zazwyczaj zaczynają się koło 10 grudnia.

Myślę, że w grudniu to ja już będę miała duży brzuch, bo w obecnej chwili już mam (tak gdzieś od 2 tyg już mi wystaje) :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Chyba tak :) bo jakoś tak w lipcu/ sierpniu są przeceny i na koniec roku plus styczeń :) te takie duże przeceny :)

W h&m cały rok online masz dział wyprzedaż co jakiś czas są nowe rzeczy, plus ja dużo rzeczy mam z Asos z licytacji na allegro. Ostatnie 3 sukienki, dwie pary leginsów i rajstopy kupiłam za 230zł. Na zalando też dużo wyprzedaży można znaleźć, tylko tam ceny z dnia na dzień się zmieniają. Kupiłam kurtke na zimę za 180, dwie bluzki po 30 i super bluze za 30, teraz dalej są przecenione, ale już prawie dwa razy takie ceny, tak szybko tam się zmienia.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syla2312 wrote:
    Dziewczyny jeśli chodzi o Recaro to poczytajcie, żebyście nie trafiły na wadliwą bazę. Możliwe że nie wszystkie wyszły ze sprzedaży a nie przeszły testów. Wpiszcie sobie w internecie i sprawdźcie. Jakiś czas temu oglądałam na youtubie testy ich z trefną bazą i bardzo źle to wyglądało. Nie chcę oczywiście Was straszyć tylko uprzedzić w celu sprawdzenia ;)
    W testach latalo recaro optia bodajże czyli ten kolejny fotelik. Ale wymieniali też bazy jesli miało się je przy privi. Wiem bo wymienialismy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 16:04

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    To ja chyba tych przecen nie ogarnęłam :(

ja też w tym roku olałam przeceny, które niedawno się skończyły :) Jakoś nie miałam do tego głowy :) W zimę poszalejemy :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88 wrote:
    I dobrze robisz :)

A powiedzcie mi kiedy są jakieś przeceny na ciuchy ciążowe? Mam nadzieję, że nie w styczniu/lutym :D
    Teraz to najbliżej grudzień, ale h&m często ma różne kody zniżkowe ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. U nas trwa kolejny, ciężki dzień po kolejnej ciężkiej nocy. Synek z tym katarem budził się co chwile, plakal, stekal... temperatury niby nie ma ale rozpalony, oczy szklane i te smarki.... ściągam frida wiec afera jak byk...masakra. do tego oczywiście mnie chwyta więc pije syropek prenalen.

Black- tez używam detektora od jakiegos tygodnia. Udaje mi sie zlapac ale na chwile. Jem cos i szukam i sie udaje.
    Ha wizytuje w srode.

PatSim lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek ja jeżdżę po całym brzuchu od ci... Do pępka i czasami ciśnienie czy co tam skacze że 127 na 141 ale serca nie słyszę

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grudniu i tak niestety te przeceny są dużo niższe niż latem .. i tez bardziej w styczniu niż grudniu A ja teraz myśle tylko o maluchu w ogóle nie patrzę sobie ciuchów tylko ciagle kupuje coś dla maluszka .. albo chociaż oglądam różnie ..

Dziewczyny a jak ktoś jest bardzo chudy nie jest to wskazanie do cesarki ? Ja po prostu wiem ze nie mam szans urodzić naturalnie nie przejdzie .. a poza tym jeszcze panikuje bo jak chodziłam na usg przed ciaza lekarz mówił ze mam macice wielkości dziecka - fajnie jakby jednak dzidziuś mógł swobodnie rosnąć ..

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black ja.lapie serducho ok 140/120 przeważnie. I ladnie słychać ale chwilę. Z kazdym tygodniem powinno byc lepiej slychac. Widze, ze msmy ten sam wiek.ciąży. choc u mnie wg miesiaczki powinno byc 4dni do tyłu ale usg ciagle tak pokazywalo więc zmienilam :-)

Patu lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    W grudniu i tak niestety te przeceny są dużo niższe niż latem .. i tez bardziej w styczniu niż grudniu A ja teraz myśle tylko o maluchu w ogóle nie patrzę sobie ciuchów tylko ciagle kupuje coś dla maluszka .. albo chociaż oglądam różnie ..

Dziewczyny a jak ktoś jest bardzo chudy nie jest to wskazanie do cesarki ? Ja po prostu wiem ze nie mam szans urodzić naturalnie nie przejdzie .. a poza tym jeszcze panikuje bo jak chodziłam na usg przed ciaza lekarz mówił ze mam macice wielkości dziecka - fajnie jakby jednak dzidziuś mógł swobodnie rosnąć ..

Tylko, że bycie chudym, nie ma nic wspólnego z rozstawem kości, "grubi" ludzie mają kości w tych samych miejscach co chudzi raczej. Jak już jakieś wady, czy dysproporcje miednicy. Ja przed ciążą miałam trzy miesięczny monitoring i też w wadzie miałam wpisana zbyt mała macica, ale do tej pory to zanikło i rośnie sobie swobodnie. Tak samo miałam bardzo dużą niedomogę progesteronu, po której teraz nie ma śladu. Więc nie panikujmy stan sprzed ciąży nijak się ma do obecnego. Twój lekarz będzie wiedział co robić. Dla pocieszenia moja mama w 9 miesiącu ciąży z moim bratem ważyła 48kg przy 170cm. Dodatkowo ma bardzo małe biodra w porównaniu do ramion i urodziła bez problemu, fakt, że poród trwał 20h.

syla2312 lubi tę wiadomość

• syla2312 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    syla to nie od Privii, Privia na bazie jest jednym z najbezpieczniejszych.

http://mamadu.pl/132237,recaro-wycofuje-dwa-foteliki-samochodowe-rodzice-zgloscie-sie-po-nowe

Nie pisałam tego ogólnie o Privi tylko jeśli któraś nie słyszała o wadliwych bazach to żeby sprawdzić ;)
    Lepiej jak to się mówi dmuchać na zimne i doczytać :)
    Ja fotelik mam, dostaliśmy nowy w prezencie dla syna i raczej nie będę kupować drugiego

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak długo dziecko korzysta z gondoli?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mając tyłozgięcie w życiu bym dziecka nie znalazła detektorem :) jest schowany tak, że n prenatalnych miałam dopochwowe USG, bo lekarz nic nie widział przez brzuch :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mair dziękuję za opis spodni - bardzo pomocne :)

Kasia.ke jak Ci zdiagnozowano tyłozgięcie macicy? Czy ma to jakiś wpływ na ogólne funkcjonowanie? Bo mi nikt nigdy nie mówił, że mogę mieć coś takiego, a podczas usg prenatalnego dowiedziałam się tego od lekarki - też nie mogła zrobić mi usg przez brzuch.

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze oprócz tego mam macicę dwurożną :) diagnozę dostałam już po urodzeniu pierwszego syna, przy diagnostyce niepłodności wtórnej poprzez badanie USG :) Lekarz mój powiedział, że to ma takie znaczenie jak kolor samochodu :)
    Chociaż na początku ciąży ponoć trudniej ją utrzymać - u mnie to mogło być jakąś przyczyną, gdyż pozostałe wyniki mam w miarę ok :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i ponoć częściej zdarzają się bóle pleców i krzyżowe - przy po porodzie na mur beton :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tyg czulyscie się najgorzej ?! Ja dzis zaraz po prostu oszaleje cały dzień okropne mdłości które tylko przybierają na sile 12 tydzień skończony a ja dalej sobie nie radzę z tym..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam wyjsc dzis na miasto pozałatwiać sprawy min wysłać zwolnienie do pracy i niestety ale nie dałam rady ..

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ