WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam, o tych wózkach 3 w 1, na allegro tego pełno, jeszcze z fotelikami samochodowymi w zestawie... Ale teraz tak piszecie, że większość tych zestawów jest do bani, że już sama nie wiem jaki ten wózek kupić :p Szkoda mi wydawać kilka tysi na wózek, w którym nie wiadomo, czy dziecko w ogóle będzie chciało przebywać... Mojej przyjaciółki córka w gondoli była może ze 3 razy bo od razu był krzyk, w spacerówce to samo, bo wolała sama chodzić :p No i kupi człowiek taki wypaśny wózek za 3 czy 5 tys, a dziecko nawet z niego nie skorzysta... Z drugiej strony nie chcę sugerować się jedynie ceną, bo bądź co bądź, chcę, aby wózek i fotelik przede wszystkim był bezpieczny i wygodny dla malucha...
    Chyba wybierzemy się do jakiejś hurtowni żeby pooglądać różne modele, bo zależy mi żeby wózek był jak najlżejszy. Mieszkamy na 2 piętrze, więc nie uśmiecha mi się taszczyć tego wózka z góry na dół za każdym razem jak będzie ważył "tonę"...
    Dziewczyny z Krakowa i okolic, znacie może jakiś sklep gdzie mają duży wybór wózków?

thgfflw1afo8ui8u.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Dziewczyny czy bardzo duży stres może zrobić coś złego dziecku ?
    Mieszkam z teściową od piątku jest afera bo powiedziała mężowi coś co jest niezgodne z prawda, zwalila winę na mnie gdzie była po jej stronie. Powiedziałam jej to bo nie dam się oczerniac.
    Wczoraj to już koszmar... rozmawiałam z moja mama o niej w zamkniętym pokoju, po prostu się zalilam a ona posłuchała wszystko i zaczęła wrzeszczeć na cały dom że nie bede jej obgadywac że zero szacunku, ona mnie trzyma u siebie 4 lata ( w tym czasie mąż chorował) a ja o tak o, że jestem taka i owaka, że tylko coś zrobię jej synkowi to będę miała ż nia doczynienia i ja popamietam itd itp... miałam zamknięty pokój więc nie weszła ale cała się trzeslam. Zalilam się tylko mamie a ona podsluchiwala teraz muszę się wyprowadzić szybko... boję się o dziecko.
    Strasznie współczuję, miałam podobną sytuację z teściową. A obecnie podobne rzeczy przechodzę przez dziadka męża z którym mieszkamy więc wiem co to za stres ! Są 2 wyjścia . 1 to się wyprowadzic. A 2 to niestety przeprosić i znizyc głowę bo na osoby starsze ie ma rady. Tutaj nie chodzi o rację, tylko najprawdopodobniej o kontrolę. Smutne ale prawdziwe. 3 mam kciuki bo to dopiero początek ciąży.

KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam ogromny problem z bardzo bolące zębem. A raczej zęba juz nie ma tylko do nerwa dochodzi powietrze i najprawdopodobniej mam zakażenie nerwa. I tu zaczynają się schody. Cierpię na dentofobię. Boję się dentystów tak bardzo ze jak byłam ostatnio to mnie wyprosil ze względu na strach i cisnienie. 150 na 180 . Wzywał karetkę. Teraz juz nie wiem co robić bo nie mogę mieć rentgen, nie mogę antybiotyku. A ból straszny.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • buba123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Dziewczyny a jak sobie radzicie od usg do usg ? Ja do tej pory miałam co tydzień Max dwa wtedy po prostu żyłam od wizyty do wizyty .. a teraz mam po miesiącu kolejne usg i to jeszcze prawie 3 tygodnie ! Nie wiem kurczę .. przecież nie czuje ruchów ani nic brzuch zupełnie płaski zero brzucha skad mam wiedzieć czy z dzidzia wszystko dobrze czy żyje czy rośnie .. ten strach ciagle o tym myśle

hej ja też mam z tym problem... na wizycie byłam 11.08 teraz 8.09 też się niepokoję czy wszystko jest w porządku, czuję się dobrze, brzuszka nie widać... :( czasem jak mnie najdą złe myśli to spać nie mogę... zastanawiam się nad tym detektorem tętna - może z tym urządzeniem byłoby łatwiej gdybyśmy słyszały że serduszko bije?

21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 4 września 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Wiem o tej stabilności, pilnowałam dzieci co roku od skończenia 13 roku życia. Przerobiłam większość wózków. Ale z drugiej strony w kubełkach później jest mniej miejsca i nie rozkładają się na płasko. Siostry syn ma obniżone napięcie mięśniowe i faktycznie tylko kubełek wchodził w grę. Wszystko ma plusy i minusy dlatego nie pisałam, że jestem na nie, tylko mam mieszane uczucia. Co do Bugaboo miałam stresa, że będę go musiała kupić, bo miałam stymulacje owulacji i dużą szanse na bliźnięta. A to chyba jedyny słuszny wybór przy dwójce. Ale szczerze jestem wysoka, mąż to samo, a ten wózek mam wrażenie, że sunie po chodniku.

z moich obserwacji siedzisko cybexa (to lux) jest mimo wszystko strasznie male :) mój synek 2,5 roku się do niego nie miesci, do joolz day 2 jak najbardziej. ma 95 cm i 15 kg.
    w każdym razie fakt, z tymi siedziskami są plusy i minusy, ja mialam oba typy wózków i zdecydowanie wracam do kubelka. to juz tylko preferencja rodzica. my też jesteśmy wysocy. w bugaboo gondola bardzo nisko, ale cala reszta przemawia na plus, tym razem się dlstego na niego zdecyduję. cybex mnie bardzo urzeka designem, ale nie zdecyduję się bo nie ma w ogóle zadnej amortuzacji, telepie nim jak kiepską parasolką. ciężka sprawa z tymi wozkami :)

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny, szczególnie te co już w ciąży były. Na nogach, rękach i biuście wyszły mi straszne żyły. Wiem, że to raczej częste, ale tak się zastanawiam, czy one po ciąży zostają czy znikają. Teraz jeszcze jest lato, opalenizny trochę mam, ale zimą to będzie tragedia.

Co do problemów z zębami, może pójdź na konsultacje. Zaznacz u dentysty, że chcesz opinii, nie leczenia. Może wtedy spokojniej sama do tego podejdziesz, bo ciężko leczyć się na własny rachunek, tym bardziej w ciąży. Ja mam problem od kilku dni z dziąsłem. Za jedna ósemką często robi mi się stan zapalny, przez to, że on wyszła częściowo i stanęła. Normalnie są na to preparaty, a teraz jedyne co mogę to myć zęby i płukać delikatnym płynem.

• honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wiele osób poleca aby kupić oddzielnie gondolę, a później zainwestować w dobrą spacerówkę. Problem jest taki,że przeczesałam cały olx i allegro i ciężko znaleźć samą gondolę a już w ogóle taką, która mi się spodoba.
    Bardzo podoba mi się wózek ANEX SPORT, wszyscy chwalą gondolę ale jak już przesiadają się na spacerówkę to po miesiącu sprzedają wózek więc widocznie ta spacerówka się nie sprawdza. Zależy mi żeby kupić taki wózek, który wystarczy na 2 lata.
    Czy któraś może polecić taki w stylu ANEX SPORT?

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naszym wózkiem była możliwość wyboru nosidełka aton lub maxi cosi, mamy aton oraz podstawę do samochodu, uwazam ze jak sie poszuka to mozna znalezc dobre rozwiazanie w dobrej cenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 13:00

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black&White wrote:
    Ja byłam na wizycie 3.08. I teraz idę jutro z nastawieniem raczej negatywnym, nie mogę znaleźć tętna mimo chyba dobrego detektora, i znowu czuje się jak przed ciąża, zero jakiś objawów. Zobaczymy jutro na wizycie czy wszystko ok...

A wcześniej znajdowałas te tętno ? Dopiero teraz nie ?

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widuję się z moją panią gin raz na miesiąc. Teraz będę się widzieć dopiero 22.09, ale jeszcze muszę podejść na posiew z ci... No ale jak mus to mus.
    To będzie mój pierwszy dzidziuś, ale mam tak zajęty czas, że nie myślę, że coś się stanie złego. Mówię dużo do dzidziusia i cieszę się, że on tam jest. Myślałam o detektorze, ale na tym etapie się na niego nie decyduje, bo bym się stresowała jakbym tętna nie mogła znaleźć :(

Dreamy_Girl lubi tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honda92 wrote:
    Mi też wiele osób poleca aby kupić oddzielnie gondolę, a później zainwestować w dobrą spacerówkę. Problem jest taki,że przeczesałam cały olx i allegro i ciężko znaleźć samą gondolę a już w ogóle taką, która mi się spodoba.
    Bardzo podoba mi się wózek ANEX SPORT, wszyscy chwalą gondolę ale jak już przesiadają się na spacerówkę to po miesiącu sprzedają wózek więc widocznie ta spacerówka się nie sprawdza. Zależy mi żeby kupić taki wózek, który wystarczy na 2 lata.
    Czy któraś może polecić taki w stylu ANEX SPORT?
    Ja mam X-lander X-move z kolecji z 2016 roku. Córka ma 1 rok i 5 miesięcy i wózka nadal używamy. Jak stałam przed ostatecznym wyborem wózka to myślałam nad x-landerem i anexem i jednak wybrałam x-landera ze względu że ta nowa gondola jest lepsza od poprzedniej wersji i ze względu na spacerowke która dużo bardziej odpowiadala mi niż w anexie

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Właśnie dziewczyny, szczególnie te co już w ciąży były. Na nogach, rękach i biuście wyszły mi straszne żyły. Wiem, że to raczej częste, ale tak się zastanawiam, czy one po ciąży zostają czy znikają. Teraz jeszcze jest lato, opalenizny trochę mam, ale zimą to będzie tragedia.

To ja mam kompletne przeciwieństwo.
    Zawsze miałam mało widoczne żyły ale dzisiaj przy pobieraniu krwi był dramat.
    Kobietka próbowała pobrać z obu rąk na zgieciach. I nic.
    W końcu za trzecim razem pobrala z przedramienia. Ale zostawiła mi krwiaka.
    Straszne to było dzisiaj :P

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama ja mam tak zawsze... po oddawaniu krwi jestem cała pokiereszowana :( ale co się nie robi dla dzidziusia :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agar88- i tu masz rację. Kilka razy w ciąży nas to czeka. Ale to dla maluszka :D

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś idę w środę oddać :)
    następną część badań :D bo przy okazji odbiorę sobie wyniki pappa

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ale sytuacja :/ Spróbuj opanować nerwy, umówić się z teściową na rozmowę na wieczór- starsi ludzie, zwłaszcza matki naszych mężów są stronniczy ;) powiedz jej o tym, że hormony ciązowe wywołują u Ciebie różne emocje, potrzebujesz wsparcia, a nie stresowania, spróbuj może na początek- nawet jeśli się wyprowadzić jakoś załagodzić sytuację... Też miałam mocne spięcie z teściową w ciązy poprzedniej, na szczęście czekaliśmy już na odbiór mieszkania od dewelopera, więc miałam psychicznie więcej luzu. Ale była inna stresująca sytuacja, która siedziała mi w głowie całą ciąże- pożyczyłam pieniądze komuś znajomemu, kilka tysięcy złotych, które mieliśmy przeznaczyć na wykonczenie mieszkania między innymi- i ta osoba zniknęła, zwolniła się z pracy- a męzowi nie przyznałam się,że komuś pożyczyłam. Stres z nie z tej ziemii. Długotrwały stres. Dziecko urodziło się zdrowe, spokojne, nigdy w życiu nie przechodziło kolki. Będzie w porządku :)

Dziękuję za pocieszenie :) Sprawy zaszły tak daleko, że nie wyobrażam sobie na razie tu zostać i z nią rozmawiać.

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMarysiaaa wrote:
    Dziękuję za pocieszenie :) Sprawy zaszły tak daleko, że nie wyobrażam sobie na razie tu zostać i z nią rozmawiać.
    A co na tą sytuację twój mąż?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a miała któraś z Was do czynienia z wózkiem firmy Recaro? Przymierzam się do fotelika z tej firmy (znajoma miała i bardzo poleca).

Tu jest cały zestaw: http://allegro.pl/recaro-citylife-wozek-4w1-privia-z-baza-i5998063857.html

A z ciążowych wiadomości to jutro idę na prenatalne i lekko się stresuję mimo iż w głębi czuję, że wszystko będzie ok.

Zamówiłam również detektor tętna. Koleżanka mówiła, że w ten sposób wytrzymywała w spokoju między wizytami :)

• Black&White Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ani razu nie znalazłam a detektor kupiłam elektroniczny za 250 zł

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Mair Koleżanka

Wysłany: 4 września 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olasz wrote:
    Hej dziewczyny a miała któraś z Was do czynienia z wózkiem firmy Recaro? Przymierzam się do fotelika z tej firmy (znajoma miała i bardzo poleca).

Tu jest cały zestaw: http://allegro.pl/recaro-citylife-wozek-4w1-privia-z-baza-i5998063857.html

A z ciążowych wiadomości to jutro idę na prenatalne i lekko się stresuję mimo iż w głębi czuję, że wszystko będzie ok.

Zamówiłam również detektor tętna. Koleżanka mówiła, że w ten sposób wytrzymywała w spokoju między wizytami :)

To wizytujemy razem. Ja o 11 :) A Ty?

m3sxhqvk172de6m3.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ