Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Natka94 wrote:Mnie też przerażają ceny wózków. Z mężem podjęliśmy decyzję, że kupimy używany, więc już rozglądamy się za wózkami. Łóżeczko na szczęście trafi się nam po moim bracie
Natka94 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas jeśli potwierdzi się chłopak to będzie z wózkiem kłopot, bo mam po córce szaro-różowy... (Nie żebym była fanką różu tylko ten model podobał mi się tylko w tych kolorach). Stelaż na sam koniec gwarancji został naprawiony i jest praktycznie jak nowy a nawet solidniejszy niż w oryginale. Może odezwę się do producenta czy sprzedadzą mi samą gondolę w innym kolorze. Bo spacerówka i tak była niepraktyczna, mam lekką po córce czerwoną więc bardziej uniwersalną. Albo będą gadać że chłopaka w różowym wożę
mi by to szczególnie nie przeszkadzało ale ludzie lubią krytykować takie pierdoły...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
No właśnie nie wiem co z nim zrobić. Szkoda mi sprzedawać i kupować nowy bo ten jest jak nowy. Niby różu nie jest dużo no ale jest...
Kupiliśmy lżejszą spacerówkę bo ciężko mi było nosić np po schodach tą od 3w1 razem z dzieckiem, które było coraz cięższe. No i nie zajmowała całego bagażnikaspacerówka kosztowała chyba 340 albo 360zł więc nie była droga a dla mnie dużo wygodniejsza zwłaszcza że w tej od 3w1 pasy były tak zamocowane że pas krokowy (ten od 5cio punktowych bo czasem jest jeszcze pas przy pałąku ale nie o ten chodzi) córka miała w kostkach jak usiadła...
Edit: jednak sporo tego różu
https://www.emaluch.com/esklep/pl/p/BabyActive-SHELL-EKO-3w1-wozek-wielofunkcyjny%2C-nowa-konstrukcja%2C-kolorystyka-i-wzornictwo-Nowa-kolekcja/712
Kolor 06 różowy + jasno szaryWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 20:38
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja się chyba też rozgladne w szafie za spodniami ciazowyni bo mieszczą się Ale jak siedzę to ciasno no ale może jeszcze z tydzień wytrzyma
Co do wózka to my kupiliśmy 3w1 gondola super bo duże koło wygodnie się jeździło spacetowka tragedia szybko kupiliśmy snapa lekki mały a ja dużo jeżdżę autem teraz problem bo mamy ten stary ale nie wiem czy syn będzie nadawał się do dostawki czy będę musiała kupić rok po roku więc ja czekam chyba do narodzin i zobaczę w praniu gondole mam więc ewentualnie sprzedam i kupię rok po roku obawiam się że na dostawek będzie za mały nawet na taką z krzeseljiem no co jak będzie chciał spać ? Ale są dzieci co jak dobrze chodzą nie chce w wózku jeździć czas pokaże
Ale mnie dziś zatyka jakoś zjem mało a czuje się jakby zjadła pizzę sama chyba brzuch mi wywala flaki się przesuwają może dlatego
Dziewczyny z Krakowa jeżeli będziecie kupować fotelik to polecam centrum fotelików na przewozie super obsługa i chłopaki się znają na rzeczy nie to co sieciowki
-
dandelion wrote:mi też się bardzo podoba ale nie na moje potrzeby wozkowe. mam nadzieję, że bedziesz zadowolona
i że udało się trafić dobrą ofertę
Ja mam taki po synku, nie szaleliśmy zbytnio bo wydaliśmy jakieś 1300 zł ale służył bardzo dobrze i się nie zniszczył
Nawet dla dziewczynki będzie okey
https://www.google.pl/search?q=baby+merc&tbm=isch&imgil=cJ73ODMxNr2DKM%253A%253B2rkj6uPpkvqJQM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fallegro.pl%25252Flisting%25253Fstring%2525253Dbaby%2525252520merc&source=iu&pf=m&fir=cJ73ODMxNr2DKM%253A%252C2rkj6uPpkvqJQM%252C_&usg=__S1_DpQ_F5iV586GLQAyFLvakros%3D&biw=1517&bih=735&ved=0ahUKEwjvn_aS2YnWAhUNU1AKHTNRDaoQyjcIXA&ei=slCsWe_-NY2mwQKzorXQCg#imgrc=cJ73ODMxNr2DKM:
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
My mamy wózek po synku 2w1. Z perspektywy czasu i doświaczenia wiem, że wolałabym kupić samą gondolę, a następnie zainwestować w fajną porządną spacerówkę. Z gondoli byłam zadowolona, ale ze spacerówką już tak fajnie nie było. Taka kobyła wielka i ciężka. Także szybko została schowana do piwnicy i zakupiliśmy quinny zapp xtra, który służy nam do teraz. Przymierzam się do sprzedaży wózka 2w1 żeby dołożyć i kupić nowy wózek. Co prawda wózek kupili moi rodzice (zapytali jaki chcemy i po prostu dali nam pieniądze - też było mi głupio, ale wierzcie jaka to radość dla dziadków kiedy mogą sprawić taki prezent), no ale rozmawiałam z nimi i nie mają nic przeciwko sprzedaży i kupieniu nowego.
-
Ja dzis umieram. Tak mnie boli glowa ze masakra. Mimo tabletek.
Co do wozkow z mlodsza przerobilam 3. Pierwszy mialam 3w1. Mieszkalam wtedy w domku z tesciami wiec wozek stal na dole nie musialam go tachac na 1 pietro. Niestety byl bardzo ciezki dlatego szybko przeszlam na parasolke a potek dostalam od znajomej troche bardziej stabilniejsza spacerowke.
Jeszcze do niedawna mialam ten 3w1 ale sasiadom urodzilo sie bobo a niestety prawie nic nie mieli wiec im dalismy bo stwierdzilam ze i tak narazie nam nie potrzebny. A tu suprajs po 3 miesiacach i u nas bedzie dzidzia. Jak narazie kolezanka oferowala ze nam da po swojej corce bo ma w bardzo dobrym stanie. No ale to wszystko sie okaze.
Ostatnio byla mowa o ciastach. No wiec i mnie wzielo a ze moj smak ciazowy to jablka to machnelam jablecznika z pyszna chrupiaca beza. MNIAMPatSim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy mamy w planach kupić Cybex Priam (ewentualnie Joolz Day 2, ale to kubełek i mam mieszane uczucia). Ma ogromną gondole a na tym najbardziej mi zależy i design nam odpowiada.
Dziewczyny jak kupujecie używki na OLX np. zawsze proście o odbiór osobisty ewentualnie wysyłkę za pobraniem. Nigdy nie przelewajcie pieniędzy przed produktem. Jestem na kilku grupach na facebooku z różnymi markowymi rzeczami i notorycznie są oszustwa i ktoś się nabiera. Tutaj szczególnie wózki Stokke, Quinny, Mima, Cybex. W ogóle polecam te grupy na facebooku, zawsze można się dziewczyn doradzić i chętnie sprawdzają jak jest odbiór osobisty czy faktycznie ktoś ten wózek ma i wtedy ewentualnie możecie się umówić na przelanie pieniędzy. -
nick nieaktualnyPatsim z tych co wymieniłaś wybrałabym Joolz day 2 ale sugeruje się tu tylko wyglądem nie znam tych wózków
Mooodliszka fajnie z Twojej strony ze zapytałaś rodziców o zdanie na temat sprzedaży wózka od nichWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2017, 23:09
PatSim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy bardzo duży stres może zrobić coś złego dziecku ?
Mieszkam z teściową od piątku jest afera bo powiedziała mężowi coś co jest niezgodne z prawda, zwalila winę na mnie gdzie była po jej stronie. Powiedziałam jej to bo nie dam się oczerniac.
Wczoraj to już koszmar... rozmawiałam z moja mama o niej w zamkniętym pokoju, po prostu się zalilam a ona posłuchała wszystko i zaczęła wrzeszczeć na cały dom że nie bede jej obgadywac że zero szacunku, ona mnie trzyma u siebie 4 lata ( w tym czasie mąż chorował) a ja o tak o, że jestem taka i owaka, że tylko coś zrobię jej synkowi to będę miała ż nia doczynienia i ja popamietam itd itp... miałam zamknięty pokój więc nie weszła ale cała się trzeslam. Zalilam się tylko mamie a ona podsluchiwala teraz muszę się wyprowadzić szybko... boję się o dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 06:28
-
nick nieaktualnyKasiamarysia ale mąż wyprowadzi się z Tobą ? Jaka wstrętna baba 4 lata Was trzymała wow Twoja mama pewnie tez by to zrobiła gdybyście chcieli .. nie wiem No ja tez miałam stresujące akcje ze aż się trzęsłam w ciąży ze dwa razy i mam nadzieje że wszystko OK .. zreszta często przez hormony bez powodu się denerwujemy ..
-
Mair wrote:Każda z Was miała 2 wózki? Trzeba mieć dwa?
Ja miałam jeden, taki, który po rozłożeniu gondoli specjalnymi klamrami robił się na półspacerówkę. Tylko to było kilka ładnych lat temuI mój syn skończył go używać jak miał trochę mniej niż 2 lata. Nie mieliśmy kolejnego, bo mały za chiny ludowe nie dał wsadzić się do wózka (chciał sam chodzić) a ja też nie jestem fanką długiego wożenia dzieci wózkami.
Ale to już co kto woli i jak komu wygodniejJak ktoś ma malucha ok.2 lata i drugie na świecie to chyba trzeba wozić razem, bo jak tu się gdziekolwiek wybrać
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
PatSim wrote:My mamy w planach kupić Cybex Priam (ewentualnie Joolz Day 2, ale to kubełek i mam mieszane uczucia). Ma ogromną gondole a na tym najbardziej mi zależy i design nam odpowiada.
Dziewczyny jak kupujecie używki na OLX np. zawsze proście o odbiór osobisty ewentualnie wysyłkę za pobraniem. Nigdy nie przelewajcie pieniędzy przed produktem. Jestem na kilku grupach na facebooku z różnymi markowymi rzeczami i notorycznie są oszustwa i ktoś się nabiera. Tutaj szczególnie wózki Stokke, Quinny, Mima, Cybex. W ogóle polecam te grupy na facebooku, zawsze można się dziewczyn doradzić i chętnie sprawdzają jak jest odbiór osobisty czy faktycznie ktoś ten wózek ma i wtedy ewentualnie możecie się umówić na przelanie pieniędzy.
ja znów tylko kubelek, nie ma lepszego siedziska bo dziecko nie lata na boki (takie przed roczkiem wiecznie sie obsuwaja na boki). joolz jest bajka, bo jest tak miekki i sunie sam, nie ma problemów z podbijaniem ani niczym, ja miapwm joolz day ale 2 to w sumie w większości kosmetyczne poprawki. wiem, bo teraz pracuję w tym sektorzecybexa strasznie nie polecam, miałam okazję testować i mam też przyjaciółkę z tym wozkiem - jest przepiękny, ale jest tak twardy i nieporeczny przy podbijaniu na chodnikach itp, ze można się umeczyc. ja kupiłbym joolz day 2 bo nie ma lepszego, ale ze względu na wagę decyduję się na bugaboo cameleon 3, bo muszę wózek wnosić na polpietro. za bugaboo przeważa też fakt że jest niski, a ja będę mieć ciekwskoego trzylatka w komplecie i chciałabym, aby miał bezposredni kontakt do rodzeństwa.
z doswiadczenia wiem, że warto mieć drugi wózek lekki na cieply sezon, szczególnie dla już biegajacego dziecka, po prostu jest poreczniej gdy dziecko już większość czasu idzie samo.
jeśli nigdy nie mialyscie doświadczenia z wózkami, kupcie na początek tylko używaną gondolę a pozniej jak poznacir swoje wymagania i dzidzia będzie gotowa, idzcie wybrać z dzieckiem już spacerowke bo niestety często te zrstawy 2w1 to jest kompletny niewypał.
bardzo polecam też wózki Baby Jogger, świetnie się składają. model City Premier to jedt mój hit, ale nie mogę go kupić ze względu na to ciągłe noszenie, jest trochę za ciężki.PatSim, Mair lubią tę wiadomość
-
betio wrote:Hej dziewczyny. Podczytuje Was codziennie ale jakoś nie miałam odwagi pisać. Ale dziś mam badania genetyczne i proszę trzymajcie kciuki bo mega się stresuję.
hej hejnie martw się wszystko będzie dobrze
Który to tydz? O której masz badanie? Trzymam kciuki... daj znać koniecznie po