Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyerre wrote:Dziewczyny, a te spodnie ciążowe to starczą na całą ciążę, czy trzeba później kupować większy rozmiar?
Jak kupisz rozm, który teraz pasuje to nie ma szans, że będzie dobry pod koniec. Ja kupowałam dwa rozm, jeden taki, który będzie dobry niedługo i dużo większy. -
ja się nie zgadzam, jeśli się nie roztyjesz w biodrach to spodnie starcza ci sookojnie na całą ciążę, bo pas elastyczny jest ogromny (ja na początku ciąży wywijalam go do dołu bo był za duzy, a spodnie kupilam sobie rozm. 38 - taki jak noszę na codzień. dopiero gdzieś od 6/7 miesiąca nosiłam pas odwiniety i jak najbardziej starczyly do końca
-
dandelion wrote:ja też wczoraj zrobiłam NIPT i miałam małą krzywą cukrową (tu w niemczech robią ją profilaktycznie dla osób z podwyższonym ryzykiem) - nie musiałam być na czczo, musiałam wypić 50g cukru i po godzinie pobranie. ciekawe co z tego wyjdzie. wyniki NIPT natomiast miadt za 5 dni, bardzo mnie to stresuje
ktoś tu pisał ze usg szkodzi, przykro czytać takie informacje, nie wprowadzajcie proszę dziewczyn w błąd.
doczytałam jeszcze że na gazy pomagają wam jabłka, ale numer, mi właśnie strasznie zaostrzaja problemy jelitowe i straszne mam wtedy bóle od gazów. a tak lubię jablka
moja dzidzia w czw. i piątek szalała w brzuchu jak szalona, teraz to już na pewno nie złudzenie... ale oczywiście po 2 dniach mojej euforii dziś znów cisza. eh...
wczoraj odkupilam kołyskę bo trafiła się okazja, orzy pierwszym dziecku nie miałam. strasznie nie mogę się doczekać jej malowania. dziewczyny któraś z Was malowała łóżeczko lub kołyskę? macie jakieś sprawdzone bezpieczne farby?ja muszę czekać na wynik nifty 9 dni roboczych czyli praktycznie dwa tygodnie
na początku byłam przekonana że czekam na potwierdzenie, że dzidziuś zdrowy a teraz mnie czasem taki strach łapie... Trudne to czekanie...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnydandelion wrote:ja się nie zgadzam, jeśli się nie roztyjesz w biodrach to spodnie starcza ci sookojnie na całą ciążę, bo pas elastyczny jest ogromny (ja na początku ciąży wywijalam go do dołu bo był za duzy, a spodnie kupilam sobie rozm. 38 - taki jak noszę na codzień. dopiero gdzieś od 6/7 miesiąca nosiłam pas odwiniety i jak najbardziej starczyly do końca
EDIT:
Różowe H&M, dżinsy ASOS
https://zapodaj.net/443ed433bdc18.jpg.html
https://zapodaj.net/ec6731a05bcd1.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 18:14
-
Ja też już chodzę w ciążowych spodniach bo zwykłe mnie uciskały i robiło mi się przez to nie dobrze. Trafiłam na super okazję na Olx i kupiłam paczkę za 200zł (10 par spodni ciążowych, połowa na teraz, połowa na większy brzuszek i biodra, 10 bluzek, 2 tuniki i sukienki dwie plus kurtka. Wszystko prawie z H&M Mama
jestem mega zadowolona
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
dandelion wrote:ja też wczoraj zrobiłam NIPT i miałam małą krzywą cukrową (tu w niemczech robią ją profilaktycznie dla osób z podwyższonym ryzykiem) - nie musiałam być na czczo, musiałam wypić 50g cukru i po godzinie pobranie. ciekawe co z tego wyjdzie. wyniki NIPT natomiast miadt za 5 dni, bardzo mnie to stresuje
ktoś tu pisał ze usg szkodzi, przykro czytać takie informacje, nie wprowadzajcie proszę dziewczyn w błąd.
doczytałam jeszcze że na gazy pomagają wam jabłka, ale numer, mi właśnie strasznie zaostrzaja problemy jelitowe i straszne mam wtedy bóle od gazów. a tak lubię jablka
moja dzidzia w czw. i piątek szalała w brzuchu jak szalona, teraz to już na pewno nie złudzenie... ale oczywiście po 2 dniach mojej euforii dziś znów cisza. eh...
wczoraj odkupilam kołyskę bo trafiła się okazja, orzy pierwszym dziecku nie miałam. strasznie nie mogę się doczekać jej malowania. dziewczyny któraś z Was malowała łóżeczko lub kołyskę? macie jakieś sprawdzone bezpieczne farby?
Mój bobasek też szaleje! Fakt zdarzają się chwile ciszy, nawet takie dłuższe prawie całodniowe, ale to na bank to! Nikt mi nie wmówi, że nie!
Jeśli chodzi o spodnie ciążowe, własnie kupiłam sobie w hm takie spodnie:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277011.html
Bo z moich została tylko jedna para na gumce, ale po tym jak wczoraj nałożyłam zwykłe getry zdecydowałam, że chyba tamte zarzucę. Jeszcze chwilkę pochodzę w getrach, a potem te spodnie co wysłałam. Jedyne co to nie chcę za wcześnie odrywać metki, dlatego wstrzymuję się z chodzeniem (wiecie, 30 dni na zwrot) gdyby się okazało, że razem z brzuchem zacznie mi rosnąć pupa będę mogła wymienić na większy rozmiar :-p Brzuch się zmienia. Nie rośnie, ale jest już taki inny. Daję sobie tydzień/dwa na wypchnięcie trochę do przodu. :-p -
A ja dzisiaj zainspirowana Waszymi opowieściami o spodniach
zrobiłam przegląd szafy i ubrań ciążowych od bratowej (w tym moje ukochane ciążówki z hm, które do mnie wróciły). I w sumie wchodzę w większość swoich dotychczasowych spodni, wyciągnęłam też te za luźne i teraz są ok a może nawet jeszcze chwilę posłużą. Za to jak założyłam jakiekolwiek ciążowe do obcisłej bluzki to na 6 miesiąc wyglądam
z jednej strony fajnie popatrzeć na taki brzuszek a z drugiej troche głupio tak wyglądać na tym etapie
no ale pewnie po całym dniu mnie trochę wzdęło i rano znowu będzie taki nie wiadomo jaki tłusto-ciążowy brzuch.
PatSim lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
erre wrote:Dziewczyny, a te spodnie ciążowe to starczą na całą ciążę, czy trzeba później kupować większy rozmiar?
Ja w poprzedniej ciąży kupiłam dwie pary spodni i służyły mi przez całą ciążę i teraz też już w nich chodzę. Mają regulowaną gumkę zapinaną na guzik więc spokojnie do każdego obwodu brzucha mi pasują. -
beti97 wrote:Jak tu spać jak ciągle coś męczy
a to siku, a to głód w następstwie zgaga. I tak ciągle z mdłościami w pakiecie. Już pomału wysiadam. Chcę drugi trymestr.
U mnie sie zacz 2 trymestr, niby wiecej sily, niby mniej mdlosci, ale jakie problemy ze snem... tez tak macie? Jus sie zastanawiam czy nie kupic sobie takiej specjalnej poduszki. Uzywals ktoras? Jeslj tak to jakiej firmy? Probuje spac caly czas ns boku, ale biodra bola, a maz sie zbuntowal przeciwko nawalaniu na niego nogi... wtedy bylo wygodniej...KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMair wrote:U mnie sie zacz 2 trymestr, niby wiecej sily, niby mniej mdlosci, ale jakie problemy ze snem... tez tak macie? Jus sie zastanawiam czy nie kupic sobie takiej specjalnej poduszki. Uzywals ktoras? Jeslj tak to jakiej firmy? Probuje spac caly czas ns boku, ale biodra bola, a maz sie zbuntowal przeciwko nawalaniu na niego nogi... wtedy bylo wygodniej...
Jak u mnieHaha biedni Mężowie
Mair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysyla2312 wrote:Ja też już chodzę w ciążowych spodniach bo zwykłe mnie uciskały i robiło mi się przez to nie dobrze. Trafiłam na super okazję na Olx i kupiłam paczkę za 200zł (10 par spodni ciążowych, połowa na teraz, połowa na większy brzuszek i biodra, 10 bluzek, 2 tuniki i sukienki dwie plus kurtka. Wszystko prawie z H&M Mama
jestem mega zadowolona
Ale Ci się udałoja na razie brzuch mam tylko po południu jak dobrze pojem a tak to nic
moja mama w pierwszej ciąży czuła ruchy dopiero w 16 17 tygodniu a brzuszek pojawił się pod koniec 4 miesiąca początek 5. Oczywiście w kolejnych ciążach było to szybciej.
syla2312 lubi tę wiadomość
-
Mair wrote:U mnie sie zacz 2 trymestr, niby wiecej sily, niby mniej mdlosci, ale jakie problemy ze snem... tez tak macie? Jus sie zastanawiam czy nie kupic sobie takiej specjalnej poduszki. Uzywals ktoras? Jeslj tak to jakiej firmy? Probuje spac caly czas ns boku, ale biodra bola, a maz sie zbuntowal przeciwko nawalaniu na niego nogi... wtedy bylo wygodniej...
ja mam z poprzedniej ciąży poduszkę rogala z motherhood, jedt rewelacyjna, duża jędrna wygodna. jeszcze jej teraz w ciąży nie wyjelam, ale szczerze polecam, bardzo odciazala mi biodra i pomagala spać w wygodnej pozycji, gdy brzuszek był już duży -
Ja na szczescie ze spaniem na boku nie mam problemu, bo zawsze tak spie, ale mam problem ze spaniem ogolnie... Najgorsze jest to, ze jak sie obudze rano na siku to potem juz nie moge zasnac i sie przewalam... W nocy tez sie wybudzam ciagle, mam jakies strasznie glupkowate sny, tak ze nieraz jak wstaje to jestem gorzej zmeczona jak przed pojsciem spac :p
Ania_1986 a z jakiej firmy masz te spodnie z ta regulacja na gumke i guzik? Fajne takie cos, bo moze posluzyc na dluzej. Ja to juz glownie w legginsach i tunikach smigam, bo nie chce kupowac typowych ciazowek, dopoki w to sie mieszcze. Najbardziej przeraza mnie sezon zimowy :p srednio mi sie widzi kupowac zimowa kurtke na jeden sezon :p -
Witam się po ciężkiej nocy. Syna dopadla gorączka wiec stekal i spal z nami. Podalam nurofen i jakos przeszlo. Smarkow ciag dalszy niestety. Ech. Faszeruje czym mogę i liczę na poprawę.
Tez mam spodnie ciążowe z hm tylko są za duże. Normalnie.nosze rozmiar M i takie zamowilam a tu sie okazalo, ze beda pasowac gdzieś w grudniu... ech.
😇😁😇😇😁 -
PatSim wrote:Jak kupisz rozm, który teraz pasuje to nie ma szans, że będzie dobry pod koniec. Ja kupowałam dwa rozm, jeden taki, który będzie dobry niedługo i dużo większy.
i mówić, że nie takiej opcji
-
dandelion wrote:ja mam z poprzedniej ciąży poduszkę rogala z motherhood, jedt rewelacyjna, duża jędrna wygodna. jeszcze jej teraz w ciąży nie wyjelam, ale szczerze polecam, bardzo odciazala mi biodra i pomagala spać w wygodnej pozycji, gdy brzuszek był już duży
A uzywalas jej potem do karmienia? Wlasnie zastanawiam sie nad ta co Ty masz i nad taka podobna z firmy Proofi. A Twoja sie nie ugniotla szybko? Twarda, miekka, srednia? -
kinia2111 wrote:Ja na szczescie ze spaniem na boku nie mam problemu, bo zawsze tak spie, ale mam problem ze spaniem ogolnie... Najgorsze jest to, ze jak sie obudze rano na siku to potem juz nie moge zasnac i sie przewalam... W nocy tez sie wybudzam ciagle, mam jakies strasznie glupkowate sny, tak ze nieraz jak wstaje to jestem gorzej zmeczona jak przed pojsciem spac :p
Ania_1986 a z jakiej firmy masz te spodnie z ta regulacja na gumke i guzik? Fajne takie cos, bo moze posluzyc na dluzej. Ja to juz glownie w legginsach i tunikach smigam, bo nie chce kupowac typowych ciazowek, dopoki w to sie mieszcze. Najbardziej przeraza mnie sezon zimowy :p srednio mi sie widzi kupowac zimowa kurtke na jeden sezon :p
Głupkowate sny, o to to. Dokładnie!