Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Justa1994 wrote:Dziewczyny a jak sobie radzicie od usg do usg ? Ja do tej pory miałam co tydzień Max dwa wtedy po prostu żyłam od wizyty do wizyty .. a teraz mam po miesiącu kolejne usg i to jeszcze prawie 3 tygodnie ! Nie wiem kurczę .. przecież nie czuje ruchów ani nic brzuch zupełnie płaski zero brzucha skad mam wiedzieć czy z dzidzia wszystko dobrze czy żyje czy rośnie .. ten strach ciagle o tym myśle
Ja mam teraz do następnego usg 4 tygodnie i kompletnie mnie to nie stresuje
Kiedyś kobiety w ogóle nie miały usg, a już w nieco lepszych czasach jak miały jedno, dwa to miały dobrze. Nie myśl tyle o tym, bo to niepotrzebnie Cię stresujeMamaPama, Planeheart, Marietta lubią tę wiadomość
-
kinia2111 wrote:Ja też myślałam, o tych wózkach 3 w 1, na allegro tego pełno, jeszcze z fotelikami samochodowymi w zestawie... Ale teraz tak piszecie, że większość tych zestawów jest do bani, że już sama nie wiem jaki ten wózek kupić :p Szkoda mi wydawać kilka tysi na wózek, w którym nie wiadomo, czy dziecko w ogóle będzie chciało przebywać... Mojej przyjaciółki córka w gondoli była może ze 3 razy bo od razu był krzyk, w spacerówce to samo, bo wolała sama chodzić :p No i kupi człowiek taki wypaśny wózek za 3 czy 5 tys, a dziecko nawet z niego nie skorzysta... Z drugiej strony nie chcę sugerować się jedynie ceną, bo bądź co bądź, chcę, aby wózek i fotelik przede wszystkim był bezpieczny i wygodny dla malucha...
Chyba wybierzemy się do jakiejś hurtowni żeby pooglądać różne modele, bo zależy mi żeby wózek był jak najlżejszy. Mieszkamy na 2 piętrze, więc nie uśmiecha mi się taszczyć tego wózka z góry na dół za każdym razem jak będzie ważył "tonę"...
Dziewczyny z Krakowa i okolic, znacie może jakiś sklep gdzie mają duży wybór wózków?
Ja nie, ale też się podpinam pod pytanie
-
Do fanek piłki nożnej : prosimy nie stresować się za bardzo na meczu(ja sie staram).
Dbamy o spokój naszych maleństw
I czymamy kciuczki za PolakówSkali89 lubi tę wiadomość
2018 👨👩👧 Córeczka ❤️
Ciąża z cukrzycą (dieta)
2023/24 starania o rodzeństwo 👶
Euthyrox 50
05.02 biel na teście (12dpo)
08.02 spodziewana 🐒 -
PatSim wrote:Właśnie dziewczyny, szczególnie te co już w ciąży były. Na nogach, rękach i biuście wyszły mi straszne żyły. Wiem, że to raczej częste, ale tak się zastanawiam, czy one po ciąży zostają czy znikają. Teraz jeszcze jest lato, opalenizny trochę mam, ale zimą to będzie tragedia.
Co do problemów z zębami, może pójdź na konsultacje. Zaznacz u dentysty, że chcesz opinii, nie leczenia. Może wtedy spokojniej sama do tego podejdziesz, bo ciężko leczyć się na własny rachunek, tym bardziej w ciąży. Ja mam problem od kilku dni z dziąsłem. Za jedna ósemką często robi mi się stan zapalny, przez to, że on wyszła częściowo i stanęła. Normalnie są na to preparaty, a teraz jedyne co mogę to myć zęby i płukać delikatnym płynem.
Też miałam zapalenie dziąsła przy 8, pomogło płukanie wodą utlenioną
-
Justa poproś aby lekarz zmierzył ci miednice przy porodzie bo to ma znaczenie ś to czy jesteś chuda czy gruba nie Ale wielkość miednicy jest bardzo ważna czasem dziewczyny są bardzo duże a kości miednicy wąskie
Ania z sierpniowek 2016 u was chyba był taki przypadek ? Czy źle kojarzę ze nie zmierzyli i dziewczyna się meczyla a było wiadomo że nie da rady sn ? Wiem że gdzieś na forum czytałam
PatSim lubi tę wiadomość
-
Justa1994 wrote:Dziewczyny w którym tyg czulyscie się najgorzej ?! Ja dzis zaraz po prostu oszaleje cały dzień okropne mdłości które tylko przybierają na sile 12 tydzień skończony a ja dalej sobie nie radzę z tym..
Najgorzej czułam się mniej więcej od 5 do 8 tygodnia. Nie miałam mdłości ani wymiotów, ale byłam mega zmęczona. Zasypiałam natychmiast, najczęściej w pracy. Poszłam zrobić kawę, usiadłam czekając na wodę, chwila moment i śpięPraca, którą do tej pory wykonywałam, teraz była ogromnie wyczerpująca. Ale z każdym tygodniem było lepiej.
-
Hej dziewczyny, chwilę się nie odzywałam.
Wróciłam do pracy i powiem szczerze, że nawet dobrze się czuję, co mnie lekko szokuje (myslałam, że będzie gorzej i to dużo).
Rano nie mogę sie wybrać do pracy, bo tak mi długo schodzi z jedzeniem śniadaniaJestem, a raczej byłam z tych, co w 15 min wychodzą do pracy umalowane.
Mój brzuch rośnie ale bardzo powoli.
Nikt z otoczenia się nie domyśla mojej ciąży
NIe mogę uwierzyć, że to 15 tydzieńTyle co był 7,8.
PatSim lubi tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
nick nieaktualny
-
Kurcze może masz nożliwość pójść na usg prywatnie? Bo teraz nie dość że sytuacja Cię zestresowała to jeszcze dodatkowy stres czy wszystko ok... Później będzie łatwiej jak będziesz czuć ruchy a tymczasem może chciałabyś się uspokoić dzięki usg?
Ja mam stresa bo dzisiaj wizyta u onkologa. Pewnie biopsji od ręki nie zrobi ale już sama nazwa jego specjalności budzi we mnie niepokój...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Hej!
Ja mam USG w czwarteka za 2 tygodnie przeprowadzka pod Łódź.
I tam od nowa szukanie lekarzy itp. Nie znam miasta.
Ja ruchów jeszcze nie czuję. Brzuszek mi lekko wystaje, ale to bardziej sadełko
Ogólnie nie czuję się jakbym była w ciąży. Na razie cieszę się, że mogę leżeć na brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 08:47
KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
My już po usg prenatalnym i wielkie uff:) Maluch ma 7,2cm, tętno 159 ogólnie wszystko w porządku i prawidłowo.Niestety trochę się nam zeszło bo bobas był tak ruchliwy że nie dał się zmierzyć.Natka94, moodliszka, syla2312, KasiaMarysiaaa, Skali89, Marietta lubią tę wiadomość
-
Zabka87 wrote:Natka94 Łódź to moje rodzinne miasto. W jakiej dzielnicy bedziesz mieszkala?
Wizytuje za tydzien i sama nawet nie wiem jak szybko mi ostatnie 3 tygodnie minely. A teraz sie zaczelo przedszkole i zaraz szkola wiec wogole czas bedzie szybko mijal.
Będę w Konstantynowie Łódzkim -
Dziewczyny wy już w większości po prenatalnych, więc chcę się doradzić..Kiedy miałyście robiony test PAPPA z krwi? W tym samym dniu co badanie USG, później czy wcześniej? Bo mi kazano zrobić tydzień wcześniej, a wszędzie informują, że nie można robić przed badaniem USG..Jak to jest?
Oznaczane miałyście tylko białko PAPPA czy beta-hcg również?
-
Fortitudo wrote:Dziewczyny wy już w większości po prenatalnych, więc chcę się doradzić..Kiedy miałyście robiony test PAPPA z krwi? W tym samym dniu co badanie USG, później czy wcześniej? Bo mi kazano zrobić tydzień wcześniej, a wszędzie informują, że nie można robić przed badaniem USG..Jak to jest?
Oznaczane miałyście tylko białko PAPPA czy beta-hcg również?
Ja krew miałam pobierana wczoraj, na usg idę dzisiaj. Lekarz sam mi taki termin wybrał. Tez oznaczalam jedno i drugie.