X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim, a i sama sie pochwale, ze wyniki dzisiaj nam tez super wyszly, maluch ma 53,7 mm, serduszko bije z predkoscia 163, przeziernosc i wszystkie inne wymiary w porzadku. Prawdopodobienstwo chorob z pappa ponad 1:15000, czyli nikle. No i.... Bedzie coreczka :) widac cos jednak jest w tych ciazowych zachciankach, ze slodkie to moglabym na kilogramy jesc ;) maz bardzo ucieszony, bo tez byl na usg a i o coreczce marzyl jako pierwszej wiec wszystko poki co idzie po naszej mysli i oby tak dalej :)

PatSim, MamaPama, Dreamy_Girl, Zojkaaa, moodliszka, wiecznie, KasiaMarysiaaa, Kazio14, Kasia.ke1, gaga_32 lubią tę wiadomość

thgfflw1afo8ui8u.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wieści! Gratulacje dziewczyny! :)
    beti97 wrote:
    A ja wózek mam po córce :) polecam tutki. Ja mam akurat tutek grander ale są już nowsze modele. Pamiętejcie że wózek powinien być przede wszystkim wygodny. Jak patrzę teraz na te niektóre wózki to sama bym w tym nie chciała jeździć. No i waga wózka jest też ważna zwłaszcza dla drobnej osoby. Ja odkupiłam łóżeczko od sąsiadki mimo że miałam mieć swoje. Plus taki że jest mniejsze i na kółeczkach. Zakup w sumie spontaniczny.
    Zainteresowałaś mnie tym tutkiem, niektóre modele wydają się być lekkie :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Same dobre wieści! Gratulacje dziewczyny! :)

Zainteresowałaś mnie tym tutkiem, niektóre modele wydają się być lekkie :)

Mi też bardzo się spodobał szczególnie w biało-brązowej kolorystyce :D
    A czytałyście już może opinie o tych wózkach?

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje samych dobrych wyników dziewczyny!

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • ulalula Znajoma

Wysłany: 6 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :)
    Fajnie, że niektóre z Was znają już płeć. Niby jest mi obojętne czy chłopak czy dziewczyna, ale chciałabym już wiedzieć :)

Wasza dyskusja natchnęła mnie na rekonesans wózków. Spodobał mi się model joie litetrax 4 air 2w1, ale po obrazku ciężko oceniać. Miała któraś z Was z nim styczność może?

3jgxugpjwn8on9lt.png
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tych tutków jest dużo na allegro, nawet wrzucałam tu link wcześniej bo też sama sie nad nim zastanawiam. Zrobione są z aluminium, więc powinny być w miarę lekkie, koła pompowane, dodatkowo na resorach więc nie powinno dziecko odczuwać wstrząsów. No i cenowo całkiem przystępne.

Powiedzcie mi, a co myślicie o łóżeczkach-dostawkach? Bo mi się to wydaje całkiem fajny pomysł. Ma się dziecko na wyciągnięcie ręki, a jednocześnie nie stricte w swoim łóżku, więc stres typu "zgnieciemy je!" odpada :p No i przy kp myślę, że to też wygodne rozwiązanie

thgfflw1afo8ui8u.png
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim szczęśliwie wizytującym:) oby tylko takie radosne wieści były :)

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:
    tych tutków jest dużo na allegro, nawet wrzucałam tu link wcześniej bo też sama sie nad nim zastanawiam. Zrobione są z aluminium, więc powinny być w miarę lekkie, koła pompowane, dodatkowo na resorach więc nie powinno dziecko odczuwać wstrząsów. No i cenowo całkiem przystępne.

Powiedzcie mi, a co myślicie o łóżeczkach-dostawkach? Bo mi się to wydaje całkiem fajny pomysł. Ma się dziecko na wyciągnięcie ręki, a jednocześnie nie stricte w swoim łóżku, więc stres typu "zgnieciemy je!" odpada :p No i przy kp myślę, że to też wygodne rozwiązanie

Ja nie próbowałam w ten sposób, mały spał w nocy w łóżeczku choć często zdarzało się że usypiałam z nim podczas karmienia i spaliśmy razem, nie zdażyło się go przygnieść, sen matki jest zbyt czujny ;)
    Pewnie to dobre rozwiązanie tylko żeby było jakieś mocowanie do łóżka Waszego co by nie było że się odsunie dostawka. Nie znam się na tym więc to tylko uwaga ;)

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:

Jeśli chodzi o łóżeczko to jak dla mnie w grę wchodzi TYLKO dostawka :D
    za bardzo lubię spać żeby tracić cenne sekundy na wstawanie co chwila do łóżeczka, nie widzę u siebie innej opcji. Jedyny minus to brak przewijaka w takim przypadku a komoda z przewijakiem nie wejdzie nam do sypialni.

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny świetne wieści dzisiaj! Gratuluję! :)

• Black&White Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutek waży 16 kg dla porównania anex sport 11.9 kg

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia2111 wrote:

Super że zadałaś to pytanie.
    Od kilku dni też przeglądam właśnie łóżeczka i zastanawiam się nad tą opcją.
    Ciekawa jestem opinii :D

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzy mi się dostawka, ale nawet na nią miejsca nie mamy w sypialni :( Więc maleństwo od razu wyląduje w swoim pokoiku jak jego starszy brat, który od pierwszej nocy w domu spał w swoim łóżeczku i swoim pokoju. Do tej pory nie śpi z nami, a jeśli w nocy się przebudzi i biorę go do nas, to nie ma szans, żeby zasnął z nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 20:35

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 6 września 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chcecie karmić to dostawka jest wybawieniem. to się montuje do łóżka i nie ma prawa się odsunąć :)

jeśli chodzi o wózek joie to słyszałam same dobre opinie!

wózek, który waży 16kg jest dla mnie nieporozumieniem. ja mialam problemy z 12 kg na codzień. teraz zdecydowałam się na 9kg.

dziewczyny przekonalyscie mnie, zamówiłam detektor tętna. może będę spokojniejsza :)

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się dostawki podobają. Są praktyczne ale też chyba mniejsze od tradycyjnych. Nie wiem bo się nie zagłębiałam w temat bo u nas nie ma szans by się zmieściła. Łóżeczko stanie "w nogach" naszego łóżka i ledwo się uda przejść obok niego. Mam nadzieję że Mały będzie spał w łóżeczku. Córka do 3 tyg. spała z nami ale nie wydawało mi się to bezpieczne a jadła i tak tylko raz w nocy.
    U nas nadal nie wiadomo jak będzie z pokojem dla młodszego. Czy upchniemy oboje w jednym czy przerobimy całe mieszkanie żeby wygospodarować czwarty pokój. I tak myślę że ok. roku pognieździmy się z młodszym w sypialni żeby się dzieciaki nawzajem nie budziły.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja:-) również z dobrymi wiesciami. Dzidzia ma 5,9 cm, NT 1,1 czyli super. Reszta tez.ok. Doktor powiedziała że mogę mieć JesZcze nadzieje na córkę bo między nogami oprócz pepowiny nic nie widziala :-) w niedzielę jade do niej na oddział aby się upewnić pomiarów itd.

Jestem spokojniejsza. Kolejna wizyta 26.09.

Gratulacje dla was dziewczyny!

MamaPama, Skali89, PatSim, KasiaMarysiaaa, Patu, Natka94, wiecznie, gaga_32, Fortitudo, Dreamy_Girl, Marietta lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 6 września 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje! Fantastycznie się czyta dobre wieści.
    My też wczoraj mieliśmy USG I trymestru do tego wyniki poniedziałkowego testu PAPPA i wszystko jest dobrze! :)
    Co do płci to mój lekarz nie chce "przypuszczać", musimy poczekać jeszcze kilka tyg. Zresztą maluch i tak leżał w taki sposób że nie szło podejrzeć.

Dziewczyny które zastanawiają się nad wózkiem ANEX SPORT obejrzyjcie sobie na yt filmy "nudziary", pamiętam że ona go miała i szybko zmieniła bo nie była zadowolona, do tego pod filmami było sporo komentarzy innych niezadowolonych dziewczyn (min fatalna amortyzacja, problemy z ramą, skrzywione oparcie gondoli etc).
    Ja jeszcze nawet nad wózkiem nie myślę ;) ale zbieram wasze opinie.

Patu lubi tę wiadomość

p19ucsqvqkhw2128.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam o dostawce, bo jest super wygodna, takiej białej drewnianej w kolorze łóżka. Nie chicco next to me. Głównie dlatego, że mały nie będzie miał łóżeczka u nas, bo zwyczajnie nie ma miejsca, a też przestawiać mebli i upychać nie chce. Ale później doszłam do wniosku, że wole mieć możliwość przeniesienia do salonu tego miejsca do spania. I tak zdecydowaliśmy się na kosz mojżesza, jeszcze do końca nie wiem czy zwykły wiklinowy, czy plastikowy firmy Shnuggle, ale myślę, że to dla nas najlepsze rozwiązanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patsim podobno bardzo duża część dzieci mooocno nie lubi nawet lezec w koszu Mojżesza, oczywiście jak uważasz ale dla mnie osobiście kosz Mojżesza to może być jako dodatek jak ktoś sobie może na to pozwolić ale powinno być lozeczko albo zwykła dostawka .. ale to tylko moje zdanie ze ja bym tak zrobiła

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o wózkach i lozeczkach a ja na razie nie umiem o tym myśleć :) czekam na wizytę u lekarza którą mam mieć pod koniec września :)

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ