Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć Kasia ja chciałam córkę zapowiedział się syn i wróciłam smutna z tamtego usg a teraz już nie chce żeby lekarz zmienił zdanie na córkę
już przywykłam i zaczęłam patrzec chłopięce rzeczy
JESTEM ZŁA .. zamówiłam ten wozek mima który tu wstawiałam zdjecie czarno biały wiadomo używkę jak pisałam ale wraz za tyle kasy ze można za to spokojnie kupić innej firmy fajny nowy , no ale chciałam ten - zamówiłam .. i stresuje się w jakim stanie przyjdzie i w ogóle czy będzie tak jak pisali czy wszytko będzie OK z nim .. a przesyłka ( mam na śledzeniu ) o 6 rano trafiła do Warszawy (80 km od mojego miasta) i od 6 nic się z nią nie dzieje tylko to głupie WER WARSZAWA gdyby ja wtedy wysłali to ja bym miała już go pewnie u siebie a on od 6 stoi w miejscu wiec zapewne dostane jutro .. i to jest priorytet na poczcie polskiej .. 8 godzin paczka stoi w miejscu -
Justa1994 wrote:Natka 94 a ile mierzy dzidzia nie mogę się tu dopatrzeć
Hej, pani nie robiła już pomiaru, ponieważ nie dał się zmierzyć, dlatego określiła wagę.
Ale na zdjeciu USG mam
AC– obwód brzucha dziecka 9,87cm
HC – obwód główki 10,68Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 13:09
-
nick nieaktualnyNatka to ja niestety nie umiem nic powiedziec ale skoro lekarz mówi ze powinno być OK to pewnie OK .. mój tez często mówił ze raczej dobrze bo twierdzi ze często wszystko OK wszystko OK a później się dzieją straszne rzeczy .. ze nie wszystko widać w usg i wady zarodkow itd itd
-
Dziewczyny ja dzisiaj się wizytuję ! i z jednej strony stres czy wszystko ok z maluszkiem, a z drugiej ekscytacja czy będzie dało się dojrzeć kim jest .... aaaaa....
3mam kciuki za wszystkie wizytujące i 3majcie też kciuki za Nas, jeszcze tatuś nie wiadomo czy zdąży dojechać na czas...PatSim, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylostdestionation wrote:Dziewczyny ja dzisiaj się wizytuję ! i z jednej strony stres czy wszystko ok z maluszkiem, a z drugiej ekscytacja czy będzie dało się dojrzeć kim jest .... aaaaa....
3mam kciuki za wszystkie wizytujące i 3majcie też kciuki za Nas, jeszcze tatuś nie wiadomo czy zdąży dojechać na czas...
Powodzenia !!!Trzymam mocno kciuki
I gratuluję wszystkich udanych wizyt -
Natka94 wrote:Hej, jestem po USG.
Cytuję "raczej wszystko dobrze"
Na bank mamy chłopczyka
Za miesiąc lub ciut ponad połówkowe, zobaczymy co tam powiedzą. Kawaler waży 138 gramtętno 148
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5896623c076f.jpg
Czy ktoś mi wysłumaczy, czy to są OK wyniki? Lekarz mówi że raczej wszytsko OK, ponieważ ciąża jest o 7 dni młodsza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09cac9911eda.jpg. Szczerze to nie wiem jak patrzeć na te wyniki bo ja zawsze w pierwszej ciąży obok wyników miałam zapis któremu tygodniowi odpowiada dany pomiar i wtedy jeszcze mogłam sobie gdybac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 13:34
-
a ja znów fiksuję, mojej dzidzi znów nie czuć od 2 dni, ostatnio przeżyłam bardzo silny stres ostatnie kilka dni i teraz pokutuję. mam nadzieję że wszystko ok, już nie mogę się doczekać aż przyjdzie ten detektor. jestem ostatnio kłębek nerwów... myślicie, że powinnam iść na kontrolę? dopiero co byłam na wizycie tydz temu, nie chcę panikowac. kooejna równo za 3 tygodnie.
-
nick nieaktualnylostdestionation wrote:Dziewczyny ja dzisiaj się wizytuję ! i z jednej strony stres czy wszystko ok z maluszkiem, a z drugiej ekscytacja czy będzie dało się dojrzeć kim jest .... aaaaa....
3mam kciuki za wszystkie wizytujące i 3majcie też kciuki za Nas, jeszcze tatuś nie wiadomo czy zdąży dojechać na czas...
Napisz jak po wizycie i ile mierzy maluch -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJusta1994 wrote:Moje miało usg 11 tygodnia i 5 dnia i mierzyło 5cm i panikowałam ze mało .. cały czas stres mnie zżera o tego dzidziusia
To odpowiada 11+4, w półtora tygodnia nadrobił do 8,5 i w 13+6 miał wymiar 14+1. Nie ma co panikować bez sensu. Błędy w pomiarach też się zdarzają, bo przecież lekarz zaznacza wymiar ręcznie, a to tak małe jednostki, że trochę mu się ręka przesunie i już jest mniej czy więcej. Więcej złego maluszkom robi ciągła panika.
-
Justa1994 wrote:Moje miało usg 11 tygodnia i 5 dnia i mierzyło 5cm i panikowałam ze mało .. cały czas stres mnie zżera o tego dzidziusia
U mnie wszystko jest zgrane z ostatnią miesiączką, lekarz powiedział że jest dobrze i tego się trzymam
PatSim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć kobiety.
Ja dzisiaj o 14 dostalam krwawienia po 30 min bylam juz u swojej lekatki na badaniu usg. Trafilam do szpitala. Jajo plodowe zaczęło odklejac sie od macicy... Jestem na lekach i leżę.
O 18 mialam drugie usg. Maluszek żywy i wszystko ok. -
OjMaryś, trzymajcie się dzielnie! Niech maluch pilnuje się mamy. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
syla2312 lubi tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
OjMaryś trzymam kciuki! Co mogło spowodować odklejanie? Co mówią lekarze? Spróbuj zachować spokój i odpoczywać (wiem, że łatwo się mówi). Teraz nie możesz nic podnosić bo to pogarsza sprawę. Będzie dobrze!
-
nick nieaktualnyOjmarys ja miałam mocne krwawienie w 8 tyg .. odpoczywaj
Naszła mnie taka rozkmina moja młodsza siostra ma na jutro do szkoły przynieść pamiątkę z wakacji No i dla mnie to bardzo przykre bo ona na szczęście na tych wakacjach była i przywiozła sobie super pluszaka z nazwa miejscowości ale na pewno są dzieci w klasie które na tych wakacjach nie były i nie dość ze nie przyniosą pamiątki bo nie maja co to jeszcze będą słuchać gdzie były inne dzieci , nauczyciele powinni o tym myśleć moim zdaniemKasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość