X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka 94 a ile mierzy dzidzia nie mogę się tu dopatrzeć

• Black&White Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózek też planuję zakupić w styczniu, tylko ten fotelik kupię szybciej żeby promocja się nie skończyła. W sklepie powiedzieli mi że 5 tyg szybciej chociaż.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kasia ja chciałam córkę zapowiedział się syn i wróciłam smutna z tamtego usg a teraz już nie chce żeby lekarz zmienił zdanie na córkę :D :D już przywykłam i zaczęłam patrzec chłopięce rzeczy

JESTEM ZŁA .. zamówiłam ten wozek mima który tu wstawiałam zdjecie czarno biały wiadomo używkę jak pisałam ale wraz za tyle kasy ze można za to spokojnie kupić innej firmy fajny nowy , no ale chciałam ten - zamówiłam .. i stresuje się w jakim stanie przyjdzie i w ogóle czy będzie tak jak pisali czy wszytko będzie OK z nim .. a przesyłka ( mam na śledzeniu ) o 6 rano trafiła do Warszawy (80 km od mojego miasta) i od 6 nic się z nią nie dzieje tylko to głupie WER WARSZAWA gdyby ja wtedy wysłali to ja bym miała już go pewnie u siebie a on od 6 stoi w miejscu wiec zapewne dostane jutro .. i to jest priorytet na poczcie polskiej .. 8 godzin paczka stoi w miejscu

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Natka 94 a ile mierzy dzidzia nie mogę się tu dopatrzeć

Hej, pani nie robiła już pomiaru, ponieważ nie dał się zmierzyć, dlatego określiła wagę.
    Ale na zdjeciu USG mam
    AC– obwód brzucha dziecka 9,87cm
    HC – obwód główki 10,68

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 13:09

60wzjk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka to ja niestety nie umiem nic powiedziec ale skoro lekarz mówi ze powinno być OK to pewnie OK .. mój tez często mówił ze raczej dobrze bo twierdzi ze często wszystko OK wszystko OK a później się dzieją straszne rzeczy .. ze nie wszystko widać w usg i wady zarodkow itd itd

• lostdestionation Koleżanka

Wysłany: 7 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj się wizytuję ! i z jednej strony stres czy wszystko ok z maluszkiem, a z drugiej ekscytacja czy będzie dało się dojrzeć kim jest .... aaaaa....

3mam kciuki za wszystkie wizytujące i 3majcie też kciuki za Nas, jeszcze tatuś nie wiadomo czy zdąży dojechać na czas...

PatSim, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

34bws65ghpknfmup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lostdestionation wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj się wizytuję ! i z jednej strony stres czy wszystko ok z maluszkiem, a z drugiej ekscytacja czy będzie dało się dojrzeć kim jest .... aaaaa....

3mam kciuki za wszystkie wizytujące i 3majcie też kciuki za Nas, jeszcze tatuś nie wiadomo czy zdąży dojechać na czas...

Powodzenia !!! :) Trzymam mocno kciuki :)

I gratuluję wszystkich udanych wizyt :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej, jestem po USG.
    Cytuję "raczej wszystko dobrze"
    Na bank mamy chłopczyka :)
    Za miesiąc lub ciut ponad połówkowe, zobaczymy co tam powiedzą. Kawaler waży 138 gram :D tętno 148

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5896623c076f.jpg

Czy ktoś mi wysłumaczy, czy to są OK wyniki? Lekarz mówi że raczej wszytsko OK, ponieważ ciąża jest o 7 dni młodsza

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09cac9911eda.jpg
    Skoro lekarz mówi że jest ok to jest ok ;) . Szczerze to nie wiem jak patrzeć na te wyniki bo ja zawsze w pierwszej ciąży obok wyników miałam zapis któremu tygodniowi odpowiada dany pomiar i wtedy jeszcze mogłam sobie gdybac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 13:34

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znów fiksuję, mojej dzidzi znów nie czuć od 2 dni, ostatnio przeżyłam bardzo silny stres ostatnie kilka dni i teraz pokutuję. mam nadzieję że wszystko ok, już nie mogę się doczekać aż przyjdzie ten detektor. jestem ostatnio kłębek nerwów... myślicie, że powinnam iść na kontrolę? dopiero co byłam na wizycie tydz temu, nie chcę panikowac. kooejna równo za 3 tygodnie.

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lostdestionation wrote:

Napisz jak po wizycie i ile mierzy maluch

• Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 7 września 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 i Lostdestination my chyba jesteśmy na porównywalnym etapie.
    Na wtorkowym USG (12 tydz 2 dzień) maluch mierzył 5,7 cm :)

p19ucsqvqkhw2128.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje miało usg 11 tygodnia i 5 dnia i mierzyło 5cm i panikowałam ze mało .. cały czas stres mnie zżera o tego dzidziusia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Moje miało usg 11 tygodnia i 5 dnia i mierzyło 5cm i panikowałam ze mało .. cały czas stres mnie zżera o tego dzidziusia
    Mój w 12+2 miał 4,73 :D To odpowiada 11+4, w półtora tygodnia nadrobił do 8,5 i w 13+6 miał wymiar 14+1. Nie ma co panikować bez sensu. Błędy w pomiarach też się zdarzają, bo przecież lekarz zaznacza wymiar ręcznie, a to tak małe jednostki, że trochę mu się ręka przesunie i już jest mniej czy więcej. Więcej złego maluszkom robi ciągła panika.

• Zojkaaa Koleżanka

Wysłany: 7 września 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Czemu panikowałaś że mało? Wg kalkulatorów to właśnie dobre wymiary na ten dzień.
    U mnie wszystko jest zgrane z ostatnią miesiączką, lekarz powiedział że jest dobrze i tego się trzymam :)

PatSim lubi tę wiadomość

p19ucsqvqkhw2128.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciaza tydzień młodsza ale to już odliczam owulacja się przesunęła i tyle

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    U mnie ciaza tydzień młodsza ale to już odliczam owulacja się przesunęła i tyle

u mnie również o tydzień młodsza :)

60wzjk3.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobiety.
    Ja dzisiaj o 14 dostalam krwawienia po 30 min bylam juz u swojej lekatki na badaniu usg. Trafilam do szpitala. Jajo plodowe zaczęło odklejac sie od macicy... Jestem na lekach i leżę.
    O 18 mialam drugie usg. Maluszek żywy i wszystko ok.

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś, trzymajcie się dzielnie! Niech maluch pilnuje się mamy. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

syla2312 lubi tę wiadomość

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś trzymam kciuki! Co mogło spowodować odklejanie? Co mówią lekarze? Spróbuj zachować spokój i odpoczywać (wiem, że łatwo się mówi). Teraz nie możesz nic podnosić bo to pogarsza sprawę. Będzie dobrze!

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojmarys ja miałam mocne krwawienie w 8 tyg .. odpoczywaj

Naszła mnie taka rozkmina moja młodsza siostra ma na jutro do szkoły przynieść pamiątkę z wakacji No i dla mnie to bardzo przykre bo ona na szczęście na tych wakacjach była i przywiozła sobie super pluszaka z nazwa miejscowości ale na pewno są dzieci w klasie które na tych wakacjach nie były i nie dość ze nie przyniosą pamiątki bo nie maja co to jeszcze będą słuchać gdzie były inne dzieci , nauczyciele powinni o tym myśleć moim zdaniem

KasiaMarysiaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ