X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas starsza corka byla wzorowym noworodkiem i od poczatku spala w swoim lozeczku w swoim pokoju by sie przyzwyczaić, tylko na poczatku my spalismy u niej :) ale króciutko, bo jak miala 3 miesiace to spala juz ciagiem od 20 do 5. Za to druga... ojjj tak kolorowo nie bylo. Tez chcialam zeby spala w swoim lozeczku w swoim pokoju ale bardzo marnie nam to szlo, budzila sie doslownie co chwile. W koncu wzielismy uzywany koszyk wiklinowy, cos wlasnie jak kosz Mojżesza i spala w tym z poczatku zanim chociaz minimalnie sen jej sie poprawil. Wiec mozna planować a i tak dziecko wszystko zweryfikuje :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    U nas starsza corka byla wzorowym noworodkiem i od poczatku spala w swoim lozeczku w swoim pokoju by sie przyzwyczaić, tylko na poczatku my spalismy u niej :) ale króciutko, bo jak miala 3 miesiace to spala juz ciagiem od 20 do 5. Za to druga... ojjj tak kolorowo nie bylo. Tez chcialam zeby spala w swoim lozeczku w swoim pokoju ale bardzo marnie nam to szlo, budzila sie doslownie co chwile. W koncu wzielismy uzywany koszyk wiklinowy, cos wlasnie jak kosz Mojżesza i spala w tym z poczatku zanim chociaz minimalnie sen jej sie poprawil. Wiec mozna planować a i tak dziecko wszystko zweryfikuje :)

U nas synuś taki idealny, że od momentu gdy skończył miesiąc przesypiał całą noc i właśnie się boję, że drugie da nam popalić i już tak fajnie nie będzie i wyląduje młodsze z nami w łóżku :D to mój jedyny stres póki co :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój spał z nami w pokoju ale we własnym łóżeczku, konsekwentnie odkładany (chociaż karmiłam w nocy piersią). I spał mi całe noce od około 5 miesiąca. Wyprowadziliśmy go od nas z pokoju jak miał prawie 2 lata i tym razem chyba zrobimy podobnie czyli jak mama będzie wracała do pracy :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze synkiem mielismy u nas w sypialni kosz mojzesza a u niego w pokoju łóżeczko. Spal z nami tzn. w koszu 2 miesiące a potem u siebie. Tetaz chcemy podobnie zrobic.

Mam megaaa zagwozdke... nie wiem czy nie wrócić do pracy od października-grudnia bo nie mam pelnych 3 miesiacy zeby naliczyli mi większą średnią pensji. Różnica yo jakies 600 zl na miesiac. Wczoraj lekarka powiedziala, ze przeciwwskazań nie ma i mogę wrocic. Szukam dzis żłobka, jesli mi sie uda znaleźć to jestem sklonna iść. To bedzie rzutowalo ba kolejne 1,5 roku moich zarobków, a różnica jest ogromna.... ech...

😇😁😇😇😁
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojkaaa wrote:
    Dziewczyny gratulacje! Fantastycznie się czyta dobre wieści.
    My też wczoraj mieliśmy USG I trymestru do tego wyniki poniedziałkowego testu PAPPA i wszystko jest dobrze! :)
    Co do płci to mój lekarz nie chce "przypuszczać", musimy poczekać jeszcze kilka tyg. Zresztą maluch i tak leżał w taki sposób że nie szło podejrzeć.

Dziewczyny które zastanawiają się nad wózkiem ANEX SPORT obejrzyjcie sobie na yt filmy "nudziary", pamiętam że ona go miała i szybko zmieniła bo nie była zadowolona, do tego pod filmami było sporo komentarzy innych niezadowolonych dziewczyn (min fatalna amortyzacja, problemy z ramą, skrzywione oparcie gondoli etc).
    Ja jeszcze nawet nad wózkiem nie myślę ;) ale zbieram wasze opinie.
    Uważam że o każdym wózku można powiedzieć coś złego o bardzo drogich jak o tańszych z tego co wiem starsze anexy były gorsze. Ja mieszkam w domu wszędzie mam chodniki wiec nie powinno być problemu z użytkowaniem.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złymi opiniami o anex sport jest ciągle: krzywe oparcie w gondoli, zsuwające się dziecko w spacerówce, przekłamana waga. Na pewno wezmę to pod uwagę i będę dopytywać w sklepie. Co do tego zsuwania to jakaś użytkowniczka pisała że trzeba przepiąć pasy i problem zniknął ale to nie jest napisane w instrukcji.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odechciało mi się wózka po opiniach :D masakra jaki tu wózek kupić? :(

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mój tutek na bank nie waży 16 kg :) wzięłam go po wypróbowaniu w sklepie. Był lekki i zwrotny jak na taki wózek. A ja w ogóle jakoś dziś się martwię. Młoda chora jeszcze śpi. Dziś już na mur beton muszę iść do lekarza z nią bo to raczej wirusówka nie jest. Myślę o fasolce bo w końcu nie widziałam jej ponad 3 tyg. I takie stresy mnie dopadają. Pewnie niepotrzebnie. Jeszcze pogoda do kitu. Leje i leje bez końca.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mi się śnił lekki poród i narodziny synka, który był tak wzorowym dzieckiem, że pracowałam :D Takie sny...

Szykuję się na USG, mam na 9:45 :) Niecierpliwię się i nie mogę się doczekać :)

MamaPama, Zgredek 12, PatSim, KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam ambitny plan że szybko przeniesiemy dziecko do swojego pokoiku, ale życie zweryfikowalo nasze plany, bo córka non stop się budziła i była bardzo cycowa, były tezteż okropne kolki, bóle brzuszka. Do tej pory śpi z nami w sypialni. Jej łóżeczko ma zdjęty bok i jest dosuniete do naszego, więc zdarza się że w nocy przychodzi i kładzie się mi na poduszkę. Od urodzenia do czasu podnoszenia się i wspinania spała w kołysce (funkcji kolysania nie uzywalismy) - była to bardzo wygodna opcja :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja mam dziś prenatalne o 15:20 i zaczynam się stresować.
    Wczoraj odebrałam wyniki z krwi i z nimi idę na te badania

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mały będzie miał swój pokój spokojnie :D Nie wyobrażam sobie czy to z dostawką czy koszem nie mieć dla niego normalnego łóżeczka. Moim dużo znajomych miało kosze i spokojnie dzieci spały, w stelaży stabilnym, w kołysce część się denerwowała. Dużo tęż zależy czy się buja stelaż na boki czy przód-tył.

Ja mam wizytę w poniedziałek, ostatnio byliśmy w ten piątek na prenatalnych, a wcześniej półtoratygodnia do tyłu i szczerze mam nadzieje, że następna będzie za miesiąc, bo mam wrażenie, że jestem ciągle u lekarza. Jeszcze muszę w przyszłym tyg jechać do endokrynologa, więc znowu tydzień lekarzowy mi się szykuje.

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki natłok chodzenia po lekarzach, że to jakaś masakra.
    Dziś prenatalne, w przyszły wtorek wymaz, w czwartek usg piersi, w piątek usg tarczycy. Spotkanie z moją panią gin 22 września, więc za 2 tyg. A muszę jeszcze zrobić badania, posiew z moczu. I tak mi leci i leci :)
    Chodzę do lekarzy non stop

PatSim lubi tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Cię :) ja przez ostatnie kilka tygodni (chyba 5) miałam co najmniej dwóch lekarzy na tydzień a w ciągu dwóch tygodni urlopu męża chyba tylko 5 dni było bez lekarza lub badań razem z weekendami. Też już mam dość... Na szczęście teraz w środę wizyta (a przed nią badania...) a potem chyba spokój do października (endokrynolog i diabetolog).
    Pisałam do PatSim. Ty też Agar88 lekko nie masz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 11:13

PatSim lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do endokrynologa chodzę co 4-5 tyg. Więc się w październiku też z panią doktor widzę :)
    Moja pani gin mnie pociesza, że tak na początku jest tylko a później już w miarę spokój i mniej badań się robi i wszystkiego mniej :)
    Kazio14 co się nie robi dla dzidziusia :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi prenatalne przesunęli na 20 września. To będzie już 13w1d. Ostatnią wizytę miałam 18 sierpnia. Dłuży mi się ten czas no ale co zrobić nie przyspieszę.

Dużo piszecie o wózkach, dobrze bo najlepsze uwagi są od praktykujących ale ja wózek kupie styczeń/luty, nie ma po co stać wcześniej :) My zaczęliśmy się właśnie budować, kasa idzie jak woda. Ale tak czy siak wózek za 2 tys spełni swoje zadanie. Łóżeczko jedno mam od przyjaciółki, drugie możliwe że od siostry dostane bo mała ma już 2 lata. Jak będzie dziewczynka to full ubrań mam po 2 córkach siostry jedna styczniowa druga sierpniowa więc część będzie pasować. Dla chłopca z kolei już siostra męża odłożyła ciuchy do 68 rozmiaru, syn nosi teraz 74 i będzie na bieżąco odkładać. Po dzieciach siostry mam wszystkie te leżaczki, bujaczki, huśtawki wszystko dobrych firm typu Fisher Price bo zawsze składaliśmy się na jeden a porządny prezent. Także zakupy póki co mi nie w głowie, będę kupować na bieżąco :) Za to marzę o ogrodniczkach :D więc póki co zakupy ciążowe mnie czekają a maluszkowe zaczekają do nowego roku :)

PatSim lubi tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Minka tylko sprawdź sobie czy w sklepie, gdzie będziesz kupowała wózek dla maluszka nie ma przypadkiem dziwnego czasu oczekiwania. U nas na większość czeka się 6-9 tyg, bo sklepowe to tylko ekspozycje i będziemy musieli trochę wcześniej zamówić, żeby na spokojnie doszedł i zdążył wywietrzeć. :)

PolaMinka lubi tę wiadomość

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po USG.
    Cytuję "raczej wszystko dobrze"
    Na bank mamy chłopczyka :)
    Za miesiąc lub ciut ponad połówkowe, zobaczymy co tam powiedzą. Kawaler waży 138 gram :D tętno 148

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5896623c076f.jpg

Czy ktoś mi wysłumaczy, czy to są OK wyniki? Lekarz mówi że raczej wszytsko OK, ponieważ ciąża jest o 7 dni młodsza

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09cac9911eda.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 12:36

Agi83, MamaPama, Lyanna, PolaMinka, Skali89, Dreamy_Girl, Marietta lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć?? Termin na 9 marca. Może coś w skrócie o sobie. Mam na imię Kaśka mieszkam na Śląsku, jestem mamą dwóch dziewczynek 9 lat i niespełna 2latki. Chcieliśmy syna jednak chyba zapowiada się kolejna dziewczynka

PatSim, juja00, Mair, syla2312, PolaMinka lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej, jestem po USG.
    Cytuję "raczej wszystko dobrze"
    Na bank mamy chłopczyka :)
    Za miesiąc lub ciut ponad połówkowe, zobaczymy co tam powiedzą. Kawaler waży 138 gram :D tętno 148

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5896623c076f.jpg

Czy ktoś mi wysłumaczy, czy to są OK wyniki? Lekarz mówi że raczej wszytsko OK, ponieważ ciąża jest o 7 dni młodsza

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09cac9911eda.jpg
    Super <3 gratulacje, tym bardziej, że z tego co kojarzę chcieliście synka <3

Natka94 lubi tę wiadomość

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ