Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas starsza corka byla wzorowym noworodkiem i od poczatku spala w swoim lozeczku w swoim pokoju by sie przyzwyczaić, tylko na poczatku my spalismy u niej
ale króciutko, bo jak miala 3 miesiace to spala juz ciagiem od 20 do 5. Za to druga... ojjj tak kolorowo nie bylo. Tez chcialam zeby spala w swoim lozeczku w swoim pokoju ale bardzo marnie nam to szlo, budzila sie doslownie co chwile. W koncu wzielismy uzywany koszyk wiklinowy, cos wlasnie jak kosz Mojżesza i spala w tym z poczatku zanim chociaz minimalnie sen jej sie poprawil. Wiec mozna planować a i tak dziecko wszystko zweryfikuje
-
Patu wrote:U nas starsza corka byla wzorowym noworodkiem i od poczatku spala w swoim lozeczku w swoim pokoju by sie przyzwyczaić, tylko na poczatku my spalismy u niej
ale króciutko, bo jak miala 3 miesiace to spala juz ciagiem od 20 do 5. Za to druga... ojjj tak kolorowo nie bylo. Tez chcialam zeby spala w swoim lozeczku w swoim pokoju ale bardzo marnie nam to szlo, budzila sie doslownie co chwile. W koncu wzielismy uzywany koszyk wiklinowy, cos wlasnie jak kosz Mojżesza i spala w tym z poczatku zanim chociaz minimalnie sen jej sie poprawil. Wiec mozna planować a i tak dziecko wszystko zweryfikuje
U nas synuś taki idealny, że od momentu gdy skończył miesiąc przesypiał całą noc i właśnie się boję, że drugie da nam popalić i już tak fajnie nie będzie i wyląduje młodsze z nami w łóżkuto mój jedyny stres póki co
-
Mój spał z nami w pokoju ale we własnym łóżeczku, konsekwentnie odkładany (chociaż karmiłam w nocy piersią). I spał mi całe noce od około 5 miesiąca. Wyprowadziliśmy go od nas z pokoju jak miał prawie 2 lata i tym razem chyba zrobimy podobnie czyli jak mama będzie wracała do pracy06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
My ze synkiem mielismy u nas w sypialni kosz mojzesza a u niego w pokoju łóżeczko. Spal z nami tzn. w koszu 2 miesiące a potem u siebie. Tetaz chcemy podobnie zrobic.
Mam megaaa zagwozdke... nie wiem czy nie wrócić do pracy od października-grudnia bo nie mam pelnych 3 miesiacy zeby naliczyli mi większą średnią pensji. Różnica yo jakies 600 zl na miesiac. Wczoraj lekarka powiedziala, ze przeciwwskazań nie ma i mogę wrocic. Szukam dzis żłobka, jesli mi sie uda znaleźć to jestem sklonna iść. To bedzie rzutowalo ba kolejne 1,5 roku moich zarobków, a różnica jest ogromna.... ech...😇😁😇😇😁 -
Zojkaaa wrote:Dziewczyny gratulacje! Fantastycznie się czyta dobre wieści.
My też wczoraj mieliśmy USG I trymestru do tego wyniki poniedziałkowego testu PAPPA i wszystko jest dobrze!
Co do płci to mój lekarz nie chce "przypuszczać", musimy poczekać jeszcze kilka tyg. Zresztą maluch i tak leżał w taki sposób że nie szło podejrzeć.
Dziewczyny które zastanawiają się nad wózkiem ANEX SPORT obejrzyjcie sobie na yt filmy "nudziary", pamiętam że ona go miała i szybko zmieniła bo nie była zadowolona, do tego pod filmami było sporo komentarzy innych niezadowolonych dziewczyn (min fatalna amortyzacja, problemy z ramą, skrzywione oparcie gondoli etc).
Ja jeszcze nawet nad wózkiem nie myślęale zbieram wasze opinie.
-
Złymi opiniami o anex sport jest ciągle: krzywe oparcie w gondoli, zsuwające się dziecko w spacerówce, przekłamana waga. Na pewno wezmę to pod uwagę i będę dopytywać w sklepie. Co do tego zsuwania to jakaś użytkowniczka pisała że trzeba przepiąć pasy i problem zniknął ale to nie jest napisane w instrukcji.
-
Hej mój tutek na bank nie waży 16 kg
wzięłam go po wypróbowaniu w sklepie. Był lekki i zwrotny jak na taki wózek. A ja w ogóle jakoś dziś się martwię. Młoda chora jeszcze śpi. Dziś już na mur beton muszę iść do lekarza z nią bo to raczej wirusówka nie jest. Myślę o fasolce bo w końcu nie widziałam jej ponad 3 tyg. I takie stresy mnie dopadają. Pewnie niepotrzebnie. Jeszcze pogoda do kitu. Leje i leje bez końca.
-
Hej! Mi się śnił lekki poród i narodziny synka, który był tak wzorowym dzieckiem, że pracowałam
Takie sny...
Szykuję się na USG, mam na 9:45Niecierpliwię się i nie mogę się doczekać
MamaPama, Zgredek 12, PatSim, KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość
-
Ja też miałam ambitny plan że szybko przeniesiemy dziecko do swojego pokoiku, ale życie zweryfikowalo nasze plany, bo córka non stop się budziła i była bardzo cycowa, były tezteż okropne kolki, bóle brzuszka. Do tej pory śpi z nami w sypialni. Jej łóżeczko ma zdjęty bok i jest dosuniete do naszego, więc zdarza się że w nocy przychodzi i kładzie się mi na poduszkę. Od urodzenia do czasu podnoszenia się i wspinania spała w kołysce (funkcji kolysania nie uzywalismy) - była to bardzo wygodna opcja
-
nick nieaktualnyJusta mały będzie miał swój pokój spokojnie
Nie wyobrażam sobie czy to z dostawką czy koszem nie mieć dla niego normalnego łóżeczka. Moim dużo znajomych miało kosze i spokojnie dzieci spały, w stelaży stabilnym, w kołysce część się denerwowała. Dużo tęż zależy czy się buja stelaż na boki czy przód-tył.
Ja mam wizytę w poniedziałek, ostatnio byliśmy w ten piątek na prenatalnych, a wcześniej półtoratygodnia do tyłu i szczerze mam nadzieje, że następna będzie za miesiąc, bo mam wrażenie, że jestem ciągle u lekarza. Jeszcze muszę w przyszłym tyg jechać do endokrynologa, więc znowu tydzień lekarzowy mi się szykuje. -
Ja mam taki natłok chodzenia po lekarzach, że to jakaś masakra.
Dziś prenatalne, w przyszły wtorek wymaz, w czwartek usg piersi, w piątek usg tarczycy. Spotkanie z moją panią gin 22 września, więc za 2 tyg. A muszę jeszcze zrobić badania, posiew z moczu. I tak mi leci i leci
Chodzę do lekarzy non stopPatSim lubi tę wiadomość
-
Pocieszę Cię
ja przez ostatnie kilka tygodni (chyba 5) miałam co najmniej dwóch lekarzy na tydzień a w ciągu dwóch tygodni urlopu męża chyba tylko 5 dni było bez lekarza lub badań razem z weekendami. Też już mam dość... Na szczęście teraz w środę wizyta (a przed nią badania...) a potem chyba spokój do października (endokrynolog i diabetolog).
Pisałam do PatSim. Ty też Agar88 lekko nie maszWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 11:13
PatSim lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ja do endokrynologa chodzę co 4-5 tyg. Więc się w październiku też z panią doktor widzę
Moja pani gin mnie pociesza, że tak na początku jest tylko a później już w miarę spokój i mniej badań się robi i wszystkiego mniej
Kazio14 co się nie robi dla dzidziusia -
A mi prenatalne przesunęli na 20 września. To będzie już 13w1d. Ostatnią wizytę miałam 18 sierpnia. Dłuży mi się ten czas no ale co zrobić nie przyspieszę.
Dużo piszecie o wózkach, dobrze bo najlepsze uwagi są od praktykujących ale ja wózek kupie styczeń/luty, nie ma po co stać wcześniejMy zaczęliśmy się właśnie budować, kasa idzie jak woda. Ale tak czy siak wózek za 2 tys spełni swoje zadanie. Łóżeczko jedno mam od przyjaciółki, drugie możliwe że od siostry dostane bo mała ma już 2 lata. Jak będzie dziewczynka to full ubrań mam po 2 córkach siostry jedna styczniowa druga sierpniowa więc część będzie pasować. Dla chłopca z kolei już siostra męża odłożyła ciuchy do 68 rozmiaru, syn nosi teraz 74 i będzie na bieżąco odkładać. Po dzieciach siostry mam wszystkie te leżaczki, bujaczki, huśtawki wszystko dobrych firm typu Fisher Price bo zawsze składaliśmy się na jeden a porządny prezent. Także zakupy póki co mi nie w głowie, będę kupować na bieżąco
Za to marzę o ogrodniczkach
więc póki co zakupy ciążowe mnie czekają a maluszkowe zaczekają do nowego roku
PatSim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPola Minka tylko sprawdź sobie czy w sklepie, gdzie będziesz kupowała wózek dla maluszka nie ma przypadkiem dziwnego czasu oczekiwania. U nas na większość czeka się 6-9 tyg, bo sklepowe to tylko ekspozycje i będziemy musieli trochę wcześniej zamówić, żeby na spokojnie doszedł i zdążył wywietrzeć.
PolaMinka lubi tę wiadomość
-
Hej, jestem po USG.
Cytuję "raczej wszystko dobrze"
Na bank mamy chłopczyka
Za miesiąc lub ciut ponad połówkowe, zobaczymy co tam powiedzą. Kawaler waży 138 gramtętno 148
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5896623c076f.jpg
Czy ktoś mi wysłumaczy, czy to są OK wyniki? Lekarz mówi że raczej wszytsko OK, ponieważ ciąża jest o 7 dni młodsza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09cac9911eda.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 12:36
Agi83, MamaPama, Lyanna, PolaMinka, Skali89, Dreamy_Girl, Marietta lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć?? Termin na 9 marca. Może coś w skrócie o sobie. Mam na imię Kaśka mieszkam na Śląsku, jestem mamą dwóch dziewczynek 9 lat i niespełna 2latki. Chcieliśmy syna jednak chyba zapowiada się kolejna dziewczynka
PatSim, juja00, Mair, syla2312, PolaMinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka94 wrote:Hej, jestem po USG.
Cytuję "raczej wszystko dobrze"
Na bank mamy chłopczyka
Za miesiąc lub ciut ponad połówkowe, zobaczymy co tam powiedzą. Kawaler waży 138 gramtętno 148
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5896623c076f.jpg
Czy ktoś mi wysłumaczy, czy to są OK wyniki? Lekarz mówi że raczej wszytsko OK, ponieważ ciąża jest o 7 dni młodsza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09cac9911eda.jpggratulacje, tym bardziej, że z tego co kojarzę chcieliście synka
Natka94 lubi tę wiadomość