X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas starsza corka byla wzorowym noworodkiem i od poczatku spala w swoim lozeczku w swoim pokoju by sie przyzwyczaić, tylko na poczatku my spalismy u niej :) ale króciutko, bo jak miala 3 miesiace to spala juz ciagiem od 20 do 5. Za to druga... ojjj tak kolorowo nie bylo. Tez chcialam zeby spala w swoim lozeczku w swoim pokoju ale bardzo marnie nam to szlo, budzila sie doslownie co chwile. W koncu wzielismy uzywany koszyk wiklinowy, cos wlasnie jak kosz Mojżesza i spala w tym z poczatku zanim chociaz minimalnie sen jej sie poprawil. Wiec mozna planować a i tak dziecko wszystko zweryfikuje :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    U nas starsza corka byla wzorowym noworodkiem i od poczatku spala w swoim lozeczku w swoim pokoju by sie przyzwyczaić, tylko na poczatku my spalismy u niej :) ale króciutko, bo jak miala 3 miesiace to spala juz ciagiem od 20 do 5. Za to druga... ojjj tak kolorowo nie bylo. Tez chcialam zeby spala w swoim lozeczku w swoim pokoju ale bardzo marnie nam to szlo, budzila sie doslownie co chwile. W koncu wzielismy uzywany koszyk wiklinowy, cos wlasnie jak kosz Mojżesza i spala w tym z poczatku zanim chociaz minimalnie sen jej sie poprawil. Wiec mozna planować a i tak dziecko wszystko zweryfikuje :)

U nas synuś taki idealny, że od momentu gdy skończył miesiąc przesypiał całą noc i właśnie się boję, że drugie da nam popalić i już tak fajnie nie będzie i wyląduje młodsze z nami w łóżku :D to mój jedyny stres póki co :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój spał z nami w pokoju ale we własnym łóżeczku, konsekwentnie odkładany (chociaż karmiłam w nocy piersią). I spał mi całe noce od około 5 miesiąca. Wyprowadziliśmy go od nas z pokoju jak miał prawie 2 lata i tym razem chyba zrobimy podobnie czyli jak mama będzie wracała do pracy :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze synkiem mielismy u nas w sypialni kosz mojzesza a u niego w pokoju łóżeczko. Spal z nami tzn. w koszu 2 miesiące a potem u siebie. Tetaz chcemy podobnie zrobic.

Mam megaaa zagwozdke... nie wiem czy nie wrócić do pracy od października-grudnia bo nie mam pelnych 3 miesiacy zeby naliczyli mi większą średnią pensji. Różnica yo jakies 600 zl na miesiac. Wczoraj lekarka powiedziala, ze przeciwwskazań nie ma i mogę wrocic. Szukam dzis żłobka, jesli mi sie uda znaleźć to jestem sklonna iść. To bedzie rzutowalo ba kolejne 1,5 roku moich zarobków, a różnica jest ogromna.... ech...

😇😁😇😇😁
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojkaaa wrote:
    Dziewczyny gratulacje! Fantastycznie się czyta dobre wieści.
    My też wczoraj mieliśmy USG I trymestru do tego wyniki poniedziałkowego testu PAPPA i wszystko jest dobrze! :)
    Co do płci to mój lekarz nie chce "przypuszczać", musimy poczekać jeszcze kilka tyg. Zresztą maluch i tak leżał w taki sposób że nie szło podejrzeć.

Dziewczyny które zastanawiają się nad wózkiem ANEX SPORT obejrzyjcie sobie na yt filmy "nudziary", pamiętam że ona go miała i szybko zmieniła bo nie była zadowolona, do tego pod filmami było sporo komentarzy innych niezadowolonych dziewczyn (min fatalna amortyzacja, problemy z ramą, skrzywione oparcie gondoli etc).
    Ja jeszcze nawet nad wózkiem nie myślę ;) ale zbieram wasze opinie.
    Uważam że o każdym wózku można powiedzieć coś złego o bardzo drogich jak o tańszych z tego co wiem starsze anexy były gorsze. Ja mieszkam w domu wszędzie mam chodniki wiec nie powinno być problemu z użytkowaniem.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złymi opiniami o anex sport jest ciągle: krzywe oparcie w gondoli, zsuwające się dziecko w spacerówce, przekłamana waga. Na pewno wezmę to pod uwagę i będę dopytywać w sklepie. Co do tego zsuwania to jakaś użytkowniczka pisała że trzeba przepiąć pasy i problem zniknął ale to nie jest napisane w instrukcji.

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odechciało mi się wózka po opiniach :D masakra jaki tu wózek kupić? :(

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mój tutek na bank nie waży 16 kg :) wzięłam go po wypróbowaniu w sklepie. Był lekki i zwrotny jak na taki wózek. A ja w ogóle jakoś dziś się martwię. Młoda chora jeszcze śpi. Dziś już na mur beton muszę iść do lekarza z nią bo to raczej wirusówka nie jest. Myślę o fasolce bo w końcu nie widziałam jej ponad 3 tyg. I takie stresy mnie dopadają. Pewnie niepotrzebnie. Jeszcze pogoda do kitu. Leje i leje bez końca.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mi się śnił lekki poród i narodziny synka, który był tak wzorowym dzieckiem, że pracowałam :D Takie sny...

Szykuję się na USG, mam na 9:45 :) Niecierpliwię się i nie mogę się doczekać :)

MamaPama, Zgredek 12, PatSim, KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam ambitny plan że szybko przeniesiemy dziecko do swojego pokoiku, ale życie zweryfikowalo nasze plany, bo córka non stop się budziła i była bardzo cycowa, były tezteż okropne kolki, bóle brzuszka. Do tej pory śpi z nami w sypialni. Jej łóżeczko ma zdjęty bok i jest dosuniete do naszego, więc zdarza się że w nocy przychodzi i kładzie się mi na poduszkę. Od urodzenia do czasu podnoszenia się i wspinania spała w kołysce (funkcji kolysania nie uzywalismy) - była to bardzo wygodna opcja :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja mam dziś prenatalne o 15:20 i zaczynam się stresować.
    Wczoraj odebrałam wyniki z krwi i z nimi idę na te badania

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mały będzie miał swój pokój spokojnie :D Nie wyobrażam sobie czy to z dostawką czy koszem nie mieć dla niego normalnego łóżeczka. Moim dużo znajomych miało kosze i spokojnie dzieci spały, w stelaży stabilnym, w kołysce część się denerwowała. Dużo tęż zależy czy się buja stelaż na boki czy przód-tył.

Ja mam wizytę w poniedziałek, ostatnio byliśmy w ten piątek na prenatalnych, a wcześniej półtoratygodnia do tyłu i szczerze mam nadzieje, że następna będzie za miesiąc, bo mam wrażenie, że jestem ciągle u lekarza. Jeszcze muszę w przyszłym tyg jechać do endokrynologa, więc znowu tydzień lekarzowy mi się szykuje.

• Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki natłok chodzenia po lekarzach, że to jakaś masakra.
    Dziś prenatalne, w przyszły wtorek wymaz, w czwartek usg piersi, w piątek usg tarczycy. Spotkanie z moją panią gin 22 września, więc za 2 tyg. A muszę jeszcze zrobić badania, posiew z moczu. I tak mi leci i leci :)
    Chodzę do lekarzy non stop

PatSim lubi tę wiadomość

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Cię :) ja przez ostatnie kilka tygodni (chyba 5) miałam co najmniej dwóch lekarzy na tydzień a w ciągu dwóch tygodni urlopu męża chyba tylko 5 dni było bez lekarza lub badań razem z weekendami. Też już mam dość... Na szczęście teraz w środę wizyta (a przed nią badania...) a potem chyba spokój do października (endokrynolog i diabetolog).
    Pisałam do PatSim. Ty też Agar88 lekko nie masz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 11:13

PatSim lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Agar88 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do endokrynologa chodzę co 4-5 tyg. Więc się w październiku też z panią doktor widzę :)
    Moja pani gin mnie pociesza, że tak na początku jest tylko a później już w miarę spokój i mniej badań się robi i wszystkiego mniej :)
    Kazio14 co się nie robi dla dzidziusia :)

f2w3hgqsv11g3nqc.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi prenatalne przesunęli na 20 września. To będzie już 13w1d. Ostatnią wizytę miałam 18 sierpnia. Dłuży mi się ten czas no ale co zrobić nie przyspieszę.

Dużo piszecie o wózkach, dobrze bo najlepsze uwagi są od praktykujących ale ja wózek kupie styczeń/luty, nie ma po co stać wcześniej :) My zaczęliśmy się właśnie budować, kasa idzie jak woda. Ale tak czy siak wózek za 2 tys spełni swoje zadanie. Łóżeczko jedno mam od przyjaciółki, drugie możliwe że od siostry dostane bo mała ma już 2 lata. Jak będzie dziewczynka to full ubrań mam po 2 córkach siostry jedna styczniowa druga sierpniowa więc część będzie pasować. Dla chłopca z kolei już siostra męża odłożyła ciuchy do 68 rozmiaru, syn nosi teraz 74 i będzie na bieżąco odkładać. Po dzieciach siostry mam wszystkie te leżaczki, bujaczki, huśtawki wszystko dobrych firm typu Fisher Price bo zawsze składaliśmy się na jeden a porządny prezent. Także zakupy póki co mi nie w głowie, będę kupować na bieżąco :) Za to marzę o ogrodniczkach :D więc póki co zakupy ciążowe mnie czekają a maluszkowe zaczekają do nowego roku :)

PatSim lubi tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Minka tylko sprawdź sobie czy w sklepie, gdzie będziesz kupowała wózek dla maluszka nie ma przypadkiem dziwnego czasu oczekiwania. U nas na większość czeka się 6-9 tyg, bo sklepowe to tylko ekspozycje i będziemy musieli trochę wcześniej zamówić, żeby na spokojnie doszedł i zdążył wywietrzeć. :)

PolaMinka lubi tę wiadomość

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem po USG.
    Cytuję "raczej wszystko dobrze"
    Na bank mamy chłopczyka :)
    Za miesiąc lub ciut ponad połówkowe, zobaczymy co tam powiedzą. Kawaler waży 138 gram :D tętno 148

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5896623c076f.jpg

Czy ktoś mi wysłumaczy, czy to są OK wyniki? Lekarz mówi że raczej wszytsko OK, ponieważ ciąża jest o 7 dni młodsza

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09cac9911eda.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 12:36

Agi83, MamaPama, Lyanna, PolaMinka, Skali89, Dreamy_Girl, Marietta lubią tę wiadomość

60wzjk3.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mogę dołączyć?? Termin na 9 marca. Może coś w skrócie o sobie. Mam na imię Kaśka mieszkam na Śląsku, jestem mamą dwóch dziewczynek 9 lat i niespełna 2latki. Chcieliśmy syna jednak chyba zapowiada się kolejna dziewczynka

PatSim, juja00, Mair, syla2312, PolaMinka lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej, jestem po USG.
    Cytuję "raczej wszystko dobrze"
    Na bank mamy chłopczyka :)
    Za miesiąc lub ciut ponad połówkowe, zobaczymy co tam powiedzą. Kawaler waży 138 gram :D tętno 148

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5896623c076f.jpg

Czy ktoś mi wysłumaczy, czy to są OK wyniki? Lekarz mówi że raczej wszytsko OK, ponieważ ciąża jest o 7 dni młodsza

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09cac9911eda.jpg
    Super <3 gratulacje, tym bardziej, że z tego co kojarzę chcieliście synka <3

Natka94 lubi tę wiadomość

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ