Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem w kolejce na prenatalne. Wózek zdecydowanie ze skrętnymi kołami koleżanka ma bebeto i możliwość zablokowania przednich kół tragicznie się tak jeździ! Ja kupię nowy wózek za ok 2 tyś bo przewiduje to dla większej liczby moich dzieci
fotelik wezmę jakiś lepszy maksi cosi lub recaro.
-
a mnie wpadł w oko Adamex Aspena 2w1, bo fotelik do samochodu dostanę od siostry
co wy na to? któraś miała okazję taki model poznać? dla mnie super sprawa, że w zestawie ma wszystkie dodatki jak moskitiera itp., nie trzeba osobno kupować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 10:03
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Hej! Wczoraj pokonał mnie ból głowy... Dzisiaj lepiej ale szału nie ma. Jeśli chodzi o onkologa to mam "wyrok w zawieszeniu". Biopsji robić nie będzie ale mam zrobić usg w 7-8 miesiącu i jak guzek urośnie to niestety czeka mnie usunięcie. Więc oby nie urósł...
A moja gwiazda po dwóch dniach w przedszkolu już w nocy budziła się i cała zaglucona dzisiaj siedzi w domu. Myślałam, że chociaż tydzień pochodzi...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Jeśli pierwszy raz w przedszkolu to norma
Uwierz wiem, że po dwóch - trzech dniach nawet połowy grupy potrafiło nie być na stanie
Dla mnie jako wychowawcy to zawsze było kiepsko bo wydłużał nam się u maluchów okres adaptacji...06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Skali89 wrote:Większość z tych pierwszych nosidelek jest bezpieczna bo wszystkie są montowane tyłem do kierunku jazdy mają swoje pasy tak mówił koleś na szkoleniu bezpieczny maluch z mamo to ja (polecam) są różne ceny bo płacimy za firmę ułożenie dziecka materiał itp teraz zaleca się aby do 3 lat wozić dziecko tyłem więc kolejny fotelik to dopiero inwestycja
Drugi fotelik tak to może być wydatek jeśli świadomie podejdziesz do zakupu. My za drugi fotelik (rwf) zapłaciliśmy 1600 zł, tylko ten fotelik jest już min do 4 roku życia (wiadomo różnie dzieci rosną), więc patrząc na czas użytkowania to nie jest to duzy koszt.
Skali89 wrote:Ja robiłam tylko usg bez pappa tak jak poprzedni
Dziś relax u fryzjera szkoda że na ,8 rano
Ja poprzednio kupiłam używany wózek teraz ciężko sprzedać każdy kupuję na co go stać
Co do fotelików do baza to wygoda bo raczej na bezpieczeństwo nie wpływa polecam fp na fb osiem gwiazdek tam są specjaliści od fotelików nosidelek itp znajomemu wypiela się cała baza z nosidełko i dzieckiem i spadło między siedzenia wyszło całe ale nie jest to niezawodne na pewno wygodne oeczesrm dopoki wyciągamy nosidełko
PatSim lubi tę wiadomość
-
Planeheart wrote:A to może ja się zapytam jeszcze, czy któraś poleci jakiś wózek właśnie tak do 1500-2000 zł? Ja totalnie zielona w tym, a jeśli kupujecie używany to na co zwracacie uwagę i gdzie? Olx? Allegro?
My mamy Adamex Barletta. Jesteśmy zadowoleni. Kupiliśmy nowy w okolicach 1500 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:14
Planeheart lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA dziewczyny takie głupie pytanie trochę apropo fotelików a trochę nie wiem skąd teraz wzięło się w głowie : często z mężem jeździmy nad morze tak co miesiąc a mamy z 500 km ..jak już będzie dzidziuś kiedy najwcześniej jest bezpiecznie i już tak spokojniej zabrać się w taka podróż ? Jak dzidziuś ile ma
-
Jestem wkurzona. Wczoraj wizyta dziecko podobno 4.72 cm, pytałam czy jest różnica między usg a om, to powiedziała, że nie chociaż wiedziałam że jakaś jest na pewno. Niestety nie zrobili mi badań prenatalnych, przełożyli na za tydzień. Maleństwo nie spełniło kryteriów miało 41.7 mm wg usg 11t1d.
-
Justa nie ma formalnego wymogu co do wieku dziecka. Duzo tez zalezy od twojej osobowości. Ja z synkiem sie bałam jezdzic gdzies dalej jak byl malutki ale nad morzem czesto widzę turystow z miesiecznym szkrabem. Teraz wiem, ze jesli bedzie zdrowe a ja bede miec siły itd nie bede czekac az skonczy rok na wspolny wyjazd:-)😇😁😇😇😁
-
wiecznie wrote:Zerknij na testy i zobacz że niektóre foteliki są bezpieczniejsze jeśli używasz ich z bazą.
Nie uważam że serze herezje nie napisałam ze foteliki z 3w1 tylko ze większość chodziło mi ogólnie
Po drugie baza nie sprawia że fotelik jest bezpieczniejszy
Po trzecie każdy decyduje za siebie na szczęście i każdy swoje zdanie może wyrażać a przynajmniej powinien ją temat przesledzilam byłam na szkoleniu i też w dobrym sklepie gdzie się znają a nie w smyku czy innym gdzie wciskają byle droższy
Każdy ma wybór kupi co chceMarietta lubi tę wiadomość
-
PatSim wrote:Bzdura, prawidłowo zamontowany isofix nie ma prawa się wypiąć. Ale są dwa rodzaje baz, na pasy (i ta zgodzę sie jest zachcianka) i na isofix, który samodzielnie nie ma prawa się wypiąć. I dokładnie jak ktoś wspominał, sprawdzać ADAC, bo i te drogie czasem w testach wypadają słabo. Wiec nie płaci się tylko za aspekty wizualne. A jak już decydujemy się tylko na pasy, to jednak polecam ze specjalista sprawdzić czy potrafimy je prawidłowo zamontować.
PatSim obejrzyj sobie, skoro mówisz że nie ma prawa się wypiąc, to jest to o czym pisałam wcześniej.
Zostały dopuszczone do sprzedaży a później nie przeszły testów. Jeśli nie ma testów ja wolałabym uważać jeśli chodzi o kupno
http://mamadu.pl/132157,dwa-modele-fotelikow-nie-przeszly-testow-zderzeniowych-ale-mozna-nadal-je-kupic-w-sklepie
https://www.maluchy.pl/li-73084.png -
Justa1994 wrote:A dziewczyny takie głupie pytanie trochę apropo fotelików a trochę nie wiem skąd teraz wzięło się w głowie : często z mężem jeździmy nad morze tak co miesiąc a mamy z 500 km ..jak już będzie dzidziuś kiedy najwcześniej jest bezpiecznie i już tak spokojniej zabrać się w taka podróż ? Jak dzidziuś ile ma
my pierwszy raz jechaliśmy 200 km jak synek miał miesiąc, nastepna podróż 400 km jak miał 2,5. jezdzimy bardzo dużo. to nie zależy od wieku, musicie tylko pamiętać o postojach, o wyjęciu z fotelika i rozprostowaniu kosci dzidziusia, takie podróże są zawsze o 1/3 dłuższe. bo karmienie, po karmieniu kupka, czasami na postój schodzi 45 minut nie wiadomo kiedy, a przy 500 km wypadałoby 2 razy się zatrzymać. ja nie miałam nigdy problemów z podróżowaniem, do Polski jezdzimy samochodem kilka razy w roku odkąd się urodził (900km w jedną stronę), do teściów do Włoch latamy od 2 mż synka, leciał już chyba z 14 razy samolotem a ma 2, 5 rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 11:45
PatSim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysyla2312 wrote:PatSim obejrzyj sobie, skoro mówisz że nie ma prawa się wypiąc, to jest to o czym pisałam wcześniej.
Zostały dopuszczone do sprzedaży a później nie przeszły testów. Jeśli nie ma testów ja wolałabym uważać jeśli chodzi o kupno
http://mamadu.pl/132157,dwa-modele-fotelikow-nie-przeszly-testow-zderzeniowych-ale-mozna-nadal-je-kupic-w-sklepie
No właśnie nie ma prawa się wyjąć skoro testy PRZESZEDŁ. O tym właśnie pisałam, żeby sprawdzać testy zderzeniowe. Rozmawiałam z wieloma specjalistami, przy okazji zakupu fotelika dla siostry i dla szwagierki, bo foteliki były dobierane do samochodów, żeby pasowały też do pochylenia kanapy samochodowej i ciągle powtarzam są dwa rodzaje baz. Więc o ile ta na pasy owszem wypiać się może, tak isofix po testach nie może. -
Skali89 wrote:Nie uważam że serze herezje nie napisałam ze foteliki z 3w1 tylko ze większość chodziło mi ogólnie
Po drugie baza nie sprawia że fotelik jest bezpieczniejszy
Po trzecie każdy decyduje za siebie na szczęście i każdy swoje zdanie może wyrażać a przynajmniej powinien ją temat przesledzilam byłam na szkoleniu i też w dobrym sklepie gdzie się znają a nie w smyku czy innym gdzie wciskają byle droższy
Każdy ma wybór kupi co chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 12:08
PatSim lubi tę wiadomość
-
Skali89 wrote:Widać baza ma prawo się wypiac skoro się wypiela. Testy testami są przeprowadzane przy prędkości 50 /h większość wypadków dochodzi przy większej prędkości ja jednak polecam pójść na takie szkolenie z profesjonalistą nie wszystko złoto co się świeci jak to ujęli Ale każdy kupuję co chce i za ile
-
Kasia.ke1 wrote:Jeśli pierwszy raz w przedszkolu to norma
Uwierz wiem, że po dwóch - trzech dniach nawet połowy grupy potrafiło nie być na stanie
Dla mnie jako wychowawcy to zawsze było kiepsko bo wydłużał nam się u maluchów okres adaptacji...) tak kaszel był paskudny... A mamusia o 12 ją odbierała więc nie rozumiem po co ją przywlekła skoro do pracy nie idzie...
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Te sny mnie wykoncza. Dzis mi sie snilo ze zaczelam krwawic i obudzilam sie wystraszona. I maluszka jakis czas nie czuje. Ostatnio dosc czasto dal sie wyczuc. Dzis zaczynam 16 tydzien wiev mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie bardziej aktywny.
Jesli chodzi o przedszkole to z moja jest problem rano. Marudzi ze nie chce isc. Troche lezki leca ale nie stawia oporow zeby isc. Pamietam ze ze starsza corka byl wiekrzy problem. Ja na sile musialam zostawiac w przedszkolu. Po pol roku ja wypisalam bo wyprowadzilismy sie z polski. Poszla do niemieckiego przedszkola w wieku 4.5 lat. I o dziwo nie bylo problemu. Poszla nawet nie znajac jezyka i nigdy nie bylo placzu. -
nick nieaktualnyNatka94 wrote:Zabka87, ja nie czuję jeszcze ruchów. Jestem szczupła i nic a nic nie czuję. Jakbym w ciąży nie była
Zobaczę jutro co u malucha
Ja również nie, ale mam łożysko na przedniej ścianie to chyba poczuje później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 13:04