X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i czekam na pobranie krwii. Muszę zrobić to TSH. A już jestem taka glodna że szok.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka podejzewam ze jednak bedziesz pierwsza :) moj tp jest na razie wstepny na podstawie om. Wiwm na pewno ze iwu mi sie przesunela conajmniej 3 dni. Poza tym moj babelek ma 3 mm wiwc mam mlodsza ciaze :)

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Rozgwiazdeczka podejzewam ze jednak bedziesz pierwsza :) moj tp jest na razie wstepny na podstawie om. Wiwm na pewno ze iwu mi sie przesunela conajmniej 3 dni. Poza tym moj babelek ma 3 mm wiwc mam mlodsza ciaze :)

A jak się czujesz dziś? Nie masz już plamień?

• dandelion Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry w poniedziałek :) ktoś tu pytał o mdlosci, ja już mam około tygodnia, na szczęście tylko poranne i bez wymiotów. w poprzedniej ciąży wymiotowalam od 8 do 16 tygodnia, całymi dniami, mam nadzieję, że tym razem mnie to ominie :) któraś z Was decyduje się na NIFTY? Ja chyba odpuszczę tym razem PAPPA które bardzo nam namieszalo 3 lata temu i od razu zdecyduję się na nifty...

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wciąż brak jakichkolwiek, choćby najmniejszych objawów.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    A jak się czujesz dziś? Nie masz już plamień?

Na szczescie wszystko ok. Lekarz powiedzial ze to normalne po 2 porodach i mam sie martwic dopiero gdyby pojawila sie zywa krew.

U mnie wszystkie objawy (mdlosci sennosc) minely. Pozostaly tylko piersi.

88c53e3k19nfhznr.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    dzień dobry w poniedziałek :) ktoś tu pytał o mdlosci, ja już mam około tygodnia, na szczęście tylko poranne i bez wymiotów. w poprzedniej ciąży wymiotowalam od 8 do 16 tygodnia, całymi dniami, mam nadzieję, że tym razem mnie to ominie :) któraś z Was decyduje się na NIFTY? Ja chyba odpuszczę tym razem PAPPA które bardzo nam namieszalo 3 lata temu i od razu zdecyduję się na nifty...

Ja najpierw skonsultuje się z lekarzem czy wystarczy mi profesjonalne usg czy zdecydujemy się na nifty albo neobona w luxmed (taniej).

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Natka94 a kiedy masz termin porodu? Mi lekarz wstepnie podal na 27 lutego czyli dzis teoretycznie idzie mi 7 tydzien (6t+4). Wedlug dzisiejszego usg w szpitalu moj babelek ma 3mm i lekarz powiedzial ze wszyatko jest w pozadku. Ja wiem ze owu mialam jakies 3 dni pozniej wiec mozliwe ze u ciebie tez do zaplodnienia doszlo w innym terminie. Nie zamartwiaj sie na pewno wszystko bedzie w pozadku.

Nataliens mam 2 dziewczynki 9 i 3,5.

Hej! Nie mam ustalonego terminu porodu. Lekarze nie chcą ustalać, bo na 90% mój bąbel się nie urodzi. dziś, wg ostatniej miesiączki zaczynałabym 8 tydzień, ale ciąża wg USG wygląda na 6t0d albo nawet i na wcześniejszą. Lekarz na wypisie napisał że grozi mi poronienie. Karty ciąży również nie mam jeszcze założonej. Wyniki wszystkie mam bardzo dobre, wyśmienite wręcz.
    Mam do Was pytanie. Fakt poronienia bardzo wszedł mi w głowę... stresuję się tym bardzo. Mieszkam od niedawna w Bydgoszczy. Mam tu tylko męża. Jeśli zacznę krwawić to co mam zrobić? Zachowywać się jak podczas miesiączki? Biec do przychodni gdzie jest mój ginekolog (drugi koniec miasta), dzwonić po karetkę czy jechać autobusem na pogotowie?
    Myślę też aby zapakować się w 8 godzinną podróż i jechać do rodzinnego miasta by być pod opieką mamy (mąż pracuje całe dnie). Ale lekarz powiedział, że nie zgadzałby się na taką długą wyczerpującą podróż.
    ZUPEŁNIE NIE WIEM CO ROBIĆ. Wszytsko mnie przerasta, a do tego podbrzusze boli mnie jak na miesiączkę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2017, 09:49

60wzjk3.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dandelion wrote:
    ja właśnie chciałam zrobic NIftY ... Ale to tylko zeby poznać płeć dziecka. Bo tak naprawdę jak wyniki mutacji wyjdą niepokojące to... I tak nic nie zrobię. Przecież go nie usunę :)

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej! Nie mam ustalonego terminu porodu. Lekarze nie chcą ustalać, bo na 90% mój bąbel się nie urodzi. dziś, wg ostatniej miesiączki zaczynałabym 8 tydzień, ale ciąża wg USG wygląda na 6t0d albo nawet i na wcześniejszą. Lekarz na wypisie napisał że grozi mi poronienie. Karty ciąży również nie mam jeszcze założonej. Wyniki wszystkie mam bardzo dobre, wyśmienite wręcz.
    Mam do Was pytanie. Fakt poronienia bardzo wszedł mi w głowę... stresuję się tym bardzo. Mieszkam od niedawna w Bydgoszczy. Mam tu tylko męża. Jeśli zacznę krwawić to co mam zrobić? Zachowywać się jak podczas miesiączki? Biec do przychodni gdzie jest mój ginekolog (drugi koniec miasta), dzwonić po karetkę czy jechać autobusem na pogotowie?
    Myślę też aby zapakować się w 8 godzinną podróż i jechać do rodzinnego miasta by być pod opieką mamy (mąż pracuje całe dnie). Ale lekarz powiedział, że nie zgadzałby się na taką długą wyczerpującą podróż.
    ZUPEŁNIE NIE WIEM CO ROBIĆ. Wszytsko mnie przerasta, a do tego podbrzusze boli mnie jak na miesiączkę :(

Jeśli twoja ciąża faktycznie zstrzyma się między 5 a 6 tygodniem, to się nie stresuj. ja miałam takie poronienie 4 lata temu, to była normalna, trochę bardziej obfita i bolesna miesiączka (miałam skurcze do momentu wydalenia jaja plodowego, nie jest to nic przyjemnego ale też nie tragedia). po karetkę dzwonilabym tylko w przypadku krtwotoku, ale tego z niczym nie pomylisz. jak zaczniesz zwyczsjnir krwawic zgłoś się do lekarza, zrobi usg i zadecyduje czy czekać czy skierować cię pod kontrolę szpitala... bardzo często tak wczesne poronienie to zwykła miesiączka. może też byc tak, że nie zaczniesz ronic, a twoj ginekolog sam skieruje cię do szpitala na zabieg. miejmy nadzieję, że zadna z tych sytuacji nie będzie cię jedbak dotyczyć i wszystko skończy się dobrze!

Natka94 lubi tę wiadomość

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka94 wrote:
    Hej! Nie mam ustalonego terminu porodu. Lekarze nie chcą ustalać, bo na 90% mój bąbel się nie urodzi. za dwa dni, wg ostatniej miesiączki zaczynałabym 8 tydzień, ale ciąża wg USG wygląda na 6t0d albo nawet i na wcześniejszą. Lekarz na wypisie napisał że grozi mi poronienie. Karty ciąży również nie mam jeszcze założonej. Wyniki wszystkie mam bardzo dobre, wyśmienite wręcz.
    ja od niedawna wlasnie Nie mieszkam w Bydgoszczy. Jak bedzie sie cos działo to leć do szpitala warmińskiego na wyżynach. Ja tam rodIlam syna. Poród koszmarny, ale lekarze super. Reagują na każde boleści kobiety w trakcie ciąży. W 23tv byłam na izbie i od razu bez gadania usg i tak dalej. Takze polecam. Ale nie na poród. Reklamują sie ze sa Nieczulenia, atak naprawdę sa ale jak jest akurat wolny anestezjolog

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    ja właśnie chciałam zrobic NIftY ... Ale to tylko zeby poznać płeć dziecka. Bo tak naprawdę jak wyniki mutacji wyjdą niepokojące to... I tak nic nie zrobię. Przecież go nie usunę :)
    yo ja znów uważam, że na samo poznanie plci to jest to zbyt kosztowne... natomiast mutacje są dla mnie ważne. nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji, mialam amniopunkcje w poprzedniej ciąży i gdyby wynik był zły to serio nie wiem co byśmy zrobili... jedno jest pewne, mając wiedzę tak wcześnie, można się na wszystko przygotowac, poszuakc specjalistów itp.

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mogę dołączyć? :)

p19us65g7l1efcda.png
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KolorowyBalonik wrote:
    Natka94 trzymaj się dziewczyno !!!

Mariposa ja bym od razu brała zwolnienie. Ospa i wszelkie dziadostwa są mega groźne. Pracuję w szkole to wiem.
    Nasza sekretarka w pracy (teraz ma około 55 lat) miała świnkę albo różyczkę w ciąży (mimo przechodzenia w wieku dziecięcym). Niestety jej syn (około 24 lat) nie słyszy. Przykre, ale bierz zwolnienie jak najprędzej.
    Dzięki

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie zrobiłam.Nie ma co ryzykować zdrowia dziecka.

Marietta lubi tę wiadomość

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Hej dziewczyny, mogę dołączyć? :)

Pewnie! Zapraszamy :)

60wzjk3.png
  • Agu90 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dwa tygodnie USG (drugie) i trochę się boję o Maleństwo czy wszystko będzie ok...pocieszam się, że przyrost HCG był dobry, ale ginek mnie trochę postraszył :(

p19us65g7l1efcda.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:
    Za dwa tygodnie USG (drugie) i trochę się boję o Maleństwo czy wszystko będzie ok...pocieszam się, że przyrost HCG był dobry, ale ginek mnie trochę postraszył :(

Mnie też od samego początku straszą :( Od czwartku najgorszym.
    Trzymajmy się, a damy radę :)

60wzjk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu90 wrote:

Czym?

• dandelion Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie najbardziej stresuje ustepujacy ból piersi, to był u mnie pierwszy pbjaw poronienia, ale przecież nie można co tydzień na usg latac :(

uwo943r8mzz1x9gu.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ