Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wrr to wylogowywanie jest tak irytujące że aż pisać się odechciewa...
Ja też już pisałam że na początek nie wyobrażam sobie rozmiaru 62. Też mnie razi widok dziecka w za dużym ubranku, nie cierpię popodwijanych rękawów itp. 56 jak najbardziej. Jak dzieciaczek mniejszy to i 50. Na początku te nóżki podkurczone i nawet moja w 56 czasem tonęła a urodziła się 53cm.
U nas spacerówka od 3w1 też była słaba bo ten pas, który dziecko ma mieć w kroku moja miała w kostkach jak usiadła. Nie wiem kto tak pasy wszywał. Myślę że żadne dziecko nie ma aż tak dużej pupy żeby pasy pasowały... Albo trzeba było pod plecy na oparcie poduszkę kłaść żeby siedziała płycej ale to mi się wybitnie nie podoba. Aż mi się śmiać chciało jak poszłam do sklepu gdzie wózek kupiłam z reklamacją (koła się skrzywiły) i sprzedawczyni wielce oburzona że moje dziecko w wózku poduszki nie ma! Tragedia...OjMaryś lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Macie sposób na za luźne pasy ciążowe w spodniach? Jestem wąska w tali i wszystkie używki a póki co tylko takie mam odstają mi w tali co mnie irytuje
Zastanawiałam się nad wszyciem mocniejszej gumy, albo gumy po bokach...sama nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 15:51
-
Dzięki Dziewczyny za porady z tymi rozmiarówkami
Tez nie chciałabym, żeby moja dzidzia topiła się w ubranku. Zresztą w marcu/kwietniu to jeszcze jakieś w miarę podobne pod względem grubości ubranka, a później już takie letnie wejdą w użytek:)
Dzisiaj teściowa oznajmila, że kupiła dla Amelki różowy kubraczek, grzecznie podziękowałam i się ucieszyłam, ale od razu zastrzegłam sobie, że nie chcę mieć tony różu, bo nie chcę dziecka codziennie na rózowo ubieraćJutro idziemy razem pobszować w dziecięcych sklepach, więc mniej więcej chcialabym nasze gusta zrównoważyć, żeby ani jej ani mnie nie było przykro w związku z ubieraniem dziecka.
Mojej mamie tez już powiedziałam, że jak najmniej różu proszę
Także z wiedzą co do rozmiarów mogę powoli coś już kupować. Im więcej oglądam, tym bardziej wiem, jakie ciuszki mi będą potrzebne.
A jeszcze do Was pytanie, myślicie, żeby kupować kombinezon na spacery na marzec/kwiecień? Bo nie wiem, czy nie lepiej jakieś cieplejsze ubranka i grubszy kocyk...
I własnie kwestia spacerów, gdzieś wyczytałam, że najlepiej po 1-2 tyg od porodu na pierwszy spacer wyjść w zależności od pogody, co o tym sądzicie- nie ukrywam, że nas z Mężem nurtowało, kiedy można iść na pierwszy spacer. -
My dostaliśmy takie cieniutkie futerko z bawełnianą podszewką. A taki grubszy chyba dostaniemy od brata bo moja mama im kupowała. Więc ja nic nie kupuję póki nie zorientuję się co mam.
Odnośnie spaceru to jak nie pada i nie jest wybitnie zimno to chyba właśnie po 1 czy 2 tygodniach. Np w lecie mojej bratowej mówili że już od razu można. Myślę że im temperatura na zewnątrz bliższa tej pokojowej albo wyższa to można próbować wcześniej. Wiadomo stopniowo, nie od razu na dwie godzinyZAneczka lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Kasia.ke1 wrote:Czy któraś z was ma może jakieś rozwarcie albo skurcze? Mnie łapały takie lekkie skurcze w piątek, poleżałam, przeszło i dzisiaj rano znowu. Chciałam wymacać szyjkę ale jej nie znalazłam. Pójdę chyba szybko zrobię krew i mocz i polecę do ginekologa. Nie są bolesne ani nie mam plamień ale się wystraszyłam trochę...
ZAneczka lubi tę wiadomość
-
Co do ubranek mam podobnie, jak większość nie przepadam za różem. Dziwne, że producenci ciuszków jeszcze tego nie zauważyli i dalej róż króluje
Ja jeszcze nic nie kupuję dla dziecka, jeszcze jestem na etapie obawy przed zapeszaniem
Zbieram opinie, czytam namiętnie o wózkach. Mieszkam na wysokim trzecim piętrze i zależy mi na wózku, który będzie lekki i będzie się mieścił w bagazniku niedużego auta. Na razie podoba mi się Cybex balios m, stąd pytanie do dk84- czy ten wózek sprawdzał się na chodniku jako gondola? Bo czytałam opinie, że za bardzo trzęsie i ludzie rezygnowali z niego, żeby dziecku "głowa nie odpadła". Jest aż tak źle?
ZAneczka, Lilcia lubią tę wiadomość
-
Na wizycie Wszystko dobrze bobas wstydliwy Noe chciał się pokazać przez chwilę niby widział doktor jaderka Ale potem nie chciał pokazać także dopiero za 2 tygodnie ba polowkowum będzie więcej czasu i lepszy sprzęt. Szyjka długa 4 cm jedynie co to nisko łożysko Ale to jeżdżę ma czas się podnieść wydaje mi się ze w pierwszej też tak było
ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość
-
Synek urodził się w listopadzie i całą zimę przechodziliśmy w polarowym kombinezonie.
Wychodziliśmy od razu. Nie na jakieś długie spacery, ale wychodziliśmy. Czasami tylko trasa dom-samochód samochód-dom, ale ogólnie nie koczowaliśmy w domu i nie czekaliśmy na jakiś odpowiedni moment.ZAneczka lubi tę wiadomość
-
My wczoraj byliśmy kupić fotelik, wszystkie się wyprzedały nawet z ekspozycji, więc zamówiliśmy
co do wózka ja zdecydowałam się na rudego anex sport 2w1, chociaż bardziej podobał mi się granat z białym, ale spacerówka jest cała granatowa a pokrowiec na nóżki też mi się średnio podoba, a rudy jest taki we wzorki trochę tej skóry, wygląda super. I mężowi rudy się spodobał. Jeżeli chodzi o lekkość to nie ma wózka z zestawu, który by dorównał anexowi, byl jeden camarello też lekki, ale wykończenie wózka już nie jest takie dobre. Jestem na dwóch grupach anexowych i byłam na jednej z adamexa, adamex jest ciężki i ma dużo więcej wad, serwis reklamacyjny w anexie działa ekspresowo. Do sedna... dużo osób narzeka na spacerówki, bo są cięższe niż taka osobno kupiona w sklepie, ja mieszkam w domu więc wózka nigdzie dygać na piętro nie będę. Dużo osób nie wie że amortyzatory należy utwardzić jeżeli zmienia się spacerówkę na przodem do jazdy, bo tego nawet nie ma w instrukcji
cześć osób narzeka że dziecko zjeżdża w spacerówce, że coś z pasami... A część osób nie ma tego problemu. W sklepie gdzie byłam nie ma żadnej samej gondoli na allegro chyba za 1200 zł widziałam, wg mnie to się nie opłaca. Za jakiś czas planuję drugie dziecko więc wózek i tak zostawię. Co do wózków klasycznych to mi się kompletnie nie podobają i żeby ze sklepu wyjechać to trzeba unieść przód wózka, zdecydowanie wolę skrętne koła i w miejscu można kręcić się w kółko a w razie potrzeby zablokować przednie koła. Nie sugerowałabym się aż tak jedną opinią, jestem na grupach i przynajmniej mam jakieś szersze rozeznanie na dany temat.
panama, in_co_gni_to, pippi lubią tę wiadomość
-
Black&white dzięki za odpowiedź! Gdzie znajdę takie forum o wózkach, chciałabym dołączyć?
właśnie patrzyłam w internecie i chyba jest już prawie niemożliwe kupić samej gondoli
1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
My już po wizycie. USG połówkowe prawidłowe. I będziemy mieć córeczkę
Prawdopodobnie Cecylia, już niewiele mi brakuje, by przekonać męża do tego imienia. Waży 279 gram, serduszko bije 139 ud/min, wszystkie inne wymiary w normie. Brak ryzyka dla II trymestru, także jesteśmy spokojni.
Najlepsze było to, że od razu pokazała się w całej okazałości zaraz po przystawieniu głowicy
Także organizuję się dalej i przepisałam do innej przychodni. Wybrałam położną środowiskową. Z wizytówki dowiedziałam się, że są spotkania z ciężarnymi od 21 tygodnia, więc trzeba dzwonić do położnej.
A z okazji badania poszalałam trochę w pepco z ubrankami. Oczywiście więcej rzeczy wybrałam z regału chłopięcegoin_co_gni_to, Lilcia, ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość
-
in_co_gni_to wrote:Black&white dzięki za odpowiedź! Gdzie znajdę takie forum o wózkach, chciałabym dołączyć?
właśnie patrzyłam w internecie i chyba jest już prawie niemożliwe kupić samej gondoli
tam są chociaż prawdziwi użytkownicy bo na forach to nie wiem czy pisze konkurencja czy jak...
in_co_gni_to lubi tę wiadomość
-
Jest też forum o wózkach - wózkomania na gazeta.pl. Tam jest skarbnica wiedzy i dobrych porad na co zwracać uwagę, opinie użytkowniczek, które mają czasem bzika na punkcie wòzków i w ciągu roku potrafią zmieniać wózki parokrotnie.
Jest tam w przypiętym poście poradnik jak wybrać pierwszy wózek itd.Lilcia, in_co_gni_to lubią tę wiadomość
-
Hejka kochane
wróciłam juz z wizyty nasz szkrab duzy bo odpowiada 17t6d a mamy dopiero 16t4d
Stracilismy pewnosc czy to chłopiec czy dziewczynkaw sumie moze i fajnie ze taka niespodzianka.
Na polowkowe mam sie umowic gdzies prywatnie tak mi poradzila doktorka wiec tak zrobięZAneczka, pippi lubią tę wiadomość
-
Zamówiłam poduszkę ciążową do spania, kształt C. Mam nadzieję, że komfort spania znacznie się zwiększy. Dzisiejsza noc była straszna. Nie mogłam przekręcić się z boku na bok,stękałam jak stara baba, a jak już byłam w połowie przewrotu, to słyszałam, jak strzela mi kość w miednicy na wysokości spojenia łonowego.
A najlepsze jest to, jak już postękasz, przekręcisz się z boku prawego na bok lewy (tyłem do brzegu łóżka), wsuniesz poduszkę między nogi, ułożysz się wygodnie i musisz wstać, bo nagle zachciało ci się siku. Nosz kurka...in_co_gni_to, OjMaryś, Cabank84, pippi lubią tę wiadomość
-
El*a wrote:Co do ubranek mam podobnie, jak większość nie przepadam za różem. Dziwne, że producenci ciuszków jeszcze tego nie zauważyli i dalej róż króluje
Ja jeszcze nic nie kupuję dla dziecka, jeszcze jestem na etapie obawy przed zapeszaniem
Zbieram opinie, czytam namiętnie o wózkach. Mieszkam na wysokim trzecim piętrze i zależy mi na wózku, który będzie lekki i będzie się mieścił w bagazniku niedużego auta. Na razie podoba mi się Cybex balios m, stąd pytanie do dk84- czy ten wózek sprawdzał się na chodniku jako gondola? Bo czytałam opinie, że za bardzo trzęsie i ludzie rezygnowali z niego, żeby dziecku "głowa nie odpadła". Jest aż tak źle?
Ja też szukam takiego wózka!!! Jak najlżejszego i z dobrą amortyzacją. Daj znać jak znajdziesz coś fajnego. Ja na razie mam na liście do obejrzenia na żywo Musty Igo, Bugaboo Camelon i Mamas&Papas podobno są super lekkie. Obadam jeszcze tego Cybexa o którym piszesz. -
Black&white dodałam Cie do przyjaciółek bo chce wypytac jak się nazywają dokładnie na fb grupy o tych wózkach,a nie chce tu zaśmiecać dziewczynom1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
Dzisiaj też poszalałam z ciuszkami na zakupach z teściową i nawet okazało się, ze nasze gusta są zbliżone- ufff. A myślałam, że będę miała batalię z różem. Oczywiście kilka rzeczy mam w jasnym różu-cos wnich mnie urzekło, ale udało się kupić fajne ciuszki w innych kolorach: żółty kaftanik ze śpioszkami, białe body w kolorowe groszki i szare bodziaki w zebry ( z działu chłopięcego Pepco za magiczne 4,99!!!) I w Pepco mają naprawdę faje jakościowo te ciuszki,a ceny są niskie. Dzisiaj mnie milej ten sklep zaskoczyl, bo wreszcie były dla dziewczynek bodziaki w szarościach (z różowym dodatkiem w prawdzie, ale zawsze to coś), miętowe i żółte albo tez białe z nadrukami- także chyba zależy na jakie zaopatrzenie się trafi:). Buszowałyśmy po kilku sklepach-ceny się wahają różnie, ale ciuszki są urocze!
Dobrze, że jeszcze mam kilka rzeczy do kupienia, Mąż nie rozczaruje się, że bez niego zaopatrzam dziecko- on lubi w tym uczestniczyć
Pościel do wózka mam już wypatrzoną, zestaw do łóżeczka też... tylko kupowaćpanama lubi tę wiadomość