Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/fcb8c8c98dfc.png.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcb8c8c98dfc.png
Ja sie zakochałam w tym wózkuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 17:58
mała_ruda, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów
Mam takie pytanie do was, czy płeć waszego dziecka zgadza się z czasem współżycia? to znaczy czy starając się przed owulacją macie mieć dziewczynki, a w sam dzień owulacji i tuż po niej chłopaków?
Ciekawi mnie ta metoda, będę wdzięczna za odpowiedzi -
Hej dziewczyny! Jestem lutówką 2016 i z sentymentem patrze na Wasze wątki
Wiem że to nie miejsce na spam ale chciałabym zaprosić te z Was które miałyby ochotę do polubienia na fb sklepu internetowego dla niemowląt który prowadzi moja przyjaciółka
W ofercie ciekawa folkowa kolekcja dla najmłodszych, ubranka, kocyki i akcesoria
Link do fan page: www.facebook.pl/babelusklep/
Link bezpośrednio do sklepu: www.babelu.pl
Dajcie lajka, z góry dziękuję -
plemniczka wrote:Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów
Mam takie pytanie do was, czy płeć waszego dziecka zgadza się z czasem współżycia? to znaczy czy starając się przed owulacją macie mieć dziewczynki, a w sam dzień owulacji i tuż po niej chłopaków?
Ciekawi mnie ta metoda, będę wdzięczna za odpowiedziZAneczka lubi tę wiadomość
-
U mnie inseminacja już na pękającym pęcherzyku, a mamy dziewczynę ☺️Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!!))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
Mi się chyba sprawdzi bo wspolzylam blisko owulacji i będzie chłopak dziewczynki to chyba 5 -3 dni przed owulacja
Co jest z tym forum ciągle trzeba się logować jak mnie to wkurza masakra
Ja zaczynam czuć ruchy coraz bardziej czyli dokładnie tak jak w pierwszej ciąży może drugie bobo też leniwe ?
Czekam na polowkowe bo na wizycie tylko szybkie sprawdzenie czy wszystko ok polowkowe za 1,5 tygodniaZAneczka lubi tę wiadomość
-
Plemniczka- u mnie się nie sprawdziło:) Chyba, że na połówkowym się dowiem, że jednak chłopak rośnie. Ale póki co lekarz bardzo pewnie stwierdził, że córcia będzie.
Tez mnie irytuje ciągłe logowanie do forum...
Ktoś przerowadził badania na temat ruchów płodu a jego zachowania po porodzie. Wg nich leniwe w brzuszku dzieci, których ruchy czuć słabo moga być płaczliwe i emocjonalnie reagować na różne bodźce, a dzieci, których ruchy czuć mocno i wyraźnie to silne charakterki, które nie reagują na wiele rzeczy w płaczliwy sposób. A w ostatnich "Charakterach" był też fajny artykuł o ciąży i temperamecie dziecka że na jego kształtowanie ma wpływ: przeżywanie stresu przez ciężarną w czasie ciąży i tez przed, trudne zdarzenia w życiu owej, a nawet jej dieta. Tam jest więcej i szczegółowo opisane. Dla mnie to było ciekawe, wiele razy już słyszałam, z ejak kobieta nerwowo i stresujaco przechodzi na ciąże to kształtuje lękowe i zahamowane, płączliwe dziecko...in_co_gni_to lubi tę wiadomość
-
A mnie nie wyrzuca, cały czas jestem zalogowana
my z synem mieliśmy w dzień owulacji i wyszedł syn więc...
Teraz nie wiemy ale też trudno powiedzieć bo miałam nieregularne cykle
byłam u lekarza, mocz się robi na posiewie, prawdopodobnie mam bakterię jakąś odpowiedzialną za skurcze, czyli czeka nas antybiotyk ale szyjka długa, zamknięta, w macicy ok, bobo piękne - w piątek połówkowe
ale co się stresu najadałam to moje
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
My się kochaliśmy piątek, sobota, niedziela. Owu w niedziele ok 22. Będzie Syn
Ja zauważyłam tendencje ruchliwy w brzuchu spokojny po porodzie i odwrotnieAle pewnie to tak samo różnie bywa jak z wieloma innymi kwestiami.
ZAneczka, Fortitudo lubią tę wiadomość
-
Ja już po połówkowym - zdrowa, piękna, cudowna dziewczynka:) 375 gram. Dyskutujemy nad imieniem - Adelka lub Ida:)
ZAneczka, Yola3344, kamailla, pippi, panama, Lilcia, PolaMinka lubią tę wiadomość
-
Mój był mega ruchliwy w brzuchu i jeszcze gorszy po porodzie
teraz też mam niezłego tancerza w brzuchu i boje się, że będzie jeszcze ruchliwsze niż poprzednie
ZAneczka, PolaMinka, syla2312 lubią tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Cześć dziewczyny☺ dawno nie pisałam na forum ale czytam wasze posty regularnie. Ciekawa jestem czy któraś z was też ma założony na szyjkę pessar? Wczoraj lekarz mi go założył ponieważ skraca mi się szyjka a jestem po konizacji 2 lata temu.Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
-
ZAneczka wrote:Plemniczka- u mnie się nie sprawdziło:) Chyba, że na połówkowym się dowiem, że jednak chłopak rośnie. Ale póki co lekarz bardzo pewnie stwierdził, że córcia będzie.
Tez mnie irytuje ciągłe logowanie do forum...
Ktoś przerowadził badania na temat ruchów płodu a jego zachowania po porodzie. Wg nich leniwe w brzuszku dzieci, których ruchy czuć słabo moga być płaczliwe i emocjonalnie reagować na różne bodźce, a dzieci, których ruchy czuć mocno i wyraźnie to silne charakterki, które nie reagują na wiele rzeczy w płaczliwy sposób. A w ostatnich "Charakterach" był też fajny artykuł o ciąży i temperamecie dziecka że na jego kształtowanie ma wpływ: przeżywanie stresu przez ciężarną w czasie ciąży i tez przed, trudne zdarzenia w życiu owej, a nawet jej dieta. Tam jest więcej i szczegółowo opisane. Dla mnie to było ciekawe, wiele razy już słyszałam, z ejak kobieta nerwowo i stresujaco przechodzi na ciąże to kształtuje lękowe i zahamowane, płączliwe dziecko...
Trochę w to nie wierzę, że jak dziecko leniwe w brzuszku to potem płaczliwe, bo znam mnóstwo leniuszkow brzuszkowych, które po urodzeniu były grzeczne, mało płakały i ładnie spały:) a bardziej ruchliwe dawały w kośćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 13:23
-
OjMaryś wózek fajny. Widzę, że też gustujesz w 4 dużych kołach. Mi się te ze skrętnymi nie podobają, a poza tym mieszkam na wiosce i moje spacery z dzieckiem będą się odbywały głownie w lesie i na polach. Także potrzebuje dużych kół.
U mnie z płcią to nie mam pojęcia. Brałam 2 cykle clo, w 3 już nie brałam i nie miałam monitoringu więc nawet nie wiem kiedy była owulacja (moje cykle były baaaaaardzo nieregularne) a pracowaliśmy nad dzieckiem dość często. Prawie co drugi dzień przez ok. 2 tyg. I wyszedł nam z tego chłopiec.
Dzisiaj pracowity dzień. W końcu skończyłam swoją pracę inżynierską i 3 godz. temu nastąpiło uroczyste przesłanie do promotora w celu sprawdzenia jej. Ze szczęścia posprzątałam całe mieszkanie. W poniedziałek po miesięcznym zwolnieniu lekarskim będę musiała wrócić do pracy... to na pewno będzie straszne.
Badanie połówkowe czeka mnie w piątek.Ciekawa jestem jak urósł przez 4 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 13:42
pippi, kamailla, Lilcia lubią tę wiadomość
-
U nas się sprawdziło, współżycie co drugi dzień po miesiączce, najpóźniej na 3 dni przed owulacją i w owulację i przed już nic a nic
i jest córcia jak chciałam. Szwagierce też tak się sprawdziło. Jak będziemy się starać o drugie to spróbujemy chłopca, czyli tylko dzień owulacji i po.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 14:22
-
Dziewczyny, a ja chciałabym Was zapytać o to, ile przytyłyscie w ciąży?
Ja cały czas jestem na minusie 3kg.
Wg mojej lekarki to dobrze, bo mam ogólnie trochę za dużo tu i tam i muszę bardzo uważać na wagę.
W pierwszej ciąży bardzo dużo przytyłam, w drugiej mniej, ale kg po tamtych ciażach nie spadły.
Moja gin ma usalic ze mną ile max mogę przybrać na wadze, choć położna mówi że najlepiej nic albo jeszcze schudnąc nie głodząc się ale zdrowo odżywiając.
U mnie niestety to wina hormonów i zdrowa dieta nie pomoże na kg...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 20:09
Rudzik1 lubi tę wiadomość