X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/fcb8c8c98dfc.png.html

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcb8c8c98dfc.png

Ja sie zakochałam w tym wózku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 17:58

mała_ruda, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów :)
    Mam takie pytanie do was, czy płeć waszego dziecka zgadza się z czasem współżycia? to znaczy czy starając się przed owulacją macie mieć dziewczynki, a w sam dzień owulacji i tuż po niej chłopaków?
    Ciekawi mnie ta metoda, będę wdzięczna za odpowiedzi :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem lutówką 2016 i z sentymentem patrze na Wasze wątki :) Wiem że to nie miejsce na spam ale chciałabym zaprosić te z Was które miałyby ochotę do polubienia na fb sklepu internetowego dla niemowląt który prowadzi moja przyjaciółka ;)
    W ofercie ciekawa folkowa kolekcja dla najmłodszych, ubranka, kocyki i akcesoria :)

Link do fan page: www.facebook.pl/babelusklep/
    Link bezpośrednio do sklepu: www.babelu.pl

Dajcie lajka, z góry dziękuję:):)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Black&White Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Hej dziewczyny, wszystkim wam gratuluje i życze szybkich, bezproblemowych porodów :)
    Mam takie pytanie do was, czy płeć waszego dziecka zgadza się z czasem współżycia? to znaczy czy starając się przed owulacją macie mieć dziewczynki, a w sam dzień owulacji i tuż po niej chłopaków?
    Ciekawi mnie ta metoda, będę wdzięczna za odpowiedzi :)
    Mi się nie sprawdziło... miałam owulacje we wtorek a współżyłam wcześniej czwartek, piątek, niedziela, poniedziałek i wtorek w owulacje. Wygrał męski plemnik...

ZAneczka lubi tę wiadomość

OM 13.06.2017
    OV 04.07.2017
    w57vskjolrq46qbk.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie inseminacja już na pękającym pęcherzyku, a mamy dziewczynę ☺️

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się chyba sprawdzi bo wspolzylam blisko owulacji i będzie chłopak dziewczynki to chyba 5 -3 dni przed owulacja

Co jest z tym forum ciągle trzeba się logować jak mnie to wkurza masakra

Ja zaczynam czuć ruchy coraz bardziej czyli dokładnie tak jak w pierwszej ciąży może drugie bobo też leniwe ?

Czekam na polowkowe bo na wizycie tylko szybkie sprawdzenie czy wszystko ok polowkowe za 1,5 tygodnia

ZAneczka lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka- u mnie się nie sprawdziło:) Chyba, że na połówkowym się dowiem, że jednak chłopak rośnie. Ale póki co lekarz bardzo pewnie stwierdził, że córcia będzie.

Tez mnie irytuje ciągłe logowanie do forum...

Ktoś przerowadził badania na temat ruchów płodu a jego zachowania po porodzie. Wg nich leniwe w brzuszku dzieci, których ruchy czuć słabo moga być płaczliwe i emocjonalnie reagować na różne bodźce, a dzieci, których ruchy czuć mocno i wyraźnie to silne charakterki, które nie reagują na wiele rzeczy w płaczliwy sposób. A w ostatnich "Charakterach" był też fajny artykuł o ciąży i temperamecie dziecka że na jego kształtowanie ma wpływ: przeżywanie stresu przez ciężarną w czasie ciąży i tez przed, trudne zdarzenia w życiu owej, a nawet jej dieta. Tam jest więcej i szczegółowo opisane. Dla mnie to było ciekawe, wiele razy już słyszałam, z ejak kobieta nerwowo i stresujaco przechodzi na ciąże to kształtuje lękowe i zahamowane, płączliwe dziecko...

in_co_gni_to lubi tę wiadomość

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nie wyrzuca, cały czas jestem zalogowana :) my z synem mieliśmy w dzień owulacji i wyszedł syn więc... :) Teraz nie wiemy ale też trudno powiedzieć bo miałam nieregularne cykle :) byłam u lekarza, mocz się robi na posiewie, prawdopodobnie mam bakterię jakąś odpowiedzialną za skurcze, czyli czeka nas antybiotyk ale szyjka długa, zamknięta, w macicy ok, bobo piękne - w piątek połówkowe :) ale co się stresu najadałam to moje :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się kochaliśmy piątek, sobota, niedziela. Owu w niedziele ok 22. Będzie Syn :)

Ja zauważyłam tendencje ruchliwy w brzuchu spokojny po porodzie i odwrotnie ;) Ale pewnie to tak samo różnie bywa jak z wieloma innymi kwestiami.

ZAneczka, Fortitudo lubią tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • appee Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowym - zdrowa, piękna, cudowna dziewczynka:) 375 gram. Dyskutujemy nad imieniem - Adelka lub Ida:)

ZAneczka, Yola3344, kamailla, pippi, panama, Lilcia, PolaMinka lubią tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był mega ruchliwy w brzuchu i jeszcze gorszy po porodzie :) teraz też mam niezłego tancerza w brzuchu i boje się, że będzie jeszcze ruchliwsze niż poprzednie :)

ZAneczka, PolaMinka, syla2312 lubią tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • ladypower Debiutantka

Wysłany: 18 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plemniczka- u mnie córeczka, a serduszkowanie w dzień owulacji oraz 3 i 4 dni przed owu.

appee gratuluje maleńkiej:), 375g :) sama słodycz. A co do imienia to oba ładne, nie wiem które bym wybrała.

06.02.2017 Mój Aniołeczek 10 tyg
    010iyx8dv1zehv6b.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida. Pięknie!

gannyx8dhnjo8bll.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 18 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba się sprawdziło. Przez tabletki Clo przesunęła mi się owulacja, także sporo działaliśmy przed nią i wyszło, że mamy córę. Ale także sprawdziło mi się wg chińskiego kalendarza płci.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny☺ dawno nie pisałam na forum ale czytam wasze posty regularnie. Ciekawa jestem czy któraś z was też ma założony na szyjkę pessar? Wczoraj lekarz mi go założył ponieważ skraca mi się szyjka a jestem po konizacji 2 lata temu.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAneczka wrote:
    Plemniczka- u mnie się nie sprawdziło:) Chyba, że na połówkowym się dowiem, że jednak chłopak rośnie. Ale póki co lekarz bardzo pewnie stwierdził, że córcia będzie.

Tez mnie irytuje ciągłe logowanie do forum...

Ktoś przerowadził badania na temat ruchów płodu a jego zachowania po porodzie. Wg nich leniwe w brzuszku dzieci, których ruchy czuć słabo moga być płaczliwe i emocjonalnie reagować na różne bodźce, a dzieci, których ruchy czuć mocno i wyraźnie to silne charakterki, które nie reagują na wiele rzeczy w płaczliwy sposób. A w ostatnich "Charakterach" był też fajny artykuł o ciąży i temperamecie dziecka że na jego kształtowanie ma wpływ: przeżywanie stresu przez ciężarną w czasie ciąży i tez przed, trudne zdarzenia w życiu owej, a nawet jej dieta. Tam jest więcej i szczegółowo opisane. Dla mnie to było ciekawe, wiele razy już słyszałam, z ejak kobieta nerwowo i stresujaco przechodzi na ciąże to kształtuje lękowe i zahamowane, płączliwe dziecko...

Trochę w to nie wierzę, że jak dziecko leniwe w brzuszku to potem płaczliwe, bo znam mnóstwo leniuszkow brzuszkowych, które po urodzeniu były grzeczne, mało płakały i ładnie spały:) a bardziej ruchliwe dawały w kość :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 13:23

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest, tylko czytałam, o badaniach na ten temat:D

Bierze mnie jakieś przeziębienie... Akurat taka piękna pogoda, a mnie zakatarzyło...

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 18 października 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wózek fajny. Widzę, że też gustujesz w 4 dużych kołach. Mi się te ze skrętnymi nie podobają, a poza tym mieszkam na wiosce i moje spacery z dzieckiem będą się odbywały głownie w lesie i na polach. Także potrzebuje dużych kół.

U mnie z płcią to nie mam pojęcia. Brałam 2 cykle clo, w 3 już nie brałam i nie miałam monitoringu więc nawet nie wiem kiedy była owulacja (moje cykle były baaaaaardzo nieregularne) a pracowaliśmy nad dzieckiem dość często. Prawie co drugi dzień przez ok. 2 tyg. I wyszedł nam z tego chłopiec.

Dzisiaj pracowity dzień. W końcu skończyłam swoją pracę inżynierską i 3 godz. temu nastąpiło uroczyste przesłanie do promotora w celu sprawdzenia jej. Ze szczęścia posprzątałam całe mieszkanie. W poniedziałek po miesięcznym zwolnieniu lekarskim będę musiała wrócić do pracy... to na pewno będzie straszne.

Badanie połówkowe czeka mnie w piątek.Ciekawa jestem jak urósł przez 4 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 13:42

pippi, kamailla, Lilcia lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się sprawdziło, współżycie co drugi dzień po miesiączce, najpóźniej na 3 dni przed owulacją i w owulację i przed już nic a nic :) i jest córcia jak chciałam. Szwagierce też tak się sprawdziło. Jak będziemy się starać o drugie to spróbujemy chłopca, czyli tylko dzień owulacji i po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 14:22

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja chciałabym Was zapytać o to, ile przytyłyscie w ciąży?
    Ja cały czas jestem na minusie 3kg.
    Wg mojej lekarki to dobrze, bo mam ogólnie trochę za dużo tu i tam i muszę bardzo uważać na wagę.
    W pierwszej ciąży bardzo dużo przytyłam, w drugiej mniej, ale kg po tamtych ciażach nie spadły.
    Moja gin ma usalic ze mną ile max mogę przybrać na wadze, choć położna mówi że najlepiej nic albo jeszcze schudnąc nie głodząc się ale zdrowo odżywiając.
    U mnie niestety to wina hormonów i zdrowa dieta nie pomoże na kg...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 20:09

Rudzik1 lubi tę wiadomość

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ