X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my sobie wypatrzyliśmy taki wóz. Tylko nie wiem jak kolor wybrać. To wózek firmy Roan Emma. Oglądaliśmy go na żywo. Jest świetny i ma miękkie zawieszenie.
    1197211.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 19:35

ZAneczka, Lyanna, pippi, Dreamy_Girl lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie takie problemy z bellybestfriend? Za każdym razem muszę się logować chociaż zawsze pamiętał hasło. Denerwujące to jest kiedy się korzysta z telefonu.

Dzisiaj byliśmy w smyku pooglądać ciuszki. Szału nie było. No i mam problem bo nie wiem jaki rozmiar brać. Chyba takie zakupy jeszcze muszą zaczekać.

ZAneczka, Oxalis lubią tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • panama Ekspertka

Wysłany: 15 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Też macie takie problemy z bellybestfriend? Za każdym razem muszę się logować chociaż zawsze pamiętał hasło. Denerwujące to jest kiedy się korzysta z telefonu.

Dzisiaj byliśmy w smyku pooglądać ciuszki. Szału nie było. No i mam problem bo nie wiem jaki rozmiar brać. Chyba takie zakupy jeszcze muszą zaczekać.

Ostatnio często muszę się logować czy to na telefonie, czy na komputerze.

3jvzk6nlakaftugh.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yola3344- dzięki za poradę - warto skorzystać:). Tak samo jak któraś z Was H&M polecała- tam tez już wyczaiłam takie w moim guście ciuszki, także dzięki:)
    KasiaMarysiaaa- z tym różem to kwestia gustu:) Ja po prostu nie za bardzo przepadam za tym kolorem i przeraża mnie wizja dziecka ubranego ciągle w róż, ale jako dodatek do czegoś albo od czasu do czasu sukienusia to przzeżyję:) Po prostu z ciuszków dla dziewczynek to głównie królują akurat w tym kolorze i własnie najczęściej przeceniane są albo typowo dziewczęce albo typowo chłopięce.
    Dzisiaj spodobał mi się taki dwupak bodów takie kremowe/brązowe i granatowe prążkowane, ale Mąż stwierdził, ze to typowo chłopięce, bo te granatowe takie ciemne. Miał rację,bo nawet z działu chłopięcego, ale założyłabym je do różowych spodenek i by było git:)

Panama- bardzo dobrze, że pani z piekarni potraktowała Cię zwyczajnie tak jak powinno się robić wobec kobiet w ciąży:) Bardzo podoba mi się akcja mamaginekolog w tej kwestii... Propaguje przez neta, ale też była w Pytanie na śniadanie i tłumaczyła dlaczego powinno się to robić i że to nie jest uprzejmość ani przywilej a zwyczajne dbanie o bezpieczeństwo tej mamy z dzieckiem:) i prawidłowo, ze ktoś się za to bierze. Najgorzej jest u lekarza- teoretycznie kobieta w ciązy ma pierwszeństwo, ale wszyscy starsi ludzie patrzą się jakbym ich chciała udusić. Nie mam jeszcze super wielkiego ciążowego brzucha, ale czasami takie długie czekanie jest męczące z różnych ciążowych przyczyn. Nie mam nic do starszych ludzi, ale niektórzy mogliby większą wyrozumiałością się wykazać. Bo czasy się zmieniły, świadomość jest inna:)

• panama Ekspertka

Wysłany: 15 października 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog znam i podczytuję. Kupiłam też u niej segregator na dokumenty ciążowe i dostałam przypinkę #jestem w ciąży :) Z przypinki jeszcze nie korzystałam, bo nie lubię tak walić po oczach oczywistą oczywistością :P

ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 15 października 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do ubranek, to poza h&m, tesco i ew.reserved odradzam smyka.
    Tam ciusxki wyglądają super na wieszaku, ale już po pierwszym praniu wygladają jak by je 10-te dziecko nosiło... kilka razy próbowałam i wszystko z bielizny wyglada tak samo po praniu; body, spioszki itd.
    Czasem promocje kuszą i jak jest coś po
    5-10 zł to się skuszę, ale wtedy mi nie szkoda. Rzeczy bardziej eleganckie jak sukienki wizytowe które pierze się w ręku są chyba tylko ok.
    Ja z zakupami wstrzymuję się do wyników amniopunkcji...

Cabank84, ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

• kajax Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panama wrote:
    Mamaginekolog znam i podczytuję. Kupiłam też u niej segregator na dokumenty ciążowe i dostałam przypinkę #jestem w ciąży :) Z przypinki jeszcze nie korzystałam, bo nie lubię tak walić po oczach oczywistą oczywistością :P
    Ja dostałam w prezencie ten segregator :)

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ciuszki z firmy GTAtut. Nie są najtańsze ale super jakość dla młodszych jak i dla starszych dzieci. Nie rozciągają się i po wielu praniach można spokojnie sprzedać .naprawdę super jakość.

ZAneczka lubi tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla niemowląt wszystko miałam z firmy ewa klucze. Tez polecam, ciuszki szyte z bawelny i to u nas. Kolorów bardzo dużo,nie tylko różowe jeżeli tak ten kolor przeszkadza.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma może jakieś rozwarcie albo skurcze? Mnie łapały takie lekkie skurcze w piątek, poleżałam, przeszło i dzisiaj rano znowu. Chciałam wymacać szyjkę ale jej nie znalazłam. Pójdę chyba szybko zrobię krew i mocz i polecę do ginekologa. Nie są bolesne ani nie mam plamień ale się wystraszyłam trochę...

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Czy któraś z was ma może jakieś rozwarcie albo skurcze? Mnie łapały takie lekkie skurcze w piątek, poleżałam, przeszło i dzisiaj rano znowu. Chciałam wymacać szyjkę ale jej nie znalazłam. Pójdę chyba szybko zrobię krew i mocz i polecę do ginekologa. Nie są bolesne ani nie mam plamień ale się wystraszyłam trochę...

Zawsze lepiej skontrolować na te skurcze na h jeszcze za wcześnie chyba no a szynkę trzeba kontrolować

Ja dziś wixytuje proszę o kciuki i żeby szyjka była długa :-)

Lilcia lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 - ja miałam na początku 3 miesiąca skurcze kilka razy i ciągle ból brzucha taki kłujący, lekarz mi zapisał leki na podtrzymanie ciąży- skurcze nie wróciły, ale nadal mam czasem takie bóle brzucha. Od razu do lekarza z takim czymś najlepiej iść, on Ci powie co i jak:)

Mała_ruda- wózek fajowy:) To co najważniejsze, żeby dobrze się prowadził:)Mi się bardzo z Adamexa podobały, a w sklepie się okazało, ze ciężkie i za bardzo masywne dla mnie:) Wybrałam Bebetto:)

I tez mam problem z logowaniem, ciągle mnie przekierowuje, mimo zapamiętanego hasła- juz myślałam, że mam jakiegoś wirusa, czy coś.

Też mam segregator Mamyginekolog i przypinkę, ale tak jak Panama ani razu jej nie użyłam... Fajny taki gadżet, chyba głównie dla kobiet, po których jeszcze nie widać, a tez im się należy przepuszczanie w kolejce. Osobiście nie umiem przełamac się,żeby to założyć i kłuć wszystkich w oczy przypinką:)
    Ale segregator jest super:)

• ZAneczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_ruda, my z Mężem póki co kilka bodów kupiliśmy dla noworodka rozmiar 56, ale myślę, ze to takie małe są, na kilka tygodni. Rozmawiałam z koleżanką, która juz jest mamą półroczniaka i powiedziała, zeby takich najmniejszych nie kupowac, chyba że nasza dzidzia urodzi się mniejsza niż 3 kg:) Jej synek miał prawie 4, więc na niego takie ciuszki z przedziału 56-62 były na kilka pierwszych tygodni,a teoretycznie jest to rozmiarówka do 3 miesiaca.
    Na razie planuję kupić kilka ciuszków 56-62 i poczekać aż dziecko się urodzi, co dalej:)
    Może jeszcze ktoś doradzi, jak to z tymi rozmiarami ubranek na start?
    :)

• kamailla Koleżanka

Wysłany: 16 października 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo dużo ubranek dostałam od szwagierki, ma dwie dziewczynki, ubranek na 56 mam niewiele dosłownie po kilka sztuk (po ok. 10) bodziakow, pajacy i spodenek, najwięcej mam rozmiaru 62, ona urodziła córkę w tym roku 3750 i zaczynała od rozm. 56, ale mówiła, że bardzo krótko.;)

f2w39n73cog2s2mn.png
  • kamailla Koleżanka

Wysłany: 16 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolorów, to mało mam różowych, ale za to mama nadrabia, to jej pierwsza wnuczka, wiec nie mogę jej zabronić ;)

f2w39n73cog2s2mn.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    Mi jakoś od 16 tyg pojawiły się spięcia w podbrzuszu (jeszcze szybciej niż w poprzedniej ciąży). Biorę no-spę i magnez. Przy wizytach u gina warto żeby gin oceniał szyjke (czy się nie rozwiera czy nie skraca)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozmiarów to weźcie pod uwagę że noworodki mają mocno podkurczone nóżki. Moja córka urodziła się mając 54 cm, a w rozmiarze 56 pływała i wyglądała jak sierotka w ciuchach po starszej siostrze ;). Miałam kilka szt rozmiaru 50 i w nich wyglądała super. Mąż pierwszego dnia jak się urodziła pojechał jeszcze dokupić ciuszkow na rozmiar 50. I uzywalismy go gdzieś przez miesiąc. Wiele osób twierdzi że lepiej wiekszy rozmiar i najwyżej podwinie się rękawki czy nagawki. Ja osobiście nie lubię dzieci w za dużych ubrankach bo wyglądają okropnie. Poza tym u nas było dużo ulewania i potrzeba było dużo ciuszkow - dobrze że zrobiłam bogatą wyprawkę co do ilości ubrań ;)

ZAneczka, pippi lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yola3344 wrote:
    Dziewczyny, co do ubranek, to poza h&m, tesco i ew.reserved odradzam smyka.
    Tam ciusxki wyglądają super na wieszaku, ale już po pierwszym praniu wygladają jak by je 10-te dziecko nosiło... kilka razy próbowałam i wszystko z bielizny wyglada tak samo po praniu; body, spioszki itd.
    Czasem promocje kuszą i jak jest coś po
    5-10 zł to się skuszę, ale wtedy mi nie szkoda. Rzeczy bardziej eleganckie jak sukienki wizytowe które pierze się w ręku są chyba tylko ok.
    Ja z zakupami wstrzymuję się do wyników amniopunkcji...
    Mam wiele ciuchów ze Smyka i aż takiej tragedi nie ma ;) . Jedynie czego nie polecam to bodziakow z takiej jakby prazkowanej bawełny bo się okrutnie rozciąga.

Body na zakładki najlepiej trzymają fason z f&f (ale te z wielopakow - mają też super bawełnę). A tak lepiej na zatrzaski przy otworze na główkę.

Rewelacyjnej jakości ubranka ma Next. Ceny niestety dość wysokie ale jakość świetna.

Z h&m np bardzo nie lubię tych wielopakow bodziakow. Bawełna okropna, cienka. Na szczęście to tylko podkoszulki.

Ogólnie to wydaje mi się że każdy na subiektywne odczucia co do produktów z roznych sklepów :) i każda wyrobi sobie własne zdanie podczas użytkowania :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • in_co_gni_to Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też mam takie skurcze od kilku dni, jestem w 16 tygodniu. Szczególnie podbrzusze po lewej stronie. Podczas kaszlu lub kichana tez "czuje" macice - to normalne? Myślałam, że tak(ze
    macica się rozciąga,albo że to jelita itd) i poczekam z tym spokojnie do kolejnej wizyty 10.11,ale jak tak piszecie to chyba skonsultuje się wcześniej z moja gin.

Co do wózków- koleżanka ma anex sports 2 w1 i właśnie przeniosła synka do spacerówki i była bardzo zawiedziona i musieli kupić oddzielna spacerówkę. Tez macie takie odczucia przy tym wózku? Mówiła ze gondola super, lekka, łatwo się prowadzi itd,ale spacerówka koszmar i poleca nam kupić wózek nie wielofunkcyjny tylko samą gondole a potem dokupić spacerówkę. Co o tym sądzicie?

1. 9 cykli starań
    2. Poronienie w 12 tc
    3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018

4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
    5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
    6. 02.2020 cb
    7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
    8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozmiarów ubranek, to ja na początku uzywałam 56, niby wszyscy odradzali, ale tak jak wiecznie napisała, w rozmiarze 62 te maleństwa wygladaja kiepsko. Niby można podwinąć, ale raczki i tak chowają się do środka, bo rękawy są szerokie itd.
    Nóżki podkurczone wysuwają się z tych nogawek w spiochach i dziecku też pewnie nie jest wygodnie.
    Na pierwszy miesiąc wg mnie mieć 50/56 dopiero później zamienić na 62.

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ