X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na płeć. Bo nie mogę się zdecydować, podobają mi się kolory albo dla chlipca albo dla dziewczynki wiec musze z tym poczekać.

KasiaMarysiaaa, ZAneczka lubią tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Yola3344 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla pierwszej córki miałam tzw.czołg z Tutka. Dla drugiej Quinny speedi sx - uwielbiałam go i nawet dodatkowej parasolki nie miałam, bo ta od wozka była super. Teraz przegladam wózki i jakoś zaden nie wpadł mi w oko.
    Może ten nowy quinny albo bugaboo...

• karakorum Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobno mam miec chlopca (chociaz dzisiaj lekarz postękał, ze nie jest pewny), ale całą ciuchową wyprawke kupiłam w szarościach i beżach, bo takie mi sie podobają i są unisex. Więc dzidzia moze sobie spokojnie na kazdym usg zmieniac plec :)

ilonqa30, ZAneczka, KasiaMarysiaaa, Lyanna, pippi lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są w sprzedaży same gondole bo jak patrze znanych marek to tylko 2w1 lub 3w1?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 17:55

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie czekam syn teraz jeździ w spacerowce snap 3 Ale mam też 3w1 więc zobaczę po urodzeniu co mi się przyda jak mały będzie chodził czy wózek będzie dla niego potrzebny

Ja już odliczamy dni do poniedziałek do wizyty w sumie czeka mnie trzy do końca października więc się nachodze

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Mężem oglądaliśmy takie 2w1 wózki i chyba taki wybierzemy. Chociaż obawiam się, że może być trochę wadliwy, bo własnie często są opinie, że coś nie pasuje albo gondola, albo spacerówka. Ale mi się spodobał już jeden konkretny wózek w szaro-turkusowym kolorze:)
    Karakorum - ja zanim się dowiedziałam, że będzie dziewczynka, kupiłam rożek właśnie szaro-biały, ogólnie nie lubię różowych ciuszków, więc cieszę się, że teraz jest mnóstwo ciuszków w różnych fajnych kolorkach: szarości, beże, zielone, zołte, czerwone:) Nie obrażając nikogo, nie chciałabym by moja córka była mała różową landryną i od początku ciąży uczulam rodzinkę, że jak chcą coś dla dzidzi kupić to własnie w neutralnych kolorach. Także myślę, że kupowaie ciuszków w neutralnych olorach jest najlepsze, tym bardziej, że czasem pod względem płci co chwile coś innego się słyszy. Ja juz mówię do brzucha Amelia, a po głowie mi chodzi myśl, co będzie jak przy porodzie okaże się, ze to Mikołaj wyskoczył, hehe

karakorum lubi tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie maści na bóle rodzinnej do głowy tylko maść końska do głowy przyszła bo jest ziołowa. Tylko trzeba sprawdzić czy w składzie nie ma jakiegoś nlpz.
    Na kaszel dostałam mucosolvan do inhalacji, powinno się obyć bez antybiotyku.
    O wózku na razie nie myślę bo nie mamy na to kasy w tej chwili. Mam po córce różowy wózek więc wolałabym w nim chłopca nie wozić ale zobaczymy jak wyjdzie. Chciałam od producenta kupić tylko gondolę bo spacerówka i tak taka sobie w nim ale nie wiem czy tak można i za ile. Mam babyactive shell eko. Stelaż po naprawie jak nowy więc szkoda mi go sprzedawać bo dużo i tak za niego pewnie nie wezmę.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz sie nastawiłam na chłopa... Ale jak bedzie dziewuszka, to tez oszaleje ze szczescia, bo w sumie zawsze marzylam o córeczce... Zresztą dziewczynka kiedyś musi być i kropka, choćby pięciu synów później :D

A wózek to ten - zakochałam sie od razu. Auto mojego faceta też jest brązowe, więc pasuje :)
    faaaa9763a6f71d2med.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 18:48

ZAneczka, Cabank84, pippi lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • kamailla Koleżanka

Wysłany: 12 października 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z wózków podobają się modele adamexa vicco i anexa sport lub cross, dostajemy wózek w prezencie, ale nie chcę rodziców za bardzo finansowo obciążać. :)

ilonqa30 lubi tę wiadomość

f2w39n73cog2s2mn.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne wózki:)
    Mi się adamexa barletta podobał, ale teraz jest konurencja bebetto vulcano:)

• Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Ja juz sie nastawiłam na chłopa... Ale jak bedzie dziewuszka, to tez oszaleje ze szczescia, bo w sumie zawsze marzylam o córeczce... Zresztą dziewczynka kiedyś musi być i kropka, choćby pięciu synów później :D

A wózek to ten - zakochałam sie od razu. Auto mojego faceta też jest brązowe, więc pasuje :)
    faaaa9763a6f71d2med.png
    PIĘKNY!

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba skusze się na adamex - ze dwa modele tam sobie upatrzyłam :) i też neutralne, bo ja nie będę sprawdzać płci :P Wy wszystkie sprawdzacie? ach wy niecierpliwe :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • kamailla Koleżanka

Wysłany: 13 października 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziwiam ludzi, którzy nie sprawdzają płci, ja bym oszalała z ciekawości ;)
    Może przy drugim...

f2w39n73cog2s2mn.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy cybex balios m 3w1 i jesteśmy zadowoleni, potem kupiłam jeszcze lekką spacerówkę cybex topaz i też super. Jakbym 2gi raz miała kupować to kupiłabym chyba samą gondolę nie drogą bo to na około 6ms i jakąś super spacerówke rozkładaną na płasko - np tą co mam. Spacerówka z 3w1 jest po prostu ciężka jak dziecko rośnie i teraz będę w niej wozic dziecko pewnie do roku bo będe musiała dać podstawkę dla młodszego i potem sprzedaje i zostajemy z lekką spacerówką.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i polecam obczaić wózek w realu w sklepi i kupić przez neta my tak zaoszczędziliśmy chyba 500zł. I pod koniec roku i w styczniu są wyprzedaże modeli/kolorów z danego roku bo wchodzą nowe kolekcje i można faje promo utrafić.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam kupować w necie ale stacjonarnie o dziwo był tańszy bez promocji. U mnie jedyne co było praktyczne w spacerówce od 3w1 to to że mogłam małą wozić przodem do siebie. Ale to i tak krótko.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • panama Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj w Lidlu jest oferta dziecięca, na którą zwróciłam uwagę. Body pakowane po 5 sztuk i kombinezon. Bo to w końcu będzie marzec i może być zimno. No i wpadamy do Lidla, mąż chciał kupić ten stolik do śniadań do łóżka :) I mówi, zobacz są te kombinezony, może weźmiemy. Popatrzyłam, znalazłam rozmiar i odłożyłam stwierdzając, że pewnie gdzieś się kupi, jak będzie potrzeba. Na to mąż, że jak są teraz to weźmiemy teraz. Ok... Idę dalej i mówi, a tu masz te body 5-paki. Na to odpowiadam, że dostaliśmy trochę ciuszków od jego brata, trochę weźmiemy od mojej siostry i obleci na początek. Mój mąż - body nigdy za dużo. I musiałam wziąć :)
    Także chyba zaczyna do niego docierać fakt, że będzie miał dziecko. Bo póki co chce tylko opijać :)
    Skorzystałam też z poprzedniej oferty dzieciaczkowej i dokupiłam pieluch muślinowych w większym rozmiarze. A podjechaliśmy tylko po stolik :)

O 14 mam wizytę, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. A śniło mi się dzisiaj, że miałam bliźniaki :D

ZAneczka, KasiaMarysiaaa lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panama:D Twój Mąż przynajmniej chętnie kupuje, mój ciągle czeka.. stwierdził, ze dopiero jak się przeprowadzimy do kolejnego mieszkania, to będziemy robić wyprawkę... No to muszę tak do końca listopada poczekać- jesli wszystko dobrze pójdzie. A teraz jak znam płeć to jest jeszcze trudniej czekać jak wokół tyle słodkich rzeczy dla dziecieczków!
    Mojej teściowej na długo przed naszym ślubem się wyśniła wnusia i póki co lekarz stwierdził, że będzie córa... A dodatkowo ostatnio nam mówiła, żbeyśmy z drugim dzieckiem się wstrzymali,bo jej się śniło, z eurodziłam bliźnięta haha! Teraz zaczynam się bać, że ma prorocze sny! Chociaż ja zawsze chciałam mieć bliźnięta- dwoje za jednym zamachem ^^ :D

panama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mówi że wpadłam w trans :P wcale nie..

lostdestionation lubi tę wiadomość

• panama Ekspertka

Wysłany: 13 października 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie, oczywiście dalej faza zawstydzenia, także płeć poznam we wtorek na połówkowym, myślę. Dzidzia waży 275gram i ma się świetnie.
    Dowiedziałam się od położnej, że od listopada ponownie ma ruszyć porodówka w Dąbrowie Górniczej, co mnie niezwykle cieszy, bo miałam w planach rodzić w Katowicach, a także, że mój ginekolog znów będzie ordynatorem tego oddziału :)

ilonqa30, ZAneczka, KasiaMarysiaaa, Skali89 lubią tę wiadomość

3jvzk6nlakaftugh.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ