Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czasami jak czytam wasze wpisy ciesze sie ze jestem z malej miesciny i nie ma u nas tego typu lekarzy Gotowka czy karta. Doceniam to ze nie musze robic amniopunkcji i innych tego typu badan bo maluszek jest zdrowy... Mam nadzieje ze kazda z nas urodzi o czasie zdrowe dziecko.
Dobrej nocy kochane
Ja leżę i czuje jak mi maluch sie układa w brzuszku. -
Ja mam naprawdę super lekarza, nie mogę złego słowa powiedzieć
Ja gadam dużo, ale przez niego czasem nie idzie się przebić
wiem nawet więcej niż potrzebuje
a ja mam połówkowe dopiero 20.10...
ZAneczka lubi tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Ja płacę za wizytę 200zł, mam super lekarza i na pewno nie go nie zmienię. Od samego początku wiedziałam, że chce mieć prywatnego lekarza i rodzić prywatnie. Dziś mam wizytę, szybko ten czas leci
podejrzewam, że polowkowe będę miała 8 listopada, będę w 21 tyg.
-
Juz po wizycie. Amelka pozostaje Amelka. Ma 300g. Serduszko i przeplywy sa w pozadku. Tylko znow wstydziocha nie chciala sie pokazac. Przed usg fikala a jak sie zaczelo to znow sie reka zakrywala.
Agi83, KasiaMarysiaaa, ilonqa30, Skali89, pippi, kamailla, ZAneczka, wiecznie, lostdestionation, Lyanna, Marietta lubią tę wiadomość
-
My już po wizycie, będziemy mieli córkę Lidię! Wszystko w porządku, dziewczyna ma niecałe 200g, jesteśmy szczęśliwi! Moje przeczucia mnie nie myliły.
dzień staję się lepszy po takich wiadomościach!
Agi83, ZAneczka, ilonqa30, Oxalis, wiecznie, lostdestionation, pippi, PolaMinka, Lyanna, Skali89, Marietta lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie miałam dziś amniopunkcję.
Leżę teraz, bo zaraz po zabiegu zrobiło mi się słabo. Bardzo się denerwowałam.
Teraz czuję takie jakby ciągnięcia w miejscu gdzie było wkłucie. Nie wiem, czy to normalne...
Teraz czekanie na wynik... ma być za 3 tyg ale wtedy wypada 1.11 więc na odbiór umowiona jestem za 4 tyg. Jeśli wynik będzie wcześniej to lekarka ma do mnie zadzwonić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 12:50
-
Yola3344 wrote:Ja właśnie miałam dziś amniopunkcję.
Teraz czuję takie jakby ciągnięcia w miejscu gdzie było wkłucie. Nie wiem, czy to normalne...
Teraz czekanie na wynik... ma być za 3 tyg ale wtedy wypada 1.11 więc na odbiór umowiona jestem za 4 tyg. Jeśli wynik będzie wcześniej to lekarka ma do mnie zadzwonić...
Yola teraz tylko należy Ci się tylko relaks. Trzymam kciuki za wynikiYola3344 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, jestem tutaj nowa ale nadrobiłam wasze wpisy z ostatniego miesiąca a dzięki temu już trochę was poznałam
Termin mamy na 28 marca, płci jeszcze nie znamy ale mam nadzieje, że za tydzień się dowiemy. To moja pierwsza ciąża dlatego wymiana doświadczeń na pewno bardzo się przyda
Chciałabym też dołączyć do grupy na fb, rozumiem że mam zaprosić do przyjaciółek Zgredka? -
Yola3344 wrote:Ja właśnie miałam dziś amniopunkcję.
Teraz czekanie na wynik... ma być za 3 tyg ale wtedy wypada 1.11 więc na odbiór umowiona jestem za 4 tyg. Jeśli wynik będzie wcześniej to lekarka ma do mnie zadzwonić...Yola3344 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
nick nieaktualnyYola3344 wrote:Ja właśnie miałam dziś amniopunkcję.
Teraz czekanie na wynik... ma być za 3 tyg ale wtedy wypada 1.11 więc na odbiór umowiona jestem za 4 tyg. Jeśli wynik będzie wcześniej to lekarka ma do mnie zadzwonić...
Odpoczywaj teraz ! I trzymam kciuki za wynikYola3344 lubi tę wiadomość
-
Yola jakie miałaś ryzyko? Nie przejmuj się! Na pewno będzie dobrze. U mnie 1:97 i nasz Radek okazał się zdrowy. Teraz tylko czekać na rozwiązanie. Trzymam kciuki!!! Musisz sobie wmówić (tak jak ja), że wszystko jest ok, a wynik tylko to potwierdzi.
-
Yola3344,
będzie dobrze ! Połóż się, zrelaksuj i pomyśl o czymś przyjemnym
mnie po zabiegu wieczorem też ciągnęło w miejscu wkłucia, ale następnego dnia było ok
co do amnio to śmiejemy się z mężem, że poprostu szybciej się dowiemy jaka jest płeć maluszka, bo połówkowe 1,5 tyg po wynikach, a dzisiaj się wstydnisia/wstydniś zasłaniał/aYola3344 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie czy w ciąży można stosować jakieś maści przeciwbólowe? Może ziołowe? Mam problem z bólem przedramienia i barku. Stara przypadłość z lat młodzieńczych, odzywa się co jakiś czas. Od kilku dni lekkim bólem więc myślałam że przejdzie a dziś pół nocy nieprzespane. Rwała mnie ta ręka okropnie. Domyślam się że to jakieś zapalenie może. Zawsze przechodziło po kilku dniach. A teraz nie mogę leżeć na lewym boku bo nie wytrzymuje z bólu. Przeszukałam internet i znalazłam że można Altacet. A czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
-
Kasia.ke1 wrote:Hej
czy któraś z was miała kontrolę zwolnienia ciążowego z ZUS-u? Czy jak mam kod 2 (mogę chodzić) a nie będzie mnie w domu to cofną świadczenia?
Ja nie miałam jeszcze kontroli. Na zwolnieniu też mam "2", więc chodzę. Przecież kobieta w ciąży musi zadbać o swoje zdrowie i ruszać się. Spacer, zajęcia jogi dla ciężarnych itp. Kobieta w ciąży ma być zrelaksowana i zadowolona, a nie zamknięta w czterech ścianach.
Poza tym trzeba iść do ginekologa, okulisty, stomatologa (...), do apteki, na badania. Trzeba posprawdzać przyszłe przychodnie z pediatrą na czele, a może rozejrzeć się po szpitalach do porodu.
Także ja wychodzę z domu i wychodzić będępóki mogę...