X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bardziej martwi, że wyjdę do sklepu albo do koleżanki a to bach - kontrola :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno się nie odzywałam, bo z telefonu trudno mi pisać. Muszę częściej włączać komputer:) Nie mogę się już doczekać przyszłej środy, żeby dowiedzieć się, czy łożysko się podniosło i mogę się więcej ruszać. Na ten moment głównie leżę, trochę pokręcę się po mieszkaniu, ale nie za dużo. Już bym wyszła gdzieś na spacer etc. Ale leżakuję też dzielnie, a jakże:)
    Niech ten tydzień szybko zleci – już bym chciała sprawdzić, czy z dziecięciem wszystko ok;)

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • panama Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia.ke1 wrote:
    mnie bardziej martwi, że wyjdę do sklepu albo do koleżanki a to bach - kontrola :)

Zawsze możesz lekko nagiąć prawdę :)

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile nie będziesz dźwigała wielkich siatek z zakupami, to nie powinni się przyczepić ;) W końcu nie są w stanie stwierdzić, gdzie dokładnie byłaś.

Ja starałam się wychodzić gdzieś dopiero po południu, bo wydaje mi się, że kontrole są bardziej w godzinach pracy urzędników. A tak to trzymałam się raczej w domu, ewentualnie na podwórku. Z tym że ze względu na maluszka nie mogłam za długo i daleko wychodzić, więc akurat nie stanowiło to dla mnie problemu.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w ciągu dnia zwykle nie odbieram domofonu, więc jak ktoś z ZUSu by przyszedł, to nie wejdzie. Nawet wcześniej o tym nie pomyślałam. Cóż, w razie czego będę się tłumaczyć;)

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JedynE usprawiedliwione wyjście jest do apteki. Przy czym na pewno sprawdzą aptekę, musicie okazać paragon z tego dnia. Tzn w razie kontroli gdyby was nie było. Ale jeśli chodzicie do prywatego lekarza to on powinien załatwić wam w razie wezwania do np. Stawienia się na komisję. Ja tak miałam przy 1 ciąży tylko wtedy była kontrola po 6 miesiącach na l4. Gin załatwił wszystko za mnie i niemusiałam się stawiać. A najlepiej dopisać się gina bo to on mnie o tym informował.

karakorum lubi tę wiadomość

gannyx8dhnjo8bll.png
  • Cabank84 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o kod 2 ze można chodzić to kontroli raczej nie będzie a jeśli nawet to kontrolowany będzie lekarz. Chodzi o sprawdzenie czy np. Praca którą wykonywalyscie jest możliwa w ciąży.

gannyx8dhnjo8bll.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonqa30 - ja mam problemy z kegosłupem od zawsze i teraz niestety to wychodzi, lekarz mi powiedział, że moge tabletki przeciwbólowe, ale staram się tego unikać. Przepisał mi masć goździkową, działa rozgrzewajaco i jest niby własnie na takie bólowe dolegliwości, przy czym mój lekarz stwierdził, że to jedyna maść jaką można stosować bezpiecznie w czasie ciąży. Dodatkowo polecam taśmy kinezjologiczne- w necie są filmiki jak sie je zakłada, a zawsze to jakas ulga.

Ja tez mam l4 chodzące, ale z tego, co wiem, to nie można sobie chodzić gdzie się chce. Zwolnienie chodzące oznacza, że możesz swobodnie poruszać się po domu, wyjść do apteki, czy lekarza, ewentualnie jak są zalecenia od lekarza to na spacer. Zakupy to tylko jakieś w razie szczególnej potrzeby, no i jak wspominała Cabank84 na wszystko trzeba mieć potwierdzenia, rachunki,itp.

ilonqa30, syla2312 lubią tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pytać czy można coś rozgrzewającego na bóle stawów... Ale do wizyty jeszcze sporo czasu. Na razie jedyne co mi pomaga to gorący prysznic na bolące miejsce...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A termofor chyba też ok przyłożyć ja jak miałam problem od siedzącej pracy to mi pomagał w ciąży właśnie o nim myślałam że na plecy chyba było by ok ? Sama nie wiem

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu, jutro o 11 wizyta u gina, nie moge sie doczekać!!! Czekam juz miesiac, i chce wreszcie zobaczyc, jak urósł moj klopsik. Ale sie ciesze... Chociaz oczywiscie przede wszystkim mam nadzieje, ze wszystko ok...

lostdestionation, ZAneczka, KasiaMarysiaaa, Marietta lubią tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • panama Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytuję dopiero w piątek, to aż dwa dni. Natomiast połówkowe mam we wtorek i mam nadzieję, że wreszcie Groszek odsłoni się przed nami :)

3jvzk6nlakaftugh.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z plecami nie byłabym taka pewna bo blisko brzucha ale czy ja wiem... Może nie na tyle blisko żeby zaszkodzić. W końcu jakoś trzeba sobie radzić... Zapiszę sobie pytanie do gina na następną wizytę o te moje bóle bo teraz taka pogoda że chyba coraz częściej będą mnie prześladować :/

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro może napiszę do położnej w końcu można się jej radzić na pewno będzie wiedziała

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazio uwazaj z tym goracym prysznicem na bolace miejsce. Goracy prysznic moze spowodowac skurcza a nawet odklejanie sie lozyska tak mi lekarze mowili w poprzednich ciazach. Teraz mowia ze mam zakaz goracych kapieli czy prysxnica bo gorąca woda zwiększa krwawienia

ZAneczka lubi tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o tym... Polewam tylko kolano. Dzisiaj już czwarty dzień boli ale ręka więc jakoś może przetrwam. Słabe że nie mogę swoich leków brać. Z resztą szkoda mi się chemią faszerować. Wydaje mi się że w pierwszej ciąży gadałam o tym z ginem i tylko apap pozwolił bo maści np z diklofenakiem są na bazie alkoholu. Nie cierpię jesieni...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja w poprzedniej ciąży nie miałam kontroli z ZUSu, teraz też póki co nie miałam. Mam znajomą w ZUSie i mówiła mi, że w naszym oddziale ciężarnych nie kontrolują. No chyba, że jakiś pracodawca poprosi o taką kontrolę, bo jest wrednym gnomem :P

Dzidzia już się dzisiaj ze mną przywitała <3 jej jeden ruch wystarczy mi by być spokojną calutki dzień.

ZAneczka lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że dla mnie na ból kręgosłupa najwygodniejsze są te taśmy kinezjologiczne. Mąż naoglądał się różnych filmików i zakleja mnie;) Ból nadal jest, ale czuć ulgę.

Jeśli chodzi o leki przeciwbólowe, to na bóle brzucha (z którymi od 2 miesiąca się borykam, ale to inna historia) lekarz mi zalecił no-spę forte- jak do tej pory nie sięgałam po nią, ale mam w apteczce. Inne przeciwbólowe jakie powiedział, że mogę brać to apap albo paracetamol. Wiem, że trzeba aspiryny i ibuprofenu unikać w czasie ciąży.

Dziewczyny, czy rozglądacie się już za wózkami dla Waszych Bobasków?:)

• appee Ekspertka

Wysłany: 12 października 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po starszej córce Adamex Barletta, wizualnie fajny, dobrze się prowadzi, ale ma też minusy. Przede wszystkim jest ciężki i kilka razy przebiła mi się dętka w kole. Generalnie proponuję kupić gondolę, a potem zainwestować w dobrą spacerówkę, bo na dłużej będzie. Ja mam ten 2w1 i drugi raz bym nie kupiła właśnie ze względu na krótki żywot spacerówki od zestawu.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wpadłam do pracy pomoc w paru rzeczach. Okazało się, że od poniedziałku przyjeżdża do firmy kontrola z ZUSu. Aktualnie 4 osoby przebywają na zwolnieniu lekarskim na koszt ZUS. Czeka mnie parę dni bez wychylania z domu. Coś czuję, że na 100% do mnie przyjdą. Mieszkam 150 m od siedziby firmy. Myślałam, że kontrolę z ZUSu się nie zdarzają.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ